Premature Bebekler Erken doğum yaptım çok korkuyorum onlara bir şey olacak diye

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
34+4 de suyumun erken gelmesinden dolayı erken doğum yaptım 2150 gramdı odem gidince 1900 e düştük bende senin gibi çok endişeliydim çok iyi anlıyorum seni..benim kizım beni emmedi sütümde gelmedi zaten neyse sen sakin ol ve sütün gelene kadar sagmaya bak inşallah bıcırıklar biran önce normal kiloya ulaşıp çıkarlar beni haberdar et canım

Ocak 2016 da ikizlerimi 30 haftalık dünyaya getirdim Biri 940 Gr diğeri 1230 Gr di.38 gün hastanede yattık,zor bir süreçtir sakin moralinizi bozmayın.Sormak istediğiniz bir soru olursa sorun

İki bebeğim de prematüre olarak doğdu ilkinde erken doğum olmasın diye 15 gün hastahane de ilaç vere vere akciğer embolisi oldum aonra bebek eşinden ayrıldı az kal rahmimi alıyorlardı 2 saat sezaryen n da kaldım gözümü 1 gün sonra yoğun bakımda açtım 5 gün cikamdim yoğun bakımdan çıktığının ertesi günü odamdan tekerlekli sandalye ye bindirip bebeğimi görmeye götürdüler ölümden döndüm ama 2 iki hafta içinde bebeğimle çıktım bebeğim 32 haftalikti ikinci bebeğim 34+6 da doğdu 12 gün kaldı çıktı çok şükür iyiler kalbini ferah tut çok zor evet ama sen güçlü olursan onalrda olur

İyi akşamlar hanımlar, salı gecesi protein kaçağı ve su gelişi sebebiyle hastaneye yattım. Gece sancı çektim sabaha karşı 4 cm açılma işe sezeryana alındım. 30 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileydim ancak bebeklerimden birisi 25 hafta ile uyumluydu. 1700 gram biri 620 gram biri doğdu. Şu an küvözdeler. İlk bir iki gün bakamadım bile onlara ağlamaktan. Şu an da her gün görmeye ve süt götürmeye gidiyorum ancak o kadar küçükler ki onlara bir şey olacak her gittiğimde olumsuz bir haberle çıkacağım diye çok korkuyorum. Ne zaman verecekleri belli değil . Nasıl atlattınız bu süreci. Çok kötüyüm. Sütüm kesilecek diye de endişeliyim. Bir de neye göre çıkışını yapıyorlar bebeklerin ordan
Son durum ne canım ALLAH C.C evlatlarını sana ve kocankocana bağışlasın hayırlısıyla inşallah

Merak edenlerden allah razı oldun oğlumu geçen hafta çıkardık . Fakat kızım hala orda dudağında hemanjiom çıktı ve şu an dudağının yarısı yok kurudu ve yok oldu. Riskli bölgede olduğu İçin bir şey yapamıyorlar ilaç da biraz küçülttü gibi ama yarık çok kötü oldu

Merak edenlerden allah razı oldun oğlumu geçen hafta çıkardık . Fakat kızım hala orda dudağında hemanjiom çıktı ve şu an dudağının yarısı yok kurudu ve yok oldu. Riskli bölgede olduğu İçin bir şey yapamıyorlar ilaç da biraz küçülttü gibi ama yarık çok kötü oldu
Kızın nasıl oldu canım. İnşallah oda çıkmıştır. 🙏🙏🙏🙏🙏

İyi akşamlar hanımlar, salı gecesi protein kaçağı ve su gelişi sebebiyle hastaneye yattım. Gece sancı çektim sabaha karşı 4 cm açılma işe sezeryana alındım. 30 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileydim ancak bebeklerimden birisi 25 hafta ile uyumluydu. 1700 gram biri 620 gram biri doğdu. Şu an küvözdeler. İlk bir iki gün bakamadım bile onlara ağlamaktan. Şu an da her gün görmeye ve süt götürmeye gidiyorum ancak o kadar küçükler ki onlara bir şey olacak her gittiğimde olumsuz bir haberle çıkacağım diye çok korkuyorum. Ne zaman verecekleri belli değil . Nasıl atlattınız bu süreci. Çok kötüyüm. Sütüm kesilecek diye de endişeliyim. Bir de neye göre çıkışını yapıyorlar bebeklerin ordan
Merhaba premature bebek annesi olarak sunlari deyim sana. Birincisi cok güçlü olmalısın çünkü bebeklerin sadece ve sadece seni hissediyorlar sen korkarsan onlar da korkar. Sen aglarsan onlar da aglar sen umut edersen cok güçlü olurlar. Sen mutluysan mutlular. Üzülme çünkü onlar basaracaklar hastaneden cikmayi. Ve şunu da deyim anne sütü çok çabuk toparliyor premature bebekleri. Bu yuzden üzülüp de sütünü kesme. Sütünü her sagdiginda onlari hastaneden cikiyor olarak hayal et. Guzel hayal et ki bebeklerine sutunden daha fazla güç gitsin. Uzulursen stres yaparsan sutun kesilir ve bebeklerin senden guc alamazlar. Ben mesela her sütümü sagarken bebegim cikiyor diye hayal ettim ve her gun cok guzel kilo alarak bebeğimi 12 gunde çıkarttım çok şükür. Birde kuvezde onlarla konuş ben burdayim yaninizdayim hadi benim yavrularim guclu kuzularım babanla ben sizi bekliyoruz siz cok güçlüsünüz ve yalnız degilsiniz diye konusun. Ben hep burdayım deyin. Bakin o zaman gunden gune degisimlerini. Benim yavrum kuvezde agliyordu ne zaman ki annemm ben geldim bak burdayim dedigim an susuyordu dinliyordu. Size tuhaf gelecek ama hastaneden ciktiklarinda nede iyi olmuslar nede değişmişler ben boyle guzel bebek mi dogurmusum diyeceksiniz sabredin guclu olun umutlu olun dua ile kalin. Premature annesinden butunnn premature annelerine selam olsun. Hâlâ dua ederim ki hic bir premature bebek duasiz kalmasin benden de bir guc gitsin hepsine..

34+4 de suyumun gelmesiyle acilwn sezaryene alindım 2150 gram doğdu kızım 1900 e kadar düştük
Öncelikle hayirli olsun canim güzel düşün ki herşey güzel olsun prematüre bebekler daha cabuk büyürler bunu doktorum söylemişti
Şimdi stres yapma sağlıklı beslen ve sütünü sağıp götür
Yanlış bilmiyorsam 2500 olunca çıkartıyorlar (bi arkadaşım demişti tam emin değilim)

Arkadaşım gecmis olsun yarık ameliyatları oluyor sanirim hemanjiomdan kizimda da var karın bolgesi ve bacakda damar beni diyorlar, onkoloji bolümü bakiyormuş cocuk doktoru öyle söylemişti bize bizimkide büyüdu zamanla kücülür diyorlardı büyüme devam ederse cerrahi müdahale gerekebilir demişlerdi şuanlık bisey yapmıyoruz. Ancak önümüzdeki günlerde cocuk dr yine kontrolümüz var sarılığimız var çunkü sonrasinda onkoloji bölümünede gidecegim götüreceğim yavrumu Rabbim yavrularimıza sağlık versin

Benim bebeğimde 26 haftalık doğdu. Tek yaptığım şey hiç bir zaman ağlamadım kötü düşünmedim hep dua ettim. 860 gr doğdu 83 gün kaldı 1800 le taburcu ettiler. En önemli şey moralini yüksek tutman çünkü bebeğin gerçekten hissediyor bana bunu söylediklerinde inanmamıştım ama ben ne zaman iyi olsam iyi olurdu ne zaman kötü olsam o da rahatsızlanırdı. Küvöze gittiğinizde sürekli konuşun birşeyler anlatın dua okuyun ninni söyleyin sesinizi bir süre sonra tanıyor. Yapacağınız şey dik durup moralinizi bozmamak Allah yiyecek ekmek verdiyse yaşıyorlar. Ben çok bekledim kötü haberde aldık ama hiç moralimi bozmadım olsun kızım günden güne toparlıyor bugün biraz rahatsızlanmış diyodum. Umudunuzu kaybetmeyin sütünüzü düşünün. Üzülürseniz sütünüz kesilir ve o bebeğe ilaç gibi gelen şeyden mahrum kalır. Bir de doktorunuza söyleyin kanguru bakımı yapıyorlarsa göğsünüze isteyin bebek daha hızlı toparlanıyor annenin de sütü geliyor.

Ocak 2016 da ikizlerimi 30 haftalık dünyaya getirdim Biri 940 Gr diğeri 1230 Gr di.38 gün hastanede yattık,zor bir süreçtir sakin moralinizi bozmayın.Sormak istediğiniz bir soru olursa sorun
Öncelikle Rabbim sağlık sıhhat versin bebeklerinize. Bebekleriniz makinaya bağlandı mi solunum desteği icin. Bende 19 Şubat'ta 30 haftalik doğum yaptım.

Canım seni en iyi ben anlarım bende ikizlerimi 27 hafdalik dünyaya getirmistim hatta tamm 27 hafdalikda değiller di,suyum geliyordu malesef biraz hastanede kaldım ama anca iki hafda erteleyebildik doğumu,doğduklarında 700 gr di ikisi de ,o üzüntümü anlatamam asla ,bende onları görmeye gidememistim iki gün sonra anca gidebilmistim,iki kilo tamamlanmadan çıkarmadılar bebeklerimi biz kuvezde iki ay 1o gün kaldı. Anca o kiloya yukseldiler,o kilo artışları gram gram di ne mutlu ediyordu bizi,öyle kucukduler ki kim görse yaşamaz derdi ama şükür bı ay sonra 3 yaşına girecekler,istediğin herşeyi sorabilirsin bana,dua et sadece dua

Canım seni en iyi ben anlarım bende ikizlerimi 27 hafdalik dünyaya getirmistim hatta tamm 27 hafdalikda değiller di,suyum geliyordu malesef biraz hastanede kaldım ama anca iki hafda erteleyebildik doğumu,doğduklarında 700 gr di ikisi de ,o üzüntümü anlatamam asla ,bende onları görmeye gidememistim iki gün sonra anca gidebilmistim,iki kilo tamamlanmadan çıkarmadılar bebeklerimi biz kuvezde iki ay 1o gün kaldı. Anca o kiloya yukseldiler,o kilo artışları gram gram di ne mutlu ediyordu bizi,öyle kucukduler ki kim görse yaşamaz derdi ama şükür bı ay sonra 3 yaşına girecekler,istediğin herşeyi sorabilirsin bana,dua et sadece dua
Allah razı olsun hangi hastanede kaldılar . Benimde kızımı dün beşiğe çıkardılar 1500 gram oldu onun kilo alımı çok yavaş. Ama sağlıklı loşunda inşallh eve gelince kilo alımı artar diye düşünüyorum .

Allah razı olsun hangi hastanede kaldılar . Benimde kızımı dün beşiğe çıkardılar 1500 gram oldu onun kilo alımı çok yavaş. Ama sağlıklı loşunda inşallh eve gelince kilo alımı artar diye düşünüyorum .
Evet canım sen iyi beslen ve evlatlarına lazımsın ,benim eşim d,bakırlı olduğu için o dönem oradaki özel hastanedeydik bebekler özelde kaldı,bakımları iyi oldu şükür,inan çok zor günler bekliyor seni zor derken yorucu ,tempolu olucak ins yardimcin vardır,düşün ki ben yalnizdim

Back
X