- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklıyken bile çiçek alan hemcinsim varmışBenim iliskilerimde mutluluk formulum çok açık olmak...
O kadar çok içimi açıyorum, yeri geldikçe tüm hayat hikayemi anlatıyorum,hislerimi paylasiyorum ki beni çok iyi tanıyorlar.
İçimden geçeni biliyorlar,suratımin neden düştüğünü anlıyorlar... Böylece haksiz da olsam 'yengenc şuna şuna kırıldı, o yüzden böyle yaptı' diyebiliyorlar :)
Ya da gerçekten çok kırıcı bir davranışta da bulunsam niyetimin o olmadığını, aslında öyle yapmis olmaktan benim de mutsuz olduğumu bilir , fazla uzatmazlar.
Ben de aynı şekilde, ciğerlerini bildiğim için verecekleri tepkileri bilir ona göre davranirim., onları nasıl ikna edeceğimi bilirim her konuda...
Bir diğer formül alttan almak,kavgaları uzatmamak.
Haklı olduğum konularda bir anlık öfke patlamalarim olurdu mesela. Kavga eder telefonu kapatırdim... Ama sonra ne kadar haklı da olsam bir vicdan azabı sarardi her yanımı. Karsimdakini azarladigim için. Uyku tutmayınca mesaj atardım 'tamam tamam affettim. Hiyarsin mıyarsın ama çok seviyorum,napacan' falan diye. Tabii karşı taraf da mutsuz uyanmiş ama mesaj ile güne güzel başlamis olurdu, kavgayı hiç anmadan barişmiş olurduk yeni günde...
Ya da yine ben hakliysam (zaten her zaman ben haklıyımdir) yine de iş çıkışı yorgun argın çiçek alıp , kağıda 'küs uyuyacaksak ne önemi var haklı olmanin' içerikli bir şiir yazıp evine gitmisliğim de vardır...
Bence böyle her hissini paylaşmak, kuslukleri uzatmamak, her daim sürprizlere açık ve neseli bir insan olmak bir süre sonra seni vazgeçilmesi zor bir insan hale getiriyor.
Öyle ki bunca yıldır hiç ayrilik konuşması yapılan tarafta olmadim (bir sebebi de insanların kötü devam eden ilişkiyi bitirme özürlü olması tabii)
Evet,bir nevi öğrenmiş oluyorlar :)Haklıyken bile çiçek alan hemcinsim varmış
Hiç böyle birşey duymamıştım. Peki karşı tarafta etkisi nasıl oluyor?
O da zamanla senin kadar hassas davranabiliyor mu?
Hır gür yaşamanın kimmseye faydası olmaz haklısın. Seni tanımak isterdim hatta ilişkilerini incelemekEvet,bir nevi öğrenmiş oluyorlar :)
Sen bir de haksizken yaptiklarimi duysan
Zaten benim sinirim çabucak geçer. Sinirim geçtikten sonra küslüğü uzatmak/ kendimi yıpratmak saçma geliyor. Zaten o an ilham da geliyor komik bir şiir için:)
Yine ben kârlı çıktığımi düşünüyorum çünkü eve geçip trip atmak,telefonda gönlümü almasını beklemek,aynı kavgayi tekrar etmek falan.. beni de sıkan şeyler. Onlarla uğraşana kadar çiçeği verip bir de kocaman öpücük alıp kaçıyorum.
Kavgadan gürültüden eser kalmıyor...
Bir keresinde de yine küstüğüm bir gün markette ilgisini çekecek bir dergi görmüştüm. iş çıkışı meteobusle karşıya geçip kapısının önüne poşet içine dergiyi birakip kaçmistim:)
Zaten kavga barışma ritüeli bu olunca karşı taraf da uyuyor... Kuru kuru 'pardon' demiyorlar,kalbime dokunacak birseyler buluyorlar.
Ben bunca yıldır bir zararını görmedim böyle yaşamanın. Herkese de tavsiye ederim. Kavgasız , gürültüsüz, stressiz mis gibi ilişki..