Erkekleri anlama klavuzu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim gerçekten sinirlenince çok tahrik eder. O sebeple mutlaka karşılık veririm ve tartışma uzar. Küçük çaplı gerginliklerde ki bu genelde stresliyse oluyor, duymam bile. Oda 10 dakika içinde yumuşar özür diler. Bi tüyo yok yani, gelişigüzel yaşıyoruz :KK51:

Bence belli bir yolu yok. Bazen eşim yumuşak konusmaktan anlamiyor. Booyle tane tane sakince, sebebleriyle guzel guzel anlattigim seyi anlamis gibi dinliyor ama sonunda kabul etmiyor veya itiraz ediyor. O an butun sinirim tepeme yürüyor veeeee büyük bir caaarliyorum sonrada kabul ediyor. :D

Erkekler hem anasına etiği eziyetleri edecek hemde hic tanimadigi bir kadindan eziyet görür gibi eziyet göstereceği.eziyet edecek kadar despot sadist eziyet edilecek kadar mazoşist kadin olacaksin. olsan da yaranamayacaksin.bunları yapacak yaşayacak kadar da psikolojin sağlam olacak.ayakta duracaksın.ben böyle bi kadın türü görmedim.karım allaha şükür iyi diyen de azınlıktır.ben yaranani görmedim

İstedigin şeyleri onun üzerinden, herşeyin onun faydasına olduguna inandırarak anlatırsan dediğini yapar. Kavga oldu mu susuyorlar ve cevap bile vermiyorlar. Aksine susup bekleyip başka şeylere yogunlaştıgında, kendi muhasebesini yapıp haksız oldugunu anlayıp kendisi ayagına gelir ve özür bile diler. Yani kavga ederek daha da uzaklaşıyorlar.

Evliliğinde ilk seneler üzülür, konuşmaya çalışır ve eşim konuşmayınca aglardım. Şimdi azcık kırar gibi olsun kavga etmeyi, tartışmayı bırak evde o yokmuş gibi kendi kendime takıldıgımda gururuna yediremeyip gelip özür diliyor. Bunları da uzman psikologların yazılarını okuya okuya ve anlatımlarını dinleyerek sagladım.

Benim gördüğüm kadarıyla erkekler ıslah edilemez düzelemez varlıklar.. Senin çok normal bir hareketinden kendine pay çıkarabilir, yanlış anlayabilir vs..
Geçen okudum Adriana Lima bir söz paylaşmış: Hanımlar siz kötü yetiştirilmiş erkeklerin rehabilitasyon merkezi değilsiniz.. Diye..
Ben hiç doğru düzgün birine rastlamadım. Erkekleri aileleri oğlan çocuğu diye çok yüzlü yetiştiriyorlar, sonra da onlar kendilerini dünyanın merkezi filan sanıyor..

Son düzenleme:
Bir problem oldugunda sesinizi yukseltmeden konusarak probleminizi anlatirsaniz sorun kalmıyor ortada. Daha buyuk bir sorun varsa eger o zamanda bir sure sessiz kalip karsilikli sakinlesip sonra konusabilirsiniz bu sekilde ne saygi ne sevgi yitirilmiyor. Aksi durumda karsilikli tartisma sirasinda agir hakaretler kotu sozler soylenirse iliski iliski olmaktan cikar. Erkek ruhu ile kadin ruhu arasinda cokta buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum hepimizin beklentisi ayni sevmek sevilmek huzur ve mutluluk. Zaten karsilikli olarak anlayisli davranirsaniz daha saglikli mutlu bir iliski olur
Not: kiskanmadigim surece gecerli soylediklerim

Benim iliskilerimde mutluluk formulum çok açık olmak...
O kadar çok içimi açıyorum, yeri geldikçe tüm hayat hikayemi anlatıyorum,hislerimi paylasiyorum ki beni çok iyi tanıyorlar.
İçimden geçeni biliyorlar,suratımin neden düştüğünü anlıyorlar... Böylece haksiz da olsam 'yengenc şuna şuna kırıldı, o yüzden böyle yaptı' diyebiliyorlar :)
Ya da gerçekten çok kırıcı bir davranışta da bulunsam niyetimin o olmadığını, aslında öyle yapmis olmaktan benim de mutsuz olduğumu bilir , fazla uzatmazlar.
Ben de aynı şekilde, ciğerlerini bildiğim için verecekleri tepkileri bilir ona göre davranirim., onları nasıl ikna edeceğimi bilirim her konuda...
Bir diğer formül alttan almak,kavgaları uzatmamak.
Haklı olduğum konularda bir anlık öfke patlamalarim olurdu mesela. Kavga eder telefonu kapatırdim... Ama sonra ne kadar haklı da olsam bir vicdan azabı sarardi her yanımı. Karsimdakini azarladigim için. Uyku tutmayınca mesaj atardım 'tamam tamam affettim. Hiyarsin mıyarsın ama çok seviyorum,napacan' falan diye. Tabii karşı taraf da mutsuz uyanmiş ama mesaj ile güne güzel başlamis olurdu, kavgayı hiç anmadan barişmiş olurduk yeni günde...
Ya da yine ben hakliysam (zaten her zaman ben haklıyımdir:KK49:) yine de iş çıkışı yorgun argın çiçek alıp , kağıda 'küs uyuyacaksak ne önemi var haklı olmanin' içerikli bir şiir yazıp evine gitmisliğim de vardır...
Bence böyle her hissini paylaşmak, kuslukleri uzatmamak, her daim sürprizlere açık ve neseli bir insan olmak bir süre sonra seni vazgeçilmesi zor bir insan hale getiriyor.
Öyle ki bunca yıldır hiç ayrilik konuşması yapılan tarafta olmadim (bir sebebi de insanların kötü devam eden ilişkiyi bitirme özürlü olması tabii)

Benim iliskilerimde mutluluk formulum çok açık olmak...
O kadar çok içimi açıyorum, yeri geldikçe tüm hayat hikayemi anlatıyorum,hislerimi paylasiyorum ki beni çok iyi tanıyorlar.
İçimden geçeni biliyorlar,suratımin neden düştüğünü anlıyorlar... Böylece haksiz da olsam 'yengenc şuna şuna kırıldı, o yüzden böyle yaptı' diyebiliyorlar :)
Ya da gerçekten çok kırıcı bir davranışta da bulunsam niyetimin o olmadığını, aslında öyle yapmis olmaktan benim de mutsuz olduğumu bilir , fazla uzatmazlar.
Ben de aynı şekilde, ciğerlerini bildiğim için verecekleri tepkileri bilir ona göre davranirim., onları nasıl ikna edeceğimi bilirim her konuda...
Bir diğer formül alttan almak,kavgaları uzatmamak.
Haklı olduğum konularda bir anlık öfke patlamalarim olurdu mesela. Kavga eder telefonu kapatırdim... Ama sonra ne kadar haklı da olsam bir vicdan azabı sarardi her yanımı. Karsimdakini azarladigim için. Uyku tutmayınca mesaj atardım 'tamam tamam affettim. Hiyarsin mıyarsın ama çok seviyorum,napacan' falan diye. Tabii karşı taraf da mutsuz uyanmiş ama mesaj ile güne güzel başlamis olurdu, kavgayı hiç anmadan barişmiş olurduk yeni günde...
Ya da yine ben hakliysam (zaten her zaman ben haklıyımdir:KK49:) yine de iş çıkışı yorgun argın çiçek alıp , kağıda 'küs uyuyacaksak ne önemi var haklı olmanin' içerikli bir şiir yazıp evine gitmisliğim de vardır...
Bence böyle her hissini paylaşmak, kuslukleri uzatmamak, her daim sürprizlere açık ve neseli bir insan olmak bir süre sonra seni vazgeçilmesi zor bir insan hale getiriyor.
Öyle ki bunca yıldır hiç ayrilik konuşması yapılan tarafta olmadim (bir sebebi de insanların kötü devam eden ilişkiyi bitirme özürlü olması tabii)
Haklıyken bile çiçek alan hemcinsim varmış:skandal:

Hiç böyle birşey duymamıştım. Peki karşı tarafta etkisi nasıl oluyor?
O da zamanla senin kadar hassas davranabiliyor mu?

Ben erkekleri çocuğa benzetiyorum eğer sinirli anında üzerine gidersen iyice inatlaşıp herşeyi kırıp döküyor ve uzaklaşıyorlar Bende çocuğa nasıl davranıyorsam öyle davranıyorum Sesimi hiç yükseltmeden o an alttan alarak hatasını söylüyorum eşimde hemen özür diliyor :halay:

Haklıyken bile çiçek alan hemcinsim varmış:skandal:

Hiç böyle birşey duymamıştım. Peki karşı tarafta etkisi nasıl oluyor?
O da zamanla senin kadar hassas davranabiliyor mu?
Evet,bir nevi öğrenmiş oluyorlar :)
Sen bir de haksizken yaptiklarimi duysan:süslü:
Zaten benim sinirim çabucak geçer. Sinirim geçtikten sonra küslüğü uzatmak/ kendimi yıpratmak saçma geliyor. Zaten o an ilham da geliyor komik bir şiir için:)
Yine ben kârlı çıktığımi düşünüyorum çünkü eve geçip trip atmak,telefonda gönlümü almasını beklemek,aynı kavgayi tekrar etmek falan.. beni de sıkan şeyler. Onlarla uğraşana kadar çiçeği verip bir de kocaman öpücük alıp kaçıyorum.
Kavgadan gürültüden eser kalmıyor...
Bir keresinde de yine küstüğüm bir gün markette ilgisini çekecek bir dergi görmüştüm. iş çıkışı meteobusle karşıya geçip kapısının önüne poşet içine dergiyi birakip kaçmistim:)
Zaten kavga barışma ritüeli bu olunca karşı taraf da uyuyor... Kuru kuru 'pardon' demiyorlar,kalbime dokunacak birseyler buluyorlar.
Ben bunca yıldır bir zararını görmedim böyle yaşamanın. Herkese de tavsiye ederim. Kavgasız , gürültüsüz, stressiz mis gibi ilişki..

Evet,bir nevi öğrenmiş oluyorlar :)
Sen bir de haksizken yaptiklarimi duysan:süslü:
Zaten benim sinirim çabucak geçer. Sinirim geçtikten sonra küslüğü uzatmak/ kendimi yıpratmak saçma geliyor. Zaten o an ilham da geliyor komik bir şiir için:)
Yine ben kârlı çıktığımi düşünüyorum çünkü eve geçip trip atmak,telefonda gönlümü almasını beklemek,aynı kavgayi tekrar etmek falan.. beni de sıkan şeyler. Onlarla uğraşana kadar çiçeği verip bir de kocaman öpücük alıp kaçıyorum.
Kavgadan gürültüden eser kalmıyor...
Bir keresinde de yine küstüğüm bir gün markette ilgisini çekecek bir dergi görmüştüm. iş çıkışı meteobusle karşıya geçip kapısının önüne poşet içine dergiyi birakip kaçmistim:)
Zaten kavga barışma ritüeli bu olunca karşı taraf da uyuyor... Kuru kuru 'pardon' demiyorlar,kalbime dokunacak birseyler buluyorlar.
Ben bunca yıldır bir zararını görmedim böyle yaşamanın. Herkese de tavsiye ederim. Kavgasız , gürültüsüz, stressiz mis gibi ilişki..
Hır gür yaşamanın kimmseye faydası olmaz haklısın. Seni tanımak isterdim hatta ilişkilerini incelemek :KK33:naif bir insan canlandı gözümde. Takdir ediyorum bu kadar alçakgönüllü olmanı:KK9:

Karşı taraf kırdığında çiçek almışsın ya ters tepmemesi de ilginç. Çiçek resmen ödül gibi :confused: tekrar seni kırmak istemez mi ? kırıyım da bir çiçek daha alsın bir şiir daha yazsın vs... :KK72:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X