• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menepoz

zeytincekirdegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2025
7
1
1
39
Herkese merhaba 39 yasimdayim
en son Şubat ayında 3ay gelmeyen reglim için doktora gttim sol yumurtalık küçülmüş erken menepoz olabilir söktürücü vereceğim hormonlara bakacagix büyük ihtimal onalrda dogrulayacak dedi adet oldum 4. Gün testinde östrojen 13 FSH 13 çıktı hormon ilacina baslicaz dedi ben içmedim bitkisel denemek istedim araya ramazan falan girince geç başladım saraç oğlunun erken menopoz kürünü yaptım hala devam ediyorum ilk 15gun sogan kuru sonra 1 ay sabah hayit tohumu akşam aslan pençesi yaptım şimdi tekrar 10 gün soğan kürü ndehim 3 gündür kahve akıntım var ama afedersnz peceteye silince geliyor. Yani devamı gelrmi diye bekliyorum. Bı tataftan hamilemiyim acaba diye düşünüyorum. Bu kürü kullananlar memnun kaldınız mı acaba hata mı ediyorum ilaç kullanmayıp yardımcı olurmsnz kullananlar varsa

merhaba
şubat ayında dr sizi jınekolojık muayene edip mi sol yumurtalık küçük erken menopoz olabilir dedi yoksa bir kan hormon testi vs neticesinde mi?
bide adet oldum yazışsınız ilaç kullanmadan mı geldi bu adet söktürücüyle mi geldi,söktürücü kullandıysanız ilaca başlamanızın kaçıncı gününde geldi?
kusura bakmayın detaylı soruyorum ama bu ay bu sıkıntılarla ugrasıyorum.
şahsen doğal yollarla 1-2 ay denemişsiniz ve bence doktorun dediğini yapın ilaçlara başlayın,içinize sinmezse 2.bir doktor görüşü almak için başkasına gidin.
aile geçmiinde varmı bilmiyorum ama 39 yaş menopoz için erken bir yaş.eğer bu zamana kadar düzeninizde bir sıkıntı yoksa

merhaba
şubat ayında dr sizi jınekolojık muayene edip mi sol yumurtalık küçük erken menopoz olabilir dedi yoksa bir kan hormon testi vs neticesinde mi?
bide adet oldum yazışsınız ilaç kullanmadan mı geldi bu adet söktürücüyle mi geldi,söktürücü kullandıysanız ilaca başlamanızın kaçıncı gününde geldi?
kusura bakmayın detaylı soruyorum ama bu ay bu sıkıntılarla ugrasıyorum.
şahsen doğal yollarla 1-2 ay denemişsiniz ve bence doktorun dediğini yapın ilaçlara başlayın,içinize sinmezse 2.bir doktor görüşü almak için başkasına gidin.
aile geçmiinde varmı bilmiyorum ama 39 yaş menopoz için erken bir yaş.eğer bu zamana kadar düzeninizde bir sıkıntı yoksa
Muaynede dedi sonrasında adet söktürücü ile oldum ve hormon değerlerime bakıldı ve o sonuçlar da doğruladı dedi 😔 aile de yok çok stresli dönemler geçirdim onun yüzünden mi bilmiyorum. Ama zaman zamn gecikme yaşardım zaten de bu kadar değildi. Zaten öncesinde doğum kontrol hapı kullanıyordum bıraktım bunlar cikti

anladım
dogum kontrol hapıda sanki bu hormonları uzun vadede etkiliyormuş
hakkınızda hayırlısı olsun ama sanki doğal kürlerdense ilaç kısmına geçme zamanı gelmiş gibi.
açıkçası 21 mayısta adetim gecikti diye gittiğim dr bana tarlusal verdi ama dedim doğal kendi gelsin.bugün oldu hala gelmedi
ctesi dr randevusu aldım oda aynı ilacı kullan derse ozaman kullanıcam.yani benim içinde doğal akışında bekleme süreci geçti şahsen,mecbur ilaç.
söktürücü oalrak sizde tarlusal kullandınız muhtemelen,bu ilaç 6 günlük.siz 6 günü tamamlayıp ilaç bittikten sonramı söküldünüz,yoksa ilacı içtiğiniz bu 6 gün içerisimde mi?

anladım
dogum kontrol hapıda sanki bu hormonları uzun vadede etkiliyormuş
hakkınızda hayırlısı olsun ama sanki doğal kürlerdense ilaç kısmına geçme zamanı gelmiş gibi.
açıkçası 21 mayısta adetim gecikti diye gittiğim dr bana tarlusal verdi ama dedim doğal kendi gelsin.bugün oldu hala gelmedi
ctesi dr randevusu aldım oda aynı ilacı kullan derse ozaman kullanıcam.yani benim içinde doğal akışında bekleme süreci geçti şahsen,mecbur ilaç.
söktürücü oalrak sizde tarlusal kullandınız muhtemelen,bu ilaç 6 günlük.siz 6 günü tamamlayıp ilaç bittikten sonramı söküldünüz,yoksa ilacı içtiğiniz bu 6 gün içerisimde mi?
Ben 5 gün kullanmıştım bittikten 3 gün sonra gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Sizin de mi erken menepoz dedi yoksa sadece ilk defa mi gecikti adetiniz anlamadım durumunuzu 🙈

Back
X