amin çok sağol arkadaşım...
benim sorunsuz geçirdiğim bi hamileliğim ve 38+4 te normal doğumla doğan bi kızım var...
2.bebeğimde 6-7 haftalardan sonra lekelenmem falan oldu.istirahat ve progestan kullandım geçti..
sonro normal devam ediyodu..doktorum kanamanın sebebinin kesenin rahim ağzına yakın yerleşmesinden kaynaklı olacağını söyledi...bütün testler güzel çıktı..22+2 de aniden suyum geldi.22+3 te doğum oldu..ölü doğdu bebeğim..
doktorum sağlıklı doğumum olduğu için enfeksiyon kaynaklı olacağını söyledi..3 ay korunma süresi yeterli dedi..
korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım..
yine 6-7 haftalarda lekelenme yaşadım..doktorum istirahat ve progestan verdi..ilerleyen haftalarda plesantanın rahim ağzında olduğunu söyledi..dinleneceksin çok iş yapmak yok dedi..
böyle devam ederken bir yandan rahim ağzı yetmezliği için kontrol ediyomuş doktorum. 2 haftada bazen 3 haftada 1 gidiyodum.
16.haftada normal olan rahim ağzı boyu 19 haftada 24mm çıktı ve hunileşme başlamış..bu erken doğum belirtisiymiş..
beni bi prof yönlendirdi..prof. aynı şeyleri söyleyip aynı gün serklaj yaptı..3 gün hastanede kaldım.hiç kalkmadan,ilaç tedavisi yapıldı.
ilk 3 hafta yatarak devam ettim..sadece wc için kalktım.sonraki ölçümlerde rahim ağzı boyu iyi çıkınca ayaklandım..dışarı çıkımak,uzun yürüyüş yasaktı ama evde yemeğimi falan yaptım.kızımla ilgilendim..haftalar ilerledikçe daha aktif hale geldim..
38 haftada dikişim alındı.şimdi normal doğum bekliyoruz..
Allahım nasip ederde sağlıcakla kucağıma alırım inşallahhh....
prof. kaybımın sebebininde rahim ağzı yetmezliği olduğunu söyledi.tekrar hamilelik olursa riske atmadan 12-13 haftada dikiş atılmalı dedi..hafta ilerledikçe serklajın riskleri artıyomuş...
nasip kısmet artık...
rahim ağzı yetmezliği için hamile kalmadan bi muayene olmalısın iyi bir doktor bulup..riskli gebelik uzmanı falan...
genelde düşük gebelik haftalarında 3 ay korunma veriliyor..sen yinede doktorunla görüş..gerekli testleri yaptır...
hangi ildesin?
http://www.kadinlarkulubu.com/prema...ligi-yuzunden-erken-dogum-yapan-var-4321.html
bu topikteyim genelde..çok şey öğrendim herkes çok yardımcı oluyor..sende bi bak istersen..beklerim..sanada yardımcı olurlarr