Erken doğum korkumla baş edemiyorum :(

cokonatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
23
2
36
Kızlar 25. haftamdaydım doktorum şuana dek erken doğum tehliken var gibisinden hiçbişey söylemedi ama internette 20 yaş altı hamile kalanların çoğunun erken doğumla sonuçlandığını okudum, bebek iyi gelişemezmiş.Çok korkuyorum 19 yaşındayım bu arada. Doktoruma da erken doğumdan korkuyorum diyemiyorum bana bişey demediği için bir an önce zaman geçse de kızım sağlıklı sıhhatli doğsa diye dua ediyorum sürekli ama zaman geçmiyor, erken doğum korkum beni yiyip bitiriyor nasıl başa çıkabilirim bu korkuyla? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

internetten araştırma yapıp kendini korkutmazsan düzelirsin
bol bol dua et bebişine hazırlık yap örgü biliyorsan renk renk yelekler patikler, hem seni oyalar
inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini vakti gelince

Öyle bir riskin olsa doktorun sana zaten söylerdi canım,kendine meşgaleler bul,arkadaşın dediği gibi bebek hazırlığı yap,örgü ör vaktini doldur,boş boş oturup kurma kafanda.annelerimizi düşün,birçoğumuzun annesi yaşı 20olmadan ilk doğumunu yapmış,kaçı erken doğurmuş ki.

Kadın doğum uzmanları erken doğum konusunda çok pipirikliler bence. Bu konu ile ilgili hiçbir şeyi riske etmiyorlar. Bi sıkıntı varsa hemen önlem alıyorlar. Zaten sıkıntılı bi şey olursa dr.un sana yatak istirahati yap diyor,uymak senin elinde, şu ilacı kullan diyor,kullanıp kullanmamak senin elinde ya da düzenli olması. Şu iğneyi olacaksın diyor vs vs. Yani dr öneride bulunuyor uygulama sana kalıyor. Gerisi Allah'tan. Sağlıklı olacaksa 14 yaşında doğuran gencecik annelerinde sağlıklı bebişi oluyor olmayacaksa 20-30 yaş arası annelerin bebişleri de sağlıklı olmayabiliyor. İnşallah sıkıntı çekmezsin. Bebişler annelerinin sıkıntılarını değişen hormonlar sayesinde anlayabiliyorlar. Böyle düşünmen bebişini de etkileyebilir. Hayırlısıyla hepimiz bebişlerimizi sağ sağlim kucağımıza alırız inş.

bence bosuna kuruntu yapiyorsun insan bazen icindeki hislere karsi cikamyior ama 2 hafta erken gelsin diye bak sonlarinda dua edersin bende artik dua ediyordum bir an önce gelsin artik diye dusunuyorsun hayirli dogumlar kafana takma

cnm hıc korkma gebelık herkesde farklı etkı gosterıyo bunu unutma
bende senın yaslarındayım nur topu gıbı saglıklı bı oglum var
bıraz akışına bırak fazla arastırma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…