Erkek İnfertilitesi Erkekte prolaktin yüksekliği

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

demet_eylul

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
138
6
316
bilgisi olan var mı arkadaşlar? eşimin spermiogram sonucunda hareket ve morfoloji sorunu çıkmıştı hormon testi de yaptırdık prolaktin 40 çıktı.sınır 19 muş erkekte de, ama doktor önemsememiş.ama içime sinmedi ..

bilgisi olan var mı arkadaşlar? eşimin spermiogram sonucunda hareket ve morfoloji sorunu çıkmıştı hormon testi de yaptırdık prolaktin 40 çıktı.sınır 19 muş erkekte de, ama doktor önemsememiş.ama içime sinmedi ..

arkadaşım eşimin prolaktin yüksekliğinden ben çok çektim. bizim de ilk gittiğimiz doktorlar çok aşırı yüksek çıkmadığı için pek önemsemedi.(40-70 arası çıkıyordu. yüzlü değerler falan olmadıkça önemsemiyorlar) spermlerdeki problemin kaynağını varikosel gösterdiler. fakat asıl sorun prolaktinmiş. prolaktin yükseldikçe fsh ve testesteron gibi hormonları da bozarmış. spermlerin sayısı, hızı, morfolojisi her şeyi bozulurmuş. eşimin bir ay sperm sayısı 52 milyon, a+b hızı %50 nin üstünde, morfoloji de %12'yken, 2-3 ay sonra yine prolaktini yükseldiği için sayı 1 milyon, hız sıfır, morf %1 çıkmıştı. o yüzden muhakkak prolaktin dğerlerini takip edin. tekrar yüksek çıkarsa bir endokrinoloji uzmanına gidin.

Aynı konuyu bende açtım bızımde deger yuksekmıs esımın gıttıkce spermı dustu suan cok az ben bır suru doktor gezdım farketmedı salak gıbı tup yaptırdım daha 2.bucuk senelık evlıyken bı doktor buldum devlette ne varsa bu devletlerde var zaten ozeller para tuzagı sımdı ılacla ınecekmıs sperm cogalacakmıs o deger dusdukçe..var mı cogalan boyle

evet bizim de 40 olduğu için ürolog önemsemedi varikosel de çıkmadı.ama benim aklıma takıldı dediğin gibi bir endokrin uzmanına görünmekte fayda var..kadında böyle bi rakam çok yüksek sayılıyor ama.teşekkürler yazdığınız cevaplar için ben de tüp düşünmeye başlamıştım ki bu cevaplarınız beni rahatlattı kızlar sağolun.tedaviye devam..

Ben hep ozellere gıttım ozel bı konu dıye rahat edemyız malum tahlıller falan bence tup yaptırmayın hıc degılse 4.5 sene bence ben cok ıstedım tuttac sandın sperm dusuktu cunku sımdı bu hormon dustukce cıkar dedı ılaclada yukselır dedı bazı kurlerde cogaltıyo denemek lazım ozellıkle sayı dusuklugunde tupu tavsıye etmem eger kadında sorun yoksa kadındakı buyuk sorunlar hemen duzelemeyenlerı bılemem ama erkekte degısıyo galıba

sayıda problem yok hareket ve morfoloji düşük bizde 1 yıldır deniyoruz tüpe karar vermiştik ama 1 sene daha beklemeye karar verdik sonıçta eşim tadavi görüyor proxeed plus. 3. aydayız ekstra keçiboynuzu kürü uyguluyoruz.bu ay baktırcaz ne kadar fayda sağladı diye.gelişmeleri yazarım

benim eşime mr çektiler. temiz çıktı yani öyle kistik bir durum falan yokmuş prolaktini yükselten. strestendir dediler. 70 küsur civarı bir miktar olduğu için dopamin içeren ilaçlar vermenin de çok gerekli olmadığını, zamanla kendi kendine ineceğini söylediler. ama böyle streslendikçe iner çıkar dururmuş. o zamanlar 1 yıldır falan zaten muhtelif kürler uyguluyorduk. prolaktinle tekrar en başa dönünce çok yıkıldık. artık daha fazla uğraşıp vakit kaybetmeyelim deyip tüp yaptık. şu an 7 aylık hamileyim. yani elbette bekleyin düzeltmeye çalışın ama baktınız ikide bir yükseliyor, spermleri tam düzeltiyorsunuz, tekrar bozuluyor, tüpü de düşünün.

çok önemli bir konu bence. sperm miktarı düşük çıktı bizde de, 1 mlde 7 000 000 çıktı. doktor kan testinde fsh, Lh ve total testesteron miktarlarını istedi.

fsh >> 3.11

lh >> 3.53

total testesteron >> 537.29 çıktı.

bu prolaktini neden istemedi acaba doktor? merak ettim şimdi bu değere de bakmak lazım değil mi?

azospermin prolaktin değerim 40 çıktı benim de etkisi var oldugunu yazmıssınız fsh lh gibi hormonlara da sordugum doktorlar alakasının olmadıgını söyledi ne yapayım bi akıl verin çok zor durumdayım :(

Aynı konuyu bende açtım bızımde deger yuksekmıs esımın gıttıkce spermı dustu suan cok az ben bır suru doktor gezdım farketmedı salak gıbı tup yaptırdım daha 2.bucuk senelık evlıyken bı doktor buldum devlette ne varsa bu devletlerde var zaten ozeller para tuzagı sımdı ılacla ınecekmıs sperm cogalacakmıs o deger dusdukçe..var mı cogalan boyle
Merhaba benim eşim azospermi ve prolaktin ve fsh yüksek. Sizin mesaji gördüm iki sene geçmiş ama nasil sonuc aldiginizi merak ettim.bizde tüp bebek düşünüyoruz ama doktor endokrinoloji ye görünün demis. Biraz yardimci olurmsnz ne yapmaliyim

endokrin doktoruna gidin gerek görürse beyin emarı isteyebilir...benim eşimde de prolaktin yüksekti beyinde hipofiz bezinde adenom görüldü 2 senelik ilaç tedaviyle bütün değerleri normale döndü..korkulacak bişi yok..işin hormon kısmı bu ama sperm üretimi direk buna bağlı olmayabilir varikosel falanda baktırın..bunun içinde kısırlık uzmanı ürolaga gidin...geçmiş olsun..

Merhaba benim eşim azospermi ve prolaktin ve fsh yüksek. Sizin mesaji gördüm iki sene geçmiş ama nasil sonuc aldiginizi merak ettim.bizde tüp bebek düşünüyoruz ama doktor endokrinoloji ye görünün demis. Biraz yardimci olurmsnz ne yapmaliyim

arkadaşım eşimin prolaktin yüksekliğinden ben çok çektim. bizim de ilk gittiğimiz doktorlar çok aşırı yüksek çıkmadığı için pek önemsemedi.(40-70 arası çıkıyordu. yüzlü değerler falan olmadıkça önemsemiyorlar) spermlerdeki problemin kaynağını varikosel gösterdiler. fakat asıl sorun prolaktinmiş. prolaktin yükseldikçe fsh ve testesteron gibi hormonları da bozarmış. spermlerin sayısı, hızı, morfolojisi her şeyi bozulurmuş. eşimin bir ay sperm sayısı 52 milyon, a+b hızı %50 nin üstünde, morfoloji de %12'yken, 2-3 ay sonra yine prolaktini yükseldiği için sayı 1 milyon, hız sıfır, morf %1 çıkmıştı. o yüzden muhakkak prolaktin dğerlerini takip edin. tekrar yüksek çıkarsa bir endokrinoloji uzmanına gidin.
konu eski ama ben yukarıya taşımak istiyorum size bir kaç soru sorabilirmiyim. bana yardımcı oalbilirmisiniz ? prolaktin ile ilgili.

Back
X