Erkekler ve işleri ...Yardım edin lütfen

azra33

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
509
4
296
43
İstanbul
sevgilimle aramda dokuz yaş var 17 yaşındayım ben.. herşeyime karışıyor, kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor. bazı eksikliklerimin olduğunun kanısındayım ama kendi doğrularımdan yanlışda olsalar vazgeçmek zor geliyor kendi doğrularımı savuncada yaşımın küçük olduğunu öne sürüyor bide ben lisedeyim o ise çalışıyor hemde yoğun bir şekilde sinirleniyorum işini bahane edip görüşemediğimiz zamanlar da beni çok seviyor biliyorum hatta baya da ciddiyiz ama napmalıyım kızlar yardım edin lütfen

17 yaşında, lisans mezunu bir mimar:)

bu yaşta ciddi bir birliktelik ne kadar doğru? kaç yıl önce başladınız?
acele etmemenden yanayım. çünkü şimdiki azra ile 5 yıl sonraki azra arasında çok büyük farklar olacak.
5 yıl sonrasında, bugün yaptığın seçimlerden pişmanlık duyabilirsin. istisnalar mutlaka vardır, ama temkinli olmanda fayda var...
ilişkiniz, geleceği olan bir ilişki de olabilir. yeter ki şimdiden evleneceğin kişinin o olduğunu düşünme, zamana bırak. daha iyi tanıyın birbirinizi. yaşının küçüklüğünden yeni bir ilişki olduğunu düşünüyorum. işleri de yoğunmuş, fazla görüşemiyorsanız daha geç keşfedeceksiniz kişiliklerinizi...

konuya döneyim;
fikirlerini sana zorla kabul ettirmeye çalışması doğru değil tabii ki de.
aklın yolu birdir, konuşarak orta yolda buluşmak en doğrusu. yanlışlarının farkındaysan değiştirmeye çalış, emin ol kaybedeceğin birşey olmaz. orta yolu bulmaya çalışın. buna rağmen o, hep kendi bildiğini doğru kabul ederse, fikirlerine saygı duymazsa; bir ömür böyle geçmez. haberin olsun...

dürüst değilseniz böyle şeylere maruz kalmaya mahkumsunuz

öncelikle sana çu söylemeliyim 17 yaşındaki bir insanla 26 yaçındaki birinin sevgili durumunu çok doğru bulmuyorum. sende 30 yaşlarında olsan bu fazla problem olmaz çünkü bence bu ilişkide sen ona göre çocuk kalabilirsin.
senin fikirlerini kabul etmemesi aranızdaki yaş farkından kaynaklanıyor bence.çünkü dünyaya aynı pencereden bakamıyorsunuz.bu da çok normal

canım yaşın henüz küçük..1 sene sonra bile fikirlerin şimdikinden çok farklı olacak.
öncelikle ilişkin hakkında yorum yapmak bana düşmez ama aranızda 9 yaş olduğu için dikkatli olmanı önerebilirim.ikinizin de beklentileri farklı olabilir çünkü.
iş konusuna gelince işlerini bahane etmiyodur gerçekten işleri vardır canım...
sürekli sana ilgi gösteremez.
sen sevildiğini biliyosan bu gibi şeyleri büyütme bence.

bu işlere biraz hızlı ve erken giriş yapmışşın canım..
derslerine yoğunlaşıp sende onun gibi bir mimar vs...
olduktan sonra kocalar beşer onar gelir..
bu önerimi dikkate al lütfenyerimseniben

bende diğer arkadaşların yazdığı gibi 17 yaşındayken 9 yaş farkı olumlu bulmuyorum.
çünkü sen daha lise öğrencisisin, yarı çocuk sayılırsın.
arkadaşın ise 26 yaşında işe atılmış biri.
senin davranışların ona yanlış gelir tabi çünkü o olgunlaşmış bir bakıma..
hareketlerini çocuksu buluyır olabilir, bunları değiştirmen için baskı yapar.
ama sen yaşını yaşamalısın, gerektiği zaman kendi yanlışlarını kendin farkedip gene kendin düzeltmelisin.
bir de daha lise öğrencisiyken ne kadar ciddi bir ilişkide olabilirsiniz?
yani ciddiden kastım evlilik açısından.
sen okulunu bitirip evlenmeyi mi düşünüyorsun?
bence kendini derslerine vermelisin..

ya saçmalamayın ayy bu kızlara ne olmuş ben anlamıyorum daha büyümeden ciddiyiz falan diyolar ay ben lisdeyen evlilik aklımın ucundan geçmezdi sen ilerde yaşıyacaklarını şimdi yaşıyorsun canımcım ben lisede belki flört ettim ama böle dğrularını kanıtlayan kıskançlık yapan bir değildi çocuksu şeylerdi hatat lisede oyun oynardık hayattan çabuk bıkarsın bitanem yaşıtlarınla takıl sen 9 yaş nedemek ayol benim sözlüm bile 21 yaşında

Sevgilin enteresan bir adamCADIARZU....kusura bakmada madem yasin cok kücük hicbirsey bilmiyon ..herseyine karisiyor...ne diye beraberki seninle...

Gitsin kendine yasina basina uygun akli basinda calisan olgun bir kadin bulsun....kaydirigubbakcemile

Tövbe simdi birsey yazacaktim ama neyse

yaşın ciddi bir ilişki için çok küçük
bencede derslerine odaklan.kendi hayatını kurtarmaya çalış.
böyle konularla kafanı meşgul etme.önceliğin okulun olmalıa.s

bencede bu yaşta buyuk işlere kalkışmışsın.

ben o yaşta bu tarz kişilere hoşçakal der gıderdım.evlılık degul unıversıte vardı aklımda sonra iş ve eş..

canım bence hiç üzme kendını kımler gelır kımler gecer,o senı parmagında oynatmak senı şekıllendırmek ıstıyor
...:teselli:

hadi sen küçüksün, büyük bir insanın karizmasına kapıldın diyelim ama 26 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki kızla olmasını da garip buluyorum.

senin yaşın için bişey demicem ama aradaki yaş farkı fazla ve sorunlar olcak tabiki...

kendi yaşında birisiyle olsun yada seni değiştirmeye çalışmasın beklentileriniz farklıdır..

teşekkür ederim yorumlarınız için öncelikle, ama yaş farkı illaki sorun oluyor ama çok seviyoruz birbirimizi oradan bakınca pek mantıklı gözükmüyordur ama yaşayan bilir bazı şeyleri.. sizden ricam nasıl halletmeliyim bu tarz sorunları onu soruyorum

Canim aranizda baya bir yas farki var.
Tabi bu aranizda ask olamaz anlamina gelmez, ama bence senin biraz daha büyümen lazim evlilikten önce.
Ben 22 yasindayim, bende 17 yasindayken hicbirseyin degismeyecegini zannederdim. Ama o 5 sene insani o kadar olgunlastiriyor, o kadar degistiriyor ki, geriye dönüp baktiginda ben böyleymisim diyorsun.
Demek istedigim 2-3 sene daha bekleyin, acele etmeyin evlilik icin. Bu zaman zarfinda belkide dogru kisinin o insan olmadigini anlayacaksin - tabi tam terside olabilir, hala birbirinizi seviyor olabilirsiniz, birbirinize uygun oldugunuzu düsünebilirsiniz ki insAllah öyle olur.

Sana karisma sebebi hem kisiliginden, hemde aranizdaki yas farkindan ileri gelebilir.

Sorunlari konusarak cözmekten yanayim herzaman. Bir gün ayarayin oturun ve konusun sorunlarinizi. Ama isini birakip sana vakit ayirmasinida bekleyemezsin tabi, sonucta ekmek parasi, mecbur calisacak. Sende calisiyor olsaydin daha iyi anlardin aslinda sevgilini. Yada o ögrenci olsaydi, iliskinizi daha rahat yasayabilirdiniz.
Bu farkliliklar mutlaka iliskiye pürüz veriyordur. Burda önemli olan ikinizinde herseyi dengede tutmaniz. Yani sen okuldayken gel bulusalim dememeli, veya o calisiyorken bana vakit ayirmiyorsun dememelisin. Vakit buldukca beraber olmayi kabul ediyorsaniz iliskiniz hayli hayli yürür.
Ama dedigim gibi bencede ciddi bir iliski icin henüz yasin oturmamis. Birak veya ayril demiyorum, seninde dedigin gibi yasayan bilir herseyi. Sadece evlilik icin acele etme canim olur mu.

insAllah hakkinizda hayirlisi olur güzelim, öpüyorum.

Son düzenleme:
valla 17 yasındayken liseye gidiyoken bukadar buyuk biriyle cıkmanı ben onaylamam acıkcası.. cunku senin tam zıpır zamanların ayakları üstünde durmayı ögrenme zamanların gezip tozmak egelenmek.. hatta össnin kucagında kıvranma zamanların bu zamanlarını bu ekilde heba etme.. bide sana zorla bişeyleri kabul ettirmesi hoş degil.. farzetki kabul ettin onun yalunda ilerliyosun sonraları cok uhteler kalır içinde.. arkadaslarınla yapamadıkların kendi yasayamadıkların.. daha neler neler.. yasın 23-25-30 falan olsa yani daha büyük olsan ve biriyle birlikte olsan senden cok cok buyuk okadar sacma olmaz. cunku sende belli bir olgunluga erişmissindir... yasının kıymetini bil.. kimseyede boyun egmek zorunda degilsin...

canim bende senin yaptigin hatayi yaptim, kendimden 7 yas büyük birine asik oldum, ve inan üzüldükce gördüm olmayacagini.
birincisi o insanin karekteri oturmus artik, senin sözünü dinlemez bile, cünkü seni cocuk görüyor daha, ve kafasindada *bana asla karsi gelemez* düsüncesi vardir. yas farkindan dolayi.
ve istedigini yaptirir sana.
ve en büyük problemde... biz bayanlar heleki 20 yasin altindakiler cok ilgi beklerler. ve senin erkek arkadasin 26 diyorsun, kendisi is hayatina atilmis ve ilgi veremez diye düsünüyorum, sende tabi 17 oldugun icin onunla herkes gibi vakit gecirmek sinemaya gitmek gezmek istersin...
yasin 17, akil yasin ne bilmiyorum, ayak uydurabilirmisin ona onuda bilmiyorum, ama bence kendinden 3 yas daha büyük biriyle cikma.
hayirlisi neyse o olsun, sen arama o arasin, ciddiyetini görürsün ozaman, ama yasamis biri olarak söliyim, ZOR

Bu ilişki bir süre sonra biter bence
Konuyu bile tam okumadım. 9 yaş ve senin 17 yaşında lise öğrencisi olman yetti.
Daha hayatının baharındasın. Koca tükenmez-tatlicadiarzu- derslerine calış sen:1closedeyes:

Canım yaş farkı çok, keşke kendi yaşlarında yada bir - iki yaş büyük biri olsa çıktığın kişi... ben lise yıllarımı hatırlıyorum da şimdi bana o yaptıklarım çok çok saçma geliyor, o zamanki arkadaşlarımla sohbetlerimiz, esprilerimiz, ilgi alanlarım gamyoncuiremsu , hayata bakış açım, çok değişti. Üstelik ben 26 yaşında değilim daha. Benden küçüklerle sohbet edince sıkılıyorum. O da senden sıkılır seni yönlendirmek ister sürekli kaydirigubbakcemile , bundan kurtulamazsın, iş hayatı okul gibi değildir, stres , ciddiyet, sorumluluk, ohooo şimdi öğrenciler bana çok komik geliyorlar, asi tavırlar, kimseyi takmam, coolum, farklıyım havaları mirmirmirmir, artık bunların çok boş şeyler olduğunun farkına vardım.. Tavsiyem yaşını yaşa, yaşına göre birini bul. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…