Erkeklerin bayram manyakligi...

Bu evli turk erkegi diye adlandirdigimiz cins neden her bayramda once Benim atamin eli opulecek, her bayramda en cok en uzun Benim baba evimde kalinacak, her bayramda en cok Benim esim dostum akrabam gezilecek seklinde manyak bir psikolojiye giriyor biri bana anlatsin bunu.

Bu nedir yani anne babasina erkekligini ispatlamaya calismakmidir, anne babasini memnun etme cabasimidir nedir bu manyakca saplanti. Yemin ederim sirf bu yuzden kendi ulkemden soguyorum.

Manyak bizim kocişler çünkü analarından korkuyorlar canım:)))
Benimkinin annesi başlar her bayram, geç geldiniz, kaynanana 2.gün gitseydiniz diye.
Eşim bön bön annesinin suratına bakar, cevap vermez, gıcık olurum.
Pardon da niye benim aileme 2.gün gidiyormuşuz dedim bi gün ters ters bakmaya başladı kaynana bana.
Önce benim annemlerde bayram kahvaltısı yapılacak, öğleden sonra 3-4 gibi annene gidicez diyorum eşime.
O şekilde yapıyoruz. Ses çıkarmasın bi zahmet. Anası bayramda bile evinde oturmuyor çünkü.
Sabahın köründe de gitsek mutlu olmuyor nasılsa kaynana, kurban kesileceği gün direk oraya gidiyoruz, o gün orada kalıyoruz yine mutlu olmuyor.
O yüzden önce benim annemlere gidilecekkk :)
Ama bu bayram tatile gideceğimiz için kimsenin annesine önce gidilmeyecek :)

Bizde durum daha da enteresan. Sabah gidiyoruz kayınvalidemlere, bayramlaşıyoruz. Sonra kendi annemlere geçiyoruz. Daha sonra 2. kez kayınvalidemlere gidiyoruz, oturmaya. Bunu 3 yıldır hiç ama hiç çözemedim :KK70:
Ne anlamsız ya. Kayınvalide şaşırmıyor mu daha 2 saat önce buradaydınız diye :-)

ben bayram ve akraba gezmesini sevenlerdenim.
o yüzden eşime de derim hangi akrabana gitmek istiyorsan söyle gidelim, bayram planımızı ona göre yapalım.
bizim tarafta gidilecek yerleri de ben belirlerim, o da bana uyar.

ama ilk gün erkek ailesine gitmek geleneği bizde de var, ama kırılmaz bir gelenek değil.
örneğin eşimin kardeşleri de aynı gün eşimin ailesinde olurlar, benim kardeşlerim de genelde daha sonraki günler annemlere gelirler. bu haliyle de ikimizin de işine geliyor bu yöntem.
ama diyelim ki, benim kardeşlerim de ilk gün annemlere gidiyor olsalardı, eşime derdim ki, bir bayram ilk gün sizde, sonraki bayram bizde olalım, en azından kardeşlerle eşit görüşmüş oluruz. muhtemelen ailesinin hoşuna gitmezdi, ama eşim kabul ederdi.

Bende kayınvalidem bayrama 1-2 gün kala yazlığa gidecek, insan bayramda bari evinde durur oğlu-gelini-torunları gelecek diye sinirleniyordum :) Vazgeçtim sinirlenmiyorum, demek önce benim annem ,tartışması oluyormuş bu durumlarda...

Bu evli turk erkegi diye adlandirdigimiz cins neden her bayramda once Benim atamin eli opulecek, her bayramda en cok en uzun Benim baba evimde kalinacak, her bayramda en cok Benim esim dostum akrabam gezilecek seklinde manyak bir psikolojiye giriyor biri bana anlatsin bunu.

Bu nedir yani anne babasina erkekligini ispatlamaya calismakmidir, anne babasini memnun etme cabasimidir nedir bu manyakca saplanti. Yemin ederim sirf bu yuzden kendi ulkemden soguyorum.
fabrikasyon erkekler tıpkı anlattığınız gibi maalesef çözümü de yok yontulmuyorlar.hiç bir erkek 4*4 lük değildir fakat ben bu konuda şanslı olanlardanım bu bayram ful benim ailemdeyiz kurbana sizdeyiz dedim şimdilik okeyiz de bayram içerisinde pislik yapar mı muamma :D

Bayram yine iyi, bizde doğum günleri, yılbaşında falan da mecburen aileye gidilir. Gidilmezse bütün sene uğursuzluk yaşanacağına inanıyor eşim. Bu arada kendisi bilmem kaç göbek İstanbul'lu:KK45:
siz beraber yaşıyorsunuz zaten :işsiz:

İlki sonu bence sorun edilmemeli. İlk gün sabahtan eşinin ailesine gidilip uzun süre kalınıyor madem sizde ilk gün akşamını kendi ailenizin evinde geçirin bayramı.

Bizde ilk gün eşimin babaannesine gidilir kahvaltıya toplanılır.
İlk günün akşamıda benim ananem toplar akşam yemeğine herkesi.
(daha önceden ilk gün akşamı eşimin ananesi alıyormuş yemeğe, ama bi şekilde uyarlamak zorundaydık çünkü eşimin ananesi kalabalık olmuyor, biz ve kv gidiyor birde teyze var bekar. Benim ananem topladığı zaman 20 kişiye yakın oluyoruz, ordan kopmak istemedim)

Yani aslında şöyle bir günümüze baktığımız zaman hiçkimse böyle toplanmalara vakit ayıramıyor hususi olarak. Herkesin öncelikli işleri oluyor.
Ama iyi ki bayramlar var diyorum ben. Senede sadece 2 gün :)

Once esimin ailesine gidiyoruz. Benimde isime geliyor annemlerde rahat oturuyoruz. Once onlara gidip sonra bizimkilere gidip bizimkilerde rahat rahat oturuyoruz. Simdiye kadar bunu sorununu hic yasamadik Allah a sukur.

Ikinci gunde onun benim karisik akraba ziyareti yapiyoruz. Esim sag olsun hic ayrim yapmaz. Sira onemli degil kim nereye yakin ona gore rota ciziyoruz.

3. Ve 4. Gun esim istisnasiz gezmek ister. Gezmeyi seviyor. Suraya gidelim buraya gidelim der durur. Pesimizede kimseyi takmaz. O ve ben gezerdik simdiye kadar simdi birde bebegimiz var.

Bu bayram fransada egitimde olacakti. Basta bana annenlerde kalirsin beraber bayram yaparsiniz demisti. Sonra beraber gitmeye karar verdik fransaya. Bayramda esim bebegim ve ben fransada olacagiz.

Cok sukur Rabbime. Yurtdisina ciktigi zaman hicbir zaman benim ailemde kal diye baski yapmaz. Ben giderim kendi ailemde kalirim. O gelmeden bir gun once kayinvalideme giderim orada yatarim bir gece sonra gelir beni alir eve gideriz beraber burada kalalim diye tutturmaz. Evlendik evleneli 2 yil oldu sadece 2 gece kalmisizdir kayinvalidemlerde.

Esim her zaman benimde kiz kardesim var. Benim kizkardesime nasil davranilmasini istersem onu dusunur ben sana oyle davranirim der.

Beni de rahatsız eden bir konudur eşimin once benim aileme gidilecek diye bir diretmesi yok ama nedense ilk onlara gidilir....

Ben de otururum orda ogleden sonra başlarim hadi annemlere de gidelim demeye sonra hooop annemlerde akşam yemeği yenir :KK53:

Hop tatlı hop meyve ve akşam biter :KK14:

Once esimin ailesine gidiyoruz. Benimde isime geliyor annemlerde rahat oturuyoruz. Once onlara gidip sonra bizimkilere gidip bizimkilerde rahat rahat oturuyoruz. Simdiye kadar bunu sorununu hic yasamadik Allah a sukur.

Ikinci gunde onun benim karisik akraba ziyareti yapiyoruz. Esim sag olsun hic ayrim yapmaz. Sira onemli degil kim nereye yakin ona gore rota ciziyoruz.

3. Ve 4. Gun esim istisnasiz gezmek ister. Gezmeyi seviyor. Suraya gidelim buraya gidelim der durur. Pesimizede kimseyi takmaz. O ve ben gezerdik simdiye kadar simdi birde bebegimiz var.

Bu bayram fransada egitimde olacakti. Basta bana annenlerde kalirsin beraber bayram yaparsiniz demisti. Sonra beraber gitmeye karar verdik fransaya. Bayramda esim bebegim ve ben fransada olacagiz.

Cok sukur Rabbime. Yurtdisina ciktigi zaman hicbir zaman benim ailemde kal diye baski yapmaz. Ben giderim kendi ailemde kalirim. O gelmeden bir gun once kayinvalideme giderim orada yatarim bir gece sonra gelir beni alir eve gideriz beraber burada kalalim diye tutturmaz. Evlendik evleneli 2 yil oldu sadece 2 gece kalmisizdir kayinvalidemlerde.

Esim her zaman benimde kiz kardesim var. Benim kizkardesime nasil davranilmasini istersem onu dusunur ben sana oyle davranirim der.
ay o eş ne güzel eşmiş öyle iyi bak:D

bizde de genelde önce benim aileme gidilir arefeden babam rahmetli mezarlık ziyareti yapılır orda kalınır bayramın 1.günü akrabalar gezilir sonra eşimin tarafa gideriz sağolsun onlarda takmaz önce biz falan diye nasıl denk gelirse kısacası o anki programımıza bağlı eşimin tarafındanda bayrama başladığımız olur zaten ilk gün bitiririz sonra evimize döneriz eşim esnaf çalıştığı yerde ki büyüklerede zaman ayırırız :D

Bizde hep her Bayram'ın ilk günü Rahmetli babaanneme kahvaltıya giderdik kuzenler amcalar hep beraber olurduk babaannem çok ayrımcılık yapardı ama ben yinede severdim kendisi o ortamları o kadar çok özlüyorum ki Kandil'lerde hep beraber olurduk yine babaanneme giderdik
O aile bağlarını koparmamak lazım şimdikilerde öyle bir şey hiç yok zaten laylaylomlar
Ben evlendiğim Zaman eşimin ailesi iyi insanlar olursa Bayram'ın ilk günü Kandil'lerde gitmek isterim açıkcası ne varsa eskilerde var o duyguları yaşamak lazım
Sizin durumunuz farklıymış yurtdışında yaşadığınıza göre aileniz Türkiye'de mi sanırım eşinin ailesi sizinle aynı yerde yaşıyor hep görüyor eşim dediğiniz için bu şekilde yazıyorum eğer ki öyle ise Arife günü gidip bayramlaşın ertesi günü yola çıkın çalışan insanların çoğu tatile giderken öyle yapıyorlar sıkıntılı bir durum bu ya

ben sizin dediğinizi anladım. birçok kişi farklı yerlere çekmiş 'benim aileme gidiyoruz, benim eşim öyle değil, annemler alt katta' falan diye. malesef böyle bir algı var erkeklerde.başka zaman problem etmezlerken bayramda bu konu güç yarışına dönüyor. ben de erkekliklerini ispatlama çabası olarak görüyorum, önce gelinin ailesini ziyaret etmeyi ailelerine karşı mağlubiyet olarak görüyorlar, tam tersi durum ise onlar için gurur sebebi oluyor. çok saçma ama malesef böyle , toplumun bize oluşturduğu tabular..

Cok sukur bu konuda catismamiz olmaz hic. Esimin ailesiyle ayni sehirdeyiz. Sabah ailesine gider kahvalti ederiz. Sonra cikip dede amca hala teyze dolasiriz. Ertesi gun de yola cikip benim aileme gider bayrami orda geciririz. Esim doner bayram sonu is dolayisiyla. Ben bir hafta daha kalirim.
Bu bayram tatili uzun olunca pazar gunu gidip tum haftayi benim ailemin yaninda gecirmeye karar verdik...

Çok şanslısınız

Kim yakınsa ilk ona gidilmeli bence,ya da ramazan ve kurbanı paylaşsın eşler ramazan bizimkilerde kurban sizinkilerde gibi

Bence sırayla olmalı bir bayram birine gidildiyse öbür bayram diğerine önce gidilmeli. Zaten bayramın ilk günü bayram gibi geliyor bana sadece. En önemlisi ilk gün. Benim aileme hep sonra gidilecekse ne anladım. Benim ailem yol üstünde olduğu halde, bayramlarda ilk bizimkilere gideriz sonra sizinkilere döneriz evlenince, yok benim emmimin yanında bacak bacak üstüne atma yok dayımın yanında şunu yaparsan seni evden kovar diyen birini iyi ki şutlamışım çok şükür böyle adamlarla ömür mü geçer..

Olurmu bu seferde kurban ramazan yarisi cikiyor, kendilerince ramazan bayramini hafifi kurbani daha onemli sayiyorlar kisaca tartisma bitmiyor. kurban kesilecekse erkegin ailesinin orda yapilacak. Hos bizim oyle bir durumumuz olmadida hic ben cikabilecek tartismalari soyluyorum size bu zihniyetin onu ardi yok yani.

Aahhh ah ne yazık ki yobaz bi zihniyet bi ana baba onlarda varmış gibi..

Babaannem iyi kadındır öyle fiştekçi fettan bi kadın olmamasına rağmen.. pek sevmezdim bayramlarda köyde olmayı bazen gitmezdim bigün babama demiş ki adam olup da bi kız çocuğunu kolundan tutup getiremiyosun demiş.. babam laf yemesin diye evlenene kadar idare etmiştim.. en kendi halinde erkek anası bile bunu yapıyosa varın gerisini siz düşünün.. mikro beyinlerle uğraşmak zor.. bunu bi erkeklik göstergesi kabul ediyolar..

ee adamin gururunu o sekilde kirarsa, cocugunu karisini getirmekle adam erkek olunacaksa erkekler ne yapsin dimi bu toplumun tamaminda var erkekler kendileri dogustan ogrenmiyor bunu yine anne babalari asiliyor yani.

Back
X