ermenistanla ulkemiz vatandaslarini tabiiki bir tutmuyorum
ama sonucta insaninda bir gecmisi var inkar edemez
gundemdenden illaki haberleri vardir..mantikli dusunulse neden boyle dedigini zaten anlar diye umit ediyorum.
canim sen cogu yurt disindaki gurbetcileri ordaki yerli halkin cok benimsedigini mi saniyorsun?? Eger oyle olsaydi is basvurularinda dahi sadece insanin ismine bakip red gelmezdi
Turkleri ayirmadiklarini mi dusunuyorsun??? Oyle dusunuyorsan yanlis dusunuyorsun..azinliksan her yerde vardir bu ayrimcilik
kaldiki yurt disinda veya yurt icinde nerde olursam olayim..ben Turkum..baska bir kimlikle anilmak istemem.
Yabanci politikacilar neler neler soyluyorlar bazilarini duysan aklin sasar
Turkler ve muslumanlar hakkinda tabii
Hikayeyi biraz yarim anlattiginiz için, sizin yorumunuza birseyler katma duygusunu hisettim.
Ilk önce bende avrupda yasiyorum ve Türkler burda senin dedigin kadar zülüm içinde yasamiyorlar. Herseyden önce onlar daha çok irkçi. Buranin vatandaslarini çogu zaman "örfsüz, adetsiz, domus yiyen insanlar" olarak görüyorlar. Kendilerini bu ülkeye zaten ayit hisetmiyorlar. Ve bunlari ben Türkiyede dogup, buraya gelen ilk generasyon Türkler için anlardim fakat bu söylediklerim, burda dogup, 3üncü, 4üncü generasyon için geçerli. Yani Türkler zaten kendini ayristiriyorlar.
Ve Türkler burda kendi adlarini lekelediler. Ne sistem varsa, hepsini yalan dolan ile kullandilar, kendi leyhinleri için. Hasta numarasi yapip, hastalik parasini aliyorlar. Bir ise gidiyorlar mahsusten kötü çalisiyorlar ki issizlik parasini alsinlar. Yani ben otobüste bazen neler neler duyuyorum, buradaki sosyal güvence sistemini kullanmak için.
Türkiyedeki insanlar simdi bile Süriyelilerden dolayi rahatsiz olmaya basladi. Bi düsünsene, bu Süriyilelir burda 40 yil var ve torunlari oldu ve bunlar hem sistemden yararlanmak için herseyi yapiyorar, hem Türk olmayi hakaret sayiyorlar, her yerde Süriye bayragi ile geziyorlar,.. Vallahi Tr'de o insanlara hiç tölerans olmazdi.
Tüm bunlara ragmen, bir basbakan adayi asla Türk olmayi, müslüman olmayi, fasli, italyan,... yani herhangi etnik kökeni hakaret olarak gösteremezdi. Bu adam tepkilerden dolayi basbakanlikten çekilmesi gerekirdi. Ki dogru olan bu'dur. Ermeni olayi bundan 100 yil önce olmus, ülkede daha o olay ile hiç alakasi olmayan nice ermeniler var, rumlar var, gürcüler var. Ve bunlarin hepsi TC vatandasi. Türkiye cumhurbaskani, o 77 milyon insanin, her dinden, irkten olan insanlari kucaklamasi lazim degilmi sence?
Daha öncede dedim, erdogan sadece akp adina konussa bir nevi derim (halen yalnis bulurum) fakat irkçi bir partisi olmus olurdu. Bir cumhurbaskani tarafsiz olmasi gerekiyor, ve böyle seylere söylemek ile olmaz.
Ki söyledigi sey sadece Ermenilere yönelik bile degildi, Gürçülere yönelikte söyledi. Ve adam bundan bir kaç sene önce "benim ailem gürcüstandan, rize'ye göç etmis bir aile, yani ailem gürcü" felan birseyler dedi. Yani üstelikte yalan söylüyor televizyonda. Bu hakaretleri, yalanlari nasil dogru bulursun anlam veremedim.