- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Arkadaşlar merhaba,
Erzak çekmecelerimden birinde minik toz gibi beyaz/sarımtrak renkte böcekler oluşmuş. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? İlaçlatmak mı gerekir? İlk defa görüyorum böyle birşey
Çekmecedeki paketli gıdaların içine bulaşmış mıdır? Bakliyat falan olsa neyse de ithal gıdalar falan vardı hep
İçlerinden biri böceklenmiştir. Böcekleneni bulup çıkartın, çekmeceyi sirkeli suyla temizleyin.
Bir tanesi böceklenmiş onu bulup atın. Diğerlerine bulaştıysa yapacak birşey yok mecbur onları da atın
Tarihleri geçmiştir yada yanında boceklenmeye daha yatkın bir gıda vardır.
Birde yiyecek varken ilaçlama yapilmazki
Sürekli arada açıp havalandırma lazım
Tarihler geçmemiş olması lazim
Maalesef hepsine yayılıyor. Tüm gıdaları atın.
Sirkeli suyla silin.
Bir süre bir şey koymayın
Hepinize teşekkürler. Muhtemelen sebep olduğunu düşündüğüm poşeti attım zaten, onun dışında kartonu açılmamış çikolatalar, çaylar falan var. Bulaşmamıştır diyen arkadaşlarım oldu da onun için tereddüt ettim atmakta.
Yeniden alsam az buz para değil çünkü.
Bir de genelde bozulan gıdada kurtlanma güvelenme olmaz mı bu minicik şeyleri görmek bile zor, koyu renk paket üzerinde ve hareket ederse görünüyor sadece. Yoksa toz gibi duruyor.
Bakliyat türü değil zaten çekmecedekiler, çoğunluğu çikolata, birazı da paketli çay. Bir kısmı normal milka gibi paketli, bir kısmı da önce alüminyum folyo gibi şeye sarılı, üzerinde karton kutu var. Böceği bilmediğim için bunları kemirir mi emin olamadımPaketlerinde minicik böceğin girebileceği kadar boşluk olan ürünleri kontrol edin. Emin olamadıklarınızı atın. Örneğin kağıt un poşetinde boşluk oluyor ama mercimek, pirinç gibi ürünlerin naylon poşetinde boşluk olmuyor. Onların da dışını güzelce silip kurulayın.
Özellikle sebep olduğunu düşündüğünüz gıda türünde olan diğer paketlere dikkat edin. Örneğin sebep olan şey unsa, unlu ürünlere, şekerli bir şeyse şekerli ürünlere dikkat edin.
Açmanız önemli değil ki minik minik delik açıp giriyorlar:)Hepinize teşekkürler. Muhtemelen sebep olduğunu düşündüğüm poşeti attım zaten, onun dışında kartonu açılmamış çikolatalar, çaylar falan var. Bulaşmamıştır diyen arkadaşlarım oldu da onun için tereddüt ettim atmakta.
Yeniden alsam az buz para değil çünkü.
Bir de genelde bozulan gıdada kurtlanma güvelenme olmaz mı bu minicik şeyleri görmek bile zor, koyu renk paket üzerinde ve hareket ederse görünüyor sadece. Yoksa toz gibi duruyor.
Toz mayayı dolabı koymayı unuttuysanız ( benim gibi ) mutlaka o böceklenmiştir . Böcek de değil minicik minicik nokta kadar tuhaf yaratıklar sarmıştı bi keresinde , sonra bi baktım toz maya böcüklenmiş :)))
Allahım hayatımın şokunu yaşamıştım
Açmanız önemli değil ki minik minik delik açıp giriyorlar:)
Onlara bulaşmışsa bu sefer önünü alamazsınız diye atın demiştim.
Benimde hiç açılmamış bakliyatlarım çöpe gitti maalesef
Çekmeçeyi boşaltıp bol sirkeli ve karbonatlı su ile temizleyin hangi ürün böceklendi ise onu hmn atın diğer ürünlerinde havalandırıp tekrar koyun mümkünse erzaklarınızı cam ürünlerde muhafaza edin...Arkadaşlar merhaba,
Erzak çekmecelerimden birinde minik toz gibi beyaz/sarımtrak renkte böcekler oluşmuş. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? İlaçlatmak mı gerekir? İlk defa görüyorum böyle birşey
Çekmecedeki paketli gıdaların içine bulaşmış mıdır? Bakliyat falan olsa neyse de ithal gıdalar falan vardı hep
Çekmeçeyi boşaltıp bol sirkeli ve karbonatlı su ile temizleyin hangi ürün böceklendi ise onu hmn atın diğer ürünlerinde havalandırıp tekrar koyun mümkünse erzaklarınızı cam ürünlerde muhafaza edin...
Çekmeceleri çamaşır suyuyla silerseniz dezenfekte oluyor aklınızda bulunsun .Hiç öyle şeyler yok çekmecede. Eşim kuruyemişçiden fıstık almıştı, yanlışlıkla o çekmeceye koymuşuz ondan oldu sanırım
Bakliyat olsa gerçekten o kadar kafama takmazdım. 2-3 bin liralık şey gidecek çöpe
Çekmeceleri çamaşır suyuyla silerseniz dezenfekte oluyor aklınızda bulunsun .
Hepsini açıp bakmanız lazım böceklenen var mu diye .. ilaçla sil bi güzel nemli yerden al tuz filan koy dolaba biraz da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?