• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEN HAFTALARDA GEBELİK KOLESTAZI OLAN VAR MI?

Feyzolii

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
3
0
6
25
Arkadaşlar merhaba, 11.haftadan beri kaşıntılarım var şiddetli şekilde. Şu an 16 haftalığım ve alt ast çok yüksek ALT 711 AST 329
Gebelik kolestazı teşhisi kondu şu an ilaç kullanıyorum ursactive 250 mg günde 3 tane. Doktorum bugün beni biraz korkuttu eğer değerlerim düşmezse zehirlenmeye başlarmışım ve böylr bir durumda önceliğimiz sen olursun gebeliği sonlandırmamız gerekir dedi. Merak ediyorum bu kadar erken haftalarda bu durumu yaşayan var mı? Nolur biri bir şeyler yazsın yoksa aklımı kaçıracağım :(

Merhaba,
Bu süreçte hayvansal yağları almamaya dikkat etsen ve yürüyüş yapmaya calıssan iyi olur. Ursactive safra akışını hızlandırıyor. rahatlatır insallah bu süreçte beslenmeye dikkat et bakalım. İleri hafta gebelikte olmustu. fakat tanısı cok sonra kondu. geçmiş olsun.

Merhaba,
Bu süreçte hayvansal yağları almamaya dikkat etsen ve yürüyüş yapmaya calıssan iyi olur. Ursactive safra akışını hızlandırıyor. rahatlatır insallah bu süreçte beslenmeye dikkat et bakalım. İleri hafta gebelikte olmustu. fakat tanısı cok sonra kondu. geçmiş olsun.
Çok sağ ol 🙏 elimden geldiği kadar dikkat ediyorum beslenmeme zaten sayılı şey yiyebiliyorum hala maalesef :( pazartesi kan vereceğim inşallah değerlerim düşmeye başlamıştır. Bebeğim için çok endişeleniyorum:(

Evet bazen erken uyarı veriyor. Ben 25 haftalık hamileyken alt600 ast450 ve safra asidim de 200 lerde çıkmıştı. Saframda taş olduğu için değerlerim korkunçtu. Kaşıntıdan ağlayarak yürüyordum. Karaciğerim çalışmıyordu resmen. İlaç kullandım 2 haftada normal değerlere düştü. Ben çok uç bir örneğim. Kendinizi takip edin, gözlerde sararma, idrarda sarılık, ateş ve kaşıntınız artarsa muhakkak kontrole gidin.

Farklı bir konuya yazdığım mesajı ekledim.

Bende 10 gündür kullanıyorum ilacı nerdeyse normale dönmüş değerlerim. Kaşıntılarım da ciddi oranda azaldı. En azından avuç içi ve ayak tabanım kaşınmıyor Gece rahat uyuyorum

Back
X