Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Spreng85 ne güzel bir haber böyle.Çok ama çok mutlu oldum.Allah tamamına erdirsin.İnşallah sağlıklı,güzel,sıkıntısız bir hamilelik olur ve bebeğine kavuşursun.:))

NevSer, Peri84, fuzuli83, Allah yardimciniz olsun, Allah sabir versin! Aciniz henuz cok taze. Bizden daha iyi kimse anlayamaz neler yasadiginizi, neler hissettiginizi. Insallah zaman size guzel seyler getirecek, bu aci hic gecmeyecek, yaraniz hic kapanmayacak ama yuzunuzun gulecegi gunler gelecek. Allah en kisa zamanda saglikla tamamlanacak hamilelikler nasip etsin size. Umidinizi hicbir zaman kaybetmeyin. Guzel gunler gelecek:)

Arkadaslar mrb.. Uzunca bi suredir giremedim.. Telden girdigim icinde bulamiyordum forumu sonunda buldum :-)
premetecim daha bebisi goremedim ama 2 gun once test yaptirdim, betahcg: 65 cikti, progesteron; 17,2.. Cok saskinim sonucuma netten baktim doktora gitmedim daha.. Hayirlisi ne olur dua edin bana.. Artik girerim buldum ya topic i :-)

Cok sevindim spring85. Icime dogmustu yakinda senden guzel habr alacagimiz:) Allah saglikla tamamlamani nasip etsin, saglikla alasin kucagina bebegini! Keseyi goremezsen kafana takma. Hemen gorunmezmis. 8. haftaya kadar yolu var diyorlar. Benim de 4 haftalikken doktorun biri 'bu bebek degil, polip (sivilce gibi biseymis), ameliyat olman lazim' demisti. Hersey guzel olacak insallah!

merhaba arkadaşlar,

delicezeytin ve melburry, çok az kaldı kızlarımızın gelmesine :) son zamanlarınız inşallah güzel ve huzurlu geçiyordur :)

aramıza katılmak zorunda kalan yeni arkadaşlar var malesef. hepinize sabırlar diliyorum. inşallah en yakın zamanda meleklerinizin kardeşlerini kucaklarınıza alısınız. umudunuzu hiç kaybetmeyin ve istediğiniz şeyi denemekten korkmayın. her gecenin bir sabahı olduğunu unutmayın nolur.

spring85, okadar sevindim ki canım, inşallah bu sefer sağlıkla kavuşacaksın yavruna :)

premete ve melek76 sizlere de öpücüklerrrr bayanlar :)

horizon, seni boyle pozitif gormek ne guzel! Masallah! Hic sasirmadim tabi ama Guney'in sana yradigi belli:) Hep boyle olun insallah! Evet benim de az kaldi. Hayirlisiyla ben ve bekleyen herkes saglikla alalim bebeklerimizi kucaklarimiza. Cok heyecanliyim:)

Gelelim bizden haberlere...En son gecen cuma kontrolumuz vardi. Cok sukur, hersey yolunda simdilik. Preeklamsi yok, insallah hic cikmaz. Doktorum 15 Nisan'a randevu verdi sezaryen icin. Aslinda sezaryen hic istemiyordum ama saglik olsun. Normal dogum sansim azmis, bebegim cok yukardaymis hala. Daha onceki preeklamsi gecmisimden dolayi da doktorum 39. hafta biter bitmez almak istiyor. 21iydi beklenen tarih ama beklersek preeklamsi riskim iyice artiyormus, o riski de goze almayalim dedi doktorum. Bence de almayalim tabi. Normal dogumu cok istiyordum ama napalim, saglik olsun. Herseyden onemlisi bebegimin sagligi. Az kaldi ama bende hem korku hem heyecan var. Kizlar dua edin nolur, saglikla alayim bebegimi kucagima. Yuzduk yuzduk kuyruguna geldik ama korkuyorum yine de.

Premetecim, bu arada kizimin adi Allah nasip ederse Bahar olacak.

Gelelim bizden haberlere...En son gecen cuma kontrolumuz vardi. Cok sukur, hersey yolunda simdilik. Preeklamsi yok, insallah hic cikmaz. Doktorum 15 Nisan'a randevu verdi sezaryen icin. Aslinda sezaryen hic istemiyordum ama saglik olsun. Normal dogum sansim azmis, bebegim cok yukardaymis hala. Daha onceki preeklamsi gecmisimden dolayi da doktorum 39. hafta biter bitmez almak istiyor. 21iydi beklenen tarih ama beklersek preeklamsi riskim iyice artiyormus, o riski de goze almayalim dedi doktorum. Bence de almayalim tabi. Normal dogumu cok istiyordum ama napalim, saglik olsun. Herseyden onemlisi bebegimin sagligi. Az kaldi ama bende hem korku hem heyecan var. Kizlar dua edin nolur, saglikla alayim bebegimi kucagima. Yuzduk yuzduk kuyruguna geldik ama korkuyorum yine de.

Allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin benim de kaybım preeklampsiden dolayıydı. 29. Haftalık doğdu kızım. 31 gün yaşayabildi ne yazık ki.
İkinci gebeliğinizde preeklampsinin tekrarlamaması çok mutluluk verici , böyle hikayeleri okuyunca inanın yüreğime su serpiliyor, ben de haziran gibi tekrar denemeyi düşünüyorum 6. ay dolmuş olacak, umarım ben de sizin kadar şanslı olurum...
Bu gebeliğinizde kan sulandırıcı iğne oluyor musunuz merak ettim?
Bütün iyi dileklerim ve dularım sizinle...

Spreng85 ne güzel bir haber böyle.Çok ama çok mutlu oldum.Allah tamamına erdirsin.İnşallah sağlıklı,güzel,sıkıntısız bir hamilelik olur ve bebeğine kavuşursun.:))

Amiinn canim inşALLAH.. Dualarinizda unutmayin beni ne olur.. RABBİM kucagima aldigimida gosterir inşALLAH cok korkuyorum ama RABBİM vilir tabi..

NevSer, Peri84, fuzuli83, Allah yardimciniz olsun, Allah sabir versin! Aciniz henuz cok taze. Bizden daha iyi kimse anlayamaz neler yasadiginizi, neler hissettiginizi. Insallah zaman size guzel seyler getirecek, bu aci hic gecmeyecek, yaraniz hic kapanmayacak ama yuzunuzun gulecegi gunler gelecek. Allah en kisa zamanda saglikla tamamlanacak hamilelikler nasip etsin size. Umidinizi hicbir zaman kaybetmeyin. Guzel gunler gelecek:)

Cok sevindim spring85. Icime dogmustu yakinda senden guzel habr alacagimiz:) Allah saglikla tamamlamani nasip etsin, saglikla alasin kucagina bebegini! Keseyi goremezsen kafana takma. Hemen gorunmezmis. 8. haftaya kadar yolu var diyorlar. Benim de 4 haftalikken doktorun biri 'bu bebek degil, polip (sivilce gibi biseymis), ameliyat olman lazim' demisti. Hersey guzel olacak insallah!

horizon, seni boyle pozitif gormek ne guzel! Masallah! Hic sasirmadim tabi ama Guney'in sana yradigi belli:) Hep boyle olun insallah! Evet benim de az kaldi. Hayirlisiyla ben ve bekleyen herkes saglikla alalim bebeklerimizi kucaklarimiza. Cok heyecanliyim:)

Sagol canim amiinn.. En buyuk dilegim o ..

Allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin benim de kaybım preeklampsiden dolayıydı. 29. Haftalık doğdu kızım. 31 gün yaşayabildi ne yazık ki.
İkinci gebeliğinizde preeklampsinin tekrarlamaması çok mutluluk verici , böyle hikayeleri okuyunca inanın yüreğime su serpiliyor, ben de haziran gibi tekrar denemeyi düşünüyorum 6. ay dolmuş olacak, umarım ben de sizin kadar şanslı olurum...
Bu gebeliğinizde kan sulandırıcı iğne oluyor musunuz merak ettim?
Bütün iyi dileklerim ve dularım sizinle...

Basin sagolsun, Allah sabır versin arkadasım. Ben de melek kızımı 30. Haftada dünyaya getirmiştim, preeklamsi de bayağı geç farkedilmisti. Ben bebeğimi kaybettikten sonra burda okuduklarımın da etkisiyle pihtilasma testlerimi yaptırdım. Riskli gebelik uzmanına, şimdiki doktoruma gittim. Testlerim temiz çıktığı icin doktorum kan sulandirici iğneye gerek görmedi ama tedbir amaçlı bebe aspirini kullanırdı 34.haftanin sonuna kadar. Tavsiyem riskli gebelik uzmanına gitmen ve pihtilasma testlerini yaptırman yönünde. İnsallah istediğin zaman hamile kalırsın ve hiçbir sorun yasamadan rahat bir hamilelik geçirirsin. Allah gönlüne göre versin!sen de benim dualarimdasin!

Basin sagolsun, Allah sabır versin arkadasım. Ben de melek kızımı 30. Haftada dünyaya getirmiştim, preeklamsi de bayağı geç farkedilmisti. Ben bebeğimi kaybettikten sonra burda okuduklarımın da etkisiyle pihtilasma testlerimi yaptırdım. Riskli gebelik uzmanına, şimdiki doktoruma gittim. Testlerim temiz çıktığı icin doktorum kan sulandirici iğneye gerek görmedi ama tedbir amaçlı bebe aspirini kullanırdı 34.haftanin sonuna kadar. Tavsiyem riskli gebelik uzmanına gitmen ve pihtilasma testlerini yaptırman yönünde. İnsallah istediğin zaman hamile kalırsın ve hiçbir sorun yasamadan rahat bir hamilelik geçirirsin. Allah gönlüne göre versin!sen de benim dualarimdasin!

Cevabın için teşekkür ederim,
ilk gebeliğimde de riskli gebelik uzmanı takip ediyordu beni, hem de istanbul'un en önemlilerinden biriydi:(( ama farkedemedi ne yazık ki preeklampsiyi, şimdi başka bir perinatoloğa gidiyorum testlerim benim de temiz çıktı pıhtılaşma sorunum yok ama önlem amaçlı iğne ve aspirin kullanacağım, allahım inşallah o günleri görmeyi nasip eder,
Sizin de güzel haberlerinizi dört gözle bekliyor olacağım,
Sevgi ve sağlıkla kalın...

Güzel duaların için çok teşekkürler delicezeytin, inşallah o güzel günler çabuk gelir:) senin güzel günlerine az kaldı, minik kızın Bahara hayırlısıyla kavuşmanı diliyorum.. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Feriha81 Allah sana da sabırlar versin, bende İstanbuldayım acaba hangi Dr lara gittiğini paylaşabilir misin bende bir riskli gebelik uzmanından bilgi almak istiyorum..

premete

şimdilik normal doğum bekliyoruz inşallah bi aksilik çımazsa..
o yüzden tarih yok bakalım nezamn gelecek minik kızım....
isim konusu karışık sorma..daha netleştiremedik...
bi kaçgüne netleşşe iyi olcak kızım gelecek adı yokk :30:

Güzel haberlerini bekliyoruz canımm... Kızım doğduktan 10 gün sonra isim bulabilmiştik biz. Sağlıcakla doğsunda isim bulunur, hiç önemli değil...

Arkadaslar mrb.. Uzunca bi suredir giremedim.. Telden girdigim icinde bulamiyordum forumu sonunda buldum :-)
premetecim daha bebisi goremedim ama 2 gun once test yaptirdim, betahcg: 65 cikti, progesteron; 17,2.. Cok saskinim sonucuma netten baktim doktora gitmedim daha.. Hayirlisi ne olur dua edin bana.. Artik girerim buldum ya topic i :-)

Çok sevindim canımmm :) Güzel bir hamilelik geçirmeni ve bebeğini sağlıcakla kucağına almanı diliyorum canımm...

Her şeyin yolunda olmasına çok sevindimmm. Dualarımdasın canım, sağlıcakla bebeğini kucağına alacaksın inşallahhhh...

Güzel duaların için çok teşekkürler delicezeytin, inşallah o güzel günler çabuk gelir:) senin güzel günlerine az kaldı, minik kızın Bahara hayırlısıyla kavuşmanı diliyorum.. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Feriha81 Allah sana da sabırlar versin, bende İstanbuldayım acaba hangi Dr lara gittiğini paylaşabilir misin bende bir riskli gebelik uzmanından bilgi almak istiyorum..

Çok teşekkür ederim canım allahım hepimize sabırlar versin inşallah...
Ben ilk gebeliğimde rıza madazlı'ya gidiyordum, çok bilinen ve ünlü bir perinatolog, her yerde çok güzel şeyler yazıyor kendisiyle ilgili ama ben çok pişmanım ona gittiğim için, ben preeklampsi geçirdim, ben ve bebeğim bir sürü belirti verdiğimiz halde anlamadı ne yazık ki, ya da önemsemedi, sonucu da kötü oldu maalesef...
Şimdi maslak acıbadem hastanesi'nde ibrahim bildirici' ye gidiyorum, çok ilgili bir dr. Her türlü ayrıntıyı titizlikle dinliyor, ve atlamıyor, şimdilik çok memnunun, henüz gebe olmasam da:((( sen de araştırabilirsin ...
Benim bildiğim iyi perinatologlar recep has, arda lembet var bir de,
recep has'a da gitmeyi düşünüyorum.
Allahım izin verir de hamile kalırsam iki doktorla devam etmek istiyorum zaten bu sefer...

Ben ilk gebeliğimde rıza madazlı'ya gidiyordum, çok bilinen ve ünlü bir perinatolog, her yerde çok güzel şeyler yazıyor kendisiyle ilgili ama ben çok pişmanım ona gittiğim için, ben preeklampsi geçirdim, ben ve bebeğim bir sürü belirti verdiğimiz halde anlamadı ne yazık ki, ya da önemsemedi, sonucu da kötü oldu maalesef...
Şimdi maslak acıbadem hastanesi'nde ibrahim bildirici' ye gidiyorum, çok ilgili bir dr. Her türlü ayrıntıyı titizlikle dinliyor, ve atlamıyor, şimdilik çok memnunun, henüz gebe olmasam da:((( sen de araştırabilirsin ...
Allahım izin verir de hamile kalırsam iki doktorla devam etmek istiyorum zaten bu sefer...

Benim doktorumda ozel muayesine gidiyordum.simdi diyorumki ayda bir ona,15 arada da ssk ile bir doktora gidecegim.bu sefer saglik ocaginada gidecegim.her hafta kan israr vermeye raziyim.yeterki problem cikmasin..

Teşekkürler ferihacım,Rıza Madazlıyı çok duydum hatta bende bir gideyim diye düşünüyordum açıkçası ama şimdi tereddütte kaldım, aslında ben Dr uma devam edip ayrıca bir riskli gebelik uzmanına da giderek Dr sayısını ikiye çıkarsam mı acaba diye düşünüyorum. Tabi iki dr biraz pahalıya gelecek.Sanırım her melek annesi iki Dr seçeneğine başvurma eğiliminde:(
Bakalım şu kontrolüme de bir gidip Dr un isteyeceği testleri yaptırayım da, neler çıkacak ona göre bir plan yapacağız artık:(

Amin,Allah hepimizin yardımcısı olsun,dediğin gibi acımız taze,ama günler geçtikçe acım hafifler diyordum,ne kadarda yanılmışım 3 ay geçmesine rağmen ben hala bebeklerimin yokluğuna alışamadım.Geçmişi okumaktan kendimi alamıyorum,çünkü çoğunuz benim hissettiklerimi kaleme dökmüşsünüz.
İyi ki varsınız...

Kizlar bugun usg ye girdim daha cok kucuk kesem doktor zor gordu ama zaten abdominal bakti.. 8.9 mm ymis.. 10 gun sonra bakalim yine dedi.. Hayirlisi kizlar, dua edinde bebisimi goreyim :-(

Spring85
Bence çok normal küçük olması sen endişelenme derim.Moralini yüksek tut,hayırlı olsun...

Spring85
Bence çok normal küçük olması sen endişelenme derim.Moralini yüksek tut,hayırlı olsun...

Doktorumda oyle dedi canim, bide karindan baktigimiz icinde zor gorunur, henuz erken gebelik.. Ama kese rahim icinde 10 gun sonra goruruz dedi... Off bebegimi gorene kadar boyle olcak galiba canim.. Hayirlisi..

sana ve bebeğine de kocaman bir maşallah :nazar:
hamilelik haberini verdiğin gün dün gibi :1:
kilo konusunda ben de fenayım. ilk hamileliğimde 34 haftada 18 kilo almıştım. sonrasında hepsini verdim. eski kilomla hamile kaldım ama şimdi de 35+2'de 20 kilo oldu bile :((
güya bu sefer az alacaktım ama olmadı. neyseki Lütfü hoca birşey demiyor kiloma. 51'le hamile kaldım 71 oldum. başlangıç kilom zayıf diye mi karışmıyor bilmiyorum ama umarım sağlık açısından tehlike yaratmıyordur. nekadar dikkat edeyim dediysem de olmadı. inan baklava börekten filan da olmadı, öyle şeyler yemiyorum ama galiba porsiyonlarım büyüdü, bir de sağlıklı olsun diye yok ceviz,meyve filan abartıyorum galiba.
36+2'de kilosu harikaymış Duru'nun, sanki 40 haftalık gibi :)
benim ilk kaybım 34 de olduğundan almak için çok erken dedi Lütfü hoca, o haftayı geçince de mutlaka 37'yi bekleyelim dedi. ama günler geçmek bilmiyor :)

merhaba arkadaşlar,

bir programda izledim . bebek için en ideal doğum haftası 39. haftasında başlıyormuş. ciğer gelişimi o dönemde tamamlanıyormuş ama bu süre öncesinde bebeği almak zorunda kalırlarsa bebeğin ciğer gelişimine bakıyorlarmış ve yeterli değilse ne ilaç ile ne zaman gelişim uygun olur onu bile hesaplayabiliyorlarmış. ben bunu izleyince umutlarım daha da arttı. Allah hepimize herşeyin hayırlısını versin, inşallah bebeklerinizi de elinize sağlıklı bir şekilde almak sizler ve benim için hayırlısıdır.

Teşekkürler,hala korkularımı yenememiş olsamda bizim acımızı ancak yeni bir bebek veya bebekler :) dindirebilir.
Hep ikiz bebeklerim olsun istemiştim ve bir şeyi 40 kere söyleyince olur derler ya Allah gönlümüze göre verdi,ne hayaller kurmuya başlamıştık eşimle birlikte ki,çok dikkat etmeme rağmen kanamalarım başladı,doktorum daha önce de bir düşük yaptığım için hemen hastaneye yatırdı kanamam kesildi diye herhangi bir araştırma yapılmadı ertesi gün taburcu oldum ve heyet raporu alarak nerdeyse yatarak Hamileliğimi geçirmeye başladım,ama bu da yeterli olmadı ve 1 ay sonra tekrar kanamam oldu ve yine hastaneye yattım doktorum kanda pıhtılaşmadan şüphelendi ve hemen testler v.s derken çok ciddi boyutta olmasada bişeyler vardı hematologla konuşup Clexana başladık,tamam sorun bulundu derken kanamalarım kesilmişti ki tamda amniosentez olacakken tekrar bi kanadım :( hemen amniosentez tarihini değiştirdik risk almamak için tekrar herşey normale dönmüştü ki amniosentez oldum,3 gün sonra başlayan kanamam artık doğuma kadar devam etti,sonundada korkulan oldu çok tedbir almamıza rağmen enfeksiyon nedeniyle erken doğum yaptım.
Doğum sebebi enfeksiyon,enfeksiyon sebebi durmayan kanama,ama kanamanın nedeni belli değil.Daha önce septum ameliyatı olmuştum,bazen bu sebep olabiliyor dedi doktorum ama kesin bilemeyiz dedi.
Herkes işe başladığımda kafam işle meşgul olacak diye daha kolay atlatırsın diyordu ki yeni bir sorunla karşılaştım :( yakın çevrem hariç sorunları bilmedikleri için ve hamilelik sebebiyle izinli olduğumu bildikleri için de döndüğümde tebrikler başladı,herkes bebeklerimi eve bırakıp işimin başına döndüğümü zannediyordu ve asıl ozaman yaşadıklarımı düşünebiliyomusunuz her tebrik edene durumu açıklamaya çalışmam...ahhhhh ahhhhhhh...

Bunların aynısını bende yasadım. İşe döndüğümde erken doğum yaptığımı bilenler ne diyeceğini bilemEdi ben de soru sormasınlar diye hiç kimseyle konuşmak istemedim. İlk gün işyerinde hep ağladım ama kimseye belli etmedim.doğumdan 3 ay sonra eşim başka bir şehirde işe başladı. 3 kişi olarak işten eve gelirken evde tek başıma gelmeye başladım. Bebeğimin doğum haftası geldiğinde yine yalnızdım. Durumumu bence kimse anlamadı. Arkadaşım takmamda çalış dedi, annem anlamadı ve eşimin de beni anlamadığını bu haftaki konuşmamızda anladım. Kendi kendime farklı pisikolojilere girmişim doğum haftamda kendi kendimi üzmüşüm. Zor bir süreç ve destek olanda yok ise atlatması çok zor. Allah hepimize kolaylık versin ve yardım etsin.

Back
X