Doğuma Hazırlık Erva mı Berra mı Ceylin mi???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

KevserS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
81
0
36
İstanbul
Kızlar doğuma son bir haftam kaldı ama halen 3 isimde karar veremedik.. İlk bebeğim canım kızımın ismi de güzel olsun istiyorum..Şuan internette çok moda olan isimler bunlar manaları da kafa karıştırıyo ama araştırdım ve üçünden biri olmasını istiyorum. Yardımcı olun sizce Ervanur mu Berra mı Ceylin mi??

Kızlar doğuma son bir haftam kaldı ama halen 3 isimde karar veremedik.. İlk bebeğim canım kızımın ismi de güzel olsun istiyorum..Şuan internette çok moda olan isimler bunlar manaları da kafa karıştırıyo ama araştırdım ve üçünden biri olmasını istiyorum. Yardımcı olun sizce Ervanur mu Berra mı Ceylin mi??

bence berra :)
hayırlı dogumlar canım

Bir tandığımın kızının adı Berra hem çok güzel bir kız hemde o ismi hep ona yakıştırmışımdır. Ceylin bence güzel bir isim değil. Ama Berra çok güzel bir isim, henüz hamileyim cinsiyetinide henüz öğrenemedik bebeğimin ama kızım olsa kesinlikle düşüneceğim bi isim Berra.. ;)

bence 3ü de güzel isim ama ervayı artık herkes koyuyr,bence berra kulaga daha güzel geliyor...

Teşekkür ederim cevaplarınız için.. Eğer Allahın izniyle doğurabilirsem Erva veya Berra da karar kılıcaz gibi.. 41. haftama girdim ama Halen yeterince sancım yok beklemek artık sabırsızlandırıyo :25:

Berra ismini Peygamber Efendimiz deiştrmşken neden hla herkes koymak için çabalıyor anlamıyorum .. Berra ismine karşıyım
Ceylin isminin ise anlamları konusunda şüphelerim var .. Anlamının tam olarak ne olduğu bilinmeden konulmamalı bence ..
Erva ise Peygamber Efendimizin halasının ismi olmasına rağmen anlamı daha çok erkeğe uyuyor .. Anlamları şöyledir:
1.Çok güzel olan genç
2. Son derece yiğit, cesur ve bahadır adam.
3. Korkmak.

K.bakma hepsine ayrı bi kusur buldum ama doğrusu bu daha güzel isimler var düşün derim .. Allah analı babalı büyütsün bu arada ..

Belemir - Belemir mor renkli çiçekler açan bir bitki, lakin halk arasında Peygamber çiçeği olarakta bilinir.
Beria-Beria 'çok güzel ve zeki olan' demektir, Arapça kökenli bir kelime.
Berika - Arapçada 'Parıltı, parıldayan, ışık,' demektir.
Berin- Berin Arapça kökenli, 'yüksek, yüce, soylu' demek.
Beste- Beste Türkçe kökenli bir kelime, bir müzik parçasını oluşturan ezgilerin tümü
Beyda - Beyda'nın kelime anlamı 'çöl'. Ayrıca, Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yere verilen isim
Beylem - Beylem Arapça kökenli bir kelime, 'açılmamış pamuk kozası, çiçek buketi' demektir.
Bihter - Bihter Farsça kökenli bir kelime, 'en iyi, daha iyi' demektir.
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir
Burçak - Burçak Baklagillerden, taneleri yemiş olarak kullanılan bir bitki, Türkçe kökenli
Burçe - Burçe 'küçük yıldızlar' demek, Türkçe kökenli
Buse- Buse Farsça kökenli bir isim, 'öpücük, öpme' demektir
Nevra- Nevra Arapça kökenli bir kelime, anlamlar: 1. Parlaklık 2. Ağaç çiçeği, tomurcuk
Sura - Sura 'bahadırlık, kahramanlık' demek, Arapça kökenli
Asude- Asude Farsça kökenli bir isim, 'dinç, huzur içinde olan' demektir.
Beste- Beste Türkçe kökenli bir kelime, bir müzik parçasını oluşturan ezgilerin tümü
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir.
Dide – Dide Farsça kökenlidir ve 'göz bebeği' demektir.
Ilke- Ilke Türkçe kökenli bir kelime, 'temel düşünce' demektir.
Izem- Izem Arapça kökenli bir kelime, 'büyüklük, ululuk' demektir.
Neva-Neva 'ahenk, güzel seda' demektir. Farsça kökenli
Nihal - Nihal Farsça kökenli, 'fidan' demek
Sezin- Sezin Türkçe kökenli, 'duygulu, anlayışlı' demek
Yade- Yade Farsça kökenli bir kelime olup 'hatıra' anlamına gelir

Berra ismini Peygamber Efendimiz deiştrmşken neden hla herkes koymak için çabalıyor anlamıyorum .. Berra ismine karşıyım
Ceylin isminin ise anlamları konusunda şüphelerim var .. Anlamının tam olarak ne olduğu bilinmeden konulmamalı bence ..
Erva ise Peygamber Efendimizin halasının ismi olmasına rağmen anlamı daha çok erkeğe uyuyor .. Anlamları şöyledir:
1.Çok güzel olan genç
2. Son derece yiğit, cesur ve bahadır adam.
3. Korkmak.

K.bakma hepsine ayrı bi kusur buldum ama doğrusu bu daha güzel isimler var düşün derim .. Allah analı babalı büyütsün bu arada ..

Belemir - Belemir mor renkli çiçekler açan bir bitki, lakin halk arasında Peygamber çiçeği olarakta bilinir.
Beria-Beria 'çok güzel ve zeki olan' demektir, Arapça kökenli bir kelime.
Berika - Arapçada 'Parıltı, parıldayan, ışık,' demektir.
Beyda - Beyda'nın kelime anlamı 'çöl'. Ayrıca, Medine ile Mekke arasında bulunan düz bir yere verilen isim
Beylem - Beylem Arapça kökenli bir kelime, 'açılmamış pamuk kozası, çiçek buketi' demektir.
Bihter - Bihter Farsça kökenli bir kelime, 'en iyi, daha iyi' demektir.
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir
Burçak - Burçak Baklagillerden, taneleri yemiş olarak kullanılan bir bitki, Türkçe kökenli
Burçe - Burçe 'küçük yıldızlar' demek, Türkçe kökenli
Buse- Buse Farsça kökenli bir isim, 'öpücük, öpme' demektir
Nevra- Nevra Arapça kökenli bir kelime, anlamlar: 1. Parlaklık 2. Ağaç çiçeği, tomurcuk
Sura - Sura 'bahadırlık, kahramanlık' demek, Arapça kökenli
Asude- Asude Farsça kökenli bir isim, 'dinç, huzur içinde olan' demektir.
Birce - Birce Türkçe kökenli, 'biricik, tek' demektir.
Dide – Dide Farsça kökenlidir ve 'göz bebeği' demektir.
Ilke- Ilke Türkçe kökenli bir kelime, 'temel düşünce' demektir.
Izem- Izem Arapça kökenli bir kelime, 'büyüklük, ululuk' demektir.
Neva-Neva 'ahenk, güzel seda' demektir. Farsça kökenli
Nihal - Nihal Farsça kökenli, 'fidan' demek
Sezin- Sezin Türkçe kökenli, 'duygulu, anlayışlı' demek
Yade- Yade Farsça kökenli bir kelime olup 'hatıra' anlamına gelir

Çok isim var güzel olan insan karar veremiyo bi türlü.. berranın değiştirildiğini biliyorum ama mana olarak da kötü bi isim değil.. zaten babası ervanur diye tutturdu büyük ihtimalle ervanur olcak. ervanın manasını bende kuvvetli güçlü olarak biliyorum hem peygamberimizin halasının ismi bence isimlerin güzel manalarını düşünerek koyarsak detayları çok da önemli değil gibi.. hayırlısı valla kızımın da bi ismi olsun artık :emir_bebek:

Çok isim var güzel olan insan karar veremiyo bi türlü.. berranın değiştirildiğini biliyorum ama mana olarak da kötü bi isim değil.. zaten babası ervanur diye tutturdu büyük ihtimalle ervanur olcak. ervanın manasını bende kuvvetli güçlü olarak biliyorum hem peygamberimizin halasının ismi bence isimlerin güzel manalarını düşünerek koyarsak detayları çok da önemli değil gibi.. hayırlısı valla kızımın da bi ismi olsun artık :emir_bebek:

ben de erva ismini beğendm aralarndan sadece ama dedğm gbi Peygamber Efendimizin halasının adı olmasına rağmen anlam bakmndan dha çok erkeğe uyuyor .. Yine de sana kalmış tabi isminin olması gerekir artk ..

arkadaşım ben de berra ismini düşünmüştüm ama
Peygambermz berra ismi olan kişilerin adını değiştirmiş
biz o yüzden vazgeçtik

kesinlikle berraaa

arkadaşım ben de berra ismini düşünmüştüm ama
Peygambermz berra ismi olan kişilerin adını değiştirmiş
biz o yüzden vazgeçtik

Peygamberimizin değiştirdiği bi ismi bende koymak istemem artık herkes söylemeye başladı bunu.. en iyisi Erva galiba.. Tabi bizim inatçı kız artık doğarsa 41 haftaya giriş yaptık :))

Berra ismine yakın Kuran'da geçen Serra ismi var hem çok dile hem kulağa çok güzel hitab eden bi isim .. Bolluk Refah Rahatlık ve Sevinç anlamlarına geliyor .. Bunu da düşünebilirsin ..

Serra çok güzel evet ama ablamın kızının ismi..

Rumeysa
Ruveyda
Yazel
Sena
Zeren
Zeynep

Bunlar da manası ve okunuşu güzel isimler ama yeğen çok olunca kaptılar hepsini :)

öncelikle mrb.allah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.benimde ilk bebeğim 2 ay sonra doğacak allah nasip ederse.ceylin ismine o kadar alışmıştım ki herkeste benimsemişti.anlamıda güzeldi cennete açılan kapı,ama malesef öyle değilmiş cennete açılan 7 kapı var ve ceylin bunlardan biri değil malesef.hatta gerçek anlamı da yengeç yuvası demekmiş çok üzüldüm öğrendiğimde bile bile de böyle anlamsız bi ismi bebeğime koyamam.erva yı da beğeniyordum ama bi taraftan dinimize uygun hayırlı bi isim de olsun istiyorum.offfff isim bulmak çok zormuş.içlerinde yine en iyisi ervanur galiba;)

öncelikle mrb.allah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.benimde ilk bebeğim 2 ay sonra doğacak allah nasip ederse.ceylin ismine o kadar alışmıştım ki herkeste benimsemişti.anlamıda güzeldi cennete açılan kapı,ama malesef öyle değilmiş cennete açılan 7 kapı var ve ceylin bunlardan biri değil malesef.hatta gerçek anlamı da yengeç yuvası demekmiş çok üzüldüm öğrendiğimde bile bile de böyle anlamsız bi ismi bebeğime koyamam.erva yı da beğeniyordum ama bi taraftan dinimize uygun hayırlı bi isim de olsun istiyorum.offfff isim bulmak çok zormuş.içlerinde yine en iyisi ervanur galiba;)

İnş sende hayırlı bi şekilde doğurursun bebeğini.. 2 ay dediğin bişey değil çabucak geçiyor da son bir hafat geçmek bilmiyo.. bizde artık erva'da karar kıldık ama sonuna nur eklesek mi bilmiyorum.. Ervanın dini manası da var hemde güzel güçlü kahraman insan demek.. Ben kızıma layık bi isim olacağını düşünüyorum ahhh bir de gelebilse Erva hanım :))

Back
X