Gebelik Kolestazı mı? Yüksek ALT Değeri

Lotus22

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2024
261
135
23
33
Merhaba,
Benim 21.haftamda rutin kan tahlilinde ALT değerim 58 ve AST değerim 39 çıktı.
Doktorum şimdilik bir sorun olmadığını fakat takip edeceğimizi, iki hafta sonra tekrar kan vermemi söyledi. Tabi bu süreçte interneti okuya okuya çok canım sıkıldı. Gebelik kolestazına işaret edebilir diyorlar ama bu kadar erken haftada çıkma durumu olabilir mi? Yaşayan var mı? 😕

Evet bazen erken uyarı veriyor. Ben 25 haftalık hamileyken alt600 ast450 ve safra asidim de 200 lerde çıkmıştı. Saframda taş olduğu için değerlerim korkunçtu. Kaşıntıdan ağlayarak yürüyordum. Karaciğerim çalışmıyordu resmen. İlaç kullandım 2 haftada normal değerlere düştü. Ben çok uç bir örneğim. Kendinizi takip edin, gözlerde sararma, idrarda sarılık, ateş ve kaşıntınız artarsa muhakkak kontrole gidin.

Gebeliğin başlarında tahlillerde alt ast yükselmesi yaşayınca doktorum dahiliye bölümüne yönlendirdi dahiliye kullandığım demir magnezyum vitamin ilaçlarını kesti ardından da gastroenterolojiye yönlendirdi. Orada da safra asitleri testi yapıldı sonuç normal. Karaciğer ultrasonu da yaptırdım safra kesem büyükmüş doktorum tehlikeli bir durum olmadığını ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Haftaya tekrar kan vereceğim değerlerde düşüş var mı diye. 6 ay sonra de tekrar karaciğer ultrasonu vermemi istedi. Defalarca bebek için ciddi bir şey var mı sorun olur mu diye sordum olmazmış mide bulantısı hariç bir şikayetim yoktu bu arada. Bu durumu yaşayan herkese çookça geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırız...

Evet bazen erken uyarı veriyor. Ben 25 haftalık hamileyken alt600 ast450 ve safra asidim de 200 lerde çıkmıştı. Saframda taş olduğu için değerlerim korkunçtu. Kaşıntıdan ağlayarak yürüyordum. Karaciğerim çalışmıyordu resmen. İlaç kullandım 2 haftada normal değerlere düştü. Ben çok uç bir örneğim. Kendinizi takip edin, gözlerde sararma, idrarda sarılık, ateş ve kaşıntınız artarsa muhakkak kontrole gidin.
Merhaba ne ilacı başlattı size

Gebeliğin başlarında tahlillerde alt ast yükselmesi yaşayınca doktorum dahiliye bölümüne yönlendirdi dahiliye kullandığım demir magnezyum vitamin ilaçlarını kesti ardından da gastroenterolojiye yönlendirdi. Orada da safra asitleri testi yapıldı sonuç normal. Karaciğer ultrasonu da yaptırdım safra kesem büyükmüş doktorum tehlikeli bir durum olmadığını ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Haftaya tekrar kan vereceğim değerlerde düşüş var mı diye. 6 ay sonra de tekrar karaciğer ultrasonu vermemi istedi. Defalarca bebek için ciddi bir şey var mı sorun olur mu diye sordum olmazmış mide bulantısı hariç bir şikayetim yoktu bu arada. Bu durumu yaşayan herkese çookça geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırız...
Benim de bir sonraki değerim 61 ve 42 çıktı. Üçer değer yükselmiş. Bütün vitaminleri kesti. 10 gün sonra bir daha kan vereceğim, şimdilik takip ediyoruz bakalım inşallah sorunsuz biter 🙏🏼🙏🏼

Sonrasında değerleriniz düştü mü acaba 600 lerden? Doğumunuz zamanında mı oldu acaba? Sağlıkla büyütün evladınızı inşallah darısı başımıza 🌸

Evet 2 hafta içinde normale döndü ama ilacı doğuma kadar kullandım. 2 hafta boyunca neredeyse her gün nst vardı. Değerler düşünce de nst birkaç günde bir vardı. Stresli bir süreçti. 38+0 da doğum yaptım. Sağlıklı ve hiçbir sorun yaşamadım. Amiiin, siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah 💙

Araştıran olursa diye güncel bilgi vermek istedim.
2 hafta tüm vitamin takviyelerini kestik ve değerlerim ALT değerim 15’e AST değerim 14’e düştü.
Takviyeler bana ağır gelmiş yani 🙂

Back
X