Erken doğum riski taşıyan Temmuz Anneleri

Fionna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2014
38
1
1
Bursa
Merhaba 34.haftamdayım, 2 haftadır erken doğum riski nedeniyle yatak istirahatindeyim.Adalat kullanıyorum.Dr.um 36. Haftaya kadar bu şekilde devam edicez dedi.Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.Ama bazen çok bunalıyorum.Allah benimle aynı durumda olan tüm anne adaylarına sabır versin.

Merhaba 34.haftamdayım, 2 haftadır erken doğum riski nedeniyle yatak istirahatindeyim.Adalat kullanıyorum.Dr.um 36. Haftaya kadar bu şekilde devam edicez dedi.Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.Ama bazen çok bunalıyorum.Allah benimle aynı durumda olan tüm anne adaylarına sabır versin.

Mrb canım ben 28. haftadan beri aynı durumdayım. şu an 32. haftadayım. ben ilaç olarak Nidilat kullanıyorum. aynı işi görüyormuş. 1 mayıstan beri evdeyim. dinlenme ve yatak modu. bazen çok sıkıcı ve bunaltıcı geliyor bana da. Ama bebişlerimizin sağlığı için değer.

Rabbim bebeklerimizi zamanına kadar sağlıklı bir şekilde durdursun inşallah ve zamanı gelince doğumlarımızı yapalım. 38. haftaya kadar en az beklesin bu yaramazlar :)

bizim gibi durumda olanlara sabırlar...:49:

Mrb kızlar benim de boyle risk var 28. Haftada karnimda sertlesmeler olduğunu söyledim devlet hastanesindeki dr a nst istedi ve düzenli ağrım çıktı o gun nidilat ve serum verdiler agri geçince eve gönderdiler... Bir hafta sonra özeldeki drma gittim durumu anlattım hemen nidilat baslatti cigeer gelistirici igne oldum en az 34. Haftaya kadar durmasi gerek dedi.... Ben surekli yatmiyorum ama dikkat ediyorum mecbur kalinca yuruyorumda cunku hazirliklarim bitmedi daha

Him birde nidilati ictikten on dk sonra bas donmesi ve carpinti oluyor bende sizde durum nedir

bu durumu en erken yaşayan galiba benim hiç abartısız 18 . haftadan beri kasılmalarım var doktorum bile çözemiyor her gittiğimde sancı makinesine bağlanıyorum yarın 34. hafta olacağım inş artık haftada bir gidiyoruz doktora çarşamba randevum var nasipse bakalım kaç kilo oldu ciğer gelişimini bekliyoruz 37 haftaya kadar dayanırsak alıvak doktor amcamız sizin durumlar nasıl ? nezaman sezeryan olucaksınız gün verildimi?

Him birde nidilati ictikten on dk sonra bas donmesi ve carpinti oluyor bende sizde durum nedir

Canım bende hastanede yattığım dönemde nidilat kullandım.Bendede baş dönmesi yaptı.Sarhoş gibi oldum :) şimdi adalat kullanıyorum.30 mg olanından. Yani 3 nidilata eşdeğer. Hem bende baş dönmesi yapmıyor hemde kontrollü salım tablet olduğundan vücut 30 mg tableti tüm güne yayarak kullanıyormuş.sabah bir tane içiyorum bütün gün idare ediyor beni.Drum bu şekilde yönlendirdi.ama herkesin bünyesi farklı tabi.

İnşallah bu zor günleri atlatıcaz.herkes ilerde bu yatış günlerimizi çok arayacağımızdan bahsediyor.napalım bizde bebişlere bakmak için enerji ve uyku depolayalım bol bol :34:

ben de çok şükür çarpıntı ya da baş dönmesi yapmıyor. bu etkileri azaltmak için bol bol sıvı tüketin diyor doktorlar. yine de doktoruna söyle muhakkak.
bu haftaki kontrolümde riskin azaldığını ve 2 hafta sonra yani 35. hafta ilacı kesebileceğimizi söyledi. :nazar:
ben dışarı çıkmıyorum hiç. sadece yemek yapmaya kalkıyorum. ya da ev içerisinde dolanıyorum sıkılınca.

bu durumu en erken yaşayan galiba benim hiç abartısız 18 . haftadan beri kasılmalarım var doktorum bile çözemiyor her gittiğimde sancı makinesine bağlanıyorum yarın 34. hafta olacağım inş artık haftada bir gidiyoruz doktora çarşamba randevum var nasipse bakalım kaç kilo oldu ciğer gelişimini bekliyoruz 37 haftaya kadar dayanırsak alıvak doktor amcamız sizin durumlar nasıl ? nezaman sezeryan olucaksınız gün verildimi?

senin durum baya zormuş :( bana doğum şekli ile ilgili hiç bişey söylenmedi. ama 28. hafta bu risk görüldüğü zaman 2 doz ciğer geliştirici iğne yapılmıştı. umarım onun olumsuz bi etkisi olmaz bebeğime. Şimdi 33+1 deyiz bebeğim 1950 gram olmuş çok şükür.:nazar:

benim de suyumazaldıgı için böyle bi riskim var:((( erken dogsun hiç istemiyorum. evdeim bende sürekli. uzanıp yatıyorum hep. yürüyüş yapmayacaksın, agır işlerden uzak duracaksın dedi.

kızlar mrh bende salı akşam kanama geçirdim tabi hemen doktora gittik çok korktum nstye baktılar normal çıktı sonra sabah tekarar başladı doktor baktı ve rahimde 2 cm açılma gördü çok korktum iki gün hastanede yattım devamlı nst ile bakdılar dün taburcu oldum kısacası artık benimde erken doğum riskim var 32 hafta 7 günlüğüm şu an bir 34 haftayı tamamlasak iyi olurdu üç gündür çok üzüldüm allah hepimizin yardımcısı olsun:43:

kızlar mrh bende salı akşam kanama geçirdim tabi hemen doktora gittik çok korktum nstye baktılar normal çıktı sonra sabah tekarar başladı doktor baktı ve rahimde 2 cm açılma gördü çok korktum iki gün hastanede yattım devamlı nst ile bakdılar dün taburcu oldum kısacası artık benimde erken doğum riskim var 32 hafta 7 günlüğüm şu an bir 34 haftayı tamamlasak iyi olurdu üç gündür çok üzüldüm allah hepimizin yardımcısı olsun:43:

Çok geçmiş olsun cnm. Ilaçlarını düzenli kullan. Işe yarıyo. Ayağa kalkma mümkünse bol bol da su ic. Benim de enfeksiyondandan açılmam vardı çok az. Hastanede yattım. Antibiyotik tedavisi gördüm ve o zamandan beri 1 aydır yani nidilat kullaniyorum. Gelişme var dedi doktorum. Erken doğum riskin görünmüyor dedi ve iki hafta daha evde dinlenmeye devam et dedi.
Hiç bozma moralini ve doktorunu dinle. Bebişlerimiz bekleyecek ben inanıyorum.

benim de suyumazaldıgı için böyle bi riskim var:((( erken dogsun hiç istemiyorum. evdeim bende sürekli. uzanıp yatıyorum hep. yürüyüş yapmayacaksın, agır işlerden uzak duracaksın dedi.

En son gittiğim kontrolde benimde suyumun azaldığı ortaya çıktı canım.nerdeyse drum doğuma alacaktı.ısrarlarım üzerine ertesi sabah birkere daha değerlendirmek için ultrasona girdik.suyunda artış olmuş.şimdi daha iyi.4 günlük hastane maceramdan sonra yatak istirahatime evde devam ediyorum.umarım senin suyunda artar.bol bol su iç ve sakın yataktan kalkma. Allah bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin.

En son gittiğim kontrolde benimde suyumun azaldığı ortaya çıktı canım.nerdeyse drum doğuma alacaktı.ısrarlarım üzerine ertesi sabah birkere daha değerlendirmek için ultrasona girdik.suyunda artış olmuş.şimdi daha iyi.4 günlük hastane maceramdan sonra yatak istirahatime evde devam ediyorum.umarım senin suyunda artar.bol bol su iç ve sakın yataktan kalkma. Allah bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin.

aminnn inşallahh. benim de yarın kontrolum var. nst sonuc ile beraber bakacak doktorum. inşallah suyum artmıştır. kendimi yormamaya çalışıyorum. bol su içiyorum. artık yine de olmazsa yapı dicem. ama doktoruma çok ısrar edicem eğer erken dogum derse. duabildiği kadar dursun. gerekirse hastanede bile yatarım dicem. umarım kötü bişi olmaz:((

aminnn inşallahh. benim de yarın kontrolum var. nst sonuc ile beraber bakacak doktorum. inşallah suyum artmıştır. kendimi yormamaya çalışıyorum. bol su içiyorum. artık yine de olmazsa yapı dicem. ama doktoruma çok ısrar edicem eğer erken dogum derse. duabildiği kadar dursun. gerekirse hastanede bile yatarım dicem. umarım kötü bişi olmaz:((

Canım ne yaptın?suyun artmışmı?nasıl geçti?merak ettim umarım bi problem yoktur.bende yarın kontrole gidiyorum.

Back
X