Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Günlerdir sayfaları okuyorum burda benimle aynı şeyleri yaşayanlar aynı acıyı tadanlar...
ayakta kalmaya çalışıyorum aklım oğlumda ama her dk
bende erken doğumla bebeğimi kaybettim 19. haftamda
kız demişlerdi ama erkekmiş doğumda öğrendim
ilk bebeğim ilk göz ağrım 21 nisan akşamı bir anda suyum geldi
hemen hastaneye gıttık sıfır su, ertesi gün suni sancı ve normal doğum
22 nisan cenaze ,25 yaşında cenaze sahibi oldum ne acı diilmi......
bu pazar anneler günü ilk anneler günüm olucaktı....

beni tebrik eden herkese çook teşekkür ederim. Şu an maalesef hamile değilim. son kontrolümüzde bebeğimin kalp atışları durduğu öğrendik. 1 gün sonra da kürtaj oldum. 8 ay içerisinde bir erken doğum bir de kürtaj . Bedenen ve ruhen çok yorgunum. Doktor bu sefer bebekte problem olduğunuve ilk 3 ay içerisinde problemli bebeklerin düştüğünü, bu dönemde düşen bebekler için üzünülmemesi gerektiğini söyledi. Ama benim sanki umutlarım da yavaş yavaş tükenmeye başladı. Yaşım 32. Hemen hemen bütün arkadaşlarımın çocuğu oldu. Sadece gece uyumamalarına bile kabus gibi bir gündü diyorlar. Ben de hep içimde bence uyuyup hiç kalmadığı gün kabus gibi bir gündür diyorum. Bazen herkes küçücük problemlerle uğraşırken, benim problemlerim bir dağ büyüklüğünde gibi geliyor; bazen de bizler gibi erken doğum yapmış ve problemli olarak bebekleri yaşamış anneleri görüyorum halime şükrediyorum. Aslında umutlarım yavaş yavaş tükendiği için çok mutsuzum.

Meleğim01 geçmiş olsun,okuyunca İnan çok üzüldüm ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum ama bir yandan Dr un da haklı diye düşünüyorum,demekki bebek sağlıklı değilmiş,içimizde büyütüp umutlarımızla birlikte onları cennete yolladığımızda daha çok üzülüyoruz, benimde ilk bebeğim 5 haftalıkken düştü,çok üzülmüştüm ama 5.5 aylık oğlumu erken doğumla kaybedince tarifsiz şeyler yaşadım o yüzden içini ferah tut, bence yaşını da problem etme.İnşallah bizimde bir gün güzel bebeklerimiz olacak..

Günlerdir sayfaları okuyorum burda benimle aynı şeyleri yaşayanlar aynı acıyı tadanlar...

Başın sağolun, hayat bize en acı tecrübelerden birini yaşattı, inşallah bu zamanlar geride kalır hepimiz melek bebeklerimizi unutamasak da onların kardeşleriyle avunuruz, senin acın çok taze, gerçi bu acı ne kadar zaman geçerse geçsin çok zor ama zamanla insan bu acıyla yaşamaya alışılıyor, maalesef benim oğlum da gideli 70 gün oldu:(

Çok teşekkür ederim. bende 5,5 ay karnımda bebeğimi taşıyıp haraketlerini hissedip kaybettiğimde çok daha zor olmuştu. evden 3 kişi çıktık ve 2 kişi döndük. karnım hala şişti ve uyurken hafif hareket olsa bebeğimin hareket ettiğini düşünüyordum ve sonra onu kaybettiğim aklıma geldikçe çok üzülüyordum. Bu acımı şöyle tarif edebilirim. yaram var ve ben o yaranın üzerine tekrar düştüm ve o yara tekrar açıldı.
Düşükten sonra ne kadar beklemem gerekiyor acaba? doktorum 2 ay sonra hamilelik için hazırlık yapabilirsin dedi ama beni teselli etmek için demiş olabilir. ben bu seneyi atlatsam mı diyorum sanki bu sene bana hiç uyğurlu gelmedi ama yaşım ilerliyor ve en önemlisi anne olmak istiyorum. Allah inşallah hepimize anne olmayı , sahip olduğumuz bebeklerin de sağlıklı ve hayırlı olmalarını nasip etsin.

Canım bence sen doktorunu dinle ve 2 ay bekledikten sonra çalışmalara başla,banada doktorum 2 ay bekle rahim kendini toparlasın demişti düşükten sonra,inşallah bebeğin beklemeden hemen gelir.

Ben de yıllardır evliyim ve bebek yapmayı yıllarca erteledim. bebek yapmayı düşündüğümüz yılda bir sürü sağlık problemleri yaşadım. derken yaş oldu 32. Zaten bir erken doğumum var bir de üzerine bebeğin kalbinin durması eklenince bendeki problemi anlayamadım. Bu hamileliğimde o kadar dikkat ettim ki... Ne düşünmeliyim bilmiyorum. Tabi düşük erken doğum kadar insanın moralini bozmuyor ama üst üste yaşamak beni çok üzdü. Biz erken doğumumdan sonra 6 ay bekledik ve bu sefer hiç beklemeden aynı ay hamile kalmıştım. acaba erken doğum yapan bir kadın 6 ay değilde 1 yıl mı beklemeli? benim bünyem yeni bir hamileliğe hazır değilmiydi acaba? Acaba neden diye düşünüyorum. hiç ilaç kullanmadım, kendimi yormadım sadece bir gün (hamile kaldığım ay) biraz fazla kahve içtim. acaba ondan mı diyorum? artık düşünemez oldum. maalesef özel şirkette çalıştığım için de çok fazla rapor alamıyorum. ne yapacağımı , ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Acaba neyi yanlış yaptım da bunlar oldu diye düşünüyorsun ama aslında senin bir hatan yüzünden düşük yapmadın. Hamileliklerin %20si ilk 3 ayında bir sebepten sonlaniyormus. Yani yasadigin cok sık rastlanilan bir durum, ortada hata yok, senin yaptigin bir yanlis yok. senin daha önce yaşadığın büyük acıyı deprestirdi bu durum doğal olarak. Ama geleceğe umutla bakmamam icin hiçbir sebep yok. Yeni bir hamilelik icin bekleyip beklememeyi sen bilirsin ama bence bu kadar istiyorsan, doktorun da 2 ay sonra tekrar dusunebilirsin diyorsa bekleme. Bu süreçte kafanı dağıtacak, hosuna gidecek seyler yap.

Çok geçmiş olsun,Allah sabır versin.Acını en iyi biz anlarız,ne yazıkki hepimiz bu acıları yaşadık,yaşıyoruz.Bana burası iyi geldi üzülerek de olsa sadece benim başıma gelmemiş dedim,arkadaşların kayıplarını okuyunca üzüldüm,hamile kalan arkadaşlarla sevindim,hele Premete ve eski arkadaşların kucaklarına bebeklerini aldıklarını okuyunca umutlandım ve inşallah bizimde yakında yüzümüz gülecek.

merhaba melek anneleri,
kimseler uğramaz oldu buaralar. hamileler neredesiniz? nasıl gidiyor?
bizim bugün kontolümüz vardı. çok şükür herşey yolunda. 33 haftalık olduk, ultrasonda da 33 haftayla uyumlu çıktı. 2250gr olmuş. kan akımları ve suyu iyiymiş. şimdilik dekolman'a dair bir bulgu yokmuş. önceki kaybımız 34. haftada olduğu için 9 gün sonra tekrar çağırdı. o haftayı atlatınca sanki ben de biraz rahatlayacağım gibi geliyor. plasenta ayrılmasının bir tarihi olmaz tabi, her an olabilir ama o tarih yine de beni korkutuyor, öyle şartlanmışım. herşey yolunda giderse 37. hafta bittikten sonra sezaryen olacağım. yani 7-15 mart haftasında. buna göre 4-5 haftamız kaldı hayırlısıyla. umarım bu sefer herşey yolunda gider. korkular ve hevesler içiçe..
herkese sevgiler :)

inş allah bebeğini kucağını almaya nasip eder

Çok geçmiş olsun,Allah sabır versin.Acını en iyi biz anlarız,ne yazıkki hepimiz bu acıları yaşadık,yaşıyoruz.Bana burası iyi geldi üzülerek de olsa sadece benim başıma gelmemiş dedim,arkadaşların kayıplarını okuyunca üzüldüm,hamile kalan arkadaşlarla sevindim,hele Premete ve eski arkadaşların kucaklarına bebeklerini aldıklarını okuyunca umutlandım ve inşallah bizimde yakında yüzümüz gülecek.

bende seninle aynı acıyı yasıyorum bende 35 haftalık doğum yaptım help senromuyla ölümden döndüm 11 ocakta bebeğimi toprağa verdim napalım elimizden biey gelmez imtihanımz bu bana çok agır geliyor keşke bir çaresi olsa...tekrarı olmasın diye dua edeceğiz başka elden bişey gelmez

bende seninle aynı acıyı yasıyorum bende 35 haftalık doğum yaptım help senromuyla ölümden döndüm 11 ocakta bebeğimi toprağa verdim napalım elimizden biey gelmez imtihanımz bu bana çok agır geliyor keşke bir çaresi olsa...tekrarı olmasın diye dua edeceğiz başka elden bişey gelmez

doktor sana ne kadar beklemeni tavsiye etti

Canım inan çok üzüldüm ama ne olur umutsuzluğa düşme. Ben de ikinci hamileliğimde 6 haftalık düşük yaptım. Doktorum bana çok erken dönem bir düşük olduğu için beklemene gerek yok demişti ben de hiç korunmadım. Düşükten sonra 1 kere adet gördüm ikinci ay hamileydim ve çok şükür Allah sağ salim bebeğimi kucağıma almayı nasip etti. Ben de bunları yaşadığımda 31 yaşındaydım. Şu an çok özlemle beklediğin hamileliğin olumsuz sonuçlandığı için çok mutsuzsun ama inan tekrar hamile kalıp bebeğini kucağına aldığında bunu hatırlamayacaksın bile. Biz erken doğumla o kadar büyük bir acı yaşadık ki diğer durumlar bunun yanında hiçbir şey kalıyor, Allah daha beterlerini yaşamaktan korusun. Senin şimdi yapman gereken bir an önce kendini toparlayıp gelecek güzel günler için ayağa kalkmak.

çok teşekkür ederim. senin söylediklerin bana umut oldu . senin de benim gibi olmuş anlaşılan. ilk bebek erken doğum ikinci bebek düşük. umarım tekrar hamile kaldığımda ben de senin gibi sağlıklı bebek dünyaya getiririm.

başın sağolsun. Allay yardımcın olsun. İnşallah bu acın yaşadığın en büyük acın olsun Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin.

Meleğim01 geçmiş olsun,okuyunca İnan çok üzüldüm ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum ama bir yandan Dr un da haklı diye düşünüyorum,demekki bebek sağlıklı değilmiş,içimizde büyütüp umutlarımızla birlikte onları cennete yolladığımızda daha çok üzülüyoruz, benimde ilk bebeğim 5 haftalıkken düştü,çok üzülmüştüm ama 5.5 aylık oğlumu erken doğumla kaybedince tarifsiz şeyler yaşadım o yüzden içini ferah tut, bence yaşını da problem etme.İnşallah bizimde bir gün güzel bebeklerimiz olacak..

Teşekkür ederim. Allah'ım bu günümden eksik etmesin inşallah.
sizler de farkettiniz mi bilmiyorum ama genelde erken doğan bebekler erkek oluyor. benim de meleğim erkekti.

Canım bence sen doktorunu dinle ve 2 ay bekledikten sonra çalışmalara başla,banada doktorum 2 ay bekle rahim kendini toparlasın demişti düşükten sonra,inşallah bebeğin beklemeden hemen gelir.
çok beklemeyim mi yani? bir yanım tekrar hamile olmak istiyor bir yanım da çok ısrarcı olma biraz bekle diyor. aslında bende miyom var bir de. ultrasonda miyomumun yeri kötü çıkmadı ama 2. bebeği doktor alırken miyomun kendisini çok uğraştırdığını söyledi. belki doktorum miyomumu alabilir. bir de onun için 3 ay bekleyebilirim. kürtaj yapılırken miyom ameliyatı yapılmıyor muydu acaba?

Acaba neyi yanlış yaptım da bunlar oldu diye düşünüyorsun ama aslında senin bir hatan yüzünden düşük yapmadın. Hamileliklerin %20si ilk 3 ayında bir sebepten sonlaniyormus. Yani yasadigin cok sık rastlanilan bir durum, ortada hata yok, senin yaptigin bir yanlis yok. senin daha önce yaşadığın büyük acıyı deprestirdi bu durum doğal olarak. Ama geleceğe umutla bakmamam icin hiçbir sebep yok. Yeni bir hamilelik icin bekleyip beklememeyi sen bilirsin ama bence bu kadar istiyorsan, doktorun da 2 ay sonra tekrar dusunebilirsin diyorsa bekleme. Bu süreçte kafanı dağıtacak, hosuna gidecek seyler yap.

bu arada bir de miyom problemim var. doktorum belki alır. bu süreçte tatil falan yapmayı planlıyorum, oturduğum evde havuz var belki biraz da havuzda takılırım. havuzdan da mikrop kaparım diye korkuyorum belki sadece güneşlenirim.

bana geçmiş olsun diyen , acımı paylaşan ve karar vermemde yardımcı olan hepinize çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Allah'ım bu günümden eksik etmesin inşallah.
sizler de farkettiniz mi bilmiyorum ama genelde erken doğan bebekler erkek oluyor. benim de meleğim erkekti.

Evet bunu bende farkettim, hatta bir ara erkek bebeklerin daha zor tutunduğunu da duymuştum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bizim bebeklerimizin erkek oluşu tesadüf mü bilemiyorum..:(

Allah sabır versin.Biz elimizden geleni yaptık,ama nasip değilmiş demek ki,bizimde sınavımız bu,inşallah en az hasarla atlatacağız.
Ben normal doğum yaptım,o yüzden fazla beklemem diyordum,ama sürekli birşeyler çıkıyor o yüzden daha çalışmalara başlayamadık.Önce doğumdan plasenta kalıntısı için histeroskopi oldum,sonra adetlerim çok düzensiz oldu diye adet düzenleyici kullanmaya başladım,ama şimdilik bir işe yaramadı,hamilelik öncesi saat gibi gününde adet görüyordum,doğumdan sonra düzenim şaştı :( geçen ay mesela ilaç kullanmama rağmen adet görmedim doktora gittim kist oluşmuş ilaca devam dedi.Haziranda inşallah herşey yolunda giderse çalışmalara başlamak istiyorum Allahın izniyle...
Sana ne dedi doktor,nekadar beklemen gerekiyormuş ?

çok beklemeyim mi yani? bir yanım tekrar hamile olmak istiyor bir yanım da çok ısrarcı olma biraz bekle diyor. aslında bende miyom var bir de. ultrasonda miyomumun yeri kötü çıkmadı ama 2. bebeği doktor alırken miyomun kendisini çok uğraştırdığını söyledi. belki doktorum miyomumu alabilir. bir de onun için 3 ay bekleyebilirim. kürtaj yapılırken miyom ameliyatı yapılmıyor muydu acaba?

Canım miyom varsa iş başka,bence önce miyomunu aldır,sonra hamileliği düşün,bildiğim kadarıyla miyomlarda düşüğe sebep olabiliyormuş veya hamilelikte bebekle beraber büyüyüp sorun çıkarabilyormuş.Beklemek hepimize zor geliyor,ama tekrar acı yaşamaktansa önümüzdeki bütün engelleri kaldırsak iyi olur.Miyom küçük ise laparoskopi yöntemiyle,değilse açık ameliyatla alıyorlar,bildiğim kadarıyla kürtaj esnasında alınamıyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun,kucaklarımızı sağlıklı evlatlarla doldursun...

Canım miyom varsa iş başka,bence önce miyomunu aldır,sonra hamileliği düşün,bildiğim kadarıyla miyomlarda düşüğe sebep olabiliyormuş veya hamilelikte bebekle beraber büyüyüp sorun çıkarabilyormuş.Beklemek hepimize zor geliyor,ama tekrar acı yaşamaktansa önümüzdeki bütün engelleri kaldırsak iyi olur.Miyom küçük ise laparoskopi yöntemiyle,değilse açık ameliyatla alıyorlar,bildiğim kadarıyla kürtaj esnasında alınamıyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun,kucaklarımızı sağlıklı evlatlarla doldursun...

Miyom için ilaçla rahim filmi çektirdim sonucum temiz çıktı milyonumun yeri kötü değil denildi. Kürtaj sırasında doktorum milyonun yerini tam olarak gördü milyonu alabiliriz dedi. Haftaya doktora tekrar gideceğim miyomumun alınıp alınmayacağı konusunda birşeyler söyler herhalde.

Miyom için ilaçla rahim filmi çektirdim sonucum temiz çıktı milyonumun yeri kötü değil denildi. Kürtaj sırasında doktorum milyonun yerini tam olarak gördü milyonu alabiliriz dedi. Haftaya doktora tekrar gideceğim miyomumun alınıp alınmayacağı konusunda birşeyler söyler herhalde.

Hayırlı haberler olsun.

Merhaba arkadaşlar,
Benim doğumum yaklaştı. İnşallah sağlıcakla bebeğimi kucağıma alırım.
Salı günü sezeryan tarihimi verecek doktor. 27 Mayıs için uygun olabilir demişti. O tarihte bebek 37+2 oluyor.
Duru 36+2 de alınmıştı.
İlk bebeğimide 37+5 da kaybetmiştim. Gerçi 1, 2 gün öncesinden kaybetmişim yavrumu.
İçim rahat ama düşünmeden de edemiyorum, 37+2 geç bir tarih mi acaba diye.
Kızlar dualarınızı bekliyorum, hepinizi öpüyorum.

Back
X