merhaba,,benim eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var.1 yıl önce yaptırdığımız hormon testinde fsh 32 çıkmıştı.ama drlar bunu önemsemediler.bu ay(1 yıl sonra neredeyse) tekrar yaptırdık 3,55 çıktı..internette okuduğumda fsh nin genç yaştaki kişilerde stres kaynaklı iniş çıkışlar yapabileceği gibi şeyler yazıyo..bebeklikteki inmemiş testis problemi sperm üretimini kötü etkiliyor bildiğim kadarıyla,ama fsh yi bir kaç defa iyi labaratuarlarda yaptırmanızı tavsiye ederim..ben kaan aydos hocaya mail atmıştım,32 sonucunu yüksek bulmuş ve tedavi önermişti,ama ilk test 1 yıl önce olunca tekrarlayaım dedik.ve 3,55 çıktı.eşime ilaç verilmedi.sadece proxeed plus kullanıyo.
gulem merhaba, bugun doktora sonuc gostermeye gittik. esimin toplam sperm sayisi 400 bin idi. Morfoloji de bozuktu. Hareket fena olmasa da sperm sayisi az olunca hareketlilik pek anlam tasimiyordu. Doktorumuz FSH'in yuksekliginin testislerde hasar oldugu anlamina geldigini soyledi. bir testis zaten gec inmesinden dolayi olgunlasamamis, digerinde de 2. derece varikosel varmis ama doktorumuz Teoman Cem Kazancioglu esimin daha once gecirdigi fitik ameliyatinin yerinin baski yaptigini soyledi. Eski fitik yuzunden varikosel ameliyati cok tehlikeliymis, testisi kaybedebiliriz ameliyati goze alamam dedi ve bize tup bebek onerdi. Herhangi bir ilac tedavisi ile cozum olmayacagini ve urolojik acidan birsey yapilamayacagini soyledi. Bu hafta 3 tane tup bebek merkezi ile on gorusme ayarladim. Birini secip gidecegiz artik... Bende de PCO ve fazla kilo var. Hayirlisi ile olur, olmazsa da cok uzulmemeye karar verdim. Kocami cok seviyorum onunla cok mutluyum, ondan geleni de cok sevecektim ama allah vermezse neyleyelim.
Gülemciğim, umarım kist problemin kalmamıştır da doktor tedavini başlatır. Ben de aynı senin gibi düşünüyorum ve çocuk isteme meselesine mümkün olduğunca tevekküllü yaklaşmaya çalışıyorum. Olmamasından çok sağlıklı olmamasından korkuyorum. Maalesef sperm azlığı sorununun genetik kökenleri olabiliyor. Ya da spermin azalmasına yolaçan şey sperm kalitesini bozup sağlıksız bebeklerin oluşmasına sebep oluyor. O yüzden illa olsun diyemiyorum. Biz çarşamba günü alman hastanesine görüşmeye gittik. Benim özellikle bu konudaki endişelerim üzerine çok titiz davrandıklarını gördüm. Daha ben gerekir mi diye sormadan eşimden kromozom analizi istediler. Başka bir merkezde gerekip gerekmediğini sorduğumda evham yapıyorsunuz demişlerdi. Uzun protokol tüp bebek tedavisinin başlaması için en uygun gündeydim, hemen karar verdik ve o akşam başladık. Yani ocak ayının ortasında eğer bir aksilik çıkmamış olursa transfer yapacaklar. Bu arada eşimden tekrar spermiyogram istediler. 1 hafta önce 400bin olan sperm sayısı 1milyon 400 bine çıkmış, hareket ve morfoloji de tüp bebek için yeter düzeye gelmiş. İlaç veriyordum eşime ama bu kadar hızlı sonuç verebileceğini sanmıyorum. Yine de eşimden kromozom analizi istediler. Eğer kromozom analizinde bir anormallik çıkarsa bu sefer tüp bebek tedavisi sırasında toplanan embriyolara genetik analiz yapıp sağlıklı olanları seçecekler. Bu sayede düşük ve yaşama şansı olmayan bebek doğumu riskini minimize edecekler. Tabii bunlar sadece ihtimal ama ben umutlanmak istemediğim için ya da olup da çıkarsa hazırlıklı olmak için aklımda bulundurmaya çalışıyorum. zaten 3 en fazla 4 denemeden sonra olmazsa da bırakacağım. Aynı dediğin gibi olsun diye inatlaşıp olmaması gerekeni oldurup hem kendi hayatımı hem yavrumun hayatını mahvetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım. Umarım güzel haberlerimizi duyarız hep birbirimizin:)
Merhaba haymatios.
Esine hangi ilaci verdin spermin yükselmesini sagladi.
Benim esimde hiç yok
O yûzden soruyorum belki bizede ise yarar.
Insallah tedaviniz iyi geçer ve olumlu olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?