erken doğum yapan anneler

ben 30. haftadan beri riskliydim çok kez hastenede yattım 4 kez ciğer geliştirici yaptılar o yüzden çok şükür solunum sıkıntısı çekmedi 1900 gram doğdu 1 hafta küvezde kaldı sadece zayıf doğma sıkıntısı vardı başka birşeyden yatmadı
Anladım canım rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın en azından 36 ya kadar gelsin diyor doktorum o yüzden nidilat kullanmam lazım çünkü kasılmalarım çok oluyor ve hissediliyor

Anladım canım rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın en azından 36 ya kadar gelsin diyor doktorum o yüzden nidilat kullanmam lazım çünkü kasılmalarım çok oluyor ve hissediliyor
bende kullandım o ilacı hastane ve tuvalet dışında ayağa kalkmadım hiç ıkınmak yasaktı ama ilaç işe yarıyor emin olabilirsin

Maalesef ben öyle yapamıyorum bulaşıkları yıkamak etrafımı toparlamak zorundayım çünkü psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum
Nidilat kullandım etki de etti bende . 36 içindeyim şu anda bu hfta adalata geçtik 1 haftalığına. Adalat nidilata göre bende daha çok etki etti . 37 de kesicem inşallah

merhaba 30 haftalıkken bebeğin bi tarafta toplanması şikayetiyle doktora gittim sancım çıktı açılmam da olmuştu iki santim çok şükür şimdi 34 haftalık oldum bebek yine bazen toplanıyor zaten yine sancı çıkıyor serumla iğneyle durdurup gönderiyorlar doktor bundan sonra herşey olabilir dedi böyle bebeği toplanıp erken doğum riski olup da günün de doğum yapan var mı veya bundan sonra doğum olsa bile bebeğim ne kadar küvezde kalır 3 kez ciğer geliştirici oldum
Aynı şeyi bende o kadar merak ediyorum ki. Bende şuan 32 haftalığım 31 haftada nst de sancılar görünmeye başladı. Serumlarla durduruyorlar ertesi gün yine sancı görünüyor. 2 ,3 gün önce ciğer geliştirici iğne yaptılar risk grubuna girdim diye. Ayağa kalktığım anda karnım sertleşiyor kasılıyor nefes darlığım da var

Aynı şeyi bende o kadar merak ediyorum ki. Bende şuan 32 haftalığım 31 haftada nst de sancılar görünmeye başladı. Serumlarla durduruyorlar ertesi gün yine sancı görünüyor. 2 ,3 gün önce ciğer geliştirici iğne yaptılar risk grubuna girdim diye. Ayağa kalktığım anda karnım sertleşiyor kasılıyor nefes darlığım da var
ciğer geliştiriciler gerçekten etkili benim bebeğim 35+5te doğdu ama 31 haftaya uyumluydu küçük zayıf doğduğu için küveze girdi onda da bir hafta yattı çıktı sakın moralini bozma nice erken doğan bebekler var ben birazda çok canımı sıktım çok ağladım belki de biraz ondan stres çok etkiliyor eğer erken doğup da küveze girerse de üzülme yani insan üzülüyor yanında olsun istiyor ama senin üzülmen ona sütünden geçiyor orda kalmıyor illa ki çıkıyor inşallah sağ salim gününde doğar Allah size bağışlasın inşallah

ciğer geliştiriciler gerçekten etkili benim bebeğim 35+5te doğdu ama 31 haftaya uyumluydu küçük zayıf doğduğu için küveze girdi onda da bir hafta yattı çıktı sakın moralini bozma nice erken doğan bebekler var ben birazda çok canımı sıktım çok ağladım belki de biraz ondan stres çok etkiliyor eğer erken doğup da küveze girerse de üzülme yani insan üzülüyor yanında olsun istiyor ama senin üzülmen ona sütünden geçiyor orda kalmıyor illa ki çıkıyor inşallah sağ salim gününde doğar Allah size bağışlasın inşallah
Nst de sancım 30larda 40larda çıkıyor. Serum takılıyor ertesi gün sonuç yine aynı. Açılma yok henüz . Sözce doğumum yakın mı görünüyor

Nst de sancım 30larda 40larda çıkıyor. Serum takılıyor ertesi gün sonuç yine aynı. Açılma yok henüz . Sözce doğumum yakın mı görünüyor
benimde öyleydi sancıyı ilaçlar durduruyor ama ben suyum geldiği için doğum yaptım hatta suyum gelmeye başladı normal de çıkan sancı su gelmeye başlayınca durdu sen çok iş yapmamaya çalış sadece yat ben öyle yaptım 35e kadar idare etti benim kız yattığım yerde suyum geldi sana sancı ilacı başlaması gerekli istersen başka doktora görün

benimde öyleydi sancıyı ilaçlar durduruyor ama ben suyum geldiği için doğum yaptım hatta suyum gelmeye başladı normal de çıkan sancı su gelmeye başlayınca durdu sen çok iş yapmamaya çalış sadece yat ben öyle yaptım 35e kadar idare etti benim kız yattığım yerde suyum geldi sana sancı ilacı başlaması gerekli istersen başka doktora görü

3 gün önce ciğer geliştirici 2 doz yapıldı dün de profestan iğne başlandı. Açıklık yok deniyor ama bebek aşağıda. Sizde de aynı durum oluşmuş . Ben kendimi herşeye hazır edim o zaman..

3 gün önce ciğer geliştirici 2 doz yapıldı dün de profestan iğne başlandı. Açıklık yok deniyor ama bebek aşağıda. Sizde de aynı durum oluşmuş . Ben kendimi herşeye hazır edim o zaman..
progestan erken doğum için pek fayda etmiyor ben fitilini de iğnesini de kullandım hatta fitili bende enfeksiyon yaptı kestim belki de enfeksiyon olduğu için bebeğin kesesi inceldi ve suyum geldi benim de içime doğmuş gibi bir hafta öncesinden çantamı hazır etmiştim bebeğin kaç kilo eğer kilosu ikinin üstündeyse ciğerlerinde sıkıntı çıkmazsa yanına verirler ama bazı hastaneler de küveze alıyorlar haftasını doldurmasını bekliyorlar Allah yardımcın olsun

progestan erken doğum için pek fayda etmiyor ben fitilini de iğnesini de kullandım hatta fitili bende enfeksiyon yaptı kestim belki de enfeksiyon olduğu için bebeğin kesesi inceldi ve suyum geldi benim de içime doğmuş gibi bir hafta öncesinden çantamı hazır etmiştim bebeğin kaç kilo eğer kilosu ikinin üstündeyse ciğerlerinde sıkıntı çıkmazsa yanına verirler ama bazı hastaneler de küveze alıyorlar haftasını doldurmasını bekliyorlar Allah yardımcın olsun
Dün 31+5teyken 1889 gram dendi. Pazartesi günü kontrolüm var bakalım nolck. Bebek aşağıda nefesim kesiliyor belim ağrıyor karnım sürekli kasılıyor ayakta duramıyorum hemen sertleşiyor . Açılma yok dendi en son . Şuan nst ye bağlansam yine 30larda 40larda olur eminim hissediyorum çünkü

Dün 31+5teyken 1889 gram dendi. Pazartesi günü kontrolüm var bakalım nolck. Bebek aşağıda nefesim kesiliyor belim ağrıyor karnım sürekli kasılıyor ayakta duramıyorum hemen sertleşiyor . Açılma yok dendi en son . Şuan nst ye bağlansam yine 30larda 40larda olur eminim hissediyorum çünkü
nst resmin varsa atabilir misin sancın sürekli 40mı yoksa 3 sefer 40 50ye yükseliyorsa düzenli sancıdır zaten doktor daha iyi bilir söylemiştir sana yani ben o kadar öğrendim ki herşeyi nstyi kendim bağlıyordum hastaneye yatarken kilosu iyi bence ben o haftadayken 1400 gramdı

nst resmin varsa atabilir misin sancın sürekli 40mı yoksa 3 sefer 40 50ye yükseliyorsa düzenli sancıdır zaten doktor daha iyi bilir söylemiştir sana yani ben o kadar öğrendim ki herşeyi nstyi kendim bağlıyordum hastaneye yatarken kilosu iyi bence ben o haftadayken 1400 gramdı

Eklentiler

• IMG_1077.webp
    IMG_1077.webp
    52,1 KB · Görüntüleme: 21
düzenli sancı bu şekilde olur sanki pek sancın yok gibi görünüyor
32 haftalıgım henüz. 30dayken 4,5 lerde olan sancı 31. Haftadan sonra 30lara çıktı . Bebek de aşağı da. Bel ağrım da var 2 gündür. İğne yapılması falan. Düşündürüyor beni. Doktor hafıf başlamış sancılar dedi doğum yaptıracak kadar değil dedi en son

32 haftalıgım henüz. 30dayken 4,5 lerde olan sancı 31. Haftadan sonra 30lara çıktı . Bebek de aşağı da. Bel ağrım da var 2 gündür. İğne yapılması falan. Düşündürüyor beni. Doktor hafıf başlamış sancılar dedi doğum yaptıracak kadar değil dedi en son
bebek toplanıp kasıldığı zaman belinden kasıklarına doğru regl ağrısı gibi ağrı olursa dakika tut arası sıklaşır 5 dakika da bir olursa hemen git ama eğer pozisyon filan değişince geçiyorsa yalancı sancıdır benim o kendini kasması 25. haftada başladı ben normal diye doktora söylemedim eğer nstye girsem sancı çıkardı 30. haftada artık çok sıklaşınca bel ağrısı da olunca söyledim açılma olmuş eğer o zaman söylesem belki erken önlem alınıp açılma olmayacaktı ama doktorlar elinden geleni yapıyorlar dediğim gibi sen çok stres yapmamalısın iğne yapılması da bebeğin için bir önlem alınması yapılması bence iyi güzel birşey fayda da ediyor mümkün olmadıkça ayağa kalkmamaya çalış mesela çok sıcak suyla duş alma fazla yürüme hatta çok fazla oturma bile tuvalet tercihin klozet olsun fazla ıkınma doğum başlatacak egzersiz hareketleri yapma

Back
X