erken doğum yapacam sıkıntımdan...

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
arkadaşlar ben şuanda 37 haftalık hamileyim ve dr.um hareket etmememi stresten uzak durmamı söyledi..bebeğin rahme yerleştiğini,dopğum sancılarımın başladıgını da ekledi..benim derdim şu..benim kayınvalidem şehirdışında yaşıyor ve doğumiçin gelecek 19 yaşında kaynımla beraber..ve onlar her gelip gittiklerinde biz eşimle boşanma derecesinde kavgalar yaşıyoruz...evde bir dk.yalnız bıraksam yatak odam,dolaplarım karıştırılıyor..annemle tartışıyor.gelmelerini istemiyorum..çünkü strese girecem ve bebeğime konsantre olamıyacam..nolur bana akıl verin,moral verin..sadece bebeğimi düşünmek istiyorum ama kadın girip çıkıp benimle uğraşacak.kapımı kapatıp odamda da yatamam napcam ben...bir de 2 günlüğüne gelir 3 ay kalırlar..off off

yeni doğum yapmış/yapacak olan kadının evinde 19 yaşında genç delikanlının ne işi var ya hu?
ben ona takıldım

canım tahmin ettiğim kadarıyla annen yakınlarında.. annen varken onun hele birde 37. haftadan gelmesi ne mana anlamadım..
tabi oğlunun evi gelecek ama seni strese sokacaksa ne gerek var.. eşin neden engellemedi ki bu durumu hele onlar yüzünden kavga etmişken..
bide 19 yaşında kocaman adam kaynın sen şuan hamileliğinin ağır dönemindesin.. hiç uygun değil gelmesi.. eşine bi şekilde desen.. tatlılıkla.. canım gelsinler başımın üstünde yeri var ama ben odamdan pek çıkmam yanlış anlama kardeşin kocaman adam utanırım yanında.. olmazsa o doğumdan sonra gelse olmaz mı tarzı.. kaynanan ne tuhafmış öyle hamile kadının yanına koca adamı getirmek.. hadi o napalım gelsin de diğeri sonra gelsin.. ne anlayışsızlıktır bu yaa..
bi şekilde eşinle hallet canım benim..

bu durumlarda insan anne ve kız kardeş dışında başka kimsenin yanında rahat edemez ki :34:eşine durumu anlat .kardeşi de olsa evde rahat olamayacağını belirt

Esinle konusmalisin
kendi annen kalamazmi yaninda ? daha rahat edecegini söyle
hamileligin son döneminde sana hizmet edecek birinin lazim oldugunu anlat esine
ben kimseye hizmet edemem o vakitler, bana hizmet edilmesi lazim, ve kayinvalidecigim ugrasamaz yasli kiyamam felan de
annem bana daha iyi bakar yemegimi yapar de
ayrica 19 yasinda kayninin gelmesinin dogru olmiyacagini söyle, ben cok agir olcam onun yaninda rahat rahat ayaklarimi uzatip yatamam, terbiyem müsade etmez, cok zorlanirim de

bi sekilde esini ikna etmelisin, ama caresi yoksa
bütün gün odanada girip yatacaksin baska cözüm yok
ayipta olmaz, cünkü onlar bile bile geliyorlar, sen napabilirsin ? gelmesinler ozaman
kimseyede hizmet edemessin, kayinvaliden sana hizmet etmek zorunda, yemegini temizligini yapmak zorunda
umarim yapar...
ayrica yatakodani herzaman kitle cikarken,
yaninda cat diye kapativer, anlar insallah
olmassa acik acik konus, anne ben sevmiyorum böyle seyleri, ne benim dolaplarim karistirilsin nede ben baskasininkini karistirmam de

ama sakin esine annesini kötüleme, iste ozaman kavgalarin en büyügü yasaniyor,
allah yardimcin olsun canim

ben okurken bile sinir oldum diğer arkadaşların takıldığı gibi bende 19 yaşındaki gence takıldım :50:
ne demek canım kayınvaliden düşünemiyomu görmüş geçirmiş kadın doğuma geliyolar tatile değil

ayrıca kayınvalidenin senin dolaplarıyla felan ne işi varda karıştırıyo :19:
oğlunun evi olabilir ama buna hakkı yok o evin düzeni gizlisi saklısı özeli size ait uyarın bence üzmeden incitmeden :34:

Esine soylesende cocuk dogduktan sonra gelseler? Esinin insafina kalmis canim..buarada gelirlersede hic ugrasma hizmet filan edicem diye…bebegini ve kendini dusun suanda sizden daha degerlisi yok onu dusun…olmaz mi?

soyledim inanın,,daha 2-3 ay önce geldiler yine tek iş yapmadı..oğlu geleceğine yakın yalandan mutfağa yardıma gelir gibi yaptı oğluda yardım ediyor sandı..söyledim '' hayatm ben iş isteyemem,oyle bacagımı uzatıp su ,ekmek isteyemem ..doğumdan sonra gelsinler '' dedim..yok isteyeceksin gelsinler boşver deyip duruyor..annem yakınımda o gelip kalacak zaten ama inatla onlarda gelecek..bide 19 luk kardeşi eşimin kıymetlisi ona bi laf söyluyorm bin ah işitiyorum..daha önce ilk evlendiğimizde eivimin boş odasını ona döşeyelim dedi kabul etmedim diye kavga etmiştim mahrem demiştim..şimdi yine öyle desem sorn çıkacak..çıkmazdayım..

esin anlayissiz maalesef. ne var sanki dogumdan sonra gelseler? ya kendi annen yeter nerde cokluk orda b.kluk demisler :50: Allah yardimcin olsun Allah esinede akil fikir versin.

soyledim inanın,,daha 2-3 ay önce geldiler yine tek iş yapmadı..oğlu geleceğine yakın yalandan mutfağa yardıma gelir gibi yaptı oğluda yardım ediyor sandı..söyledim '' hayatm ben iş isteyemem,oyle bacagımı uzatıp su ,ekmek isteyemem ..doğumdan sonra gelsinler '' dedim..yok isteyeceksin gelsinler boşver deyip duruyor..annem yakınımda o gelip kalacak zaten ama inatla onlarda gelecek..bide 19 luk kardeşi eşimin kıymetlisi ona bi laf söyluyorm bin ah işitiyorum..daha önce ilk evlendiğimizde eivimin boş odasını ona döşeyelim dedi kabul etmedim diye kavga etmiştim mahrem demiştim..şimdi yine öyle desem sorn çıkacak..çıkmazdayım..

eşinde geri kalmazmış yani acaba sen kardeşime bir oda ayarlayalım bizimle kalsın desen ne diyecek çok merak ediyorum
evlenene kadar ailesinden bi haber olana eşler evlendikten sonra ailem diye tutturmazmı sinir oluyorum sen aile oluyosun yani azıcık kafaları bassa olmaz ssanki

o zaman olay sende bitiyor annenlere de söyle çok sık gelmesin kv gidene kadar ve kötü olmadan kırmadan uzat bacaklarını kalkamıyorum su verirmisin annecim veyahuut çay koyarmısın annecim gibi sürekli hizmet bekle adı üstünde karnın burnundasın ki onlarda sana yardma geldilerr . Hiç elini yemeğe bulaşığada sürme yapsın . Ama hep tatlı dille hamileliğini bahane ederekk yaptır yaptıracağını bunalıp kaçsın hatun :)

aslında bence 19 yaşındaki kardeşin gelmesi bir yandan da iyi olur çünkü muhtemelen eşin işteyken dışarı işini getir götür alışveriş işini halletmesi için evde genç bir erkeğin olması daha iyi olur kaynanandan bence hiç çekinmeden ama tatlı dille yardım da iste ne o öyle madem doğumu bahane ederek geliyor bari gerçekten işe yarasın.

ayaklarını uzat yat canım herşeyi onlar yapsın..yemek temizlik vs...kılını bile kımıldatma...akşam nasılsa eşin yemek yicek kaynananda mecbur yapıcak...arada bir süpürge açarmısın anne diye istekte bulun...yapamam kalk sen yap dicek hali yok..dersede eşine dersin annen ihtiyaçlarımızı karşılamıyor neden geldi ozmana diye..hiç çekinme sakın...buda ona bir ders olur birdaha gelmek isterse 2 kere düşünür..

Son düzenleme:
Şöyle anlayışsız insanlardan nefret ediyorum.Yani annen yanında olacak diğerlerine ne gerek var.zaten doğum sonrası insanın psikolojisi kötü oluyor bir de onların stresini çekecen.inşaallah bişey çıkar da gelemezler.senin en sakin olman gereken bir dönem.

ayaklarını uzat yat canım herşeyi onlar yapsın..yemek temizlik vs...kılını bile kımıldatma...akşam nasılsa eşin yemek yicek kaynananda mecbur yapıcak...arada bir süpürge açarmısın anne diye istekte bulun...yapamam kalk sen yap dicek hali yok..dersede eşine dersin annen ihtiyaçlarımızı karşılamıyor neden geldi ozmana diye..hiç çekinme sakın...buda ona bir ders olur birdaha gelmek isterse 2 kere düşünür..

o tarz insanları biliyorum canım gelinin eve yardıma diye gelip kendilerine hizmet ettirirler.ne kadar sinir insanlar kızın dolaplarına varana kadar karıştırıyorlarmış.Konu sahibi arkadaşımız sakin yapıda biri zannedersem o yüzden böyle üstüne gidiyorlar.

Back
X