- 15 Ağustos 2009
- 138
- 6
- 316
- Konu Sahibi demet_eylul
-
bilgisi olan var mı arkadaşlar? eşimin spermiogram sonucunda hareket ve morfoloji sorunu çıkmıştı hormon testi de yaptırdık prolaktin 40 çıktı.sınır 19 muş erkekte de, ama doktor önemsememiş.ama içime sinmedi ..
Merhaba benim eşim azospermi ve prolaktin ve fsh yüksek. Sizin mesaji gördüm iki sene geçmiş ama nasil sonuc aldiginizi merak ettim.bizde tüp bebek düşünüyoruz ama doktor endokrinoloji ye görünün demis. Biraz yardimci olurmsnz ne yapmaliyimAynı konuyu bende açtım bızımde deger yuksekmıs esımın gıttıkce spermı dustu suan cok az ben bır suru doktor gezdım farketmedı salak gıbı tup yaptırdım daha 2.bucuk senelık evlıyken bı doktor buldum devlette ne varsa bu devletlerde var zaten ozeller para tuzagı sımdı ılacla ınecekmıs sperm cogalacakmıs o deger dusdukçe..var mı cogalan boyle
Merhaba benim eşim azospermi ve prolaktin ve fsh yüksek. Sizin mesaji gördüm iki sene geçmiş ama nasil sonuc aldiginizi merak ettim.bizde tüp bebek düşünüyoruz ama doktor endokrinoloji ye görünün demis. Biraz yardimci olurmsnz ne yapmaliyim
konu eski ama ben yukarıya taşımak istiyorum size bir kaç soru sorabilirmiyim. bana yardımcı oalbilirmisiniz ? prolaktin ile ilgili.arkadaşım eşimin prolaktin yüksekliğinden ben çok çektim. bizim de ilk gittiğimiz doktorlar çok aşırı yüksek çıkmadığı için pek önemsemedi.(40-70 arası çıkıyordu. yüzlü değerler falan olmadıkça önemsemiyorlar) spermlerdeki problemin kaynağını varikosel gösterdiler. fakat asıl sorun prolaktinmiş. prolaktin yükseldikçe fsh ve testesteron gibi hormonları da bozarmış. spermlerin sayısı, hızı, morfolojisi her şeyi bozulurmuş. eşimin bir ay sperm sayısı 52 milyon, a+b hızı %50 nin üstünde, morfoloji de %12'yken, 2-3 ay sonra yine prolaktini yükseldiği için sayı 1 milyon, hız sıfır, morf %1 çıkmıştı. o yüzden muhakkak prolaktin dğerlerini takip edin. tekrar yüksek çıkarsa bir endokrinoloji uzmanına gidin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?