Erkek İnfertilitesi Erkekte Kanal Yokluğu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ESMERIM81

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2007
439
154
323
arkadaşlar eşimde kanal tıkanıklığı denilen şey şimdi kanal yokluğu imiş.eşim azosperm,sperm üretimi var ama kanal yok.bu durumda olan varsa neler yaptıklarını yazarsa sevinirim...Allah herkesin yardımcısı olsun.

Merhaba arkadaşım.benim eşimede kanal tıkanıklığı teşhisi konuldu.içerde sperm üretimi var ama kanal tıkalı denildi.acaba ameliyat şansımız varmı diye araştırmaya başladık.sizin nasıl anladılar kanal yokluğunu.

Biz emar çektirdik.emarda kanalların yokluğu anlaşıldı.kanal tıkanıklığı doğuştan değilse 2.ameliyatla düzeltilebiliyor diye biliyorum

Kızlar birsey sorucam.Acaba eşlerinizin hormonn değerleri nasıl?
Artvinli eşine kanal tıkanıklığı teshisini nasıl koydular?Mikrotese mi oldu yoksa biyopsi filan mı yaptılar.
Benim eşimde azospermi varda bir umut belki kanalları tıkalıdır belki üretim vardır diye düşünüyorum.

merhaba canım.önce testler flimler çekildi ve azosperm teşhisi konuldu.tüp bebek tedavisine başladık.mikro tese yapıldı.içerde sağlıklı sperm üretimi var denildi.kanal tıkanıklığı olduğu söylendi.ameliyat istedik o bölgedeki damarlar ince ameliyat olursa damarların geri dikilmesi zor olabilir dedi doktorumuz.ama biz ameliyat şansımızı denemek istiyoruz.

Bencede ameliyatı denemek mantıklı.Belki damarlar acılırsa doğal yoldan da hamile kalabilirsin.Acaba fsh ve testesteron değerlerini hatırlıyormusun.Bana yazarsan sevinirim.

test sonuçlarını bulup yollarım.ama bütün testler vede genetik testler gayet iyi demişti doktorumuz.canım biz 3 kez mikro denedik hepsinde hamilelik oluştu fakat devam etmedi.şimdi benden bazı testler istedi dr,onları yaptırıcam.hakkımızda hayırlısı olsun.

aaa bizdede bu durum olabilirmi

mrb arkadaşlar esımdede kanal yokluğu var genetık testlerde yapıldı.kistik fibrozis tasıyıcılıgı varmış eşimde o yüzden bana da yapıldı sonucunu beklıyoruz.kanal yoklugu olan erkeklerın yuzde 85ınde kistik fibrozis tasıyıcılıgı oluyormus zaten.aynı durumdayız.deneyimlerınızı paylaşırmısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…