Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]:nazar:[/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]Eymen[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]16.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]Çağatay[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]Ahmet Arda[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]14.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]25.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Ela[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD]Kız-Erkek[/TD]
[TD]28.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]28.03.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]17.04.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mulberry8092[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek18[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD][/TD]
[TD]08.08.2013[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]05.01.2013[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

PREMETE Kabızllık ile ilgili çözüm önerilerin için sağol. Zeytinyağı veriyorum bir çay kaşığı. Ama daha düzene giremedik. Ek gıda çok başka bir boyutta. Pazartesi aşısı vardı. Aşıdan önce boy ve kilosuna bakıldı. 68 cm ve 7.250 gram ek gıdaya geçelim yumurta sarısı ve pekmeze de başlayalım dediler. Az az veriyorum, küçük kahve fincanı ile çorba, akşam yoğurt veya meyve püresi. İki günden beri de kahvaltı. Ama karmakarışık duygular içindeyim. Kızım büyüyor ve kaşıkla da besleniyor diye seviniyorum. Diğer taraftan memeyi bırakır diye endişeleniyorum. Böylelikle memeyi bağlılığı azalacak ister istemez. Çok zormuş yaaaa. Kızım yavaş yavaş yemeye çalışıyor da ben bocaladım. Galiba ben ek gıdaya hazır değilmişim.;-)))))))

Tolga neler yapıyor ya hiç bahsetmiyorsun? Yaramazlıklar artmıştır muhtemelen. Az yediğinden şikayet ediyordun şimdi umarım iştahı açılmıştır biraz.

Bir de ben çalışmayı hiç özlemedim yaaaaaa. Sanki hiç çalışmamış gibiyim. Maddi sıkıntımız olmasa seve seve ev hanımı olacağım vallahi. Kızımla evde çok güzel bir düzen oturttuk. Onu bırakmayı hiç istemiyorum. Bu dönemi kapattım sayılır, ikinci dönem çalışacağım ve şimdiden strese girdim.

ÖZLEMİMSİN Allah analı babalı büyütsün. Adıyla uzun yaşasın inşallah. Ablanın kıskançlıkları gayet normal, sen mecburen Ela ile ilgileneceğin için onun gönlünü almak daha çok babaya düşüyor. Ama çok güzel uğraşlar bunlar. Rabbim kolaylık verir. Ne güzel eviniz daha da şenlendi.

PREMETE Kabızllık ile ilgili çözüm önerilerin için sağol. Zeytinyağı veriyorum bir çay kaşığı. Ama daha düzene giremedik. Ek gıda çok başka bir boyutta. Pazartesi aşısı vardı. Aşıdan önce boy ve kilosuna bakıldı. 68 cm ve 7.250 gram ek gıdaya geçelim yumurta sarısı ve pekmeze de başlayalım dediler. Az az veriyorum, küçük kahve fincanı ile çorba, akşam yoğurt veya meyve püresi. İki günden beri de kahvaltı. Ama karmakarışık duygular içindeyim. Kızım büyüyor ve kaşıkla da besleniyor diye seviniyorum. Diğer taraftan memeyi bırakır diye endişeleniyorum. Böylelikle memeyi bağlılığı azalacak ister istemez. Çok zormuş yaaaa. Kızım yavaş yavaş yemeye çalışıyor da ben bocaladım. Galiba ben ek gıdaya hazır değilmişim.;-)))))))

Tolga neler yapıyor ya hiç bahsetmiyorsun? Yaramazlıklar artmıştır muhtemelen. Az yediğinden şikayet ediyordun şimdi umarım iştahı açılmıştır biraz.

Bir de ben çalışmayı hiç özlemedim yaaaaaa. Sanki hiç çalışmamış gibiyim. Maddi sıkıntımız olmasa seve seve ev hanımı olacağım vallahi. Kızımla evde çok güzel bir düzen oturttuk. Onu bırakmayı hiç istemiyorum. Bu dönemi kapattım sayılır, ikinci dönem çalışacağım ve şimdiden strese girdim.

ÖZLEMİMSİN Allah analı babalı büyütsün. Adıyla uzun yaşasın inşallah. Ablanın kıskançlıkları gayet normal, sen mecburen Ela ile ilgileneceğin için onun gönlünü almak daha çok babaya düşüyor. Ama çok güzel uğraşlar bunlar. Rabbim kolaylık verir. Ne güzel eviniz daha da şenlendi.

Canım sen hiç merak etme dünyayı da yedirsen onlar için memenin yeri başka, ilk aşklarından asla vazgeçemiyorlar.Çocuklar hayatlarındaki değişimlere bizden daha kolay adapte oluyorlar. Ben de Tolga'yı memeden keserken, odasını ayırken senin şimdi yaşadığın duyguları yaşadım sanki oğlumla aramızdaki bağlar birer birer kopuyormuş gibi hissettim, yaptım ama yaptığım şeylere kendimi hazır hissetmedim oysa ki bunlar Tolga için hiç problem olmadı. Şubatta kreşe başlayacak şimdi de onun derdindeyim, onu nasıl oraya bırakacağımı düşünüyorum malum 2 senedir hiç ayrılmadık. Eminim o kreşe çok çabuk alışacak ama ben kendimi kocaman bir boşlukta hissedeceğim bakalım ben nasıl alışacağım.
Tolga tam bir canavar oldu şu sıralar 2 yaş sendromu yaşıyoruz, sinirlilik, istediklerini yaptıramayınca arsızca ağlamalar ve eşyaları oraya buraya fırlatma, bize tokat atma falan derken sabrımızı oldukça zorluyor. Bütün gün elinde sandalye ile dolaşıyor gözüne kestirdiği yere sandalyeyi dayıyor üzerine çıkıp heryeri kurcalıyor, bütün odaların kapısını kilitlemek zorunda kalıyorum yoksa bir bakıyorum ki benim makyaj malzemelerimle orayı burayı boyamış, babasının kitaplarını yırtmış, konsoldaki tabakları yere indirmiş ya da mutfak tezgahına tırmanmış. Tolga hiçbir zaman iştahlı bir çocuk olmadı hala da değil derdi gücü oyun oynamak hiç yemek yemek aklına bile gelmiyor zorla yediriyorum ne yemek istersin diye sorduğumda hep köfte, patates ve makarna istiyor onları bile çok az yiyiyor bir de bol bol çüüüüt içiyor.
Şu an kızından ayrılmak istememekte çok haklısın bence her anneye en az 1 sene çocuğunu büyütme hakkı verilmeli hem de bu sürede maaş ödemesi de yapılmalı ama bir süre sonra hala ev hanımı olmak isteyeceğini düşünmüyorum. Sürekli çocukla ilgilenmek de bir süre sonra çok yıpratıcı olmaya başlıyor. Mesela benim burada tanıdığım kimse yok, başım sıkışsa çocuğumu 5 dakika emanet edebileceğim kimse yok, Tolga çok yaramaz bir çocuk onu alıp dışarı da çıkamıyorum, haftasonları eşim tasmamdan tutup gezmeye çıkarırsa dışarıyı görüyorum onun haricinde zıpırdak oğlumla evde tek başıma baş etmeye çalışıyorum. Bazen o kadar bunalıyorum ki çaresizlikten oturup ağlıyorum. Evet belki çalışmak özlenmiyor ama dört duvar arasında hapsolmak da bir süre sonra boğuyor.

premetecim prensesin adını ELA koyduk.küçük ablayı sorma gitsin herkesi ayakta uyutup soluğu kardeşinin yanında alıyo.kucağıma aldığımda ağlıyo arada oda gelip yapışıyo bana.ela hıçkırınca eylül gülme krizine giriyo nebilim işte böyle yuvarlanıp gidiyoruz.allah ım onlara sağlık versin zor olacak ama inşallah ikisi bir arada büyüyecek...öptüm hepinizi

Ne güzel evinizin içi ne kadar hareketli, ne kadar şenliklidir şimdi. Eylül de daha çok küçük sana düşkünlüğü, Ela'yı kıskanması çok normal. Şimdi belki sana da ona da zor gelecek ama ilerde ikisi de büyüyüp birşeyler paylaşmaya başladıklarında çok güzel olacak.

21 ARALIK 2009 saat 10.40 meleğim geldi dünyaya,ağladı
21 ARALIK 2012 saat 10.40 annesi hala ağlıyor

çoook özledim oğlumu
ameliyat masasındayken giydirip getirdikleri anı unutamıyorum, ilk bakışmamızı, açmıştı gözlerini kocaman
son gördüğümde de kapamıştı gözlerini dünyaya, cennette açmıştı gözlerini diğer melek çocuklarının yanında
şimdi onlarla birlikte oyundadır ve çok mutludur eminim
ama benimkisi de anne yüreği, çok özledim çooooook

çoook özledim oğlumu
ameliyat masasındayken giydirip getirdikleri anı unutamıyorum, ilk bakışmamızı, açmıştı gözlerini kocaman
son gördüğümde de kapamıştı gözlerini dünyaya, cennette açmıştı gözlerini diğer melek çocuklarının yanında

Yazdıkların yüreğimi dağladı.Gözler doldu taştı.Allah verdi derdi.inşallah dermanını da verir.Göz yaşların diner ve kardeşleri inşallah yüzünü güldürür.Meleklerimiz birbirine yoldaştır şimdi.Birgün inşallah bizi de yanlarına isterler.Acını yürekten paylaşıyorum canım.

çoook özledim oğlumu
naptınız sız gozyaslarım sıcım gıbı aktı gıtıı...ah o mıs kokulu annesı melek ve emınım uzulme annecım dıyodur allahım en dogru zamanda saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ıcım yandı kavruldu allahım sabrını versın ı nsallah

merhaba kızlar nasılsınız
ben pazar günü doğum yaptım suan kızımla evdeyiz allahıma şükürler olsun ki ikimizde iyiyiz
öpüyoruz sizi kocaman :)))
Çok şükür, bebeğine kavuşmuşsun :)
Sağlıklı, mutlu, imanlı, uzun ömürlü olsun inşallah.
öncelikle melek yada meleklerini kaybettmiş tüm annelere zor günlerinde allahtan bol bol sabır dilerim...benim hikayem epey uzun umarım okurken canınızı sıkmam....ben 2008 yılında evlendım ve cok sukur rabbım 2009 yılında bana bır kız cocuk nasıp ettı..gebelıgımın ılk 6 ayı cok guzel gectı son aylarım ıse sancılar sancılar ama nıhayetınde kızımı subat 2009 da kucagıma aldım tarıf edılemez bı mutluluk...hemen ardından bana uyusmazlık ıgnesı vurulduve taburcu oldum...gunler okadar hızlı ve guzel gecıyordukı kızım dogdugunda butun dunyam o olmustu...okadar sakın bı bebektıkı benı hıç yormadı ve bende bu nedenle 2.çocuk yapmaya karar verdım...ıkısı bı arada cıkar dıye...çok şukur rabbıme 10 ay sonra sezaryanınustune 10 ay sonra gebe keldım...ılk 3 ay hersey cok guzel gectı 3.ayın sonunda 11 14 hafta testını kacırdık yaptırmadık doktorumuzda 4 lu test yaptırabılırsınız dedı aslında nıye neden yaptırdıgımıda bılmeden o testı yaptırdım sankı test sonucu kotu gelse canıma cıgerıme kıyabılcekmıydım tabıkı koca bı hayır....neyse bız testı yaptırdık aynı gun bebısımın cınsıyetınıde ogrendık bu kez oglum olcaktı...aradan 10 gun gectı telefon caldı...kardesımın hanımı arıyodu ablacım test sonucların cıkmıs enıstem bızı senın yanına cagrıyo demıstı....bıanda basımdan asagı kaynar sular dokuldu sankı hemen esımı aradım evet sonuclar rısklı cıkmıs dedı...neyse bız ertesı gun doktorumuza gıttık evet test sonuclarınız sınırda dedı bız sakaryada ıkamet edıyoruz bızı ıstanbula yonlaerdırdı...eşimde akrabası olan doktora gıtmemızı teklıf ettı ve gıttık yaptıgı ayrıntılı ultrasonda bebegımızın sapasaglam oldugunu ama kucukte olsa teste dayanarak mongolda olabılecegını soyledı...cunku bazen mongolızm ultrasonda belırtı vermezmış...bıze karar sızın dedı sımdılık hersey yolunda ama en garantısı amnıyosentezdır dedı bunun ıçınde umuttepeyı onerdı tabı bu ışlemdede 200 de bır dusuk rıskı var dedı bız esımle bırbırımıze baktık ve hayır dedık bız bu cocugu istıyoruz o yuzden bu işlemı yaptırmadık her kontrolumde sukur bebegım ıyı gelışıyordu takı 34.haftaya kadar...bı gun cok kotu bı ruya ıle uyandım ruyamda bı ses erken dogum yapıp bebegımı kaybetcegımı soyluyodu...sabah uyandıgımda bu ruyadan cok etkılendıgımı anladım...34.haftanın sonuna dogru kızım ateslendı o gece sabaha kadar uyumadım bu sebeplede karnımdakı canımın oynamadıgını anladım acıl olarak sabah dogum evıne gıttık orrada bakan doktor bebekte hıdrops oldugunu ve kalbını yavasladıgını ac ıl doguma alınmam gerektıgını soyledı...esımle ne yapcagımızı sasırdık kızımız daha 1 yasında bırakcak kımse yok bu arada aılelerımız baska ıllerde yasıyo aynı anda kan bulmamız gerekıyo kımseden kan bulamıyo esım...saolsun nobetcı doktor nobetı bıttıgı halde benım ıçın 2 hastane ayarladı ve benı acıl olarak ambulansa koydular umuttepeye yola cıktım...yol boyunca aklımda gordugum kotu ruya ve bebegımı kaybetmee duygusu tum benlıgımı sardı nıhayetınde hastaneye vardık acıldekı doktorlar hemen doguma karar verdıler belden uyusmalı sezaryene alındım gozum karsıdakı saate takıldı kaldı yanımdakı doktorlar bebegı cıkarttık dedıler ama ben hıç sesını duymadım sımdı onu cocuk doktorları aldı dedılerkanı degıscek dedıler aradan 10 15 dk gectı bı asıstan ex oldu dedı onlar ıçın çok basıt olan bu kelıme benım için zamanın durdugu andı aklım mantıgım duygularım o 10 metrekare odada hapsoldu...umuttepede yaklasık 6 gun yattım o sırada hergelen doktor kızım gebelık boyunca hıçmı doktora gıtmedın sorusunu sordu oysakı ben ayda 2 hatta 3 kez doktor kontrolundeydım...doktorlara gore etkılenmıs rh nedenıyle olusan hıdrops bebekte 5.aydan ıtıbaren ultrasonda belırtı verırmıs ama olmadı bende yada doktorlar goremedı nasıp etmedı rabbım yavrumu kucaklamayı..oysa ne ısterdım onla bı butun olmayı onu sarmayı okşamayı opmeyı koklamayı...neyse taburcu oldum evde yalnızdım...bu arada bu sureclerde hep yalnızdım esımle yalnızdık...acım gecmıyodu hıdrops uzmanı olmus gıbıydım ınternette arastırma yapa yapa naerdeyse bu konunun uzmanı olmustum...acım hıc azalmadı bı çocuk istegı daha dustu yuregıme rabbım yıne nasıp etsın sezaryenın ustune 3 ay sonra tekrar gebe keldım bu sefer bılınclıydım...kontrollere ıstanbula gıttım bu kez kızım olcaktı ersey guzel gıttı takı 5.aya kadar...o ay bebegımde hıdrops belırtısı basladı kontrollere gıttıgım doktor kan vercez dedı ben cerrahpasada yattım doktor esımı ve benı karsısına alıp o nun için çok basıt olan cumlelerı soylemeye basladı şimdi bebegının kanını degıscez heryerdekı kanı kabul etmem bunun ıçın bı labratuar adı verdı yalnızca orda yıkanan kanı kabul ederım fıyat 3 mılyar ya verın yada ben bebege getırdıgınız baska kanı kabul etmem eve gıdın olumunu bekleyın...eşimle o an dunya basımıza yıkıldı bu parayı nerden bulcaktık bulsakta bu ışlem 1 degıl 2 degıl 3 yada 4 kez tekrarlancaktı neysekı saolsun babam yardım ettı ve bebegıme kordonsentez yoluyla kan verıldı agrılı bı ışlem ancak o an bebegınızın canını dusundugunuzden agrınız ı hıssetmıyosunjuz bılle...ertesı gun taburcu olup sakaryaya dondum yıne yalnızdık olacak ya kızım hastalandı kustu bende mecbur kalkıp onla ılgılendım..aksama dogru sıtma tuttu benı esım acıle goturdu atesıme bıle bakmadan psıkolojık yaptıgıma karar verıp eve yolladılar sabaha kadar yatakka tır tır tıtredım sabaha dogru asırı tuvalet ıstegıyle kalktım tam lavobaya geldımkı bısey suzuldu bacaklarımdan baktıgımda gozlerıme ınanamadım kan su gıbı bosalıyodu acıl dogum evıne gıttım kanmam hıc durmadı bebek yasıyodu kanamam durursa hersey guzel olabılır dedı doktorlar ama olamadı sabah ezanı ıle bırlıkte suyum geldı ebe hadı catala yataktan kalk dedıgı an bebegım elıme geldı kıyamadım onu elıme aldım ama hıc bakmadım sadece karnımın ustune dayadım sıcacıktı asla unutamadım unutamam...çatala oturdugum an bebegımık ebe aldı ben bakmamak ıçın elımden gelenı yaptı sadece ebe kımıldamıyodu sordum nıye kımıldamıyosunuz dıye bebegının nabzının durmasını beklıyorum dedı...sonra kanamam durmadı bebegın esının parcaları tam cıkmadıgı ıçın kurtaja alındım...bu arada olumden dondum...aradan 6 ay gectı bende yıne bebek ıstegı sıddetlenerek atmaya devam ettı ve 6 ay sonra tekrar gebe kaldım bu kez umuttepede ayrı tedavıler uygulandı tam 3 ay hastanede yattım bu sefer kızımı canımı babasına bırakmıstım hastanede oldugumdan dolayı esımde ışı bırakmıstı hafta içi hastanede yatıyo hafta sonu eve cıkıyodum kızımı sarılıp opup donuyodum cunku karnımdskı oglum ıçın hastanede yatmam gerekıyodu bu 3 ay ıcınde kanım aldıgım tedavıden dolayı hemolız oldu ben kansız kaldı bagısıklık sısıtemı coktu olumden dondum...ama bu sureclerde hep yalnızdımgızlı gızlı aglardım hastanede yanıda yatanları refakatcılerı zıyaretcılerı geldıgınde .....olumden kalkıp hafta sonları ızmıtten sakaryaya otobuslerde gıdıp geldım bu kezde olmadı yaklasık 6 ay once oglumuda kaybettım...yalnız bu kez gururla soyluyorumkı doktorum doç dr eray calışkan benı yalnız bırakmayan tek kışıydı allah ondan razı olsun....bunları nıyemı yazdım ınanın bısey kalbınızde varsa eger onu gercekten ıstıyosanız asla vazgecmeyı ben toplam 4 kez gebe kaldım yasayan bı kızım var 3 sezeryan bı normal dogumum var...sureklı kaybettıgım umutlarım hayal kırıklıklarım var...yasanmış yalnızlıklarım tek basına mucadele etmıslıklerım var...cahıl ınsanlardan duydugum hadsız cumleler var...gunlerce aglamışlıklarım baska bebekler bakıp iç gecırmışlıklerım var...ben aslında 2010 dan berı bu sıteyı okuyorum bı turlu yazamadım bu gune nasıpmış...haykıramadıgım cumlelerım vardı haykırıyorum şimdi...ben çok güçlüyüm bılıyomusunuz benı yalnız bırakan aılem ölumden döndüğümde sankı olumden ben donmemış gibi adımı bıle agzına almayan esimin ailesi kendı canımı hıce sayıp ılkkez aldıgım ılaçların benı olume goturecegını bıldıgım halde doktorumuz soylemıstı çunku bebegım ıçın yaparım dedıgımde ama bebegını 1 umut ışıgı oldugu halde aldıran kişilerki sozum meclısten dısarı bunlar aılemde olan ınsanlar onlar daha cok konusuldu cunku onlar bebeklerını ısteklerıyle aldırdıklarında daha cok acı cektıler cunku ben güçlüydüm...degildim ben yanımda aılem aılelerımız olsun ıstedım kımse yoktu 3 ay hastanede yalnızdık kızıma esım baktı...utanmadılar...umursamadılar cunku onlara gore ben hersey yapardım...yaptımda olum dosegınden kaltım kosa kosa ındı bındı mınubıslerle kızıma kostum kolumda serumlar hafta sonları evıme gelıp temızlık yaptım...bu surecte maddı manevı sıkıntılara dustum yıyecek ekmek bulamadım ama onlara gore ben guçluydum...aslında ben güçsüzdüm....size anlatmak istedıgım şu benım rahatsızlıgım etkılenmıs rh...ve her gebelık bı oncekınden daha erken belırtı verıyo negatıf kan grubunda olursa bebek problem yok ama benım esım homozıgot pozıtıf yanı benım negatıf bebegım asla olmucak...bunları bıldıgım halde yıne savasıyorum asla yasdıklarımdan pışman deılım 3 melegım var cennette...rabbım benden bı parca aldı cennetıne cok sukur...içimdeki bebek istegıne gelince hala suruyo...evlat acısını hiç sormayın o çıg gıbı her gecen gun artıyo...ama asla pes etmıyorum benım gebe kalmam demek hastane yatısı demek kordonsentez demek kan aramak bulamamak olup olup dırılmek demek yalnız kalmak ayıplanmak hadsız ınsanların agzına sakız olmak demek...ama ben rabbım saglık verıp içimdeki hissi almadıkça tekrar denıcegım...hakkımda konusanlara ınat yalnız bırakanlara ınat....hakkınızı helal edın vaktınızı aldım...rabbım kucaklarınızı evletla doldursun unsaallahhh
Canım çok çok çok üzüldüm. Aynı şeyi tekrar yaşamak ne kadar zordur :( Allah sabır versin sana ve eşine.
İnşallah Allah gönlündekini verir... İnşallah bir kez daha yaşamazsın... İnşallah kucağın evlatlarla dolsun inşallahhh...

Bugün büyük gündü. Detaylı ultrasondan geçtik, çok şükür hersey yolunda:)Allah'a binlerce kez şükrediyorum ve dua etmeye devam ediyorum. Kan akısı da çok şükür iyiymis, preeklamsi riskini sifirlamaz ama düşürür dedi doktor. Veee annesinin güzeli kızmış:) sevinmedim desem yalan olur. Herseyden önemlisi tabi ki saglık ama meleğim de kızdı, karnımdaki yavrumun kız olması biraz daha sevindirdi.

Allah ağzımızın tadını bozmasın, evlat isteyen herkese de en hayırlı, en kısa zamanda versin inşallah. Hepinizi öpüyoruz güzel anneler:)
Çok şükür, her şeyin yolunda olmasına çoook sevindim.

merhaba güzel anneler...
perşembe günü kızım dünyaya geldi çok şükür herşey yolunda .akşam durumumuz iyi olduğu için çıkış yaptık hastaneden.dualarımdasınız.kızımın ismi henüz belli değil.fırsat buldukça yazarım.öptük hepinizi...:nazar:
Canımm, ne çabuk geçmiş zaman. Her şeyin yolunda olmasına ve iyi olmanıza çok sevindim.
Kocaman bir aile oldunuz artık.
Hayat boyu mutluluk hep sizlerle olsun.

dün kontrolümüz vardı. 25 haftayla uyumlu ve 800gr olmuş bebeğim :nazar: herşey yolunda çok şükür. bir dahaki kontrol yine 1 ay sonra.
umarım bütün melek annelerinin yüzü güler, sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. hepinize sevgiler..
Çok şükür :) İnşallah son güne kadar hep güzel haberlerle gelirsin. Yakında bebeğinin doğduğu ve sağlıklı olduğu haberini de verirsin buradan :)

Bebeğin büyüyor, ne güzel :) Yakında yürüyecek, konuşacak, çişini söyleyecek, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.
Benim kızım 13 ay emdi. Kendiliğinden bırakmıştı, oysaki memeye çok düşkündü, nasıl bıraktı anlamadım :) Ben de hiç üzerine gitmemiştim.
İşe başlamaktan korkma asla. Ben de çok korkmuştum. İlk gün çok kötü olmuştum.
Ama 1 hafta geçtikten sonra kendimi çok daha iyi hissetmeye başlamıştım.
Neyseki öğretmeniz ve işimiz yarım gün, hatta boş günümüz bile oluyor. Benim 1 günüm boş ve öğlen 12.20 de bitiyor dersim. Çalışmaya başladığım günden beri böyle.
Allah yardım ediyor inan.Kızım hiç etkilenmedi çalışmamdan. Çoğu zaman onun yanındayım çünkü.
İnşallah sen de kızında çabuk alışırısınız çalışma düzenine.

Canım sen hiç merak etme dünyayı da yedirsen onlar için memenin yeri başka, ilk aşklarından asla vazgeçemiyorlar.Çocuklar hayatlarındaki değişimlere bizden daha kolay adapte oluyorlar. Ben de Tolga'yı memeden keserken, odasını ayırken senin şimdi yaşadığın duyguları yaşadım sanki oğlumla aramızdaki bağlar birer birer kopuyormuş gibi hissettim, yaptım ama yaptığım şeylere kendimi hazır hissetmedim oysa ki bunlar Tolga için hiç problem olmadı. Şubatta kreşe başlayacak şimdi de onun derdindeyim, onu nasıl oraya bırakacağımı düşünüyorum malum 2 senedir hiç ayrılmadık. Eminim o kreşe çok çabuk alışacak ama ben kendimi kocaman bir boşlukta hissedeceğim bakalım ben nasıl alışacağım.
Tolga tam bir canavar oldu şu sıralar 2 yaş sendromu yaşıyoruz, sinirlilik, istediklerini yaptıramayınca arsızca ağlamalar ve eşyaları oraya buraya fırlatma, bize tokat atma falan derken sabrımızı oldukça zorluyor. Bütün gün elinde sandalye ile dolaşıyor gözüne kestirdiği yere sandalyeyi dayıyor üzerine çıkıp heryeri kurcalıyor, bütün odaların kapısını kilitlemek zorunda kalıyorum yoksa bir bakıyorum ki benim makyaj malzemelerimle orayı burayı boyamış, babasının kitaplarını yırtmış, konsoldaki tabakları yere indirmiş ya da mutfak tezgahına tırmanmış. Tolga hiçbir zaman iştahlı bir çocuk olmadı hala da değil derdi gücü oyun oynamak hiç yemek yemek aklına bile gelmiyor zorla yediriyorum ne yemek istersin diye sorduğumda hep köfte, patates ve makarna istiyor onları bile çok az yiyiyor bir de bol bol çüüüüt içiyor.
Şu an kızından ayrılmak istememekte çok haklısın bence her anneye en az 1 sene çocuğunu büyütme hakkı verilmeli hem de bu sürede maaş ödemesi de yapılmalı ama bir süre sonra hala ev hanımı olmak isteyeceğini düşünmüyorum. Sürekli çocukla ilgilenmek de bir süre sonra çok yıpratıcı olmaya başlıyor. Mesela benim burada tanıdığım kimse yok, başım sıkışsa çocuğumu 5 dakika emanet edebileceğim kimse yok, Tolga çok yaramaz bir çocuk onu alıp dışarı da çıkamıyorum, haftasonları eşim tasmamdan tutup gezmeye çıkarırsa dışarıyı görüyorum onun haricinde zıpırdak oğlumla evde tek başıma baş etmeye çalışıyorum. Bazen o kadar bunalıyorum ki çaresizlikten oturup ağlıyorum. Evet belki çalışmak özlenmiyor ama dört duvar arasında hapsolmak da bir süre sonra boğuyor.
Canım, demek Tolga bu kadar yaramaz:) Ben yaramaz çocuk nedir bilmedim. Yazdıklarını ağzım açık okudum valla :)
Yaramazlıkları bile bize çok tatlı geliyor ama :)
Allah onların eksikliklerini kimseye yaşatmasın.
Yuvamız hep çocuk sesleriyle coşsun :)

çoook özledim oğlumu
off canım.
Kim demiş zaman geçtikçe unutuluyor diye, acı azalıyor diye :( Hiç öyle değil, unutmak mümkün değil :(
Ben de çoook özledim yavrumu.
Hatta bugün eşime onunla kavuşacağım zamanı, kucağıma alacağım zamanı iple çekiyorum dedim.
Bir gün elbet kavuşacağız yavrularımıza, kucağımıza alıp seveceğiz. Üzüldük ama üzüntümüz bu dünya ile sınırlı kalacak. Sonra sonsuza kadar mutluluğu bulacağız yavrularımızla.

Arkadaşlar, bugün benim kontrolüm vardı.
Her şey yolundaymış, bebeğim sağlıklı çok şükür.
Bebeğimin cinsiyetini öğrendim.
Bir oğlum olacakmış.
Doktor bebeğin erkek diyince ağlamaya başladım, tutamadım kendimi.
Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
Kendim için istediğim tek şey kalmıştı hayattan, bir oğlum daha olsun, sağlıklı olsun, hayırlı olsun. Ve Allah dualarımı kabul etti, çok şükür.
İnşallah bebeğimi kucağıma sağlıcakla alırım, inşallah her şey yolunda gider.

Bir oğlum olacakmış.
Kendim için istediğim tek şey kalmıştı hayattan, bir oğlum daha olsun, sağlıklı olsun, hayırlı olsun. Ve Allah dualarımı kabul etti, çok şükür.

Canım arkadaşım senin adına çok sevindim. Allah gönlünün muradını veriyor, hayallerin gerçek oluyor. İnşallah hep böyle mutlu ol, hep yüzün gülsün, çocukların da hep yüzünü güldürsün canım.

çoook özledim oğlumu

Canım senin de dediğin gibi o cennette çok mutlu, onu orada üzecek tek şey annesinin mutsuz olması, ağlaması. Elbet birgün vuslatımız olacak o güne kadar acıya, hasrete sabır...

Canım, demek Tolga bu kadar yaramaz:) Ben yaramaz çocuk nedir bilmedim. Yazdıklarını ağzım açık okudum valla :)
Yaramazlıkları bile bize çok tatlı geliyor ama :)
Allah onların eksikliklerini kimseye yaşatmasın.
Yuvamız hep çocuk sesleriyle coşsun :)

Canım bu yazdıklarım Tolga'nın yaptıklarının onda biri bile değil. O kadar istenilen ve beklenilen bir çocuk olmasına rağmen bazen sabrımın sınırlarını çok zorluyor. Erkek çocuklar biraz daha haşarı oluyor sanırım. İnşallah senin oğlun da kızın kadar uslu olur.

öncelikle melek yada meleklerini kaybettmiş tüm annelere zor günlerinde allahtan bol bol sabır dilerim...benim hikayem epey uzun umarım okurken canınızı sıkmam....ben 2008 yılında evlendım ve cok sukur rabbım 2009 yılında bana bır kız cocuk nasıp ettı..gebelıgımın ılk 6 ayı cok guzel gectı son aylarım ıse sancılar sancılar ama nıhayetınde kızımı subat 2009 da kucagıma aldım tarıf edılemez bı mutluluk...hemen ardından bana uyusmazlık ıgnesı vurulduve taburcu oldum...gunler okadar hızlı ve guzel gecıyordukı kızım dogdugunda butun dunyam o olmustu...okadar sakın bı bebektıkı benı hıç yormadı ve bende bu nedenle 2.çocuk yapmaya karar verdım...ıkısı bı arada cıkar dıye...çok şukur rabbıme 10 ay sonra sezaryanınustune 10 ay sonra gebe keldım...ılk 3 ay hersey cok guzel gectı 3.ayın sonunda 11 14 hafta testını kacırdık yaptırmadık doktorumuzda 4 lu test yaptırabılırsınız dedı aslında nıye neden yaptırdıgımıda bılmeden o testı yaptırdım sankı test sonucu kotu gelse canıma cıgerıme kıyabılcekmıydım tabıkı koca bı hayır....neyse bız testı yaptırdık aynı gun bebısımın cınsıyetınıde ogrendık bu kez oglum olcaktı...aradan 10 gun gectı telefon caldı...kardesımın hanımı arıyodu ablacım test sonucların cıkmıs enıstem bızı senın yanına cagrıyo demıstı....bıanda basımdan asagı kaynar sular dokuldu sankı hemen esımı aradım evet sonuclar rısklı cıkmıs dedı...neyse bız ertesı gun doktorumuza gıttık evet test sonuclarınız sınırda dedı bız sakaryada ıkamet edıyoruz bızı ıstanbula yonlaerdırdı...eşimde akrabası olan doktora gıtmemızı teklıf ettı ve gıttık yaptıgı ayrıntılı ultrasonda bebegımızın sapasaglam oldugunu ama kucukte olsa teste dayanarak mongolda olabılecegını soyledı...cunku bazen mongolızm ultrasonda belırtı vermezmış...bıze karar sızın dedı sımdılık hersey yolunda ama en garantısı amnıyosentezdır dedı bunun ıçınde umuttepeyı onerdı tabı bu ışlemdede 200 de bır dusuk rıskı var dedı bız esımle bırbırımıze baktık ve hayır dedık bız bu cocugu istıyoruz o yuzden bu işlemı yaptırmadık her kontrolumde sukur bebegım ıyı gelışıyordu takı 34.haftaya kadar...bı gun cok kotu bı ruya ıle uyandım ruyamda bı ses erken dogum yapıp bebegımı kaybetcegımı soyluyodu...sabah uyandıgımda bu ruyadan cok etkılendıgımı anladım...34.haftanın sonuna dogru kızım ateslendı o gece sabaha kadar uyumadım bu sebeplede karnımdakı canımın oynamadıgını anladım acıl olarak sabah dogum evıne gıttık orrada bakan doktor bebekte hıdrops oldugunu ve kalbını yavasladıgını ac ıl doguma alınmam gerektıgını soyledı...esımle ne yapcagımızı sasırdık kızımız daha 1 yasında bırakcak kımse yok bu arada aılelerımız baska ıllerde yasıyo aynı anda kan bulmamız gerekıyo kımseden kan bulamıyo esım...saolsun nobetcı doktor nobetı bıttıgı halde benım ıçın 2 hastane ayarladı ve benı acıl olarak ambulansa koydular umuttepeye yola cıktım...yol boyunca aklımda gordugum kotu ruya ve bebegımı kaybetmee duygusu tum benlıgımı sardı nıhayetınde hastaneye vardık acıldekı doktorlar hemen doguma karar verdıler belden uyusmalı sezaryene alındım gozum karsıdakı saate takıldı kaldı yanımdakı doktorlar bebegı cıkarttık dedıler ama ben hıç sesını duymadım sımdı onu cocuk doktorları aldı dedılerkanı degıscek dedıler aradan 10 15 dk gectı bı asıstan ex oldu dedı onlar ıçın çok basıt olan bu kelıme benım için zamanın durdugu andı aklım mantıgım duygularım o 10 metrekare odada hapsoldu...umuttepede yaklasık 6 gun yattım o sırada hergelen doktor kızım gebelık boyunca hıçmı doktora gıtmedın sorusunu sordu oysakı ben ayda 2 hatta 3 kez doktor kontrolundeydım...doktorlara gore etkılenmıs rh nedenıyle olusan hıdrops bebekte 5.aydan ıtıbaren ultrasonda belırtı verırmıs ama olmadı bende yada doktorlar goremedı nasıp etmedı rabbım yavrumu kucaklamayı..oysa ne ısterdım onla bı butun olmayı onu sarmayı okşamayı opmeyı koklamayı...neyse taburcu oldum evde yalnızdım...bu arada bu sureclerde hep yalnızdım esımle yalnızdık...acım gecmıyodu hıdrops uzmanı olmus gıbıydım ınternette arastırma yapa yapa naerdeyse bu konunun uzmanı olmustum...acım hıc azalmadı bı çocuk istegı daha dustu yuregıme rabbım yıne nasıp etsın sezaryenın ustune 3 ay sonra tekrar gebe keldım bu sefer bılınclıydım...kontrollere ıstanbula gıttım bu kez kızım olcaktı ersey guzel gıttı takı 5.aya kadar...o ay bebegımde hıdrops belırtısı basladı kontrollere gıttıgım doktor kan vercez dedı ben cerrahpasada yattım doktor esımı ve benı karsısına alıp o nun için çok basıt olan cumlelerı soylemeye basladı şimdi bebegının kanını degıscez heryerdekı kanı kabul etmem bunun ıçın bı labratuar adı verdı yalnızca orda yıkanan kanı kabul ederım fıyat 3 mılyar ya verın yada ben bebege getırdıgınız baska kanı kabul etmem eve gıdın olumunu bekleyın...eşimle o an dunya basımıza yıkıldı bu parayı nerden bulcaktık bulsakta bu ışlem 1 degıl 2 degıl 3 yada 4 kez tekrarlancaktı neysekı saolsun babam yardım ettı ve bebegıme kordonsentez yoluyla kan verıldı agrılı bı ışlem ancak o an bebegınızın canını dusundugunuzden agrınız ı hıssetmıyosunjuz bılle...ertesı gun taburcu olup sakaryaya dondum yıne yalnızdık olacak ya kızım hastalandı kustu bende mecbur kalkıp onla ılgılendım..aksama dogru sıtma tuttu benı esım acıle goturdu atesıme bıle bakmadan psıkolojık yaptıgıma karar verıp eve yolladılar sabaha kadar yatakka tır tır tıtredım sabaha dogru asırı tuvalet ıstegıyle kalktım tam lavobaya geldımkı bısey suzuldu bacaklarımdan baktıgımda gozlerıme ınanamadım kan su gıbı bosalıyodu acıl dogum evıne gıttım kanmam hıc durmadı bebek yasıyodu kanamam durursa hersey guzel olabılır dedı doktorlar ama olamadı sabah ezanı ıle bırlıkte suyum geldı ebe hadı catala yataktan kalk dedıgı an bebegım elıme geldı kıyamadım onu elıme aldım ama hıc bakmadım sadece karnımın ustune dayadım sıcacıktı asla unutamadım unutamam...çatala oturdugum an bebegımık ebe aldı ben bakmamak ıçın elımden gelenı yaptı sadece ebe kımıldamıyodu sordum nıye kımıldamıyosunuz dıye bebegının nabzının durmasını beklıyorum dedı...sonra kanamam durmadı bebegın esının parcaları tam cıkmadıgı ıçın kurtaja alındım...bu arada olumden dondum...aradan 6 ay gectı bende yıne bebek ıstegı sıddetlenerek atmaya devam ettı ve 6 ay sonra tekrar gebe kaldım bu kez umuttepede ayrı tedavıler uygulandı tam 3 ay hastanede yattım bu sefer kızımı canımı babasına bırakmıstım hastanede oldugumdan dolayı esımde ışı bırakmıstı hafta içi hastanede yatıyo hafta sonu eve cıkıyodum kızımı sarılıp opup donuyodum cunku karnımdskı oglum ıçın hastanede yatmam gerekıyodu bu 3 ay ıcınde kanım aldıgım tedavıden dolayı hemolız oldu ben kansız kaldı bagısıklık sısıtemı coktu olumden dondum...ama bu sureclerde hep yalnızdımgızlı gızlı aglardım hastanede yanıda yatanları refakatcılerı zıyaretcılerı geldıgınde .....olumden kalkıp hafta sonları ızmıtten sakaryaya otobuslerde gıdıp geldım bu kezde olmadı yaklasık 6 ay once oglumuda kaybettım...yalnız bu kez gururla soyluyorumkı doktorum doç dr eray calışkan benı yalnız bırakmayan tek kışıydı allah ondan razı olsun....bunları nıyemı yazdım ınanın bısey kalbınızde varsa eger onu gercekten ıstıyosanız asla vazgecmeyı ben toplam 4 kez gebe kaldım yasayan bı kızım var 3 sezeryan bı normal dogumum var...sureklı kaybettıgım umutlarım hayal kırıklıklarım var...yasanmış yalnızlıklarım tek basına mucadele etmıslıklerım var...cahıl ınsanlardan duydugum hadsız cumleler var...gunlerce aglamışlıklarım baska bebekler bakıp iç gecırmışlıklerım var...ben aslında 2010 dan berı bu sıteyı okuyorum bı turlu yazamadım bu gune nasıpmış...haykıramadıgım cumlelerım vardı haykırıyorum şimdi...ben çok güçlüyüm bılıyomusunuz benı yalnız bırakan aılem ölumden döndüğümde sankı olumden ben donmemış gibi adımı bıle agzına almayan esimin ailesi kendı canımı hıce sayıp ılkkez aldıgım ılaçların benı olume goturecegını bıldıgım halde doktorumuz soylemıstı çunku bebegım ıçın yaparım dedıgımde ama bebegını 1 umut ışıgı oldugu halde aldıran kişilerki sozum meclısten dısarı bunlar aılemde olan ınsanlar onlar daha cok konusuldu cunku onlar bebeklerını ısteklerıyle aldırdıklarında daha cok acı cektıler cunku ben güçlüydüm...degildim ben yanımda aılem aılelerımız olsun ıstedım kımse yoktu 3 ay hastanede yalnızdık kızıma esım baktı...utanmadılar...umursamadılar cunku onlara gore ben hersey yapardım...yaptımda olum dosegınden kaltım kosa kosa ındı bındı mınubıslerle kızıma kostum kolumda serumlar hafta sonları evıme gelıp temızlık yaptım...bu surecte maddı manevı sıkıntılara dustum yıyecek ekmek bulamadım ama onlara gore ben guçluydum...aslında ben güçsüzdüm....size anlatmak istedıgım şu benım rahatsızlıgım etkılenmıs rh...ve her gebelık bı oncekınden daha erken belırtı verıyo negatıf kan grubunda olursa bebek problem yok ama benım esım homozıgot pozıtıf yanı benım negatıf bebegım asla olmucak...bunları bıldıgım halde yıne savasıyorum asla yasdıklarımdan pışman deılım 3 melegım var cennette...rabbım benden bı parca aldı cennetıne cok sukur...içimdeki bebek istegıne gelince hala suruyo...evlat acısını hiç sormayın o çıg gıbı her gecen gun artıyo...ama asla pes etmıyorum benım gebe kalmam demek hastane yatısı demek kordonsentez demek kan aramak bulamamak olup olup dırılmek demek yalnız kalmak ayıplanmak hadsız ınsanların agzına sakız olmak demek...ama ben rabbım saglık verıp içimdeki hissi almadıkça tekrar denıcegım...hakkımda konusanlara ınat yalnız bırakanlara ınat....hakkınızı helal edın vaktınızı aldım...rabbım kucaklarınızı evletla doldursun unsaallahhh

Cok aci cekmissin. Okurken icim parcalandi, gozyaslarim akti gitti. Allah yardimcin olsun, sabir versin. Acikcasi ne diyecegimi de cok bilemiyorum. Bana dusmez ama bence bir sure yeni bir bebegi dusunmesen, vucudun ve moralin biraz toparlansa, sonrasinda isinin ehli bir doktorla durumu degerlendirip o zamanki sartlara gore baksan. Allah'a sukur ki bir evladin var. Allah kizini bagislasin, ona saglik ve uzun omur versin. Onun sana cok ihtiyaci var, sen onun biricik annesisin. Hic kolay degil yureginden sokup atman bir evlat istegini ama en onemlisi kizin bence. Bir sure bekle bakalim, ondan sonra bakarsin duruma. Allah sabir versin arkadasim.

Buayda olmadı canım, 05.12.2012 sat... Hayırlısı artık.. Birde 2 gündür evdeyim, raporluyum.. Bronşit başlangıcı dedi doktor, antibiyotikler öksürük şurupları falan.. Galiba sistit de vardı, havalar soğudu başladı yine.. Neyse kullandığım antibiyotik hepsine iyi geliyormuş... Buay doktora gideyim diyorum artık, haftaya izin günümde gitcem, tedavi istiycem, nasıl bir süreç bilmiyorum.. Ne olur dua edin, söylerken bile içim sızlıyor.. RABBİM hayırlısıyla nasip etsin inşALLAH.. Yaşımda geçiyor, 28 olcam nisan 17 de.. Hayırlısı ne diim..

Buarada delicezeytin in bebeğiyle aynı gün olcak galiba doğum günümlerimiz :) Herkesi öpüyorum... ALLAH a emanet olun..

Hayirlisi canim! Zamanli gelirse dogumgunleriniz ayni olabilir:) Insallah zamaninda ve saglikli gelir bebegim.

tşk ederim cevaplarınız için haftaya çarşamba başlamam lazım izin ve rapor almayı düşünüyorum.benim büyük sorunum aynı doktorla aynı hastaneyi paylaşmam :(.yaşadıgım günler aklıma gelecek onu gördükçe hep acım artacak.artık hamilelik için profa gidiyorum 6 ayını doldurunca gel bakalım dedi.4. aydayım 2 ay kaldı.

Basin sagolsun, Allah sabir versin arkadasim. Ise baslamaktan korkma bence. Ben de hic baslamamak istememistim, ozellikle ilk zamanlardan, insanlarin tekisinden cok cekinmistim ama tamin ettigim gibi kotu hissetmemistim. Bana cok iyi gelmisti ise baslamak. Senin icin daha zor tabi doktorunla ayni yerdeymissin, ama dusunme bunlari. Insallah senin de yuzunun gulecegi, yavrunu koklayacagin gunler gelecek. Sadece biraz sabir. Ben de sezaryen oldum, 7 ay sonra gitmistim doktora 6 ay yeter demisti. Sezaryenden 1 yil sonra hamile kaldim ama 6 ay yetermis. Insallah bebegin en kisa zamanda gelir.

dün kontrolümüz vardı. 25 haftayla uyumlu ve 800gr olmuş bebeğim :nazar: herşey yolunda çok şükür. bir dahaki kontrol yine 1 ay sonra.
umarım bütün melek annelerinin yüzü güler, sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi. hepinize sevgiler..

Masallah bebegine! Hep guzel haberlerini aliriz umarim boyle.

Kizin kocaman olmus masallah! Simdilik sadece doguma kadar olan surece odaklandim ama yasadigin tedirginlikleri okuyunca sonrasindan da korkmadim degil:) Aslinda bunlar normal seyler, her cocuk buyurken hastalaniyor. Allah buyuk dert vermesin ama yasadiklarimizdan sonra biz biraz pimpirikli oluyoruz galiba.

Ise baslamak da bence iyi gelecektir sana. Ne guzel en azindan yarim gun kizinla olabileceksin. Isime bayilmiyorum ama sifayi kapmisim, salidan beri evdeydim, patladim. Cok bunladim, ise gidip insan yuzu gormeyi ozledim:)

çoook özledim oğlumu

Hic iyilesmeyen bir yara bizimki. Yasamayan anlamiyor. Disardan unutulmus gibi geliyor ama unutmak mumkun degil. Her evladin yeri baska. 1000 yil gecse de 1000 evladimiz olsa da giden gelmiyor, acisi, ozlemi bitmiyor. Allah insallah cennetteki yavrularimiza kavusmayi da nasip eder.

Bir oğlum olacakmış.

Cok sevindim canim! Oglan olacak olmasina da ayri bir sevindim. Allah gonlune gore versin hep.

Bir oğlum olacakmış.

çok sevindim bebeğinin sağlıklı ve oğlan olmasına. umarım meleğine çok benzeyen bir oğlan olur ve kucağına sağsalim alısın busefer.

iğne olayı noldu? lütfü hoca maile cevap verdi mi?

Canım arkadaşım senin adına çok sevindim. Allah gönlünün muradını veriyor, hayallerin gerçek oluyor. İnşallah hep böyle mutlu ol, hep yüzün gülsün, çocukların da hep yüzünü güldürsün canım.
Çok teşekkür ederim canım. Evet en büyük hayalimdi, bir kızım, bir oğlum olsun...Unutmuyorum , sende geçmişte bir rüyamı yorumlamıştın, bir kızın, bir oğlun olacak demiştin, kalbi temiz arkadaşım ne güzel yorumlamışsın rüyamı :)
Canım bu yazdıklarım Tolga'nın yaptıklarının onda biri bile değil. O kadar istenilen ve beklenilen bir çocuk olmasına rağmen bazen sabrımın sınırlarını çok zorluyor. Erkek çocuklar biraz daha haşarı oluyor sanırım. İnşallah senin oğlun da kızın kadar uslu olur.
Sabırlı bir anne olduğuna eminim canım. İnşallah dediğin gibi bebeğimin huyu Durunun huyu gibi olur. Tolga da en kısa zamanda yaramazlıkları bırakır, annesini üzmez inşallah.

Cok sevindim canim! Oglan olacak olmasina da ayri bir sevindim. Allah gonlune gore versin hep.
Çok şükür canım. Allahım tüm melek annelerinin gönlüne göre verir inşallah...

çok sevindim bebeğinin sağlıklı ve oğlan olmasına. umarım meleğine çok benzeyen bir oğlan olur ve kucağına sağsalim alısın busefer.

iğne olayı noldu? lütfü hoca maile cevap verdi mi?
Çok teşekkür ederim canım.
Lütfü Beyden cevap gelmeyince geçen hafta randevu almıştım. Yarın randevum var Lütfü hocaya. Bakalım ne diyecek, tedavimi değiştirir belkide. Sen iğneye devam ediyorsun değil mi?

Çok teşekkür ederim canım.
Lütfü Beyden cevap gelmeyince geçen hafta randevu almıştım. Yarın randevum var Lütfü hocaya. Bakalım ne diyecek, tedavimi değiştirir belkide. Sen iğneye devam ediyorsun değil mi?

Evet ediyorum. iğne bende alerjik reaksiyonlar yapıyor ama Lütfü hoca "dayanabildiğin kadar devam edeceğiz iğnelere" dedi en son. kaşıntılar ve kabartılardan bahsetmiştim ya işte onlar vücudumun heryerinde çıkabiliyor artık ve 1-2 saat sonra sönüyor. ama dayanılmayack birşey değil allahtan.

Ne güzel yazdıklarınla içimi rahatlatıyorsun. Acemilikten mi bilmiyorum çok fazla tereddütlerim oluyor. Az mı yedirdim, çok mu yedirdim, zararlı bir şey mi verdim diye düşünüp duruyorum. Sürekli internette araştırıyorum kafam iyice karıştı. Çok şükür Dila sanki bana " Anne ben iyiyim benim için endişelenme" der gibi gülüyor, keyfi yerinde. Böyle olunca kendimi iyi hissediyorum. Annem hep annelik çok zor anne olunca anlayacaksın derdi, şimdi ne demek istediğini anlıyorum.

Tolga'nın maşallahı var desene. Ama daha ilk doğduğunda facebooka fotoğrafını koyduğunda bile gözler cin cin bakıyordu. Ben hiç şaşırmadım yani. Allah sana kolaylık versin. Çok sabırlı davrandığından hiç kuşkum yok. Süt içmesi çok güzel, belki zamanla iştahı biraz daha artar. Çocuklar yedikçe anne kendini iyi hissediyor. Hazırlanan yemeklerin yenmemesi moral bozuyor. Köfte, patates ne isterse yesin kuzucuk. Bir de eşin veya sen yemek seçiyor musunuz bu da etkili olmuş olabilir.Kreşe başlaması da dönüm noktalarından bir tanesi. Senin için epey zor olacak. Hele ilk gün gözyaşlarını gizli gizli akıtırsın herhalde. Ama Tolga çabuk alışıyor demişsin bu da çok büyük bir avantaj. Arkadaş çevresi olur, oyunlar öğrenir hayatı bayağı bir renklenir. Sen en iyisini yaptın temelini güzel attın. Sevgini bol bol verdin. Bu zamana kadar hep yanındaydın, kendine güven duygusu gelişmiştir.

Benim ortamım sana göre çok iyi. Komşularım var, çay kahve muhabbetlerinde sürekli birlikteyiz. Çok zor durumlarda kızımı da bıraktım. Bir de karşı komşum Dila'ya kıyamadı, ben bakayım dedi o açıdan da rahatladım. Ama yine çalışmak istemiyorum. Belki sonra kararım değişir de şimdi patlama noktasına gelmedim. Beni görseniz, beyazlarım çıktı, saçımı boyatmadım, çoğu zaman evdeyim ama halimden memnunum. Keşke senin gibi bakma imkanım olsaydı.

çoook özledim oğlumu

Annesi ağlıyor, bizi de ağlatıyor. Acımız aynı yüreğimizde saklı Rabbim onların ömrünü geride kardeşlerine versin.

Bebeğin büyüyor, ne güzel :) Yakında yürüyecek, konuşacak, çişini söyleyecek, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.
Benim kızım 13 ay emdi. Kendiliğinden bırakmıştı, oysaki memeye çok düşkündü, nasıl bıraktı anlamadım :) Ben de hiç üzerine gitmemiştim.
İşe başlamaktan korkma asla. Ben de çok korkmuştum. İlk gün çok kötü olmuştum.
Ama 1 hafta geçtikten sonra kendimi çok daha iyi hissetmeye başlamıştım.
Neyseki öğretmeniz ve işimiz yarım gün, hatta boş günümüz bile oluyor. Benim 1 günüm boş ve öğlen 12.20 de bitiyor dersim. Çalışmaya başladığım günden beri böyle.
Allah yardım ediyor inan.Kızım hiç etkilenmedi çalışmamdan. Çoğu zaman onun yanındayım çünkü.
İnşallah sen de kızında çabuk alışırısınız çalışma düzenine. .

Çok doğru söylüyorsun, onlarla zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün gibi hamilelik ve doğum yağtığım günler. Ben sürekli kızımla birlikte olmak istiyorum. yılların özlemi var kolay değil tabi. İşe başladığımda sanki onun bir şeylerşni kaçıracakmışım gibi geliyor. Çok hızlı değişiyor ve gelişiyorlar. Geçen gün bir baktım dönüverdi. cumartesi pusetinde kaşıkla oynarken ilk defa uyuyakaldı, küçücük ama çalışıyor olsaydım bunları kaçıracaktım.Birçok mesleğe göre daha şanslıyız. Ama ben ortaokulda çalışıyorum ve program belirsiz. Müdürüm süt iznini bile dikkate almayacağını belirtti. Sıkıntılı bir ortam yani. Okuldan arkadaşlar uğradıkça bazı şeyleri anlatıyorlar ve daha işe başlamadan sıkılıyorum. İlk günü düşünemiyorum bile. El mecbur başlayacağız. Şubat tatiline kadar kendim bakayım diye istemiştim çok şükür oldu.Senin programın çok güzelmiş tabi neredeyse hep birliktesiniz bir de uykuyu seviyorsa uyandıktan bir müddet sonra sen geliyorsundur.

Gözün aydın Allah gönlünün muradını vermiş. İnşallah sağlıkla zamanında kucağına alırsın.

Kizin kocaman olmus masallah! Simdilik sadece doguma kadar olan surece odaklandim ama yasadigin tedirginlikleri okuyunca sonrasindan da korkmadim degil:) Aslinda bunlar normal seyler, her cocuk buyurken hastalaniyor. Allah buyuk dert vermesin ama yasadiklarimizdan sonra biz biraz pimpirikli oluyoruz galiba.

Ise baslamak da bence iyi gelecektir sana. Ne guzel en azindan yarim gun kizinla olabileceksin. Isime bayilmiyorum ama sifayi kapmisim, salidan beri evdeydim, patladim. Cok bunladim, ise gidip insan yuzu gormeyi ozledim:

sağolasın canım. sen de dağlıkla doğur kucağına bir al iş insanlar falan geri planda kalacak.

Evet ediyorum. iğne bende alerjik reaksiyonlar yapıyor ama Lütfü hoca "dayanabildiğin kadar devam edeceğiz iğnelere" dedi en son. kaşıntılar ve kabartılardan bahsetmiştim ya işte onlar vücudumun heryerinde çıkabiliyor artık ve 1-2 saat sonra sönüyor. ama dayanılmayack birşey değil allahtan.
Lütfü Hocaya çok güvenirim ben. Bugün beni muayene ederken diğer doktorlardan ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anladım.
Lütfü Bey hebeğimin çok sağlıklı olduğunu, her şeyin mükemmel olduğunu söyledi. Kan akımının da Durudakinden daha iyi olduğunu söyledi ki ben Duru da hep iğne kullandım.
Yalnız ilk kaybımdan dolayı iğne öneriyor.
İğnelerin ne bebeğe ne de sana zararı var dedi.
Zaten ilk bebeğini 38. haftada kaybetmen çok büyük talihsizlikti çünkü genetik olarak hiç problem yok sende dedi.
Kitaplara bakarak sana iğne vermemek gerek fakat bazen kitapların dışına çıkmak gerekiyor dedi.
İğneye başlayacağım yani.
İçim çok rahat, önlem olarak kullanırım hiç problem değil, bir zararı da yoksa her şeye katlanılır.
Haftaya hacettepede doktora söyleyeceğim, rapor çıkartırıp iğneye başlayacağım.
Sen raporunu nereden çıkarttın. Lütfü hoca rapor için bir yere yönlendirdi mi seni?
Önceden hacettepeye yönlendiriyordu ama artık orada değil malesef.

İnşallah senin de kaşıntıların ve kabartıların zamanla azalır canım.Bebeklerimiz için her şeye katlanmaya değer.

Son düzenleme:
Lütfü Hocaya çok güvenirim ben. Bugün beni muayene ederken diğer doktorlardan ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anladım.
Lütfü Bey hebeğimin çok sağlıklı olduğunu, her şeyin mükemmel olduğunu söyledi. Kan akımının da Durudakinden daha iyi olduğunu söyledi ki ben Duru da hep iğne kullandım.
Zaten ilk bebeğini 38. haftada kaybetmen çok büyük talihsizlikti çünkü genetik olarak hiç problem yok sende dedi.
Kitaplara bakarak sana iğne vermemek gerek fakat bazen kitapların dışına çıkmak gerekiyor dedi.
İçim çok rahat, önlem olarak kullanırım hiç problem değil, bir zararı da yoksa her şeye katlanılır.
Sen raporunu nereden çıkarttın. Lütfü hoca rapor için bir yere yönlendirdi mi seni?

İnşallah senin de kaşıntıların ve kabartıların zamanla azalır canım.Bebeklerimiz için her şeye katlanmaya değer.

Merhaba.lütfü hocanın methini çok duydum ama hiç gitmedim.Sinan hocaya gitmiştim onunlada kavga edip çıktım.şu an aydan biriye gidiyorum.4 düşük bir ölü doğumum var.Ölü doğumda aydan hocaya gittim.herşey yolundaydı ilk defa son aylara gelmek nasip olmuştu ama nolduysa 35.haftada kalbi durdu oğlumun.ben 1298 mthfr heterozigotum.daha önceki düşüklerde aspirin ve iğne kullanmıştım ama bu son gebelikte aspirin vermedi hoca sadece clexan iğne oldum.Senin pıhtılaşman varmı merak ettim

çok sevindim canım, maşallah bebeğine:nazar:
Lütfü hoca gerçekten bir başka. ve iğne kullan demesine sevindim, önlem sonuçta. geçen hamileliğinde de iğne başarı sağladığına göre kullanmalısın gerçekten. bizim kullandığımız doz risk yaratacak bir doz değil zaten.
ben raporu hrs hastanesinden çıkartırdım. lütfü hocanın hemşiresi benim için randevu aldı orada bir doktordan, ben de gittiiğimde 150 tl muayene ücreti ödeyip hem muayene oldum, hem de 1 yıllık rapor çıkarttırdım. (emekli sandığı benimki)
ben de birkaç şey sormak istiyorum sana. iğneyi ve aspirini sezaryenden önce kesiyor mu lütfü hoca?
bir de ilk hamileliğimde de vardı bunda da başladı şimdi, karnımda sertleşmeler oluyor gün içinde. ağrısız , sadece rahatsızlık hissi veriyor. internette braxton hiks olduğu yazıyor bunların, doğuma hazırlık kasılmalarıymış. günde 5-10 kez oluyor. 27. haftadayım. senin geçmiş hamileliklerinde yaşadığın birşey miydi?

Back
X