Premature Bebekler Erken doğum yaptım çok korkuyorum onlara bir şey olacak diye

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

reysa28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
253
255
33
36
İyi akşamlar hanımlar, salı gecesi protein kaçağı ve su gelişi sebebiyle hastaneye yattım. Gece sancı çektim sabaha karşı 4 cm açılma işe sezeryana alındım. 30 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileydim ancak bebeklerimden birisi 25 hafta ile uyumluydu. 1700 gram biri 620 gram biri doğdu. Şu an küvözdeler. İlk bir iki gün bakamadım bile onlara ağlamaktan. Şu an da her gün görmeye ve süt götürmeye gidiyorum ancak o kadar küçükler ki onlara bir şey olacak her gittiğimde olumsuz bir haberle çıkacağım diye çok korkuyorum. Ne zaman verecekleri belli değil . Nasıl atlattınız bu süreci. Çok kötüyüm. Sütüm kesilecek diye de endişeliyim. Bir de neye göre çıkışını yapıyorlar bebeklerin ordan

İyi akşamlar hanımlar, salı gecesi protein kaçağı ve su gelişi sebebiyle hastaneye yattım. Gece sancı çektim sabaha karşı 4 cm açılma işe sezeryana alındım. 30 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileydim ancak bebeklerimden birisi 25 hafta ile uyumluydu. 1700 gram biri 620 gram biri doğdu. Şu an küvözdeler. İlk bir iki gün bakamadım bile onlara ağlamaktan. Şu an da her gün görmeye ve süt götürmeye gidiyorum ancak o kadar küçükler ki onlara bir şey olacak her gittiğimde olumsuz bir haberle çıkacağım diye çok korkuyorum. Ne zaman verecekleri belli değil . Nasıl atlattınız bu süreci. Çok kötüyüm. Sütüm kesilecek diye de endişeliyim. Bir de neye göre çıkışını yapıyorlar bebeklerin ordan
Allah sağlık sıhhat versin onlara ve size ömürleri sağlıklı güzel olur inşallah hiç korkmayın bizde prematüre doğduk ama sizin kadar erken değil sizin bebeklerden küçükleri vardı şimdi hepsi kocaman biz kilo alınca çıktık küvezden

Gözünaydın öncelikle
Merak etme atlatacaksın bu süreci saglıcakla büyüyecekler icin rahat olsun
Nicelerini gördüm senin gibi erken dogum yapıp bebekleri küvöze alınan simdi o bebekler kocaman🥰 zoru basarmıssın ferah ol😇

Süreç bir iki hafta sürmez emin olun öncelikle kendinizi aliştirin bu fikre. Allah yardimciniz olsun. Bakin rabbim nasip ettiyse ikisini de dunyaya geldiler ki ayni şekilde düşünün alacaklari nefes yiyecekleri ekmek varsa gene kimse engel olamaz. 800 gramlarda doğan iki yeğenim vardi hatta kizin kilosu daha düşüktü . İkisi de birinci sinif şimdi sapasağlam ikisi de. Siz sağliğiniza dikkat edin sütünüz önemli. Dua edin hergün az da olsa mutlaka sadaka verin.

24 haftalıkken dogan güzel bir kızımız var adı masal , kk dan tanıyor ınstramdan takip ediyorum ,
şimdi kocaman kız oldu dans grubuna gidiyor poz poz fotograflar çekililiyor :KK68:

sen güzel beslen sütün bol olsun her yemekten sonra baharatçıdan aldıgın kımyon yıka kaynat iç ,

allahın izniyle sütün coşar onlarda sağlıkla büyür inşallahhh

Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. Erken doğan bebekler çok güçlü olurlar ıyi şeyler düşünün sütünüz kesilmesin. Kuveze alınan bebekleri genelde 2kg üstüne çıkınca eve gönderiyolar. Her şey size bağlı yani sağlıklı beslenip stres yapmazsanız sütünüzde yeterli ve besleyici olur bebeklerinizde hızlıca kilo alıp size kavuşur :KK200:

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende 30 aralik günü 31 haftalik yavrumu sezeryan ile dünyaya getirdim. Şuan küvezde sütüm halen gelmedi sağıyorum kanallar açılsın diye, onun orda öyle yatması birsey yapamam beni de çok üzüyor, Allah yar ve yardimcimiz olsun arkadasım bütün minik meleklerimizi senin yavrularin ve benim yavrumda icinde sağlık sıhat nasip etsin, o anlık duygu yoğunlugu ile ağlamamak imkansız Rabbim yardımcımız olsun inşallah

Aynı süreçten geçtim endişelenmeyin 1.300 gr iki eşi olarak doğdu kızım şimdi 12 yaşında sağlık bir kız çocuğu.. Sadece Akl-ı Selim olun.. çok geçmiş olsun güzel bebişlerin annesi..

Benim oğlumda 34 te doğdu kilo alıp enfeksiyon düşünce (doğumda ciğerlerine su kaçmış) çıktı 2 kiloyu geçmesini istiyorlar genelde. Üzülmeyin Allah yardım ediyor çok çabuk toparlıyorlar ♥️

19 temmuz 2019 da 35 haftalık ken preeklampsi den dolayı doğum yaptım.dogum.oncesi 3 hafta hastanede yattım yüksek tansiyon ve protein kaçağından..kalo atışlarında problem olunca apar topar doguma.alindim..1600 gr doğdu bebeğimi besleyen damarlar tıkanmış ti beslenememisti..dr bir sürü risklerden bahsetti..ama şükürler olsun şuan 5.5 aylık ve yanımda mışıl mışıl uyuyor..10 gün kaldık küvezde.gidip göremedim neyle.karsilasacagimi bilemedigim icin..sutumu sagip gonderdim.hergun..cok zor gunlerdi ama gecti.. sağlığı yerinde olunca solunumda da.problem olmayınca verdiler oğlumu bana 1740 gr iken..

19 temmuz 2019 da 35 haftalık ken preeklampsi den dolayı doğum yaptım.dogum.oncesi 3 hafta hastanede yattım yüksek tansiyon ve protein kaçağından..kalo atışlarında problem olunca apar topar doguma.alindim..1600 gr doğdu bebeğimi besleyen damarlar tıkanmış ti beslenememisti..dr bir sürü risklerden bahsetti..ama şükürler olsun şuan 5.5 aylık ve yanımda mışıl mışıl uyuyor..10 gün kaldık küvezde.gidip göremedim neyle.karsilasacagimi bilemedigim icin..sutumu sagip gonderdim.hergun..cok zor gunlerdi ama gecti.. sağlığı yerinde olunca solunumda da.problem olmayınca verdiler oğlumu bana 1740 gr iken..
Maşallah size aynı durumu bende yaşadım. Tansiyon ilacı kullandıriyor simdi bana drm, dogumdan önce ve sonra benimde kalp atışlarım yüksek cikiyordu, şuanda bile yüksek çıkıyor, nasıl bir rahatsızlık bu anlamıyorum bir anda insanın dünyasını degistiriyor, çok sıkıntı cektim gebelik zehirlenmesinden Rabbim hamilelerin yardımcısı olsun

Maşallah size aynı durumu bende yaşadım. Tansiyon ilacı kullandıriyor simdi bana drm, dogumdan önce ve sonra benimde kalp atışlarım yüksek cikiyordu, şuanda bile yüksek çıkıyor, nasıl bir rahatsızlık bu anlamıyorum bir anda insanın dünyasını degistiriyor, çok sıkıntı cektim gebelik zehirlenmesinden Rabbim hamilelerin yardımcısı olsun
Tansiyon ilacı doğumdan sonra bi süre kullandım bende ama çok düşürdü tansiyonumu yavaş yavaş bıraktım sonra azaltarak.ben 3×2olarak içiyordum tansiyonu..ama dediğin gibi kalp atışlarım yüksek çıkıyor benimde tansiyonda sürekli indi cıktı vs..holter taktırdım gece dinlenmiş vücutta nabizin 138 olduğu zaman bile olmuş.. cok zormus gerçekten bu preeklampsi..allah kimseye yasatmasin

Tansiyon ilacı doğumdan sonra bi süre kullandım bende ama çok düşürdü tansiyonumu yavaş yavaş bıraktım sonra azaltarak.ben 3×2olarak içiyordum tansiyonu..ama dediğin gibi kalp atışlarım yüksek çıkıyor benimde tansiyonda sürekli indi cıktı vs..holter taktırdım gece dinlenmiş vücutta nabizin 138 olduğu zaman bile olmuş.. cok zormus gerçekten bu preeklampsi..allah kimseye yasatmasin
Amin arkadaşım yaşanılan seyler kolay değil vücudumuz yoruluyor çünkü ben carsamba günü taburcu oldum. Cuma günü acillik oldum. 18/7 tansiyon 134 nabiz degerle acilde ölctüler sabaha kadar tuttular beni 4 kere ekg cektiler ölçümler hep aynı çiktı, pıhtı atmasından korktular verdikleri tansiyon ilacı ile rahatladım biraz, bazen oluyor boğazımda hissediyorum nabızı o derece yoruyor beni düzelecegiz insallah yavrularımız için..

Amin arkadaşım yaşanılan seyler kolay değil vücudumuz yoruluyor çünkü ben carsamba günü taburcu oldum. Cuma günü acillik oldum. 18/7 tansiyon 134 nabiz degerle acilde ölctüler sabaha kadar tuttular beni 4 kere ekg cektiler ölçümler hep aynı çiktı, pıhtı atmasından korktular verdikleri tansiyon ilacı ile rahatladım biraz, bazen oluyor boğazımda hissediyorum nabızı o derece yoruyor beni düzelecegiz insallah yavrularımız için..
Bebekleriniz nasıllar merak ettik hepimiz :) iyilerdir inşallah minnoşlar

Bebekleriniz nasıllar merak ettik hepimiz :) iyilerdir inşallah minnoşlar
Canım konu sahibinin ikizleri vardı, benim tek yinede teşekkürler iyi yavrum daha da iyi olacak insallah yavrum ve yavrularimiz Rabbimin bize yolladıgı en temiz varlıklar Rabbim bizden daha iyi korur bu yavruları

Bebeklerim daha iyi çok şükür. Küvözdeler hala ama yavaş yavaş büyüyorlar. Sağlıkları da daha iyi gibi. İşte bunsüreçte net iyi ya da kötü demiyor doktorlar. Fakat nerdeyse bir ay oldu ben hala psikolojik olarak kötüyüm. Sanırım normaldir bu

Bebeklerim daha iyi çok şükür. Küvözdeler hala ama yavaş yavaş büyüyorlar. Sağlıkları da daha iyi gibi. İşte bunsüreçte net iyi ya da kötü demiyor doktorlar. Fakat nerdeyse bir ay oldu ben hala psikolojik olarak kötüyüm. Sanırım normaldir bu
Lütfen üzülmeyin evet çok zor ama siz iyi olun ki yavrularınizda iyi olsun bende yavrumu ilk kuvezde birakip cıktigimda uzuntumden tansiyonum yükselmisti 2 gün dr gezmiştik, sizinde yavrulariniz iyi olacak, onlar bu hayatta savaşçı kahramanlarimız

Back
X