erkeklerin yalanlarına inanmamanız için ibretlik bir örnek hikaye

yenidenyeniden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.130
Puanlar
28
Kızlar konumu biliyorsunuzdur. Kınamdan sonra ayrılmıştım. Karşı tarafın benden önce bir nişanlılık süreci olmuştu. Ve ondan sanki kendisi ayrılmış bitirmiş gibi lanse etmişti. Hatta ailem çeyizlerimi toplarken babasının gelip hıçkıra hıçkıra ağladığını bitmesini istemediğini söylemişti.Bu esnada babası “daha önce de böyle bir olayımız oldu onda çok sevinip kurban kesmiştik ama bu sefer hiç bitsin istemiyoruz” diyerek ağlamıştı. Eski eş de o nişanı kendisi bitirmiş hiç umursamamış terkedip gitmiş gibi falan anlatmıştı. (7-8 sene önce yaşanıyor bu nişan bu detayı da vereyim ilerde anlattıklarım da lazım olacak.)
Benim veya ailemin talebi olmamasına karşın bize nişan sürecinde ev vaat edilmişti. İşte her çocuğa birer ev veriyoruz arsamız var onu da satıp bu çocuklara ev alacağız gibi. (Ki gerçekten iki çocuğa aynı siteden daire verilmişti 3 erkek kardeşler benim nişanlım hariç diğer ikisine ev verilmişti tapu babada ama). Arsa satıştaydı o satılıp bize de daire vereceğini kendi kendilerine söylediler. Nişandan sonra bir anda eski nişanlım arsayı satmayıp ev yaptırmak istediğini söyledi (-828283 bütçeyle). Açıkçası umrumda olmadı tamam ne istiyorsanız dedim. Ama aylar oldu ne bir proje ne mimar ne bişey bulundu. Yani bir bit yeniği vardı. Ek olarak biz eşyalı ev tuttuk. Küçük 2+1 kutu gibi bir evi kendimiz tutmuştuk babası destek olmadı ev yapılmadan da eşya almak istemediğini söyledi. Bizim de eşya alacak ekonomimiz yoktu.

Evet asıl olaya geliyorum bir şekilde aklımdaki şüphelerden bahsi geçen eski nişanlıya ulaştım. Aynı şeyleri yaşadığımızı ve bir yalanın içinde olduğumu tahmin ettiğimi hemcinsi olarak konuşmak istediğimi söyledim.
Ve ben kıza hiçbir şey anlatmadan kız birebir aynı şeyleri anlattı parmak izi gibi.
Ayrılık kararı verdiğinde eski kayınpederim kızın babasının yanına gidip ağlamış bitmesin diye eski eş kişisi de öyle. Bana da kurban kestiklerini bittiği için çok mutlu olduklarını söylemişlerdi o dönemden bahsederken. Ayrıca kıza da arsa satılacak ev alıcaz bizim yaşadığımız şehre gelirsen diye vaat etmişler ve kız o şehre gitmek istememiş . (8 sene var arada o arsa hala satılmamıştı. Ve bahsi geçen gösterdikleri arsa denize çok yakın mükemmel bir konumda yani satılmayacak atıl bir arsa değil)
Ve kızın kendi babası bunlara ev tutmuş.
Bunları duyunca kocaman bir yalanın içinde olduğumu farkettim. ( bilmeyenler kına sonrası boşanma konuma bakabilir) eski kp ağladığı için üzülmüştüm samimiyetine inanmıştım ama adam yalancıymış diğer iş bittiği için kurban kesmiştim ama şimdi çok üzgünüm derken bile yalan söylüyormuş. Diğer kızın babasına da gidip ağlamış…
Bir taraftan allahım iyi ki bunları öğrendim dedim. İyi ki yıllarımı vermedim bu koca yalana çok gencim çoluk çocuktan sonra gerçek yüzlerini görsem nasıl toparlanırdım dedim.
Ama bir yandan da çok üzülüyorum nasıl kandım nasıl inandım. Belki bu aptallığım tüm hayatımı etkileyecek falan diye korkuyorum.

Kızlar lütfen ama lütfen eski eşi nişanlısı sevgilisi hakkında atıp tutan erkekten kaçarak uzaklaşın efendi gibi evet bir ilişki yaşadık anlaşamadık diye adam gibi konuşmuyorsa bilin ki yalan söylüyordur. Ben toyluğumdan farkedemedim işte hayat böyle tecrübe kazandırıyor insana. Ama lütfen buna dikkat edin her gün konular açılıyor evlilik yapmış biriyle görüşüyorum yok eşi aldatmış bilmemne. Emin olun bir erkek bir konuda atıp tutuyorsa eski ilişkisi için salladıklarını kendisi yapmıştır.

Gerçekten ama gerçekten 65 yaşında bir adamın yalandan ağlayacağını konduramıyor insan. Ama hayat seve seve öğretiyor insanların gerçek yüzünü…

Gerçekten ama gerçekten 65 yaşında bir adamın yalandan ağlayacağını konduramıyor insan. Ama hayat seve seve öğretiyor insanların gerçek yüzünü…
erkek erkektir. onların yaşlısı sana "yarı yaşımda küçücük kız" gözüyle bakmaz, doğuştan beri bir kadınsın onlara. seni kandırmak ve sömürmek çok doğal onlara göre.

Konuyu okuyunca başrolde kp var sanki.
Ben sadece adamın (yalandan) ağlamasına neden bu kadar takıldınız onu anlamadım.
Ayrıca diğer kız belki gururundan “evet benim için de ağladı” demiş olabilir. Kına yaktı diyecek hali yoktu.
Ona da güvenmeyin demek istiyorum sadece, tanımıyorsunuz etmiyorsunuz.

Diğer konunuzu okumadım ama iyi ki evlenmemişsiniz.
Bundan sonrası için hakkınızda hayırlısı olsun.

E ben o konuna ne dedim?
Eş ailesi hiç bir zaman seni evladı gibi sevmez. Seni kendi evladından daha çok sevmez.
Hiç biri.
Bak benim de oğlum var emek emek büyütüyorum. İleride evlenirse oğlum için gelinime saygı duyarım. Kibar davranırım. Ama emek emek büyüttüğüm evladımdan daha çok sevemem.
Bu işler böyle
Baştan eş ailesine çok anlam yükleyip çok güvenme
Eş ailesi sen eşinin hayatında oldukça olur. Bitince onlar da gider.
Ve sevgilin yada eşin fark etmez büyük hatalarını kabul edersen yenilerini yapmasına sebep olursun.
Yani sana öfkeyle zarar verem şiddet gösteren bir adamla bir saniye bile kalma. Bu tekrar ve tekrar yaşacağın şeyleri gösterir.
Öfkesini kontrol etmeyi bilmeyen adam dünya yakışıklısı olsa dünya zengini olsa arkana bile bakma.

İkinci kez evlilikten döndü diye ağladı dedim ben. Şimdi bunda sorun var herkes bu aşamada terk ediyor diyecek. Dünya masraf yaptılar boşa gitti. Adam sana değil giden paralarına ve imajına ağlıyordu.
Ama asıl sorun kayınpederin seni sevmesi gibi yazıyorsun. Aklını başına al. Şiddet gördüğün bir adamı değil de kayınpederi konuşma.
Şiddet gördün şiddet.
Asıl sorun şiddet eğilimli sorunlu bir adamdı.
Bir daha asla şiddete göz yumma. Düzelir deme.
Asıl sorun buydu

Bunu burada neredeyse hepimiz konu sahiplerine yazıyoruz ama çoğu zaman anlatamıyoruz ve kötü biz oluyoruz.

Size gelince gerçekten verilmiş sadakaniz varmış kurtulmussunuz. Şimdi uzgunsunuz, sorguluyorsunuz belki ama yasadiklariniza bir tecrübe olarak bakın. Yolunuz guzelliklere çıksın.

@Aysenaz11 siz baba hakkında direkt tespitte bulunmuştunuz da inanmamıştım özür dilerim
Konunu okudum hem şok oldum hem de hiç şaşırmadım aynı anda

Bu adam 100 kere de nişanlansa evlense aynı şeyleri yaşatacak. Kendine bir kurban bulursa evlenip çoluk çocuğa karışır. Sen kurtulduğuna şükret

Kız ben
çok teşekkür ederim insan kendi gibi sanıyor herkesi toyluk gençlik cahillik mi diyeyim bilmiyorum şimdi her insana şüpheyle yaklaşıcam

Eskiden bu tip konularda sizin gibi düşünürdüm. Yaşlı başlı insan hani insan konduramiyor ama hayat kafama vura vura öğretti bana. Miras meselelerimiz vardi akrabalarim sayesinde öğrendim. Kaldı ki siz kayinpederden bahsediyorsunuz. Eşiniz olmasa kayınpederinizi omrunuz boyunca tanimayacaktiniz bile. Bu adam sizin için neden ağlasın? O gözyaşları oğluna ve düştükleri duruma.

Önceki konumda kp ağlaması detayıyla ilgili olay çıkmıştı :d ona istinaden arkadaşların doğru bir tespitte bulunduklarını öğrenip konuyu açtım konu başrolü o gerçekten

Ev eşyası alacak paranız yoksa ne diye evlendiginizi anlamadim. Ayrıca 2+1 ev gayet de geniş 2 kişi için, kutu gibi falan ne alaka? KP hickirarak ağlıyor denilince inanmış mıydın çok komik çünkü ben duysam gülerdim sanırım. Kurtulmussun artık kurcalama bu meseleyi daha fazla bence.

Siz ve bir kaç kişi daha vardı onların ne kadar haklı olduğunu farkedip açtım konuyu benim gibi saf salaklar varsa görüp öğrensin bari yaşamadan diye.. yaşça benden büyüksünüz çok da haklısınız ama bazen 1 musibet 1000 nasihatten etkili olabiliyor maalesef ((

Bundan sonrasında saygısızlığı affetmeyin. Güzel bir ders aldınız.
Kaç yıllık kocamdan bugün ayrılsam kayınvalidem kayınpederim umursamaz. Bir iki tüh derler konu kapanır. Herkesin kendi evladı kendine önemli çünkü.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tez zamanda boşanıp kurtulursunuz umarım. Kimseye ,özellikle de erkeklere %100 güvenmemek lazım. İnsanın içinde her zaman bir şüphe olmalı bence. Böyle yaşamak zor diyeceksiniz belki. Ama şüphe insanı daha dikkatli ,temkinli yapar. Birine güvenmek için mantıklı bir gerekçe lazım. Körü körüne güvenmek, uçuruma sürükler. Kimseyi hayatın merkezine koymayalım. O merkezde sadece biz ,kendimiz olmalıyız. Önceliğiniz kendiniz olsun. Bu şekilde daha mutlu ^-^ olursunuz. Kendine değer veren, kendini seven insan kadar güçlüsü yok bence bu hayatta. Hayatın bir yolculuk olduğunu ,zorlu süreçlerin de her duygu gibi geçici olduğunu bilmek ,inişli çıkışlı olan bu süreçte sizi rahatlatır. Yaşanan her şey daha çok yeni. Aklınıza geçmişle ilgili şeylerin gelmesi çok normal ama zamanla alışacak, daha iyi hissedeceksiniz. Verilmiş sadakanız varmış, kurtuldunuz o kişiden. Bundan sonra kendinize açtığınız yeni, beyaz sayfaya güzel şeyler yazmak, mutlu anılar biriktirmek sizin elinizde. Tekrardan gözünüz aydın diyorum. Yolunuz hep çiçekli yollara çıksın ve umarım iyi insanlarla karşılaşırsınız.

Ayy şiddet de mi var o hangi konu

`