• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkeklerin geneli aynimi...

benimm esimde sevgiliyken cok ssessizz cok sakinn cok iyi niyetli biriydiii...evlilikk o kadar agir yuk yukluyorki insanaa agresiflesebiliyorsunn...insanlar zamanla degisebiliyormuss...gerek yasanan sorunlar problemler gerekse baskaa sebeplerden dolayii insanin karekteri degisiyor...sinirleri geriliyor zamanlaaa...biz uc yillik evliyizzz...ve cok problemlerimiz oldu maddi manevi...evlilik cok zormusss...insani cok yipratiyorr...

canım insan nasılsa öyledir. değişemez. elbet ağır bir psikolojik hastalığı yoksa. bu konuyla ilgili bir sosyoloji tezi okumuştum. insanların sonradan değişmesi söz konusu olamazmış, ancak maske takma durumu varmış. yani evlenmeden önce yüzüne maske takıp evlendikten sonra ilk dara düşmede sıkılıp maskesini atması ve gerçek yüzünü göstermesi hali.

canım insan nasılsa öyledir. değişemez. elbet ağır bir psikolojik hastalığı yoksa. bu konuyla ilgili bir sosyoloji tezi okumuştum. insanların sonradan değişmesi söz konusu olamazmış, ancak maske takma durumu varmış. yani evlenmeden önce yüzüne maske takıp evlendikten sonra ilk dara düşmede sıkılıp maskesini atması ve gerçek yüzünü göstermesi hali.

sen de gözlemleyebilirsin bu maske takmayı. misal çevremde eşine kötü davranan erkeklere baktığımda, iş arkadaşlarının ya da 20 yıllık kankasının ya da çocukluk arkadaşının yanında adeta melek gibi olan kişi onlar gittikten sonra hemen maskesini kenara koyuyor ve özüne dönüp yine agresifleşiyor. düşün onlar da 20 yıllık kankası, kısa süreli değil. bu maske takma karaktersizlik anlamında da değil. herkes her insan maske takarmış. sen ben de dahil. ama bazılarında toplumdaki rolleri çok karşıt olabiliyor. sevgiliyken kibar, evliyken ayı, arkadaşken kafa dengi kanka, akrabayken sıcak kanlı, komşuyken soğuk nevale gibii... hepimiz böyleyiz, ama bazı insanlarda bu sıfatlar çok daha farklı olabiliyor. bazılarında ise bu sıfatlar birbirine çok yakın oluyor. mesela sevgiliyken kibar, evliyken saygılı, komşusuna mesafeli, arkadaşına hoş sohbet, akrabasına sıcak gibi.. işte bunu bulmak lazım. o yüzden de evlenmeden önce uzun zaman birlikte olmalı ve iyice tanımalı.

Yok aynı değiller. Benimki asla bağırmaz. Ben bağırırım :D

Gerçi sağolsun, o yönümü törpüledi kendisi. Artık uçan kuşa sinirlenmiyorum. Eskisi gibi bağırmıyorum.

Yerinde olsam sakin kalmaya çalışırım. Sesini yükseltme. Bağırdığında sus, sadece sus. Hiçbir şey söyleme. Küsme, ama sıcakta davranma. Vicdan azabı duyup, gelecektir yanına.

Markette ki adamda öküzmüş ayrıca. Boşver, üzülme.

90% aynıdır....genellikle türk erkekleride agresiv...tabi bayanlarda da var agressivlik....araştırmalarda...türkiye genelin çoğunluğu agressiv çıkmış...mesela sıraya giriyorum neresi olursa olsun...bayan veya erkek fark etmiyor...önüme niye geçiyorsunuz deyince ...bir saldırıya geçiyorlar ..hem suçlular hem güçlüler....

90% aynıdır....genellikle türk erkekleride agresiv...tabi bayanlarda da var agressivlik....araştırmalarda...türkiye genelin çoğunluğu agressiv çıkmış...mesela sıraya giriyorum neresi olursa olsun...bayan veya erkek fark etmiyor...önüme niye geçiyorsunuz deyince ...bir saldırıya geçiyorlar ..hem suçlular hem güçlüler....
Bu nasıl bir yazı telgraf çeker gibi?? Okuken arada stop ede ede okudum. Agresiv değil ayrıca agresif...

ISSIZZ ISSIZZ hayır erkeklerin geneli böyle değil. Size böylesi denk gelmiş.
Sizin de bağırmanızla çözüleceğini sanmıyorum diğer arkadaşların aksine. İnsan karşısındaki kişi sakin davranırsa sakinleşir. Bağırmak daha çok bağırmayı getirir sadece.

tam tersi ben sinirlenince sesim yukseliyor. aslinda bagirmiyorum ama sesimi kontrol edemiyorum. ve sokak ortasinda olunca esim cok kiziyor. kendisi cok nadiren bagirir. bagirinca da tam bagirir. ama insanlarin arasinda sokakta falan asla rencide etmez.
bence sesini yukseltmesine degil ne soyledigine odaklanin, belki size kendini duyurmaya calisiyordur.

Bu nasıl bir yazı telgraf çeker gibi?? Okuken arada stop ede ede okudum. Agresiv değil ayrıca agresif...

Sizin de bağırmanızla çözüleceğini sanmıyorum diğer arkadaşların aksine. İnsan karşısındaki kişi sakin davranırsa sakinleşir. Bağırmak daha çok bağırmayı getirir sadece.

ay pardon...yazımı beğenmiyorsanız cevap yazmak zorunda değilsin...bir yerde sen miydin.yine düzeltme olayı oldu...ayyy sinir oluyorum..böyle yazıda hata arayanlara...ben kesinlikle kimseye bağırmadın...nerden uyduruyorsun...sakin sözle söyledim...kusurma bakma ama Türkçe yazmayı sonradan öğrendim...yardımcı olacağına insanları eleştirmek için girmişşin kk ya...sen her hangi bir ülkeye gitsen..oranın dilini sonran öğrensen..yazdıklarınla ve konuşmanla senin gibi alaycı birileri alay etse ne yapardın..benim yazmam böyle..birdakinede yazılarımla dalga geçme..sende agresiv sin belli...En Büyük KK

merhaba arkadaslar...benim sorunum esimleee...bazen sesini yukseltiyor...ve ben bagirmiyorummm diyor...bunu ona nasil aciklaya bilirimm bilmiyorummm...sinirlenincee birden bagirmaya basliyor...onceden oyle degildi...su siralar daha cok olmaya basladi...ailesiyle ilgili problemleri var...onlara bunalip bana patliyorr...
erkekler genelde boyleymis gibi geldi bana...bugun yasadigim bi olay boyle dusundurdu beni...
bugunki olayy...esimle birlikte markete gittik...orda bi kadin esiyle birlikte alisveris yapiyordu...kadinin yanindan gectimmm pardon dedimm ayagima bastii...ve kadinin kocasi marketde bagirmaya basladi...(ne sagini biliyorsun ne solunu kormusun anlamadimki be kadinnn geri zekali ) falann...ben sok oldummm...biraz sessizz bi sekilde (siz erkekler hep aynisiniz ) dedimmm...duydumuu bilmemmm...erkekler neden bu kadar agresiff ve insani rencide etmeyi cok seviyorlar sanirimm...kadinin yuz ifadesini gorunce uzuldummm...esine tepki bile vermedi...ben olsammm susmazdimmm...sustu kaldiii...

erkeklerin çoğunun kaba olduğu bi gerçek..
ama,anlattığınız şekildeki gibi, tüm erkekler saygısız değil..
ikisini karıştırmamak lazım..

Ya zaten konu sahibinin eşi saldırgan bir mizaca sahip. ISSIZ bağırırsa daha vahim olur. Aksine sakin kalıp, eşinin vicdanına dokunmalı. Kızmadan anlayışla ve sakin yaklaşırsa, eşi de benim saldırganlığıma rağmen bir şey demiyor deyip, kendini düzeltme yoluna gidecektir muhtemelen.

ay pardon...yazımı beğenmiyorsanız cevap yazmak zorunda değilsin...bir yerde sen miydin.yine düzeltme olayı oldu...ayyy sinir oluyorum..böyle yazıda hata arayanlara...ben kesinlikle kimseye bağırmadın...nerden uyduruyorsun...sakin sözle söyledim...kusurma bakma ama Türkçe yazmayı sonradan öğrendim...yardımcı olacağına insanları eleştirmek için girmişşin kk ya...sen her hangi bir ülkeye gitsen..oranın dilini sonran öğrensen..yazdıklarınla ve konuşmanla senin gibi alaycı birileri alay etse ne yapardın..benim yazmam böyle..birdakinede yazılarımla dalga geçme..sende agresiv sin belli...En Büyük KK
Hiç bir dilde cümleler yarım yarım yazılıp araya noktalama işareti konulmaz. Yanlış kelime yazabilirsiniz dilimizi sonradan öğrendiyseniz ama bu noktalama işaretlerini bilmemenizi ya da doğru kullanmamanızı gerektirmez. Her dilde aynıdır çünkü. Yardım isteseydiniz yardımcı olurdum seve seve ama türk olmadığınızı siz söylemeden bilmem mümkün değil.
Bağırma konusunu size değil konu sahibine yazdım, yanlış anladınız. Ayrıca nezaket her dilde her ülkede vardır, size de tavsiye ederim. Dalga geçmedim uyardım, uyarıları dikkate almak çok zor bir şey değil. Neye yazıp yazmayacağımı da sizden öğrenmeyeceğim.

Evet geneli ayni hepsinin kafasinda var sanirim..

Toplum icinde esine bagiran erkegi bende herkesin icimde rezil ederim.

Hosuna gitmeyen seyi esinede yapmasin , anlasin diye.

Back
X