erken doğum korkusu..

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
merhaba kızlar, 2. bebeğime 26 haftalık hamileyim, şuanda 4 yaşında olan oğluma hamliyken de çok sık kasılmam olduğu için nidilat kullanmıştım 37 haftalık doğmuştu. bu sefer o kadar çok kasılmam yok ama bebeğim o kadar aşağıda ki resmen hareketlerini makatımda hissediyorum. devamlı idrara sıkışığım tuvalete gidiyorum2 damla yapıp çıkıyorum. bu dönemde böyle şeyler normal mi?

3 gün önce küçük tuvaletimi yaptıktan hemen sonra pijamama kadar geçecek kadar yoğun bir akıntım oldu bir anda resmen 2-3 yemek kaşığı kadar şeffaf yapışkan akıntı.. sonra da az az sıvı geldi aminyon sıvısıdır diye hemen doktora gittim, test negatif çıktı ama antibiyotik verdi her ihtimale karşı. bugün de bir miktar ıslaklık vardı çamaşırımda (portakal büyüklüğünde bir bölge). kafayı yicem evham yapıyorum galiba ama doğum için çok erken daha o kadar küçükki

cumartesi tekrar gidicem şeker yüklemesi için o zaman tekrardan doktorla konuşurum ama o güne kadar telaştan ölcem... fikri olanlar paylaşabilir mi lütfen

slm cnm bende 22+2 haftalik hamileyim ve benim ilk gebeligim o yuzden tecrubesizim ama bende senin gibi cok fazla idrara cikiyrm bazen 10 dak. arayla ve hareketlerini nerdeyse rahimde hisseder gibi oluyrm ilk gebeligim oldugundan cokta bisey anlamiyrm malesef asagida mi nasil 2 hafta once kontrolum vardi bebegin durumuyla ilgili olumsuz biseyde soylemedi dr.um baklim bide yain kontrol var ins.her sey yolundadir.Allahin izniyle saglikla dogar bebislerimiz

Benim de bebek hep aşağıda zaman geçiriyor.Tekmelerini makatta ve kasıklarda hissediyorum sürekli.Bende evham yapıyorum ama doktorum gereksiz olduğunu söylüyor.Benim akıntımda 20.haftadan sonra arttı ama antibiyotik ya da farklı bir ilaç ihtiyacı duymadık.Kasılmalarım sık oluyor,göbeğim çok sertleşiyor.Magnezyum kullanıyorum günde 3 tane biri sandoz şeklinde,diğerleri tablet.
Olumsuz düşünmemeye çalış,iyi olana odaklan.İnşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.

Benmde çok akintim var hatta biranda karnmn bir tarafı belli bölge semsert oluyor. Üstüne kasık bel ağrısı eklenince acil gittim.mantar enfeksiyonu çıktı. Kasılmalar doğuma kadar devam edecek bebek toplanıyor arada dedi. Bende kasiklarda hissediyorum hareketleri. Bacakları ordaymis hep öyle dedi doktor. Icim rahatladı yani sizinde enfeksiyon olabilir kasılma zaten normalmis iste

herhangi bir enfeksyon vs yok dedi vajinal muayenede. antibiyotik eğer kese yırtıldıysa enfeksyon kapmasın diyeymiş.. bu arada yazmayı unutmuşum rahim boynunu ölçtü son gidişimde 5 cm felan çıktı idare eder dedi.. ya bu doktor da mı bişey var idare eder ne demek

Merhaba gunaydin bende 29 haftamdayim benimde geçen hafta sertlesmeler oldu karnimda belime girdi sonra agri sık sık tuvalet ihtiyaci duyuyordum sonra akintiyla karışık şu geldi dk gittim enfeksiyon ilaci verdi durdurmak icin acilma olmaması icin igne ilac verdi erken dogum riskin var dedi bende çoook korkuyorum bebeğim daha çok küçük

çok geçmiş olsun canım.. inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı sihatli kucağımıza alabiliriz..
rahim boynunu ölçtü mü? ölçtüyse kaç santim çıktı bilgin var mı?

Ayni korku bendede vat bebeğim çok sık kasiliyor iç çamaşırın devamlı İslak oluyor beyazımsı bi akıntı oluyor bazen ve kasıklarımda sirtimda falan devamlı ağrı var normal mi bunlar bilmiyorum ama artik doğum bi an önce gelsin istiyorum oturamiyorum yatamiyorum kalkamiyorum hareket edemiyorum ve nefes alamiyorum

çok geçmiş olsun canım.. inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı sihatli kucağımıza alabiliriz..
rahim boynunu ölçtü mü? ölçtüyse kaç santim çıktı bilgin var mı?
Yok canim o konuda bilgim yok sormadimda altdan muane etti radyolojik ultrasyonla bakti bebege giden kan akimini olcuyormus o güzel çıktı ama beş dk bir sancim vardı erken dogum riski vardır dedi ilac verdi durmasi icin bide enfeksiyon ilaci

Kızlar şimdi kontrole gideceğim cuma günü benimde çok kasılmalarım oluyor karnım çok sertleşiyor 31 haftalığım banada vajinal ultrason yapıcaklar mı yani açılma var mı falan diye

Kızlar şimdi kontrole gideceğim cuma günü benimde çok kasılmalarım oluyor karnım çok sertleşiyor 31 haftalığım banada vajinal ultrason yapıcaklar mı yani açılma var mı falan diye

korkma canım hamile değilkenki vaginal ultrason gibi değil. doğru düzgün içeri bile sokmuyor ucundan ölçüyor hemen.. sadece o buz gibi kayganlaştırıcı beni ürpertiyor..

korkma canım hamile değilkenki vaginal ultrason gibi değil. doğru düzgün içeri bile sokmuyor ucundan ölçüyor hemen.. sadece o buz gibi kayganlaştırıcı beni ürpertiyor..
Çok sağol canım cevabın için bende korktum ya nefret ediyorum vaginal ultrasondan

herkese selam.. ben 26.haftanın içindeyken kasılmalarım başladı ağrıyla beraber, çok artınca acile gittik, nst ye bağladılar kontraksiyonların var dedi doktor, erken doğum tehdidi altındasın dedi, bir de vajinal muayene etti, açıklık yok ama mutlaka kendi doktorunla derhal görüş kendi hastanene git diye de ekledi. apar topar kendi hastanemize gittik, orada da nst'te 60'a vuran dalgalanmalar çıktı, hemen kendi doktorumu aradılar gecenin bir yarısı.. ciğer geliştirici celeston iğne ve proluton depot iğne verdi doktorum, 3 tane serum yedim ve adalata başladım. 2 gece hastanede kaldım, sonra kasılmaların durulunca anca öyle eve yolladılar. yaşadığım korkunun haddi hesabı yok, 2 günde resmen 5 yaş yaşlandım.

bu arada vajinal muayene de oldum, rahim ağzında biraz kısalma olmuş dedi, çok sıkı takip edicez seni dedi doktorum. ve 3 ay yatak istirahati verdi. heyet raporu yazdı anlayacagınız.. şimdi evdeyim, anneler devir daim gelip başıma duruyorlar evin her işine koşuyorlar. son 3 haftaya kadar çalışırım ben derken erkenden doğum iznine ayrılmak durumunda kaldım

benim gibi kasılmalarınız varsa, sakın önemsemeyip geçmeyin. ben gaz sancısıdır dedim başta umursamadım ama biraz daha acile gitmesem nerdeyse evde doğuracakmışım!

Kizlar merhaba 25+5 olduk. Benim 16. Haftamdan beri kasilmalrim oluyodu ama rahim agzi uzunlugu hep normal cikiyodu. Bir kac gundur agrim artti doktora gittim bugun rahim agzi uzunlugum 1 hftada 3.8 den 3 cmye dusmus. acilma filan yok ama. Dojtor normal ama sen cok endiselenmissin progestan vereyim dedi. 1 haftada bu kadar kisalma normal degil bence. Canim oyle sikkinki bi taraftan tansiyonumda cikiyor. Hersey ustuste geldi

smallmommy benim de durumum seninle aynı. benim de bir haftada 3.7 den 3'e düşmüş, ben şu an tedavi altındayım. doktorun yatak istirahati filan vermedi mi?

smallmommy benim de durumum seninle aynı. benim de bir haftada 3.7 den 3'e düşmüş, ben şu an tedavi altındayım. doktorun yatak istirahati filan vermedi mi?
Vermedi canim. Ben bi sikinti gormuyorum ama senin icin rahat etsin diye progestan veriyorum dedi o kadar. Doktoruma cok guveniyorum aslinda ama icim rahat degil

Nstye girdim bir de. Aksi gibi hic kasilmam olmadi hastanede. 10 civariydi sancim. Evde gunde 50 defa kasiloyorum hastanede kesiliyor offf

Nstye girdim bir de. Aksi gibi hic kasilmam olmadi hastanede. 10 civariydi sancim. Evde gunde 50 defa kasiloyorum hastanede kesiliyor offf
aman çıkmasın zaten sancı mancı daha çok erken bizim için :) benim sancılarım 60'a vuruyordu acile gittiğim gece. ondan sonra doğuruyorsun sen ya dediler, ben de yok canım dedim :) iyi ki zamanında gitmişim, neyse ki durdurabildik.

sen de çok yorma kendini, evde olduğun sürelerde yatay yatmaya çalış ki bebek rahme baskı yapıp serviksi daha da kısaltmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…