Premature Bebekler Erken doğum yapacaklar ve yapanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mrsyoung

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
82
204
Bebeğimin gelişimi durduğu için sezeryanla bu cumartesi bebeğime kavuşucam. Tam 36 haftalıkken alınmış olucak yani. Sizde erken doğum yaptıysanız paylaşır mısınız acaba ? Kilosunu boyunu küveze girip girmediğini daha sonradan sıkıntı yaşayıp yaşamadığını böylece erken doğum riski olanların da içine su serpilir belki:KK22:

ben varimmm canimmm 35 haftalik dgoum yaptimmmm...1 hafta daha kalsaydi cigerleri gelismis olacakti doktorum dogum yapacagimi tahmin edemedi sanirimmmmm 8 gun kuvezde kaldi malesef:KK43::KK43::KK43:

Bebeğimin gelişimi durduğu için sezeryanla bu cumartesi bebeğime kavuşucam. Tam 36 haftalıkken alınmış olucak yani. Sizde erken doğum yaptıysanız paylaşır mısınız acaba ? Kilosunu boyunu küveze girip girmediğini daha sonradan sıkıntı yaşayıp yaşamadığını böylece erken doğum riski olanların da içine su serpilir belki:KK22:
35 haftalık ikizlerim 2 şer kg doğdular.
önce 2 şer gün şeker düşüklüğünden küvezde kaldılar, sonra 3 gün sonra biri enfeksiyon biride elektrolik düşüklüğü nedeniyle 5 er gün daha küvezde kaldılar kuzularım.
ememiyorlar, kolay kolay yutamıyorlar, halen anne karnında zannediyorlar ve hep uyku modundalar ve biz 1 hafta enjektörle damla damla besleyebilmiştik
normal akışlı biberonu kullanadık, 0 (sıfır) damla kullandık.
erken doğanların vücut değerleri çok düşebiliyor o yüzden sık sık doyurulmalı ki bazı değerler düşünce Allah korusun önce beyin tehlikede oluyor, 2 saat bek-len-me-meli , ayrıca sarılık da bu şekilde önlenebilir ,
yan ve yüksek yatırılmalı çünkü tıkanmaları daha çabuk olabiliyor,
çabuk enfeksiyon kapabiliyorlar
mama takviyesi büyük ihtimalle gerekebiliyor.
burun tıkanırsa hele hiç beslenmiyorlar ve çabuk enfeksiyon olabiliyor o yüzden serum fizyolojik damlatıp otri bebe aparatıyla temizlenmesi gerekiyor.
kan ve d vitamini damlaları ihmal edilmemeli
oda ısısı 23 derece civarı olmalı
kulak testi normalde doğması gereken tarih itibariyle hesaplanıp yapılmalı, yoksa ciltlerindeki anne karnı sıvısı tam gitmediği için cihaz sonuç vermiyor ona göre hastaneye gitmeniz gerekir.
normal doğum tarihi gelinceye kadar çok sık yıkan-ma-malı

doğum olmadan önce ciğer geliştirici iğne yapılmalı

benim aklıma gelen deneyim ve tecrübelerim bunlar canım:) eli ayağı düzgün aklı bütün doğsun inşallah:)

emzirirkende biberon verirkende bebeği oturmaya yakın bi dik pozisyonda tutmak gerekiyor yoksa Allah korusun yutma esnasında çok tehlikelerle karşılaşılabiliyor:KK43:

ben varım canım 34 haftalık dogum yaptım doktorum erken dogucagını söylemıstı 3-4 hafta önce akçiğer geliştiric iğne yaptırmıstım.kızım doğdu ve küvöze girmedi 1950gr 41 cm dogdu..hayırlısıyla alırsın kucagına inşallah

ben varım oğlum şuan 9 aylık sayılır 34+3 te suyum gelmesiyle doğum gerçekleşti 2300 doğdu ilk 2 gün küvezde kaldı sonra 3 gün evde sarılık ve beslenme bozukluğu nedeniyle tekrar 4 gün daha kaldı..
ilk günler çok ama çook zor prematürelerin hiçbiri sarılığı kolay atlatamıyor çünkü emme refleksleri yok denecek kadar az ve desteksiz beslenemiyorlar oğlum gününü doldurduğunda emmeye başladı zorlamayın sakın aç bırakmayın sık sık besleyin birşekilde yedirin emmiyosa biberon onuda almıyosa şiringa ile yeter ki sarılığı kolay atlatın.günlerini doldurana kadar neredeyse ağlamıyorlar bile siz bir bebek telsizi edinin ve başucuna koyun ben onunla nefeslerini bile takip ettim 1 ay...Mama olarak sma ile başladık oğlum mahvuldu kusmaktan meğer prematüre maması ayrı olurmuş standar mamalar onlara göre değilmiş APTAMiL PREMATİL hem prematüre maması hem çok iyi kilo yapıyor.ilk günler sütünüz olmaz aç bırakmayın bununla takviye yapın

Suan bebegimmm 19 aylik oldu...gayet saglikli surekli.emzirdimmm iyi bakim yaptimmmm mama.kullanmadim.6 aya kadar 8 ayda sutten.kest8mmm..gayet iyi...8 gun kuvezde kalmasinin sebebi akcigeri gelismeditinden cok sukur gayet saglikli hayirlisiyla kucagina alirsin insallah

Anali babali buyutmen dilegiyle !!!

35 haftalik 2.500 kilo 42 cm dogdu her ay duzenli kilo aldi annes sutunden..kuvezde kalimce 2 kiloya dustu..3 gun sutum gelmedimmdaha sonraa pompayla cikarip hastaneye alirdim.bebegime ilk sutu verdim cok.sukur..:KK33:

Istedigin soruyu sorabilirsin her skeilde yardimci.oluru zzz sana:KK73:

prematüre sayılmıyor ki senin ki. Benimki 32 haftalık doğdu. Küveze girmedi. 2.100 doğdu. 40 cm.

emzirirkende biberon verirkende bebeği oturmaya yakın bi dik pozisyonda tutmak gerekiyor yoksa Allah korusun yutma esnasında çok tehlikelerle karşılaşılabiliyor:KK43:
Aynen canım yengem de öyle söyledi bana onun ki ilk emzirdiğin de mosmor kesilmiş :mad:

ben varım canım 34 haftalık dogum yaptım doktorum erken dogucagını söylemıstı 3-4 hafta önce akçiğer geliştiric iğne yaptırmıstım.kızım doğdu ve küvöze girmedi 1950gr 41 cm dogdu..hayırlısıyla alırsın kucagına inşallah
Bugün kontrole gittim boyu uzamış bebişimin 49 cm olmuş :KK28:ama kilosu hala aynı yerlerde gidip geliyor :cry:

X