Ertesi Gün Hapı

Orumcek

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2024
272
621
23
Merhabalar,

İlk defa konu açıyorum o da cinselliğeymiş 😁 Hızlıca soracağım. İlişki sırasında ilk defa başımıza geldi kondom çıkmış. Farkettiğimizde iş işten geçmişti. Aslında doğurganlık dönemimde değilim ama başka bir çocuğa da hazır değilim ve katiyen istemiyorum. Doğurganlık dönemi olmadığına güvensem mi yoksa ertesi gün hapı alıp cefasını çeksem mi :( Sormak istediğim gerçekten bahsi geçtiği kadar yan etkileri olan bir hap mıdır? Bir arkadaşım bunu içeceğine kürtaj ol daha iyi demişti :( Bilemedim kafam karışık :(

Merhabalar,

İlk defa konu açıyorum o da cinselliğeymiş 😁 Hızlıca soracağım. İlişki sırasında ilk defa başımıza geldi kondom çıkmış. Farkettiğimizde iş işten geçmişti. Aslında doğurganlık dönemimde değilim ama başka bir çocuğa da hazır değilim ve katiyen istemiyorum. Doğurganlık dönemi olmadığına güvensem mi yoksa ertesi gün hapı alıp cefasını çeksem mi :( Sormak istediğim gerçekten bahsi geçtiği kadar yan etkileri olan bir hap mıdır? Bir arkadaşım bunu içeceğine kürtaj ol daha iyi demişti :( Bilemedim kafam karışık :(
mühim olan ilişkiniz doğurganlık döneminizden önce mi sonra mı? eğer ki yumurtladıysanız ve üzerinden üç dört gün net geçtiyse yumurta canlılığını yitireceğinden gebelik şansınız çok düşük olabilir

Mevcut yumurta varsa Ella gebeligi engellemez, boşuna icilmis olur, yumurtlama öncesi olsa yumurtlamayi durdururdu, yumurtlamanın öncesi mi sonrası mi bilmek lazım, kullanmak mantıklı değil yani, sen bilirsin yine de

Çok teşekkür ederim
mühim olan ilişkiniz doğurganlık döneminizden önce mi sonra mı? eğer ki yumurtladıysanız ve üzerinden üç dört gün net geçtiyse yumurta canlılığını yitireceğinden gebelik şansınız çok düşük olabilir
doğurganlık dönemim geçen haftaydı gelecek hafta da regl olacağım. Sizce mantıklı mı?

Benim yumurtlama günlerim de bellidir. Hafif ağrı, akıntı olur o günlerde. Adetten 10 gün sonra falan olur bu da. O gün riskin en az olduğu gün diye güvendim, önemsemedim. Sonuç bu. 😁
Ben de öyle bir gün hesaplamasına girdim ama gerek yok başka aksiyona 🥶 Sadece hapın yan etkilerinden korkuyorum napalım :/

Kesinlikle o günlere güvenmeyin. Ben adetin bittiği günkü ilişkiyle hamile kalmıştım kızıma.
zaten henüz yumurtlamanız gelmediyse gebelik riski düşmez, tersine gebelik ihtimali yüksek. çünkü sperm içeride birkaç gün canlı kalabiliyor. yumurtlama olduktan sonra üzerinden minimum dört gün geçtiyse düşer dedim ve tekrar ediyorum. ben eşimle genç yaşlarda hep bu şekilde korundum ve bu yöntem hiç yanıltmadı beni. hanımefendi yumurtladıktan bir hafta geçmiş mesela riski düşüktü ama yüzde yüz değildi tabii ki. o sebeple ilaç içmesi daha korunaklı olmuş.

zaten henüz yumurtlamanız gelmediyse gebelik riski düşmez, tersine gebelik ihtimali yüksek. çünkü sperm içeride birkaç gün canlı kalabiliyor. yumurtlama olduktan sonra üzerinden minimum dört gün geçtiyse düşer dedim ve tekrar ediyorum. ben eşimle genç yaşlarda hep bu şekilde korundum ve bu yöntem hiç yanıltmadı beni. hanımefendi yumurtladıktan bir hafta geçmiş mesela riski düşüktü ama yüzde yüz değildi tabii ki. o sebeple ilaç içmesi daha korunaklı olmuş.
Çok teşekkür ederim yorumunuza. Ben de içtiğime pişman olmadım. Yan etkileri çok kötü vs dediler ama yaşayıp göreceğiz. 🥰

O günler dışında da kalabilirsin güvenme bence al hap.. İsteyerek olan kürtaj dan daha kötü olamaz bence hiç bir şey

çünkü sperm içeride birkaç gün canlı kalabiliyor.
Bunu biliyorum ama canlı kalabildiği süre bir iki gündü sanırım. Benim en erken adetten on gün sonra yumurtlama dönemim geliyor. Bazen iki hafta. Sperm içeride o kadar süre canlı kalabiliyorsa bravo, o bebek doğmayı hak etmiş ahsjsjs bence bu konularda hiçbir şekilde kesin konuşmamak lazım. Siz o riski göze almışsınız, o şekilde korunmuşsunuz, ben olsam almazdım.

Merhabalar,

Ben senin üreme kapasiteni nereden bileyim.ceket atsan hamile kalan tipler de var, 20 sene çocuğu olmayan tipler de.bunu en iyi sen bilirsin.insan kendi vücudunu, kapasitesini bilir yani.ben derim ki doğurganlık günü yoktur, doğurganlık kapasitesi olan ya da olmayan kadın vardır.neler okuduk buralarda.

Benim yumurtlama günlerim de bellidir. Hafif ağrı, akıntı olur o günlerde. Adetten 10 gün sonra falan olur bu da. O gün riskin en az olduğu gün diye güvendim, önemsemedim. Sonuç bu. 😁
Ben senelerdir hiç önemsemiyorum bir halt olduğu yok.benim sistem bozuk çıktı.şöyle ağız tadıyla bir korunma derdi çekemedim.su tarz sorular bana o kadar uzak geliyor ki.kadın değil miyim anlamadım ki?

Çok teşekkür ederim yorumunuza. Ben de içtiğime pişman olmadım. Yan etkileri çok kötü vs dediler ama yaşayıp göreceğiz. 🥰
Iki kere kullanmak durumunda kaldim, ikisinde de yan etki yasamadim.
Ama benim yumurtaliklar başına buyruk zaten. Dogru duzgun regl olmuyorum. O yuzden yan etki olarak gecikme vs olsa da anlamazdim.

Onun disinda olabilecek herhangi bir yan etkiyi yasamadim. Umarim siz de yasamadan atlatirsiniz.

Iki kere kullanmak durumunda kaldim, ikisinde de yan etki yasamadim.
Ama benim yumurtaliklar başına buyruk zaten. Dogru duzgun regl olmuyorum. O yuzden yan etki olarak gecikme vs olsa da anlamazdim.

Onun disinda olabilecek herhangi bir yan etkiyi yasamadim. Umarim siz de yasamadan atlatirsiniz.
çok teşekkür ederim umarım ♥️ sevgiler ♥️

Ben senelerdir hiç önemsemiyorum bir halt olduğu yok.benim sistem bozuk çıktı.şöyle ağız tadıyla bir korunma derdi çekemedim.su tarz sorular bana o kadar uzak geliyor ki.kadın değil miyim anlamadım ki?
Ağız tadıyla korunma derdi mi skskksgdj biz ne zaman korunmasak ben hamile kalıyorum. Dört kere gebelik testi yaptım ömrümde. Dördü de pozitif çıktı. 🙄 İkisini kucağıma aldım Allah uzun ömürler versin. Biri kimyasal, diğeri dış gebelikti. Şimdi hep tetikteyim aman bir şey olmasın diye.

Back
X