Ertesi gün hapı ve gebelik

Korkutmak istemem ama hap bebege zarar vermis olabilir. Doktora gittiniz mi
Gittim ama daha minik olduğu için kese ve içinde oluşum görüldü sadece. Kalp atışı için haftaya gelin bakalım dedi ama ben aldırmakla ilgili sorularımi sorunca ozman öyle düşünceniz varsa canlanmadan karar verin dedi. Yani zaman kısıtlı, karar vermek zor😔

Kazalar, sürprizler, mucizeler olur bu hayatta. Yazilanlardan anladığım kadarıyla hem prezervatif hem de ertesi gün hapıyla önlem almaya çalışmışsınız. Sonuca kimisi kaza, kimisi mucize der. Vereceginiz karara birçok etken var.
1.Maddi durumunuzun elverişliliği.
2.Manevi durumunuzun elverişliliği.
3.Ailevi durumunuzun, ev huzurunuzun, eşinizin durumunun elverişliliği.
Eğer tüm bunlarda sıkıntı yoksa bence bu bir mucize, bunca korunmaya rağmen gelen bir bebişi ben olsam tüm kalbimle kabul ederdim. Allah kararınızda yardımcınız olsun.

İyi akşamlar hanımlar. Ertesi gün hapı kullanıp hamile kalan ve doğuran var mı. Ben hapa rağmen hamile kaldım. Ve gerçekten şok geçirdik. Çünkü Allah uzun ömür versin sağlıkla ins, iki çocuğum var. Bu devirde üçüncüyü düşünmüyordum maddi manevi olarak. Şimdi kafamız çok karışık. Tabi ki burdan aldırın aldırmayın yazmanızı beklemiyorum ama bir fikir verirseniz sevinirim. En azından içimi dökmek istedim. Aldırma konusu kafamızı kurcalıyor. Napmaliyim bilmiyorum geç olmadan bı karar vermem lazım. Bir de bu hap yumurta olusumuna etki etmiş midir böyle birşey duydunuz mu hiç. Yani sağlıklı bir döllenme mi olmuştur etkiler mi bilemedim. Gerçekten zor bir dönemden geçiyorum sizden ricam bu konu çok hassas napicam bilmiyorum yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Kızım 6 aylıkken korunmasız ilişki sonrası hemen kullanmıştım. Üstelik yumurtlama dönemim de değildi. Regl olmayınca test yaptım ve çift çizgiyi gördüm.Test yanlıştır diye tekrar yaptım ama yine çift çizgiydi. Eşim de ben de maddi manevi hiç hazır değildik bu duruma. Hatta eşim, aldırmayı önerince 1 hafta gözüme uyku girmedi. Ne yapıcam ben diye çıkmaza girmişken düşük yaptım. Kimyasal gebelikmiş. O günden sonra da ne olursa olsun korunma işini ciddiye aldım. Umarım sizin için de hayırlısı olur.

Gittim ama daha minik olduğu için kese ve içinde oluşum görüldü sadece. Kalp atışı için haftaya gelin bakalım dedi ama ben aldırmakla ilgili sorularımi sorunca ozman öyle düşünceniz varsa canlanmadan karar verin dedi. Yani zaman kısıtlı, karar vermek zor😔
Anladim çok zor bir karar. Bizde esim karsı, ben o nedenle dogururdum sanirım. Annem beni istememiş maddi imkansizliktan. Katta duseyim diye ugrasmiş düsmemisim. Şimdi en anlaştigi çocugu benim. Her derdini bana anlatır. En iyi benimle anlaşır. Hakkinızda hayirlisi olsun. Belki aldırmasaniz bile düşecek bilemiyorum. 2 kucuk cocuk var diyorsunuz is hayati ile size de zor. Kendiniz icin en dogru kararı cerirsiniz inş.

Ahh mucize bebek😍 Evet durum çok zor anlıyorum sizi ama içinizi ferah tutun. Sizin adınıza karar veremeeyiz tabi ama ben olsam kıyamazdım. Bence şu an gözünüz korkmuş durumda, biraz olumlanmaya ihtitacınız var. Ben bu bebişin size bereket getirmesini dilerim. Hakkınızda hayırlısı olsun 💐

İstemiyorsanız zorlamanın gerçekten manası yok. Maddi olarak ülkece zaten bitik durumdayız. Hadi onu kotardınız diyelim, 2 küçük çocukla tekrar başa almak hiç kolay değil. Üstelik en büyüğü 4 yaşında. 3. çocuğu istiyor olsanız ama sürpriz olsa tamam da hiç düşünceniz yokken bence çok zorlanırsınız. Kendi akıl ve beden sağlığınızı da hesaba katarak karar almanızda fayda var.

Çocuğu istemiyor olabilir. İstemek zorunda da değil
Sizi dinleyince anlıyorum, annelik çok zor kabul. İstenmeyedebilir… Ama hayatına son verilen canlının henüz anne karnında da olsa bir insan olduğunu düşünmeden edemem. Bir bebeği öldürmek… Yok yapamam sanırım.

Yaa bunca imkansızlık içinde olmuş işte, ona bir şans verin 😊 ilk başlarda zor olur ama sonra büyüyünce iyiki doğurmuşum dersiniz. Genelde öyle oluyor 😅 ben çok istediğim için duygusal düşünüyorum tabiki, karar sizin.

Ertesi gün hapları, yumurtlamayı öteliyor,halihazırda yumurtlama gerçekleşmişse genelde etki etmiyor ki siz 14 saatten bahsediyorsunuz demekki döllenme gerçekleşmiş.Döllenmis yumurtaya hapın etkisi olmaz.Bazen de kader diyoruz ,burada sizin manevi duygularınızın ve hayatı yorumlama biçimininizin sesi konuşacak,hayırlısı olsun.Ama ilac bebege zarar vermemiştir yani vermişse zaten bebek düşer

Kabus benim için mesela böyle bir durum.
Çok çocuklu olmayı seven bi aile iseniz, eşiniz, aileniz çocuklara bakmaya destek olacaksa olabilir de diğer türlü herkese yazık bence.

Korunmasız değildi, malum şeyin yırtılma kazası. Ama hemen ilacı aldık. Dediğim gibi tam tehlikeli zamanda değildi. Ama sonuç... Sonrası biseye karar veriyor olmak çok zormuş. Amin teşekkürler hayırlısını nasip etsin Rabbim.
Yok artık o zaman bu resmen mucize bebek

Ertesi gün hapı olmuş çocuğu yok eder mi diye sormadım ki..! Keşke benim bilgisizliğime kanaat getirene kadar yazıyı önce doğru okusaydiniz.
Bunlar yazılanı anlama özürlü boşver. Biktik artik laf sokma telaslarindan. Ben bu forumda gram bisey öğrenemez oldum sadece laf saydirio insanlar. Herkes kendini parlatma peşinde.

Bence aldirin üzücü bi karar ama iki cocuga zor bakarken bir üçüncüyü dünyaya getirip aci cektirmeye hic gerek yok olan olmus tupleri baglattir istersen. Simdiye kadar uc defa kürtaj oldum ilkinde prezervatif yirtildi reglimin son günüydü ben de ertesi gun hapi icmistim şansına kaldim senin gibi, ikincisinde doğum kontrol hapi kullanirken hamile kaldim, üçüncüsünde spiral taktirmama rağmen dış gebelik olustu ameliyat oldum. Artik lanet olsun dedim tupleri baglattim. Yanisi herkesin başına gelebilcek seyler bunlar. Ha bazisi gerçekten zor hamile kalio çünkü erkegin spermi az yani allah koruyor onlar kendileri cok iyi korunuyor sanio.

Kızım 6 aylıkken korunmasız ilişki sonrası hemen kullanmıştım. Üstelik yumurtlama dönemim de değildi. Regl olmayınca test yaptım ve çift çizgiyi gördüm.Test yanlıştır diye tekrar yaptım ama yine çift çizgiydi. Eşim de ben de maddi manevi hiç hazır değildik bu duruma. Hatta eşim, aldırmayı önerince 1 hafta gözüme uyku girmedi. Ne yapıcam ben diye çıkmaza girmişken düşük yaptım. Kimyasal gebelikmiş. O günden sonra da ne olursa olsun korunma işini ciddiye aldım. Umarım sizin için de hayırlısı olur.
Evet ertesi gun hapi alınmışsa gebelik oluşmuşsa bile genelde beta hcg kendiliginden düşüşe geçiyor ve düşük oluyor bende de ilkinde aynisi olmustu. Saglikli gebelik olup olmadigi henuz belli olmayabilir konusahibi.

Sizi dinleyince anlıyorum, annelik çok zor kabul. İstenmeyedebilir… Ama hayatına son verilen canlının henüz anne karnında da olsa bir insan olduğunu düşünmeden edemem. Bir bebeği öldürmek… Yok yapamam sanırım.
İlk haftalar bebek oluşmuyor bile. Neyin kafasındasınız. Kürtaj cinayettir falan bunlar uydurma ve komik.

Back
X