Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

SUDEM Gözün aydın canım inşallah en kısa zaömanda Eymen'i kollarına almanın göğsünde emzirmenin tadına varırsın. Bir kere süt gelince arkası geliyor telaş yapma. Belki biliyorsundur ama yine de söyleyeyim Humana Stel tea çayı gerçekten sütü arttırıyor. Bende epey etkili oldu. Bir de bol su iç ve uyu. Uyandıktan sonra göğüslerinin dolduğunu hissediyorsun.

MAYTAP Allah analı babalı büyütsün Çağatay bebek kollarında çok şükür. Gece 2 de doğum oldu demişsin normal doğum mu yaptın?

MELEK 18 İnşallah hamilesindir üzüntünün yerini sevinç alır. Bu tarihler çok can yakıcı maalesef akıldan çıkmıyor.

SPRİNG 85 Senin için bence en en doğru zaman neden mi? Çalışmaya başlamışsın, tayin süreci var, taşınma stresi ilgin tamamen dağılmış. Pek çok arkadaşım hiç beklemedikleri durumlarda hamile kaldılar senin de hamile haberi yakında alırız inşallah.

Ben rapor derdindeyim. Heyet raporu lazım ama bir türlü alamadık. Şimdiye kadar 10 günlük raporları kullandım şimdi heyet almam lazım. Parayla rapor veren bir hastane vardı şansıma kapanmak üzere, rapor vermiyorlarmış. Kaç tane doktordan rica ettik olamdı birkaç kişiyi devreye soktuk bir çare onları bekliyoruz. Olmazsa önümüzdeki hafta bakıcı ile geçirip bir sonraki hafta maalesef çalışmaya başlayacağım. Ama hiç istemiyorum kızım daha çok küçük inşallah rapor alabilirim.

İnşALLAH canım, haklısın galiba şuara düşünecek hiç zamanım olmuyor.. Şimdi baktım bu ay hamile kalsam oğlumun doğduğu güne denk geliyor, meleğim kardeşinin kokusuyla gelse keşke :'( Zaten bi ben kaldım listede, RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH..

SUDEM Gözün aydın canım inşallah en kısa zaömanda Eymen'i kollarına almanın göğsünde emzirmenin tadına varırsın. Bir kere süt gelince arkası geliyor telaş yapma. Belki biliyorsundur ama yine de söyleyeyim Humana Stel tea çayı gerçekten sütü arttırıyor. Bende epey etkili oldu. Bir de bol su iç ve uyu. Uyandıktan sonra göğüslerinin dolduğunu hissediyorsun.

MAYTAP Allah analı babalı büyütsün Çağatay bebek kollarında çok şükür. Gece 2 de doğum oldu demişsin normal doğum mu yaptın?

MELEK 18 İnşallah hamilesindir üzüntünün yerini sevinç alır. Bu tarihler çok can yakıcı maalesef akıldan çıkmıyor.

SPRİNG 85 Senin için bence en en doğru zaman neden mi? Çalışmaya başlamışsın, tayin süreci var, taşınma stresi ilgin tamamen dağılmış. Pek çok arkadaşım hiç beklemedikleri durumlarda hamile kaldılar senin de hamile haberi yakında alırız inşallah.

Ben rapor derdindeyim. Heyet raporu lazım ama bir türlü alamadık. Şimdiye kadar 10 günlük raporları kullandım şimdi heyet almam lazım. Parayla rapor veren bir hastane vardı şansıma kapanmak üzere, rapor vermiyorlarmış. Kaç tane doktordan rica ettik olamdı birkaç kişiyi devreye soktuk bir çare onları bekliyoruz. Olmazsa önümüzdeki hafta bakıcı ile geçirip bir sonraki hafta maalesef çalışmaya başlayacağım. Ama hiç istemiyorum kızım daha çok küçük inşallah rapor alabilirim.

Canım sağlık bakanlığı doktorları rapor konusunda çok sıkıştırıyor, özellikle memurlara verilen heyet raporları yüzünden sürekli soruşturma geçiriyorlar o yüzden rapor işleri iyice zorlaştı. İnşallah işlerin yoluna girer, rapor alabilirsin ve kızınla daha çok vakit geçirirsin.

Dila ayın 5 inde 5 aylık olacak. Sadece anne sütü ile besleniyor. Çevremdekiler ek gıdaya başla diyor. Tecrübeli annelere soruyorum siz ne zaman ve nasıl başladınız? Yoğurt meyve püresi?

Tolga prematüre ve düşük kilolu olmasına rağmen ayda en az 500 gr. alıyor diye doktorumuz kilo alımını yeterli bulup 6. aydan önce ek gıdaya başlatmamşıtı. 6. ayın bitiminde meyve püresiyle ek gıdaya başladım. Önce hangi meyveyi vereceksem onun çeyreği, ertesi gün yarısı, diğer gün de tamamını verdim, sonra da başka meyveye geçtim. Meyve püresine tamamen alıştıktan sonra yoğurt vermeye başladım yine aynı şekilde önce çeyrek çay bardağı, sonra yarım, sonra tam. Bu arada bir yaşına kadar yoğurdu hep mamadan yaptım. 2 günlük mayalıyordum, iki günde bir yenisini yapıyordum. Yoğurda tam alışınca sebze çorbasına geçtim. Patates, havuç sabit üçüncü sebzeyi değiştirerek (kabak, ıspanak, kırmızı biber, semizotu vs.) içine bazen 1 yemek kaşığı pirinç, bazen bulgur, bazen yarma, bazen de irmik koyarak pişiriyordum ve blendırdan geçiriyordum. Hiç tel süzgeç kullanmadım çorbalarım her zaman biraz pütürlüydü sanırım bu yüzden Tolga katı gıdaya geçerken hiç zorlanmadı. Çorba hazır olunca içine çiğden 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyordum. 8. aydan sonra Tolga'ya özel çorba pişirmedim evde pişen çorbalardan yemeye başladı. Çorba işini halledince de kahvaltıya geçtim kahvaltı bulamacını şu şekilde hazırlıyordum 1 dilim bebek ekmeğini robotta un haline getiriyordum onu bitki çayıyla ıslatıyorum, içine 1 talı kaşığı labne peyniri ekliyordum, 1 zeytini sarımsak rendesiyle rendeleyip ekliyorum, birer çay kaşığı pekmez ve ince çekilmiş ceviz koyuyordum, iki günde bir de haşlanmış yumurtanın sarısını ekliyordum. Kahvaltı da önce çeyrek çay bardağı, sonra yarım, sonra tam olarak verilecek. Tamamen ek gıdaya geçtikten sonra ( geçmek en az 1 ayı buluyor) yeme düzenimiz şu şeklide oldu: Sabah kahvaltı, öğle çorba+yoğurt, ikindi meyve püresi, akşam çorba+yoğurt, yemeklerden yarım saat sonra anne sütü, akşam yemeğinden sonra bebek her istediğinde anne sütü. Doktorum bana asla arada meme verme yoksa ek gıdaya alıştıramazsın demişti. Ben ek gıdaya geçişte de, katı gıdaya geçişte de hiç zorlanmadım. 1 yaşından itibaren Tolga sofraya bizimle birlikte oturup, biz ne yersek onu yiyor.

Canım sağlık bakanlığı doktorları rapor konusunda çok sıkıştırıyor, özellikle memurlara verilen heyet raporları yüzünden sürekli soruşturma geçiriyorlar o yüzden rapor işleri iyice zorlaştı. İnşallah işlerin yoluna girer, rapor alabilirsin ve kızınla daha çok vakit geçirirsin.

Tolga prematüre ve düşük kilolu olmasına rağmen ayda en az 500 gr. alıyor diye doktorumuz kilo alımını yeterli bulup 6. aydan önce ek gıdaya başlatmamşıtı. 6. ayın bitiminde meyve püresiyle ek gıdaya başladım. Önce hangi meyveyi vereceksem onun çeyreği, ertesi gün yarısı, diğer gün de tamamını verdim, sonra da başka meyveye geçtim. Meyve püresine tamamen alıştıktan sonra yoğurt vermeye başladım yine aynı şekilde önce çeyrek çay bardağı, sonra yarım, sonra tam. Bu arada bir yaşına kadar yoğurdu hep mamadan yaptım. 2 günlük mayalıyordum, iki günde bir yenisini yapıyordum. Yoğurda tam alışınca sebze çorbasına geçtim. Patates, havuç sabit üçüncü sebzeyi değiştirerek (kabak, ıspanak, kırmızı biber, semizotu vs.) içine bazen 1 yemek kaşığı pirinç, bazen bulgur, bazen yarma, bazen de irmik koyarak pişiriyordum ve blendırdan geçiriyordum. Hiç tel süzgeç kullanmadım çorbalarım her zaman biraz pütürlüydü sanırım bu yüzden Tolga katı gıdaya geçerken hiç zorlanmadı. Çorba hazır olunca içine çiğden 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyordum. 8. aydan sonra Tolga'ya özel çorba pişirmedim evde pişen çorbalardan yemeye başladı. Çorba işini halledince de kahvaltıya geçtim kahvaltı bulamacını şu şekilde hazırlıyordum 1 dilim bebek ekmeğini robotta un haline getiriyordum onu bitki çayıyla ıslatıyorum, içine 1 talı kaşığı labne peyniri ekliyordum, 1 zeytini sarımsak rendesiyle rendeleyip ekliyorum, birer çay kaşığı pekmez ve ince çekilmiş ceviz koyuyordum, iki günde bir de haşlanmış yumurtanın sarısını ekliyordum. Kahvaltı da önce çeyrek çay bardağı, sonra yarım, sonra tam olarak verilecek. Tamamen ek gıdaya geçtikten sonra ( geçmek en az 1 ayı buluyor) yeme düzenimiz şu şeklide oldu: Sabah kahvaltı, öğle çorba+yoğurt, ikindi meyve püresi, akşam çorba+yoğurt, yemeklerden yarım saat sonra anne sütü, akşam yemeğinden sonra bebek her istediğinde anne sütü. Doktorum bana asla arada meme verme yoksa ek gıdaya alıştıramazsın demişti. Ben ek gıdaya geçişte de, katı gıdaya geçişte de hiç zorlanmadım. 1 yaşından itibaren Tolga sofraya bizimle birlikte oturup, biz ne yersek onu yiyor.

Rapor alamama ihtimalini göz önünde bulundurarak ek gıda değil de alıştırmaya başlayayım dedim. Sağlık ocağındaki ebe yoğurtla başlamamı tavsiye etmişti iki gündür bir iki çay kaşığı yoğurt veriyorum. Yazını okumamıştım böyle başlamış oldum. Sonra meyve tattıracağım. Sen çeyrek, yarım, tam şeklinde gitmişsin ya bu çeyreği bir kere de mi verdin gün boyunca mı verdin? Bir de alıştığı tadı vermeye devam ediyor musun? Mesela ben yoğurt verdim ya meyveye başlayınca yoğurt vermeyecek miyim, yoksa unutmasın diye vermeye devam mı edeceğim? Bu arada çok güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsın çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin.

Bayram tatilini kardeşinle geçirmişsin hasret gidermişsinizdir. Senin için adeta çifte bayram olmuştur. Ben maalesef Çanakkale ye gidemedim. Aklım gönlüm ailemde bedenim burada kaldı.

Rapor alamama ihtimalini göz önünde bulundurarak ek gıda değil de alıştırmaya başlayayım dedim. Sağlık ocağındaki ebe yoğurtla başlamamı tavsiye etmişti iki gündür bir iki çay kaşığı yoğurt veriyorum. Yazını okumamıştım böyle başlamış oldum. Sonra meyve tattıracağım. Sen çeyrek, yarım, tam şeklinde gitmişsin ya bu çeyreği bir kere de mi verdin gün boyunca mı verdin? Bir de alıştığı tadı vermeye devam ediyor musun? Mesela ben yoğurt verdim ya meyveye başlayınca yoğurt vermeyecek miyim, yoksa unutmasın diye vermeye devam mı edeceğim? Bu arada çok güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsın çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin.

Bayram tatilini kardeşinle geçirmişsin hasret gidermişsinizdir. Senin için adeta çifte bayram olmuştur. Ben maalesef Çanakkale ye gidemedim. Aklım gönlüm ailemde bedenim burada kaldı.

Çeyreği gün içinde bir kerede verdim ama yemezse zorlamadım. Bazen bir tadı sevmeyebilir o zaman onu verme ama aradan biraz zaman geçince tekrar vermeyi dene. Meyveye geçince yoğurdu vermeye de devam edeceksin. Böylece yavaş yavaş meyve, yoğurt, çorba, kahvaltının tamamı hayatının içine girecek. 9. aya kadar bu sürecin tamamlanması gerekiyor çünkü 6-9 ay arası ek gıda dönemiyken, 9. aydan sonra gıdalar ön plana çıkmaya, anne sütünün beslenmedeki ağırlığı azalmaya başlıyor. Ek gıdaya geçiş dönemi aslında hassas bir konu çünkü farkında olmadan çocuğumuzun tüm hayatı boyunca sahip olacağı damak tadının ve beslenme düzeninin temellerini atıyoruz. İzmir'e yolunuz düşerse bizim doktorumuzla görüşmeni öneririm. Ege sağlık hastanesinin yanında Hasan Özkan Çocuk Sağlığı Dal Merkezi var. Doktorumuz oradan Lerzan Sünneli. Görüşme sırasında ek gıdaya geçiş konusunda eğitim ve meteryaller veriyor, kafandaki çoğu soruya cevap olabilir. Aklına takılan her konuda bana da sorabilirsin bildiğim ve hatırlayabildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım. Afiyet olsun minnoşa.

İnşALLAH canım, haklısın galiba şuara düşünecek hiç zamanım olmuyor.. Şimdi baktım bu ay hamile kalsam oğlumun doğduğu güne denk geliyor, meleğim kardeşinin kokusuyla gelse keşke :'( Zaten bi ben kaldım listede, RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH..

Canım benim hayırlısı ile bebeğine kavuşursun inşallah.Bebeğimi sabırsızlıkla bekliyorum.Ama bu ay olmadı.Listede tek sen varsın ama beni de ekleseniz iyi olur.Bu liste belki uğurludur...

Melek18 kan testini yaptırdın mı meraktayım...

Yaptırmama gerek kalmadı canım perşembe günü adet oldum:( Çok heveslenmiştim ama bu ay kısmet değilmiş.Bundan sonrası için eşimle de konuştuk korunmayacağız. Artık kızımın kardeşi ne zaman gelmek isterse o zaman gelecek.İnşallah annesini çok bekletmez.:)

Yaptırmama gerek kalmadı canım perşembe günü adet oldum:( Çok heveslenmiştim ama bu ay kısmet değilmiş.Bundan sonrası için eşimle de konuştuk korunmayacağız. Artık kızımın kardeşi ne zaman gelmek isterse o zaman gelecek.İnşallah annesini çok bekletmez.:)

Üzüldüm canım hayırlısı olsun. Önemli olan cesaret edip yeniden hamilelik kararını verebilmek gerisi bir şekilde geliyor. İnşallah bu ay senin de Springin de güzel haberini alırız.

Herkese ii bayramlar... Gece 2 de bebeğimîz doğdu...3 kılo adıda çağatay oldu:))

Gozun aydin maytap!Masallah Cagatay bebege.Allah bahtini acik,sansini bol etsin.Saglikli,mutlu,uzun bir omru olsun insallah.

Allah gonlune gore versin melek18. Insallah en kisa zamanda senin de mujdeni aliriz. Allah'im kimseyi bekletmesin,isteyen herkese evlat versin insallah.

merhaba güzel anneler...inşallah herkes iyidir...
bizde çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz.ellerim dirseklerime kadar uyuşmuş şekildeyim yaklaşık 20 gündür vardı ama 10 gündür tamamen uyuşmuş şişmiş şekilde.doktorum ortapediye yönlendirdi malesef yapacak bişey yok doğum olunca geçer dedi.cumarteside fındık kurdumu görmek için kontrole gittik çok şükür herşey yolunda 2 hafta sonra gel sonra haftada bir nst ye başlarız dedi.bu arada kan sulandırıcı iğneler yeni uygulamaya göre ilk 3 ay kullanılıyomuş biz delik deşik olduk iğne vurulmaktan ama kuzularımı iyi olsunda gerisine katlanacağız artık.hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin .allahım isteyen herkesin kucağını evlatla doldursun ...öpüyoruz sizi canlar...:nazar::emir_bebek::nazar:

merhaba güzel anneler...inşallah herkes iyidir...
bizde çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz.ellerim dirseklerime kadar uyuşmuş şekildeyim yaklaşık 20 gündür vardı ama 10 gündür tamamen uyuşmuş şişmiş şekilde.doktorum ortapediye yönlendirdi malesef yapacak bişey yok doğum olunca geçer dedi.cumarteside fındık kurdumu görmek için kontrole gittik çok şükür herşey yolunda 2 hafta sonra gel sonra haftada bir nst ye başlarız dedi.bu arada kan sulandırıcı iğneler yeni uygulamaya göre ilk 3 ay kullanılıyomuş biz delik deşik olduk iğne vurulmaktan ama kuzularımı iyi olsunda gerisine katlanacağız artık.hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin .allahım isteyen herkesin kucağını evlatla doldursun ...öpüyoruz sizi canlar...:nazar::emir_bebek::nazar:

Geçmiş olsun canım. Bende Neslihan İskit'in hamilelik yogası cd'si var orada hamilelikte yaşanan karpel tunel sendromuna karşı şu hareketi öneriyordu. Kolunu öne uzatıp elini dur işareti yapar gibi avucun karşıya bakacak şekilde kaldıracaksın ve parmak uçlarından geriye doğru çekeceksin. Bu hareketi sürekli yapmak sıkışan sinirleri rahatlatıyormuş.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]:nazar:[/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]04.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]16.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]01.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Maya, Chnb maşallah hamileliği tamamladınız sayılır, son durumlar nasıl, hazırlıklarınız tamam mı, bebeklerin ismi belli oldu mu?

Delicezeytin, mulberry sizin bebeklerin cinsiyeti belli olmadı mı daha?

Maalesef rapor alamadım pazartesi günü çalışmaya başlıyorum. Çooooooook üzgünüm ama elimden hiçbir şey gelmiyor. Sağlıkla bir doğsun nasıl olsa bakılır demiştim şimdi kendim bakamadığım için perişanım. Biraz sonra okula gidip ders programı için görüşme yapacağım. Bakıcı da hazır gibi. Bir arkadaşımın komşusu iki kızı var, güler yüzlü evimde bakacak. Hiçbir şey istemedim sadece kızıma bak yeter dedim. Okul yarım gün 7.30-12.30 arası çalışacağım. Gece emzirme aralarıyla bu tempoya nasıl alışacağım bilmiyorum? Süt sağma ve saklama hakkındaki deneyimleriniz varsa paylaşımınızı bekliyorum. Hiç süt stoğum yok. Dün kızımın doktor kontorolünde çalışmaya başlayacağım nasıl beslememizi önerirsiniz diye sorduk sadece anne sütü ile devam edin, sütü sağ bırak dedi ekstra ev yapımı günlük yoğurt verebilirsiniz dedi. Pazartesi hiç gelmesin istiyorum ama gelecek. Bana dua edin lütfen kızım ve ben bu süreyi hasarsız atlatalım.

BEBEKLERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]04.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]16.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]01.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Maya, Chnb maşallah hamileliği tamamladınız sayılır, son durumlar nasıl, hazırlıklarınız tamam mı, bebeklerin ismi belli oldu mu?

Beni de eklemişsiniz.İnşallah bu liste uğurlu gelir.Listedeki herkes yavrusuna kavuşmuş ya da kavuşmak üzer. inşallah spring ve ben de kavuşuruz kuzularımıza.Dualarınızı eksik etmeyin.

BEBEKLERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]04.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]9[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]16.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]01.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

henüz cinsiyet net değil canım yaa..

önce %70 erkek dedi özeldeki doktorum
sonra devletteki doktor kız gibi dedi..

haftaya salı kontrolüm var ozaman kesin netleşir inşallah...
bende meraktayım sorma

canım çok şükür iyiyiz kızımın ismi bi değişiklik olmazsa ELA olacak babası öyle istiyor
ben hazırlığımı 1 ay öncesinden tamamladım kızımı bekliyoruz şimdi

dün kontrolümüz vardı
:nazar: maşallah kızım çok iyi kocaman olmuş biraz iri bebek dedi dr.
kasıklarımda hafif ağrı var ve arada karnım sertleşiyo dedim doktoruma oda gayet normal hatta bi an önce doğurmaya bak yoksa bu şekilde kilo almaya devam ederse sezeryan dedi plasentada kireçlenme olduğu için hemen doğurmamı istiyor doktorum artık her hafta kontrolüm var haftaya perşembe tekrar gideceğim

Merhaba arkadaşlar,

Yeni doğan bebeklerimize sağlık ve güzel bir hayat diliyorum, hoşgeldiniz güzel bebecikler :)

melek18 ve spring85, inşallah en kısa zamanda sizlerden de güzel haberler gelecek, dualarımdasınız.

Biz 9 haftalık olduk,Duru ile ilgilenmekten hamilelik nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. Yalnız kafama atkılan bir konu var. Benim pıhtılaşma değerlerim mthfr677 heterozigot. Diğer bütün değerler normal. Lütfü Önderoğlu hacettepeden ayrılınca bu sefer hacettepede doç. dr. Özgür Özyüncüye gittim. Riskli gebelik bölümünde muayene ediyor, riskli gebelik uzmanı. Bana kan sulandırıcı iğne vermedi, mthfr için kan sulandırıcı iğne tartışmalı zaten kaldı ki senin değerin heterozigot, iğne tedavisi kanama riskini artırır ve fazladan tedavi uygulanmış olur sana dedi. Zaten Duru da Lütfü hoca iğne vermeyecekti son anda önlem amaçlı kullanalım demişti. Özgü Bey sadece asprin ve folic asit tedavisi yeterli dedi. Bu sefer iğne yok, siz olsanız ne yapardınız. Bazen içim bazen rahat, bazen de değil.

Son düzenleme:
Premete,bebegimin cinsiyeti henuz belli degil. 3 aralikta, 21. haftada kabusum detayli ultrason var,o zaman ogrenecegiz insallah cinsiyetini. Sağlıklı olduğunun haberini alsam o gün öyle rahatlayacağım ki. Kötü düşünmemeye çalışıyorum. Zaten Allah nasip eder de uzun bir ömür verir, bize bağışlarsa yavrumu ömür boyu onun için hep endişeleneceğim. Allah'ım sana emanetiz diyorum,icim rahatlıyor biraz. Şimdilik çok şükür yolunda gidiyor. 3 Aralık'ta kan akısına filan da bakacak doktor. 25. Haftadan itibaren de 2 haftada bir ultrasonla bebeğimin gelişimine bakacakmış. Ordan preeklamsi belirtilerini onceden alabiliriz dedi doktorum. Gerçi ne yapabilir ki? İlaci, tedavisi yok preeklamsinin. Neyse, kesin çıkacak diye bişey yokmuş. İnsallah hersey hep yolunda gider. Listedeki bütün hamilelerimiz için inşallah... Bekleyenler de inşallah en kısa zamanda müjdeyi verirler:)

Maya, masallah yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. Hayirlisiyla gelsin kızın insallah. Adı da pek güzelmiş:)

Hep güzel haberlerinizi almak dileğiyle...hepinize güzel haftasonları:)

Merhaba arkadaşlar,

Yeni doğan bebeklerimize sağlık ve güzel bir hayat diliyorum, hoşgeldiniz güzel bebecikler :)

melek18 ve spring85, inşallah en kısa zamanda sizlerden de güzel haberler gelecek, dualarımdasınız.

Biz 9 haftalık olduk,Duru ile ilgilenmekten hamilelik nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. Yalnız kafama atkılan bir konu var. Benim pıhtılaşma değerlerim mthfr677 heterozigot. Diğer bütün değerler normal. Lütfü Önderoğlu hacettepeden ayrılınca bu sefer hacettepede doç. dr. Özgür Özyüncüye gittim. Riskli gebelik bölümünde muayene ediyor, riskli gebelik uzmanı. Bana kan sulandırıcı iğne vermedi, mthfr için kan sulandırıcı iğne tartışmalı zaten kaldı ki senin değerin heterozigot, iğne tedavisi kanama riskini artırır ve fazladan tedavi uygulanmış olur sana dedi. Zaten Duru da Lütfü hoca iğne vermeyecekti son anda önlem amaçlı kullanalım demişti. Özgü Bey sadece asprin ve folic asit tedavisi yeterli dedi. Bu sefer iğne yok, siz olsanız ne yapardınız. Bazen içim bazen rahat, bazen de değil.

merhaba melek76, öncelikle maşallah, daha yeni müjdeyi vermiştin, ne ara 9 haftalık oldun :)) ben geçen ayki kontrolümde Lütfü hocaya iğnelerin sertlik ve kaşıntı yaptığını söyleyince belki bir dahaki ay bıraktırırım iğneyi dedi. üstelik de mthfr1298 homozigot, pai4g/5g heterozigot ve protein s eksikliği olmak üzere 3 mutasyonum var. ve ben de çok şaşırdım. galiba aspirin yeterli olabiliyor. yani ne biliyim ondan iyi bilmeme imkan yok ama kafam takılıyor ya bıraktırırsa diye. ama senin tek mutasyon varsa ve zaten daha öncekinde lütfü hoca da çok gerekli görmediğine göre aspirin yeterli olacaktır. takma kafayı, bu isimler türkiyedeki en iyileri alanlarında. istersen lütfü hocaya mail at ya da arayıp bir sor, için rahatlar en azından.

Back
X