erken doğum olursa izni sonraya aktarabiliyo muyuz??

işten ayrılırsan doğum yapmadan önce sorun olmuyor diye biliyorum. bizim arkadaş 7 aylık doğum yaptı ozman çalışıyordu sadece doğumdan sonra olan 2 ay iznine verdiler diğer 2 ayı yandı ama işten ayrılsaymış o hakkı yanmazmış ne saçma kanunlarımız var ...

30. haftada ayrılırsak ve erken doğum olursa aktarma gibi bir şansımız var mı ?:49:

Canım benim bildiğim şimdi 30 haftan bitti ve doğum iznine ayrıldın biliyorsun 30+0 da resmi izne ayrılabiliyorsun.
ve Allah korusun 30+1 de veya 35 haftanda artık fark etmiyor izne ayrıldığın gün değil de ertesi günü olduktan sonra 18 haftalık iznin cebinde.
10 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra toplamda 18 hasfta yani 18x7 gün=126 gün 126/30 gün=4,2 ay yapar.
doğumdan sonra bu izinlerin bitince 6 ay ücretsiz iznin de var onu da kullanabilirsin.
yani önemli olan tek şey izne ayrılıp öyle doğurucaksın o kadar ok :O)
yani izni alıp ööyle doğur tüm izinlerini aktarır....

örnegin 30. haftada ayrıldım 34. haftada doğurdum diyelim yani 10 haftanın 4 ünü kullandım.kalan 6 hafta yanıyor mu yoksa sonrasına aktarılıyor mu öğrenmek istediğim bu??
matematik problemi gibi oldu ama kusura bakmayın :))

devlet memuru ısenız kullanmadıgınız tum haftalar cebınızde isteğinize kalmış ornegın toplamda 16 haftalık olan dogum ıznınızın 2 haftasını dogum oncesı kullandıgınızda kalan 14 hafta dogum sonrasına aktarılıyor

evlet memuru (657 sayılı devlet memuru kanununa tabi) hamile kadınlar 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası da doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni kullanabilmektedirler. Yine doktor raporu ile doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilmekte ve izinlerinin geri kalan kısmını doğum sonrasına aktarabilmektedirler. Yani, çalışan gebeler dilerlerse gebeliklerinin 32. haftasında doktorlarından aldıkları “37. gebelik haftasına kadar daha 5 hafta süre ile çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır” şeklindeki benzer raporlarla doğum öncesi kullanmadıkları 5 haftalık izni doğum sonrasına aktarabilirler Bu durumda doğum sonrası 8+5= 13 hafta (91 gün) süre ile kanuni olarak izin kullanma hakkına sahip olurlar.

örnegin 30. haftada ayrıldım 34. haftada doğurdum diyelim yani 10 haftanın 4 ünü kullandım.kalan 6 hafta yanıyor mu yoksa sonrasına aktarılıyor mu öğrenmek istediğim bu??
ı

daha önce bu konu ile ilgili bulduğum bir kaynağı yazmıştım sorunun cevabı için de var yanlış anlamadıysam,yani erken doğum olursa kullanamadıklarını aktarabiliyorsun....

ankara zekai tahir burak kadın doğum hastanesinin sitesinde şöyle bi şey buldum;

DEVLET MEMURLARINA DOĞUM NEDENİYLE VERİLECEK İZİNLER

I-doğum Öncesi ve Sonrası İzin Süreleri
kadın memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha eklenir.. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır. .

doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.
Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

aktarılır diye düşünüyorum çünkü 40 haftayA doğum süresi

teşekkür ederim arkadaşlar aktarabilmek heleki ikiz gebelik yaşıyosanız o kadar önemli bir konu haline geliyor ki,değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çook teşekkür ederim ..sağlıklı bir hamilelik ve hayırlı bebekler diliyorum herkese..

Canım benim bildiğim şimdi 30 haftan bitti ve doğum iznine ayrıldın biliyorsun 30+0 da resmi izne ayrılabiliyorsun.
ve Allah korusun 30+1 de veya 35 haftanda artık fark etmiyor izne ayrıldığın gün değil de ertesi günü olduktan sonra 18 haftalık iznin cebinde.
10 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra toplamda 18 hasfta yani 18x7 gün=126 gün 126/30 gün=4,2 ay yapar.
doğumdan sonra bu izinlerin bitince 6 ay ücretsiz iznin de var onu da kullanabilirsin.
yani önemli olan tek şey izne ayrılıp öyle doğurucaksın o kadar ok :O)
yani izni alıp ööyle doğur tüm izinlerini aktarır....

ama çalışmadığın aktarılmıyormu
yani 30 da ayrıldın diyelim
35 de doğurunca 5 haftasını kullanmış oluyorsun
o 5 hafta izninden düşmüyormu

Back
X