Erkeklerin zamanla ilgisizleşmesi sorunu ve çözümleri

böle bi sorun yaşamıyorum ama herkes hayatnın bi dönemnde böle bi insana denk gelebilir.bence senin için çabalamayan bi insan için bukdr üzülmeye değmez. sölemesi kolay tabi diebilirsin bana ama sen olayın içinde olduun için bnu göremeyebilirsin ben dşardan bi göz olarak yardım etmek istedm cnm..

Kimse bu sorunu yaşamıyor mu? :1:

ah cnm ahh yaşamaz olurmuyuz tabiki yaşadık halada yaşıyoruz ama bi çaresini bulamadım şahsen ben kendi adıma konuşucak olursam ne yapsam baktım adam beni hiçbişeyine takmıyo isteyen var diyorum oh ne güzel diyo valla sayıcak o kadar çok şey var ya neyse şimdi gece gece valla canım bi yöntemi yok acı gerçek şuki adam gerçekten seviyosa ilgi gösteriyor sevmiyosa ne yaparsan yap nafile boşa çaba ve zaman kaybı cnm ben bunu bilir bunu söylerim.ve artık bende yoruldum çok uğraşmıyorum.koyverdim gitti sende öyle yap boşver takma canı istediği zaman arasın salla gitsin aradığındada konuş ama normal böyle hani çok önemsiz gibide değil ama çok çok önemli gibide değil hani sıradan biriymiş gibi inan çok koyuyo:9:

İlgisizliği yüzünden resti çektim ve o günden beri hala küsüz, 1 hafta oldu ve bir çabası yok düzeltmek için, görüşmüyoruz neredeyse 1 haftadır, aramak hiç istemiyorum, o da aramıyor, işin içinden çıkamıyorum, ne yapsam da dürtüp dikkatini çeksem? Sıkıldım bu durumdan ve onun hep benden adım beklemesinden...

10 gün oldu ve hala hiçbir gelişme yok, elim kolum bağlı beklemek çok zor, aramak istemiyorum mesele gurur değil, arasam iyice şımaracak ve ters tepecek eminim. Ama nereye kadar böyle devam edecek, netleşsin istiyorum, eğer ayrıldıysak da bilmeliyim çünkü doğru dürüst bir ayrılık konuşması bile geçmedi aramızda. Onun ayrılmak istediğine de inanmıyorum, bana kalırsa tamamen kendince burnumu sürtmek ve beni peşinden koşturmak istiyor. Buna izin veremem ama ayrı kalmaya da dayanamıyorum, 5 gün sonra doğum günüm var ve o gün kutlayacak mı onu bile bilemiyorum ve inanın çok zor günler geçiriyorum. Bu karşılıklı sessizlik çok yıpratıyor beni. Lütfen bu duruma bir çözüm getirelim kızlar :50:

10 gün oldu ve hala hiçbir gelişme yok, elim kolum bağlı beklemek çok zor, aramak istemiyorum mesele gurur değil, arasam iyice şımaracak ve ters tepecek eminim. Ama nereye kadar böyle devam edecek, netleşsin istiyorum, eğer ayrıldıysak da bilmeliyim çünkü doğru dürüst bir ayrılık konuşması bile geçmedi aramızda. Onun ayrılmak istediğine de inanmıyorum, bana kalırsa tamamen kendince burnumu sürtmek ve beni peşinden koşturmak istiyor. Buna izin veremem ama ayrı kalmaya da dayanamıyorum, 5 gün sonra doğum günüm var ve o gün kutlayacak mı onu bile bilemiyorum ve inanın çok zor günler geçiriyorum. Bu karşılıklı sessizlik çok yıpratıyor beni. Lütfen bu duruma bir çözüm getirelim kızlar :50:

Malesef burada fazla yorum alamadım sizlerden, oysa ki gerçekten çok sıkıntı çekiyorum. Ben yine de son durumdan bahsedeyim, belki önerileri olan arkadaşlarım olur. Konuyu özetlersem, beyefendinin ilgisizliğinden sıkılmıştım ve rest çektim çünkü artık yürütemiyordum bu şekilde ilişkiyi. Sağolsun hiç sallamadı ve benim sıkıldığımı yazdığım mesajımdan sonra 2 hafta filan hiç görüşmedik. Ayrıldık mı ayrılmadık mı o bile net değildi ve ben malesef tutamadım kendimi ve mesaj attım netleştirmek istediğimi söyledim ama hiç yalvarmadım onu belirteyim, sadece mesajımda aramızda bir kopukluk olduğunu netleştirmek istediğimi söyledim o kadar. O da sevgi olsa da ilişkiyi yürütemediğimizi vs vs zırvaladı. Bu arada başka biri olduğunu sanmıyorum ama hep ona huzur vermediğimden çok üstüne düştüğümden filan yakınırdı, zaten ayrıldıktan sonra twitter'ına en güzeli yalnızlık, yalnızlığı seçtim vs tarzı cümleler yazmış, yani sanmam biriyle görüştüğünü. Neyse ben de o mesajda olmayacağını söyleyince üstelemedim "peki tamam sen bilirsin , en azından netleşmiş oldu keşke böyle olmasaydı ama yazık oldu bitti" yazdım. Beklediğim şey onun da evet öyle ayrıldık vs diye bir hoşçakal mesajı yazmasıydı. Ama durduk yerde "şu an işyerindeyim ve seninle ilgili olmayan bazı iş sorunlarımdan dolayı çok sinirliyim daha sonra konuşalım" dedi. Sanki ben ona konuşalım demişim gibi. Neyse ben de iyi tamam dedim ve konuyu kapattım. Bu mesajlaşma 4-5 gün önce oldu. Sonra yine hiç konuşmadık ve dün doğumgünümdü. Her sene sürprizler yapan, kavgalıyken bile doğumgünümü en güzel şekilde kutlayan adam beni aramadı bile sadece soğuk bir mesaj attı, ben de sadece teşekkür ettim ama üzgünüm işte. Galiba kabullenmem gerek artık bittiğini, daha önce de ayrılıp barıştık ama sanırım bu sefer son, bir daha düzelmeyecek ve bitti... Yine de siz ne diyorsunuz, fikirlerinizi merak ediyorum. Eğer iki cümle olsun yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Şunu hissediyorum ki bu ilişki bitti, ve ben onu asla aramam tekrar ama yine de kafam çok karışık, biraz netleşmesine yardımcı olur musunuz?:43:

Son düzenleme:
Sizin peşinizden aylarca koştu, sizi elde edebilmek için yapmadığı şirinlik, çılgınlık kalmadı. Bu kadar çırpındığını görünce sizi gerçekten sevdiğini, size aşık olduğunu ve hayatınızın erkeğini bulduğunuzu düşündünüz ona inandınız ve ona “tamam” dediniz.

İlk zamanlar her şey harika gidiyor geleceğe dönük güzel hayaller kuruyorsunuz. Yatak odasının renginden tutun da perdenin şekline varana dek her şeyi planladınız.

Ancak öyle bir zaman geldi ki onun size karşı ilgisinin her geçen gün azaldığını, artık o tanıdığınız erkeğin “o” olmadığını anladınız. Peki neden? Neden erkekler belli bir süre sonra kadınlara olan ilgisini kaybeder? Hiç düşündünüz mü ? İşte bu yazımızda kadinlarsitesi.com psikologları olarak bu konuyu irdeleyeceğiz ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya çıkararak siz değerli kadın ziyaretçilerimize yardımcı olmaya çalışacağız.

Av Konumundan Çıkmayın

İlk ve en önemli sebep erkeklerin genel karakteristik özelliği olan “elde etmenin yarattığı heyecan hissi”nin kadını elde ettikten sonra kaybolmasıdır. Erkek sizi elde edene kadar siz av, erkek avcıdır. Av kaçtığı kadar av, avcı kovaladığı kadar avcıdır. Avcı emeline ulaştığında avcı olmaktan çıkar, av da yakalandıktan sonra av olmaktan. Sonuç olarak artık heyecan bitmiştir. İlgi kaybolmuştur.

ilgisizlikSorumluluk Duygusu Erkekleri Kaçırabilir

Toplum olarak aile sorumluluğunu ve yöneticiliğini erkeklere vermişiz. Yani ataerkil bir toplumuz. Erkek evlendiğinde ciddi bir sorumluluğun altına gireceğini çok iyi bilir. Bu sorumluluk özellikle sorumluluk duygusu yeterince gelişmemiş erkekleri inanılmaz korkutur. Evlilik öncesi lay lay lomdur; lakin o günler yaklaştıkça erkek korkmaya mümkünse kaçmaya çalışabilir. Bu da bir ilgisizlik nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

Çok Sık Partner Değiştirme Psikolojiktir

Erkeklerin çok sık partner değiştirmesi konusuna gelince bunun da altında birtakım psikolojik nedenler yatar. Bunun iki nedeni vardır.

- Yeni bir ilişki demek yeni bir heyeca demektir.

- Ego yani kendini tatmin ve ispat etme psikolojidir.

Ona her şeyinizi vermeyin

Neredeyse erkeklerin en büyük hedefi fethetmek, elde etmektir. İlk baştan itibaren size sahip olmak, sizi tamamen ele geçirmek ve size kendilerinin ne kadar zeki, akıllı olduklarını göstermek isterler, tüm bunları yaptıklarında yani sizden almak istedikleri her şeyi aldıklarında artık heyecan da bitmiştir. Bunun sonucunda ise kendilerini gösterecek yeni bir kadın yani yeni bir heyecan peşinde koşmaya başlarlar.

Erkekleri Korkutan Heycanın Bitmesidir

Kadınların en büyük yanılgısı ilişkide erkeklerin bağlanmaktan korktukları yanılgısıdır. Oysa erkekleri asıl korkutan bağlılık değil yaşanılan ilişkinin heyecanının bitmesidir. Bu noktada kadınların bu heyecanı bitirmemeleri için bir anda kendilerini tümden teslim etmeleri doğru bir adım değildir.

Araya Mesafe Koyun

Henüz evlenmediyseniz ve sizinle sürekli görüşme isteğiyle sizi arıyorsa ,her ne kadar, bu durum sizin çok hoşunuza gitse de hemen ona teslim olmayın. Mevcut pozisyonunuzu koruyun ve başka işlerinize ağırlık vererek partnerinizle aranıza birazcık da olsa mesafe koyun. Fakat sizin açınızdan durum daha ağırsa yani onsuz yapamıyorsanız yeni arkadaşlıklar edinin ve biraz da onlarla zaman geçirin. Unutmayın hızlı gelişen bir ilişki yine aynı hızda son bulur ve sağlam bir temel üzerine oturmamış olur.

Erken Evlilik Teklifine Dikkat

Henüz ilşikinin başlarındaysanız ve bu ilişkinin daha başında size evlilik teklifi yaptıysa bunu oturup ciddi ciddi düşünmelisiniz. Çünkü bu çok da sağlıklı bir durum değildir. İnsan henüz yeni tanıdığı birine nasıl hemen evlilik teklifi yapabilir. Bu davranışın çeşitli sebepleri olabilir. Karşınızdaki erkek henz yeterince olgun ve tam olarak ne istediğini bilmeyen biri olabilir. Gelecekte mutsuz olmak istemiyorsanız bu durumu çok iyi tahlil etmelisiniz.

Peki Ne Yapmalı?

Peki kadın bu durumda ne yapmalı? İlşikisinin ömrünü nasıl uzatabilir? Erkeğini kadın elinde tutmak için ne yapmalı?

Öncelikle işi yavaştan alın. Kendini yamamaya çalışan bir kadın pozisyonuna asla düşmeyin. Her an elinden kayıp gidecekmişsiniz gibi bir psikoloi yaratın.

Hayatın merkezinde kendilerinin olmadığını anlasınlar. Onsuz da yapabileceğinizi ona hissettirin. İlgisiz olduğunu gördüğünüzde kesinlikle üstüne gidip ısrarla kendinizi sevdirmeye onu eski haline getirmeye çalışmayın. Böyle bir durumda sizden daha da uzaklaştığını göreceksiniz.

ALINTI

ne geliyorsa başımıza bu kaybetme korkusundan geliyor
o yüzden bana göre endişeyi,korkuyu en aza indirmek gerek ki karşıdaki öküzleşmiş adam ancak böyle anlıyor
ama bu taktik olarak yapılmamalı , gerçekten kaybetmek korkmamak gerekiyor
yoksa insan eline yüzüne bulaştırıyo herşeyi
vazgeçin gerçekten vazgeçin amaa...

ne geliyorsa başımıza bu kaybetme korkusundan geliyor
o yüzden bana göre endişeyi,korkuyu en aza indirmek gerek ki karşıdaki öküzleşmiş adam ancak böyle anlıyor
ama bu taktik olarak yapılmamalı , gerçekten kaybetmek korkmamak gerekiyor
yoksa insan eline yüzüne bulaştırıyo herşeyi
vazgeçin gerçekten vazgeçin amaa...

Evet kesinlikle katılıyorum. Bakalım şu an ayrıyız, rest çeken beni tekrar aramamasını söyleyen bir mesaj da attım ama iyi mi yaptım bilmiyorum. Ama o ağır mesajımın üstüne bir daha aramaz gibi geliyor.

Erkeklerin zaman geçtikçe ilgilerinin azaldığı doğrudur ama bence bu tamamen bayanların elinde. Zaman oluyor bizde ilgisizleşmiyor muyuz?
Biraz özlem biraz naz herşey yoluna girer.:9:

Erkeklerin zaman geçtikçe ilgilerinin azaldığı doğrudur ama bence bu tamamen bayanların elinde. Zaman oluyor bizde ilgisizleşmiyor muyuz?
Biraz özlem biraz naz herşey yoluna girer.:9:

Bilmiyorum, şu an ayrıyız biz ve hiç görüşmüyoruz... Günün birinde aklı başına gelip tekrar arar mı merak ediyorum sadece.

benden sana tavsiye ona hiç msj cagrı filan atma,o sana msj atsa dahi cvb vermeeeeee ,sen bu sekılde durduk yere iki gunde bır msj atarsan onu bu duruma yavas yavas alıstırmıs olursun,ortadan tamamen kaybol ki senın yoklugunu anlasın,dönerse senındır dönmezse hıc senın olmamıstır dıye bır söz var bılır misin...

benden sana tavsiye ona hiç msj cagrı filan atma,o sana msj atsa dahi cvb vermeeeeee ,sen bu sekılde durduk yere iki gunde bır msj atarsan onu bu duruma yavas yavas alıstırmıs olursun,ortadan tamamen kaybol ki senın yoklugunu anlasın,dönerse senındır dönmezse hıc senın olmamıstır dıye bır söz var bılır misin...

Şu an 2 haftadır tam olarak bunu yapıyorum cnm, ortadan kayboldum tamamen. Olayları detaylı şekilde başka bir konuda anlattım aslında, bakabilirseniz sevinirim.

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-h...l-atlatabilirim-fikirlerinizi-bekliyorum.html

benim durumum aynı sayılır yaklaşık 4haftalık ilişkim var ama ilk başlar çok güzeldi ilgili vs ama sonradan bir sorun yokken ne olduysa birden sessizlesti 1haftadır sesi çıkmıyor ne mesajlarıma nede aramalarıma dönüş yapıyor sizce neden böyle davranıyordur fikirlerinize ihtiyacım var

bizde daha yeni çıkıyorduk 1 ay olmustu sanırım sevgilime bu hattı daha kullanmıcam diğerine msj atarsın dedim.
O da o gün arkadaslarıyla bulusmustu tüm gün ona ne mesaj attım nede aradım amacım biraz eğlensindi.Akşam msnde bana kızdı neden mesajlarıma cvp vermiyosun falan diye.Bende hiç bana msj falan gelmedi dedim ki gün içinde konusamadık..Meğersem akıllı diğer hattıma msj atmış bisürü benden ses gelmeyince de tırsmıs ahh ahh o günleri özledim :D yine böle selermi yapsam acabaa :))

sizin durumunuzu bilemedim daha 1 ay olmus sizinde neden böyle bir sey yapmıs olabilir ki? zaten 1 aylık ilişkide güven daha yeni yeni oluşur tabii daha önceden tanısmıs değilseniz..Yoksa ayrılık sinyallerimi :S

benim durumum aynı sayılır yaklaşık 4haftalık ilişkim var ama ilk başlar çok güzeldi ilgili vs ama sonradan bir sorun yokken ne olduysa birden sessizlesti 1haftadır sesi çıkmıyor ne mesajlarıma nede aramalarıma dönüş yapıyor sizce neden böyle davranıyordur fikirlerinize ihtiyacım var

bizde daha yeni çıkıyorduk 1 ay olmustu sanırım sevgilime bu hattı daha kullanmıcam diğerine msj atarsın dedim.
O da o gün arkadaslarıyla bulusmustu tüm gün ona ne mesaj attım nede aradım amacım biraz eğlensindi.Akşam msnde bana kızdı neden mesajlarıma cvp vermiyosun falan diye.Bende hiç bana msj falan gelmedi dedim ki gün içinde konusamadık..Meğersem akıllı diğer hattıma msj atmış bisürü benden ses gelmeyince de tırsmıs ahh ahh o günleri özledim :D yine böle selermi yapsam acabaa :))

sizin durumunuzu bilemedim daha 1 ay olmus sizinde neden böyle bir sey yapmıs olabilir ki? zaten 1 aylık ilişkide güven daha yeni yeni oluşur tabii daha önceden tanısmıs değilseniz..Yoksa ayrılık sinyallerimi :S

Daha önce tanışmış değiliz canım ama sadece bana tek dediği şey ben sana küstüm neden diye sordum hiç nedeni yok küsmek istedim dedi tabii bana durum çok saçma geldi tabii

kaçan kovalanır diye bişi yok
eğer seviyosa bi erkek ilgilenir sevmiyosa umursamaz bu kadar basit:31:

İstisnalar olsa da ilişkilerde çoğumuzun ortak dertlerinden biridir bu. Forumda da sürekli bu konuda açılmış başlıklar görüyorum. Genelde erkekler flört aşamasında ve ilişkinin başlangıcında çok ilgili oluyorlar, ama zamanla o eski heyecan kayboluyor ve yerini alışkanlık alıyor, belki de malesef bizi cepte gördükleri için ilgisizleşmeye sorumsuzlaşmaya başlıyorlar. Mesajlar atan, günde on kez arayan adamlar sonrasında aramamaya sormaya başlıyorlar. Ya da her fırsatta görüşmek isterken bir anda uzaklaşıp maç izlemeyi ya da erkek arkadaşlarıyla takılmayı tercih ediyorlar. Tabi ki bir ilişkide iki tarafın da kendi hayatı olmalı ama bunun da bir sınırı olmalı değil mi? Sonuçta biz bayanlar her zaman yeniden "kazanılmayı", biraz olsun eski ilgiyi, jestleri görmeyi haketmiyor muyuz? Bizim de bunda hatamız var tabi, bir süre sonra sevgilimizi ya da eşimizi hayatımızın merkezi haline getiriyoruz, bazen bağımlı hale geliyoruz ve onlar da bunu hissedip iyice ilgisizleşiyorlar, şımarıyorlar. Genellikle böyle durumlarda karşımıza alıp konuşmak da işe yaramıyor, hatta ters tepiyor ve iyice ilgisizleşiyorlar. Bu durumda yapılması gerekenler neler sizce, gelin burada konuşup bu soruna çözüm arayalım mı?

Alışkanlık Olsa Gerek.. :ssz:

Daha önce tanışmış değiliz canım ama sadece bana tek dediği şey ben sana küstüm neden diye sordum hiç nedeni yok küsmek istedim dedi tabii bana durum çok saçma geldi tabii

allah allah canı istedi ve küstü . o zaman sende ona küstüm de neden derse canım çok istedi de arama daha bence... olsada olur olmasada olur havasında resmen :S burclarınız ne bu arada

Back
X