erken doğum yapacam sıkıntımdan...

Yapacak bisey yok gibi, esin cok anlayissiz :(
Ille kardesim diyor baska bisey demiyor,
sen demedinmi cocugunu yanlizmi birakacaksin diye??

niye kendine sıkıntı yapıyorsun..gelsinler tabi...eşinle bu yüzden sakın kavga etme..sen bebeğine konsantre ol..
seninle uğraştığı zamanda takır takır ver cevaplarını...

arsızla arsız olmazsan hayat çok zor...

Olabilir herkesin düşünceleri,değer yargıları farklıdır.Ben 19 yaşında bir erkeğin yatak odamı karıştırmasını mazur göremem siz görürsünüz.Herkesin ahlak anlayışı kendine.

hayır arkadaşım beğenmediğim nokta daha ilk günden kayınvalidenize olan tutumunuz..kovar gibi yapmışsınız ki bu hiç hoş bi davranış değil diye düşünüyorum..ayrıca en mahrem yer olan yatak odasına kaynın girmesi çok saçma ve mide bulandırıcı..

Eşin doktora sizinle gelmiyor ise,
doktor erken doğum riski olduğunu söyledi, deyin..
devamlı istirahat etmem gerekiyormuş,
yatmam gerekiyormuş, asla iş yapmamam gerekiyormuş, deyin..
annenizde geçirin doğuma kadar olan süreyi..
doğumdan sonrada annenizde kalın, herhalde annenizde gelip kalmaz görgüsüz kadın..boş evde de işi yok herhalde
..çeker gider, belkide, doğumdan sonra da annemde kalacağım, derseniz hiç gelmez..
tabi yüz varsa..pek bi yüzsüze benziyor kv hanım..

ayrıca, eşinizin, 19 yaşındaki yontulmamış kalasın, yatak odanızdaki çekmeceleri karıştırdığından haberi var mı?
yoksa hemen söyleyin..
eğer bir daha karıştırırsa,
bütün çekmeceleri ve evde nereleri karıştırdılarsa, hepsini dökün yıkayın..
hem hijyen açısından, hemde, niye şimdi bu temiz çekmeceleri döküp yıkıyorsun, derlerse, karıştırdınız ondan yıkıyorum,
diyerek yüzlerine vurmak açısından..
tabi bebekten sonra karıştırırlarsa bunu yapmak bayağı zahmetli olur..
en iyisi, açık açık niye karıştırıyorsunuz, deyin..
bu kadar görgüsüz insanlara, gösterdiğiniz aşırı misafirperverlik ve nezaket çok fazla..
onlar sabır duvarlarını çok fazla aşmışlar..
sizin bu duvarın, bu kadar gerisinde durmanız gereksiz hoşgörü oluyor ve iyi niyetiniz suistimal ediliyor..
sınırlarınızı sizin belirlemeniz gerekmez mi?
değmeyecek, saygısız insanlara haddinden fazla anlayışlı olmak,
hem sizden götürüyor hem de gerçekten saygıyı ve hoşgörüyü hakeden
insanlara haksızlık oluyor..

valla öyle yüzsüz bi kadın ki annemle araları hep bozuktu utanmadan son geldiğinde benim anneme gittik ve orda kaldı,yedi ,içti evine giderkende de oğluma annemle beni şikayet etti...boş evde de kalır o benim gelin oldugum evde ailece geldiler ve düğünden önce 15 gün kaldılar...yeni gelinin eşyalarını gelinden önce kullandılar...:43:

canm bn arkadaşlar gibi eşinin kardeşine takılmadım...bana normal geliyor açıkçası.....ne var yani abisinin evine geliyor ve doğumda yeğenini görmek istiyor.....

eşin eğer kardeşine çok düşkünse kardeşide abisine düşkün demektir ve bu da onun evinize gelmesini normal kılıyor....abi kardeş sonuçta....sen uzat bacağını yat ne olacak yaa....hee ama yatak odanıza girip k.waldenizin çekmecelerinizi karıştırması,eşinizin kaynınıza oda tahsis etmeyi düşünmesi çok saçma....

abisidir eyvallah ama o kadar da uzun boylu değil...kitleyin odanızı...hiç gocunmayın...saygıda kusur etmeyin ama hizmette etmeyin...

ayyy çok fenayım bi uzanayım deyip su isteyin,yemek isteyin:)))) kırın şu içinizdeki çekingenliğinizi söyleyin lütfen...hadlerini bilsinler....

karşılarında eski gelinleri olmadığını artık öyle gak diince su,guk diince çorba olamayacağını ve bazı şeylerin içinizde değiştiğini gösterin....

valla öyle yüzsüz bi kadın ki annemle araları hep bozuktu utanmadan son geldiğinde benim anneme gittik ve orda kaldı,yedi ,içti evine giderkende de oğluma annemle beni şikayet etti...boş evde de kalır o benim gelin oldugum evde ailece geldiler ve düğünden önce 15 gün kaldılar...yeni gelinin eşyalarını gelinden önce kullandılar...:43:

nasıl yani?
afakanlar bastı beni, tansiyonum fırladı, kalp atışlarım hızlandı; atak geçireceğim birazdan..
temizlik hastası ve hijyen takıntısı olan biri olarak dayanamıyorum buna..

arkadaşım, demekki sen çok fazla alttan alıyorsun..
başlangıçda eşin ve ailesine kaptırmışsın yönetimi..
ilk intiba çok önemlidir ya hani, keşkeler faydasız ama baştan tatlı sert olmakda gerekliymiş bu usul erkân bilmez görgüsüzlere..
geç kalmış sayılmazsın ama doğum öncesi, sırası ve sonrasını n'apacağız?
ya tüm köprüleri yıkmak pahasına, açıp gelmeyin istemiyorum, denecek, ya da ne bileyim işte, dilim varmıyor, sen anla, gelecekler yani, gibi gözüküyor :(

ama uzun vadede bu aileyi uzaklaştırabilirsin, fakat şimdi sorunumuz doğum süreci..

tama manasıyla zamk gibi yapışan, suratına tükürsen,
Yarabbi şükür yağmur yağdı, diyen
vurdumduymaz onursuz gurursuz karakterler bunlar galiba..

şimdi yapılacak çok şey varda, eşinin ne tepki vereceği n'olcak?
onunla kötü olma ihtimalin var, bu riski göze almak olmaz ama, sence?

eşimle evliliğimiz başlarında da problemlerimiz olmuştu ama hamileliğim boyunca sağolsun çok destek oldu bana..normalde de çok iyi biridir ama gel gelelim konu ailesi olunca başka bii oluyor.laf söyletmiyor kesinlikle..düğünden önce evimde kalacaklarını söyleyince çok büyük kavga etmiştik ,yüzükler atılmıştı ama inatla o eve girdiler kaldılar istemediğimi bile bile hemde...surat assam da yüzlerine bakmasam da anlayacak tipte insanlar değiller..son gittiklerinden bu yana arayıp sormuyorum ,onlar ararsa da bi yüzden konuşuyorum ama anlamıyorlar işte...yuvamı dağıtacaklar biliyorum...benim annem eşime oğlum ,oğlum ölür ama onun annesi gelip gittiğinde bi süre eşim hem bana hem anneme tepki gösteriyor ,etki altında kalıyor ben en çok buna bozuluyorum..ama haklısınız ben hep alttan aldıgım halde her türlü kavga çıktı madem bende dişimi gösteriyim kavga edecksek te hakediyim o kavgayı gürültüyü..

hayır arkadaşım beğenmediğim nokta daha ilk günden kayınvalidenize olan tutumunuz..kovar gibi yapmışsınız ki bu hiç hoş bi davranış değil diye düşünüyorum..ayrıca en mahrem yer olan yatak odasına kaynın girmesi çok saçma ve mide bulandırıcı..

Arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum aslında ikili yazışarak.Ama madem tutumumu beğenmediniz ben altında yatan nedeni de açıklayım.Artı bende bende konu sahibi arkadaş gibi kayınvalide mağduru idim.Neyseki düzeldi herşey.
Sanırım benim yerimde başkası olsa kovardı zaten.Benim kayınvalidem beni tanıdığı andan itibaren sürekli bana laf sokan,daha biz evlenmeden eşimin ameliyatı sonrası, eşim bana ve kayınvalideme "evinize gidin ben iyiyim "derken dönüp bana "o kalacaksa ben giderim!sen nişanlısısın ben anasıyım.Sen onun için ölmezsin ama ben ölürüm!"diyerek çemkiren,ben gidince kendisi de gidip ameliyatlı oğlunu yalnız bırakıp; o gece düşmesine neden olan,oğlu sadece2 tv ve 5 poşet kıyafetle eve yerleşip;ben ve ailem tüm evi dizip birde üstüne düğün masraflarını çekerken kalkıp bana defalarca "düğün neden senin memleketinde oldu "diyen (ki bunu gerdek gecesi saat 4'te,5'te,7'deve 9'da arayarak kaynımda irdelemişti),düğün sırasında kendi borcu yüzünden eşime 50000l kredi çektirip üstüne ev kiralarını ve faturalarını bize yıkıp;parasızlıktan kıvranmamıza neden olan, ilk yılımızı zehir eden iğrenç bir kadın.Eşimle ilk ay tartışmamızda aradığımda "gidiyorum" dedim bir anne olarak söylediği aynen buydu:" tamam boşanılır ama daha çok erken elalem ne der?"Ben ağzımı açıp kadına bir kere bile cevap vermedim.Hep sustum,aman tatsızlık benden çıkmasın dedim.Çünkü evin maaş kartıyla evlendim ve boşansam zil takıp oynayacaklardı.nerdeyse sinir hastası olacaktım :47:
6. aydan sonra şakayla karışık,gülümseyerek cevap vermeyi buradan öğrendim.Sitedeki arkadaşlar sağolsunlar.Eşimle tartışmalarımızın tek nedeni ailesiydi ve bana yol gösterdiler.Şimdi herşey yolunda.Diş göstermezsen ezilen sen oluyormuşsun.Yazdığım yazıya da dikkat ederseniz eşime bile şikayet etse beni kötü gösteremez.Sen otur dinlen yorulma diyorum daha ne olsun.:1::1::1:
Şimdi siz yerimde olsaydınız ne yapardınız merak ettim?

off arkadaşım gerçekten çok zor bir durum, yeni doğum yapmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. benim doğumdan önce annem geldi yanımda kaldı kadın bütün evimi temizledi pakladı doğuma olduğu gecede hastanede yanımda annem kaldı o gece kayınvalidemler bende kalmış evi hazırlayalım yatağı falan bana çorba yemek yapma niyetiyle gelmişler doğum normal olduğu için gece acil gitmek zorunda kalmıştık neyse ben 1 gece hastanede kaldım eve geldim birde ne göreyim 2 kızıyla beraber hiçbişey yapmamışlar dahası banyo yapmışlar duşakabin komple saç, kendilerine yemek pişirmişler mutfak yağ çöp içinde annemin temizlediği yerleri bu şekilde görünce ben deliye döndüm loğusalıkta var tabi eşimi çağırdım yaptıklarını tek tek gösterdim onların yanında bana yaradan çok zararları var herkes gitsin evinde kalsın torununu görmek isteyen istediği zaman gelsin görsün dedim eşimde hepsini evine gönderdi.

şimdi senin durumun benden daha zor çünkü eşin aileci...
kanamalı ve sürekli emziren, göğüs uçları yara olduğu için memeleri açık gezen, südyen takamayan, hergün yıkanması gereken, dikiş bakımı yapılması heleki normal olursa genital bölgenin bakımının yapılması gereken bir loğusa kadın var ortada, o kayınvalide nasıl bir kadınki hiç doğurmamış gibi oğlunu kalmaya getiriyor o nasıl bir koca ki erkek kardeşini rahatça mahremine sokabiliyor şuanda aklım bunları almıyor...

eşinle konuş ben rahat edemem de güzel bir dille anlat, daha da anlamassa annenin evinde sen kalmaya git onlar sende kalsınlar evlerine gidince evine dönersin bence böylesi daha mantıklı annen kuş gibi bakar yavrunla sana bu sayede streste olmazsın...

hayırlı doğumlar.

canım tahmin ettiğim kadarıyla annen yakınlarında.. annen varken onun hele birde 37. haftadan gelmesi ne mana anlamadım..
tabi oğlunun evi gelecek ama seni strese sokacaksa ne gerek var.. eşin neden engellemedi ki bu durumu hele onlar yüzünden kavga etmişken..
bide 19 yaşında kocaman adam kaynın sen şuan hamileliğinin ağır dönemindesin.. hiç uygun değil gelmesi.. eşine bi şekilde desen.. tatlılıkla.. canım gelsinler başımın üstünde yeri var ama ben odamdan pek çıkmam yanlış anlama kardeşin kocaman adam utanırım yanında.. olmazsa o doğumdan sonra gelse olmaz mı tarzı.. kaynanan ne tuhafmış öyle hamile kadının yanına koca adamı getirmek.. hadi o napalım gelsin de diğeri sonra gelsin.. ne anlayışsızlıktır bu yaa..
bi şekilde eşinle hallet canım benim..

al benden de o kadar! ne işi var 19 yaşında adamın ya hu ! hayır kaynanalar yapı gereği uyuz (şükür benimki değil) ama genç oğlan hiç olmamış... hem dediği gibi annen yakınsa o niye kalkıp geliyor.insanda biraz anlayış olur... üzme sen tatlı canını kuzum biraz tatlı dille söylemeye çalış durumu... elbette gelecekler hatta ben daha çok isterim ama şu durumda bebekte kalabalıkta huzursuz olur falan de... dua edicem tatlım inşallah bi çözüm bulursun

19 yaşında delikanlı yatak odanda ne arıyor acaba??? ben olsam ağır ithamlarda bulunurdum yatak odamı karıştırdığını görünce hatta bir daha böyle yaparsa çek fotoğrafını göster eşine bakalım ne yapacak

Back
X