ertesi gün hapı kullanmalı mıyım acil

Eylueylul1148

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2022
248
41
28
kızlar selamm şehir dışına çıkacağım için doğum kontrol hapına 12 saat geç basladım ondan sonra unutmadım ve tam devam ediyorum ilk 1 hafta da ilişkim olmadı bugün ilişkide kazara içime boşaldı biraz sizce ertesi gün hapı kullanmalı mıyım ? ovulasyon haftasının da son günüydü bu beni biraz strese soktu açıkçası sizce ne yapmalıyım

Ertesi gün hapı gebelik engellemiyor, kamu spotu gibi her yere yazacağım yakında. Yumurtlama döneminden önce alınırsa yumurtlamayı engelliyor, yumurtlama döneminde almanın anlami yok ki, gebeliği engelleme durumu kalmamış oluyor. Boşuna ekstra hormonlarini, düzenini, dengeni bozmanın alemi yok.

Ertesi gün hapı gebelik engellemiyor, kamu spotu gibi her yere yazacağım yakında. Yumurtlama döneminden önce alınırsa yumurtlamayı engelliyor, yumurtlama döneminde almanın anlami yok ki, gebeliği engelleme durumu kalmamış oluyor. Boşuna ekstra hormonlarini, düzenini, dengeni bozmanın alemi yok.
2 yıldır doğum kontrol hapını düzenli kullanıyorum zaten yani bir sorun olmaz kullanmama gerek yok diyorsunuz değil mi tesekkür ederim cevabınız için de 😊

Bence bir hafta doğru düzgün kullandıysan sıkıntı olmaz. 12 saat geç başladim dediğin yeni döngünün ilk hapı sanırım. Sen yine de şüpheyle yaklaş zamanı gelince bir kan verirsin için rahat eder.

Bence bir hafta doğru düzgün kullandıysan sıkıntı olmaz. 12 saat geç başladim dediğin yeni döngünün ilk hapı sanırım. Sen yine de şüpheyle yaklaş zamanı gelince bir kan verirsin için rahat eder.
evet yeni döngünün ilk hapıydı diğer günler de ilacımı hep 1 saat içinde aldım bir sıkıntı olmaz inşallah o zaman ertesi gün hapı kullanmama gerek yok değil mi ?bat a birkaç gün kala da test yaparım diye düsünüyorum tesekkür ederim

Ertesi gün hapı kullanmanın anlamı yok, ovulasyonun son günüydü diyorsun ertesi gün hapının yapacağı hicbirsey yok ki boşuna alınmış olacak, gereksiz yani şu durumda alma bence

Back
X