• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEKTEN DAHA FAZLA PARA KAZANMAK

Arkadaslar daha önce de bir konu açmıştım. Orada bahsettigim problemi aştık çok sukur. Kısaca özetlemek gerekirse; -birbirimiz hakkında karşılıklı olarak olumlu kanaat edinirsek- ciddi bir seylere adım atmayı düşündüğümüz bir çocukla diyalog halindeyim bir süredir. Bu çocuk öğretmen ben ise hukuk mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapiyorum. Kendisi bugün bana sen avukat da olsan hakim de olsan akademisyen de olsan her halukarda benden fazla para kazanirsin bu iş olmaz dedi. Ben de üzüldüm açıkçası biraz. Sizce bu ne kadar doğru ve bu konuda ne yapabilirim?
Avukatlar piyasada cok oyle ahim sahim bi para aldiklarini gormedim 2500 tas patlasan o da ozel sektor. Ama devlete girersen maasin artar haliyle. E ogretmende 2500 aliyor. Ne diye kompleks pesinde ki.

Bunu erkekler neden sorun ediyor anlamıyorum.
Kendileri fazla kazanınca sorun yok da kadın fazla kazanınca neden sorun oluyor?
Kendisi o şekilde söylediyse siz ne yapsanız boş, bence de olmaz o iş.

Bence önce bi ondan yüksek maaş alsaydın da ona göre karar verseydi..

Ya toplumun yanlış algılarına kurban gittiniz ya da bahane etti ayrılmak için .. Bilemedim

zaten kendisi olmaz demiş daha fazla irdelemeye gerek yok, ne güzel karım/eşim güzel maaş alıyor hak ediyor diye gurur duyacağına kompleks yapacak erkek adam değildir.

Normalde sorun olmaz da bu adam böyle düşündüğü için sorun olur.

Belli etmiş düşüncesini, devam edersen katlanarak büyütür bunu

Arkadaslar daha önce de bir konu açmıştım. Orada bahsettigim problemi aştık çok sukur. Kısaca özetlemek gerekirse; -birbirimiz hakkında karşılıklı olarak olumlu kanaat edinirsek- ciddi bir seylere adım atmayı düşündüğümüz bir çocukla diyalog halindeyim bir süredir. Bu çocuk öğretmen ben ise hukuk mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapiyorum. Kendisi bugün bana sen avukat da olsan hakim de olsan akademisyen de olsan her halukarda benden fazla para kazanirsin bu iş olmaz dedi. Ben de üzüldüm açıkçası biraz. Sizce bu ne kadar doğru ve bu konuda ne yapabilirim?
İyi de acukatlar eğer çok isim yapmış değilse hukuk bürolarında çok yüksek maaşlara çalışmıyorlar ki memur olmak isteyen bir çok avukat arkadaşım var. Ayrıca öğretmen arkadaş da branşı matematik filansa özel dersten voleyi vurabilir.. Yani bence arada çok fark yok abartılmasın

Cozumu neymis peki?
Sekreterlik mi yapsaymissin diploman varken?

Erkek ya da kadin fark etmez, yuksek maas alanla gurur duyulmali.

Senin kazandigin benim kazandigim olmuyor ki o. Biz oluyor.

Bu iş olmaz demis demek ki her halukarda kompleks yapacak. Katlanmaya cok merakliysan buyur devam et.
Her seyi bilerek farkinda olarak yasiyoruz. Her sey ortada suan...

Adam durduk yere kavga vikariyir (eski konu)
Siz dahabirbirinizi gormemissiniz
Yüz yüze hiç gormemissiniz
Meslekleri sorun yaptığını açıkça söylemiş
Bu adam sizi istemiyor
siz olsun benim için sorun yok diye gecistirjyorsunuz Ama bunlar ilişki deki temel sorunlardir

Ben de hukuk mezunuyum ve sadece para açısından değil çalışma koşulları açısından da birbirinizi anlamayscaksiniz
Hakim olsanız sürekli tayininiz çıkacak
Avukat olsanız siz sabit bir yerde kalmak zorundasınız ama o öğretmen bu sefer onun tayini çıkacak
Yüksek Lisansla devam ederseniz sizin sürekli unvanlariniz artarak devam edecek
Ama adam aynı öğretmen olarak kalacak
Mesela onun tatili çok olacak sizin olmayacak o yarım gün çalışacak siz tüm gün hatta bazen eve is getireceksiniz
Bence olmaz bu iş
Baştan bunu size söylemesi iyi olmuş

Buna benzer bir konu daha açılmışti yakın zamanda. Ben bu durumda d3ğilim ama bu durum çevremde bir kaç kişide vardı. Ve bir şekilde problem oluyor. Sen etmesen de erkekler bir şekilde problem yapıyor..

Belli ki sorun edip kendini ezik gibi hissedicek biri bence zorlama akışına bırak olacağı varsa olur zaten ama böyle konuştuğuna göre bende olumlu göremedim. Ben erkek olsaydım sorun etmez hemen alırdım seni:KK9:
Ah canım çok tatlısın :) çok teşekkürler :)

Avukatlar piyasada cok oyle ahim sahim bi para aldiklarini gormedim 2500 tas patlasan o da ozel sektor. Ama devlete girersen maasin artar haliyle. E ogretmende 2500 aliyor. Ne diye kompleks pesinde ki.
Aslında kısmen haklisiniz. Fakat benim babamın hukuk bürosu var. Ve ben hem akademisyenlikte uzmanlasip aynı zamanda büro ile kontak halinde gitmeyi düşünüyorum. .. O da bu durumları biliyor...

Ben de esimden fazla kazaniyorum. Ama nr o bn cok kazaniyirum diye savurganlik eder ne de ben ustunluk kurmaya calisirim. Hatta bnm ne kdr param olrsa olsun cebinde azcik para olsa hemen bisiler almak ister bana ya da hesabi odetmez mesela. Tabiki esitlik daha iyidir, ama sevdigin adami veya kadini maasina gore secmiyorsun iste:) biz gayet mutluyuz, mutlu olunabilit ama IKI tarafin da bu durumu kafaya takmamasi lazim.
Gercekten mi? Yanlış anlamaz iseniz sizin ve Eşinizin mesleğini sorabilir miyim?.. Kıyas yapmak için. ..

bu durum sana değil ona dert olmuşsa şimdiden sen yarın evlendiğinizde anya dersin o herşeyi konya duyar tadınız kaçar..ee ne demişler balık baştan kokar,dürüstçe paylaşmış en azından sinsilik etmemiş.

Bir de hakimlik düşünürsen maaşı 5.000 den başlıyor. Belki de onun maaşının iki katı.

Back
X