Erzak çekmecesinde böceklenme

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Arkadaşlar merhaba,

Erzak çekmecelerimden birinde minik toz gibi beyaz/sarımtrak renkte böcekler oluşmuş. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? İlaçlatmak mı gerekir? İlk defa görüyorum böyle birşey:KK35:

Çekmecedeki paketli gıdaların içine bulaşmış mıdır? Bakliyat falan olsa neyse de ithal gıdalar falan vardı hep:KK43:

İçlerinden biri böceklenmiştir. Böcekleneni bulup çıkartın, çekmeceyi sirkeli suyla temizleyin.

Arkadaşlar merhaba,

Erzak çekmecelerimden birinde minik toz gibi beyaz/sarımtrak renkte böcekler oluşmuş. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? İlaçlatmak mı gerekir? İlk defa görüyorum böyle birşey:KK35:

Çekmecedeki paketli gıdaların içine bulaşmış mıdır? Bakliyat falan olsa neyse de ithal gıdalar falan vardı hep:KK43:

Bir tanesi böceklenmiş onu bulup atın. Diğerlerine bulaştıysa yapacak birşey yok mecbur onları da atın

Tarihleri geçmiştir yada yanında boceklenmeye daha yatkın bir gıda vardır.
Birde yiyecek varken ilaçlama yapilmazki
Sürekli arada açıp havalandırma lazım
Tarihler geçmemiş olması lazim

Maalesef hepsine yayılıyor. Tüm gıdaları atın.
Sirkeli suyla silin.
Bir süre bir şey koymayın

İçlerinden biri böceklenmiştir. Böcekleneni bulup çıkartın, çekmeceyi sirkeli suyla temizleyin.
Bir tanesi böceklenmiş onu bulup atın. Diğerlerine bulaştıysa yapacak birşey yok mecbur onları da atın
Tarihleri geçmiştir yada yanında boceklenmeye daha yatkın bir gıda vardır.
Birde yiyecek varken ilaçlama yapilmazki
Sürekli arada açıp havalandırma lazım
Tarihler geçmemiş olması lazim
Maalesef hepsine yayılıyor. Tüm gıdaları atın.
Sirkeli suyla silin.
Bir süre bir şey koymayın

Hepinize teşekkürler. Muhtemelen sebep olduğunu düşündüğüm poşeti attım zaten, onun dışında kartonu açılmamış çikolatalar, çaylar falan var. Bulaşmamıştır diyen arkadaşlarım oldu da onun için tereddüt ettim atmakta.

Yeniden alsam az buz para değil çünkü.

Bir de genelde bozulan gıdada kurtlanma güvelenme olmaz mı bu minicik şeyleri görmek bile zor, koyu renk paket üzerinde ve hareket ederse görünüyor sadece. Yoksa toz gibi duruyor.

Hepinize teşekkürler. Muhtemelen sebep olduğunu düşündüğüm poşeti attım zaten, onun dışında kartonu açılmamış çikolatalar, çaylar falan var. Bulaşmamıştır diyen arkadaşlarım oldu da onun için tereddüt ettim atmakta.

Bir de genelde bozulan gıdada kurtlanma güvelenme olmaz mı bu minicik şeyleri görmek bile zor, koyu renk paket üzerinde ve hareket ederse görünüyor sadece. Yoksa toz gibi duruyor.

Paketlerinde minicik böceğin girebileceği kadar boşluk olan ürünleri kontrol edin. Emin olamadıklarınızı atın. Örneğin kağıt un poşetinde boşluk oluyor ama mercimek, pirinç gibi ürünlerin naylon poşetinde boşluk olmuyor. Onların da dışını güzelce silip kurulayın.

Özellikle sebep olduğunu düşündüğünüz gıda türünde olan diğer paketlere dikkat edin. Örneğin sebep olan şey unsa, unlu ürünlere, şekerli bir şeyse şekerli ürünlere dikkat edin.

Bir de kileri düzenlerken ağzı sıkı kapanan cam kavanozlar kullansanız iyi olur. Böylece üründen ürüne böceklenme olmaz. Kavanoza koyulmayacak şeyleri de buzdolabına koyabilirsiniz.

Paketlerinde minicik böceğin girebileceği kadar boşluk olan ürünleri kontrol edin. Emin olamadıklarınızı atın. Örneğin kağıt un poşetinde boşluk oluyor ama mercimek, pirinç gibi ürünlerin naylon poşetinde boşluk olmuyor. Onların da dışını güzelce silip kurulayın.

Özellikle sebep olduğunu düşündüğünüz gıda türünde olan diğer paketlere dikkat edin. Örneğin sebep olan şey unsa, unlu ürünlere, şekerli bir şeyse şekerli ürünlere dikkat edin.
Bakliyat türü değil zaten çekmecedekiler, çoğunluğu çikolata, birazı da paketli çay. Bir kısmı normal milka gibi paketli, bir kısmı da önce alüminyum folyo gibi şeye sarılı, üzerinde karton kutu var. Böceği bilmediğim için bunları kemirir mi emin olamadımo_O

Sanırım açıp bakmak çözüm olabilir.

Toz mayayı dolabı koymayı unuttuysanız ( benim gibi ) mutlaka o böceklenmiştir . Böcek de değil minicik minicik nokta kadar tuhaf yaratıklar sarmıştı bi keresinde , sonra bi baktım toz maya böcüklenmiş :)))
Allahım hayatımın şokunu yaşamıştım 😂

Açmanız önemli değil ki minik minik delik açıp giriyorlar:)
Onlara bulaşmışsa bu sefer önünü alamazsınız diye atın demiştim.
Benimde hiç açılmamış bakliyatlarım çöpe gitti maalesef

Toz mayayı dolabı koymayı unuttuysanız ( benim gibi ) mutlaka o böceklenmiştir . Böcek de değil minicik minicik nokta kadar tuhaf yaratıklar sarmıştı bi keresinde , sonra bi baktım toz maya böcüklenmiş :)))
Allahım hayatımın şokunu yaşamıştım 😂

Hiç öyle şeyler yok çekmecede. Eşim kuruyemişçiden fıstık almıştı, yanlışlıkla o çekmeceye koymuşuz ondan oldu sanırım :olamaz:

Açmanız önemli değil ki minik minik delik açıp giriyorlar:)
Onlara bulaşmışsa bu sefer önünü alamazsınız diye atın demiştim.
Benimde hiç açılmamış bakliyatlarım çöpe gitti maalesef

Bakliyat olsa gerçekten o kadar kafama takmazdım. 2-3 bin liralık şey gidecek çöpe:confused:

Arkadaşlar merhaba,

Çekmeçeyi boşaltıp bol sirkeli ve karbonatlı su ile temizleyin hangi ürün böceklendi ise onu hmn atın diğer ürünlerinde havalandırıp tekrar koyun mümkünse erzaklarınızı cam ürünlerde muhafaza edin...

Çekmeçeyi boşaltıp bol sirkeli ve karbonatlı su ile temizleyin hangi ürün böceklendi ise onu hmn atın diğer ürünlerinde havalandırıp tekrar koyun mümkünse erzaklarınızı cam ürünlerde muhafaza edin...

Tamamını attım, çünkü hem karton hem folyo kaplı olan bir üründe bile içine geçmişti böcekler.

Bakliyatları kavanoza koyuyorum ama paketli gıdaları koymamıştım. Bundan sonra onları da ya buzdolabında saklarım ya da açıp kavanozlara bölerim.

Sirkeli sprey vardı, içine çamaşır suyu katıp onu sıktım çekmecelere. Biraz bekletip sileceğim. İnşallah çözüm olur da ilaçlamaya gerek kalmaz.

Hiç öyle şeyler yok çekmecede. Eşim kuruyemişçiden fıstık almıştı, yanlışlıkla o çekmeceye koymuşuz ondan oldu sanırım :olamaz:

Bakliyat olsa gerçekten o kadar kafama takmazdım. 2-3 bin liralık şey gidecek çöpe:confused:
Çekmeceleri çamaşır suyuyla silerseniz dezenfekte oluyor aklınızda bulunsun .

Hepsini açıp bakmanız lazım böceklenen var mu diye .. ilaçla sil bi güzel nemli yerden al tuz filan koy dolaba biraz da

Çekmeceleri çamaşır suyuyla silerseniz dezenfekte oluyor aklınızda bulunsun .
Hepsini açıp bakmanız lazım böceklenen var mu diye .. ilaçla sil bi güzel nemli yerden al tuz filan koy dolaba biraz da

Hallettim sayılır arkadaşlar, alt üst bütün çekmecelerde ne varsa attım.

Gıda olmayan bi çekmece vardı, açılmamış bardak takımları kullanılmamış önlükler falan duruyordu. Kutulara, bardakların içine önlüğe bile gelmişler:KK57:

Sirkeli sprey vardı, ona çamaşır suyu katıp sıktım iyice.

Biraz beklesin de öyle sileceğim.

Back
X