Cok sagolun biraz olsun rahatladim peki 26.haftaya gore kilosu cokmu az 750gr suan benimki
Suan ki kilosuna bakmayın kiloyu son haftalarda alacak bebek. Haftası gayet iyi gerek kalmayabilir koyulursada bebeğin sağlığı için bunu neden kafaniza takiyorsunuz o haftada ciddi bir sorun olmazBayanlar ben 4.sezeryanimi gecirecegim normalde 27 kasim ama doktor 3 kasimda 37.haftaya girer girmez alicam dedi cunki bende istmosel var(sezeryan dikisleri tutmayip potluk yapiyor yani acik kaliyor bir kismi) eger biraz erken almazsam yapisiklik olabilir veya dikisler atabilir dedi.Bu konuda sorun yok biliyordum erken alinacagini ama bebegim 1 hafta geriden geliyomus 26.hafta bugun bitti ve daha 750 gr.Birde erken alinacak acaba 37.haftada dogum yapip birde bebegi normalden 1 hafta geriden gelen varsa ne yasadilar bebeklerin durumu nasil ogrenmek istiyorum ayrica 37 haftalik bebek kuveze konmasi gerekilirmi?Erken oluyor ya dogum bilemiyorum kafam karisik bilgisi olan cevaplarsa minnettar olurum simdiden tesekkurler
Cok tesekkur ederim bende dua edecegim bebeginiz icin Allah hepimize kolayliklar versinYüksek tansiyon sebepli gebelik zehirlenmesi ile 29+5 te ciğer geliştirici iğneleri vuruldum 2 gün sonra tam 30 haftalıkken erken doğum yaptım.
Kızım 1440 gr 40 cm doğdu.
Doktor haftasına göre kilosu iyi maşallah demişti.
Sonra ödem olduğu için 200 gram kadar verdi.
Küvözde tam 32 gün kaldı.
Bana atılan ilk fotosunu görseydiniz tam bir saat ağladım. Gelişimi yarıda kalmış, sağlıksız olduğu besbelli bir bebek. Hastaneden çıkarken 1750 gramdı. Artık minicik bir insandı. Sağlıklı görünüyordu rengi ile vs ama Ayakları, kolları ince birer sopa gibiydi.
Tam 50 gündür benimle artık 3650 gr boyu 53 cm.
Annem her banyo yaptırışımızda Rabbim hikmetinden sual olmaz neydi ne oldu diyor.
Çok küçük doğduğu için bir takım sıkıntılarımız var.
Takipteyiz.
Bugünlere gelirken buyuk bir mucizeye şahit oldum.
Tamamen iyi olacağız ınsallah inanıyorum.
Benim minnoşum için dua eden olursa sevinirim.
Bütün yavrular şifa bulsun ınsallah.
Size de sağlıklı doğumlar diliyorum sıkmayın canınızı.
Ben sut falan hic icemiyorum oldum olasi ama artik icmeye baslayacagim hamur islerinide cok severim ama kesecegim bugunden sonra cok tesekkur ederimBenimde bebeğim aynı hafta da aynı gram demişti doktor. Hatta biraz ufak bı bebek kilo aldiralim diye yiyeceğim şeyleri söyledi harfiyen uydum sana da yazayım. Hergun bı tane muz bir tane yumurta mutlaka ye. Kaşar peyniri,ballı süt, kuruyemiş, bu tarz sağlıklı şeylerden ye. Sakin hamur işi şekerli biseyler olayına girme. Ben çok faydasını gördüm bu yediklerimin. Ve bebeğim 36 haftada doğdu 3000 gram. Kuveze girmesine de gerek olmuyo Allah'ın izniyle o haftalarda boşuna stres yapma bence.
Ben sut falan hic icemiyorum oldum olasi ama artik icmeye baslayacagim hamur islerinide cok severim ama kesecegim bugunden sonra cok tesekkur ederim
Ben sut falan hic icemiyorum oldum olasi ama artik icmeye baslayacagim hamur islerinide cok severim ama kesecegim bugunden sonra cok tesekkur ederim
Canım bu gidişata bağlı bir durum 39 haftalık bir bebekte kuveze girebilir ya da benim ki gibi 35 haftalık doğar hiç bi sıkıntı olmadan anneyle birlikte evine dönebilir 37 haftada çok küçük sayılmaz içiniz rahat olsun inşallah sorunsuz alırsınız kucaginizaBayanlar ben 4.sezeryanimi gecirecegim normalde 27 kasim ama doktor 3 kasimda 37.haftaya girer girmez alicam dedi cunki bende istmosel var(sezeryan dikisleri tutmayip potluk yapiyor yani acik kaliyor bir kismi) eger biraz erken almazsam yapisiklik olabilir veya dikisler atabilir dedi.Bu konuda sorun yok biliyordum erken alinacagini ama bebegim 1 hafta geriden geliyomus 26.hafta bugun bitti ve daha 750 gr.Birde erken alinacak acaba 37.haftada dogum yapip birde bebegi normalden 1 hafta geriden gelen varsa ne yasadilar bebeklerin durumu nasil ogrenmek istiyorum ayrica 37 haftalik bebek kuveze konmasi gerekilirmi?Erken oluyor ya dogum bilemiyorum kafam karisik bilgisi olan cevaplarsa minnettar olurum simdiden tesekkurler
Kuruyemis falan yiyorum hatta abartiyo olabilirim bunu ama sut oldum olasi sevmem hic hatirlamiyorum ictigimi bugun ilkkez icicem ins.dediginiz gibi kilosu duzenegirerKesinlikle haftasına göre kilosunun iyi olma sebebi her gün muz bazen 2 muz yememdi. Canım tatlı istediğinde süt içine gevrek tarzı takildim. Bol süt içmiş oldum. Yumurta haftanın en az beş günü yedim. Abur cubur yerine kuruyemiş, ceviz, badem, kaju tercih ettim. Hamurisine ben de bayılırım. Bıraktım diyemem. Onlardan vazgecmesem de bu dediklerime dikkat ettim. Beslenme çok önemli.
Yüksek tansiyon sebepli gebelik zehirlenmesi ile 29+5 te ciğer geliştirici iğneleri vuruldum 2 gün sonra tam 30 haftalıkken erken doğum yaptım.
Kızım 1440 gr 40 cm doğdu.
Doktor haftasına göre kilosu iyi maşallah demişti.
Sonra ödem olduğu için 200 gram kadar verdi.
Küvözde tam 32 gün kaldı.
Bana atılan ilk fotosunu görseydiniz tam bir saat ağladım. Gelişimi yarıda kalmış, sağlıksız olduğu besbelli bir bebek. Hastaneden çıkarken 1750 gramdı. Artık minicik bir insandı. Sağlıklı görünüyordu rengi ile vs ama Ayakları, kolları ince birer sopa gibiydi.
Tam 50 gündür benimle artık 3650 gr boyu 53 cm.
Annem her banyo yaptırışımızda Rabbim hikmetinden sual olmaz neydi ne oldu diyor.
Çok küçük doğduğu için bir takım sıkıntılarımız var.
Takipteyiz.
Bugünlere gelirken buyuk bir mucizeye şahit oldum.
Tamamen iyi olacağız ınsallah inanıyorum.
Benim minnoşum için dua eden olursa sevinirim.
Bütün yavrular şifa bulsun ınsallah.
Size de sağlıklı doğumlar diliyorum sıkmayın canınızı.
Aaa milkshek sutu daha kolay icmemi saglar cok sagolunRica ederim. Gerçekten o boş kalorilerin ne bize ne bebeklere faydası yok. Süt için mutlaka,yumurta özellikle haşlanmış günde iki tane yiyebilirsin, muz ve kuruyemiş cidden çok çok fark ettiriyo Allah'ın izniyle. Özellikle ceviz badem ve kaju. Bide ben kendime sevdirmek için çilekten muzdan Blenderla çekip süt katıp milkshek yapardım deneyebilirsin süt sevmiyosan
Maşallah
Geçen soracaktım da kötü bir şey duyarım siye soramamıştım
Çokkkk sevindim
Kuruyemis falan yiyorum hatta abartiyo olabilirim bunu ama sut oldum olasi sevmem hic hatirlamiyorum ictigimi bugun ilkkez icicem ins.dediginiz gibi kilosu duzenegirer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?