KK "genel kültür merkezi" gururla sunar, "Başka yerde yok":
"Kadına doyan erkeğin gözü dışarıda olmaz"...
"Sevdiğini göstermeyen erkek daha çok seviyordur"...
"Erkekler yalnızca beyaz tenli kadınlara aşık olurlar"...
Yanlış anlamayın; konunuzu yermek değil maksadım... Fakat bu genellemeler dışında öyle başlıklar görüyorum ki; "Bir erkeği nasıl kendimize bağlarız, nasıl aşık ederiz, nasır evliliğe ikna ederiz, nasıl mükemmel çift olunur" vs... "Yemek tarifi" ister gibi soruluyor... Bazılarımız da "Bak şekerim şöyle yap tamam mı..." diye heyecanla "tarif ediyorlar" hayretle okuyorum... En bariz örneklerden biri, kız "cilveli" olmak istiyor, gelen cevap: "Çocuk gibi konuşmama bayılır... Sen de öyle yap..." Erkeklerin en nefret ettiği tavırlardandır bu... Senin erkek arkadaşın sevmiş yahut sevdiğini söylemiş de kız bunu yapınca belki onunki büsbütün soğuyacak...
Velhasıl-ı kelam bu tip mevzular konu sahibine ve okuyana bir fayda sağlamıyor zira sevginin, aşkın katı kaideleri yoktur... Birinin bakışı, ötekinin gülüşü, diğerinin "beyaz tenli olması" ve daha başka faktörler etkilemiştir hayatının erkeğini... "Şöyle yaparsan aşık olur, böyle yaparsan evlenir, erkekler beyaz sever" denecek konular değil ki bunlar... Şahsiyet, bilgi, görgü, kültür, yaşam tarzı ve zevk meselesi... Bunlar bile yetmez... Siz her şeyinizle dört dörtlüksünüzdür; size yorum yazandan bile harika ölçüleriniz, değerleriniz vardır fakat o "evli, mutlu, çocuklu"yken siz yalnızsınızdır... Neden? Muhataplarınız farklı; O'nu "beğenen öyle beğenmiş" sizi "beğenen böyle beğenecek"...![]()
arkadaş çok güzel yorumlamış gerçekten de.
sen esmersen eğer bu saatten sonra karşındaki beyaz seviyormuş diye ne yapabilirsin ki hem bu açıdan düşün güzelim. Erkekler doğal kadın sever, doğal kendine güveni olan kadını. Yok benim erkeğim beni taşımalı, evi olmalı arabası olmalı, bana tapmalı, beni uçurmalı gibisinden esra erol programındaki nenemkarıvari düşüncede olanları zaten kafasında eliyor. Sen doğal ol dürüst ol bu en büyük güzellik zaten, gerisi gelir.
Son düzenleme: