- 24 Nisan 2009
- 1.220
- 954
- 323
ben erzurum gelini olcam bursalıyım azcık bilgilendirin benizemuszemus
erzurumlu olarak anlatayım.önce kız istenir.şerbet yapılır,erkek tarafı toplanır gelir dualar ederek şerbet tepsisine paralar atılır.o paralar servisi yapan kişiye kalır.nişan yapılır sonra.nişan için erkek tarafı 15 kilo kadar çerez getirir.kız evi paketler halinde kendi tarafına dağıtır.sonra erkek tarafı bayramlarda kıza bayramlık alır akrabaları falanda gönderir bayramlık.kurban bayramında erkek tarafı koç alır süslerler boynuzlara süsler asılır kurdaleler bağlanır falan.alnınada bilezik bağlanır kıza gönderilir.hamam takımında ihtiyaçların yanında lüzumsuz eşyalarda var.set takımı modadan kalktı gibi onun yerine bilezik yaptırıyorlar çünkü bozdurup ev elmak istedikleri zaman set takımında zarar ediliyor.ama evin hemen hemen bütün eşyalarınıda kız götürür mutfak gereçlerinden beyaz eşyalara,perdelerden halılara,yatak örtülerinden uyku setlerine,kristallerden süs eşyalarına kadar kız evine ait.yeni evlenen çiftede para biriktirip ev almak düşüyor sadece.tabi düğün olduktan sonrada bebek içinde beşik takımı dizilir.bir çeyiz kadar masrafta ona yapılır.öf içim karardı daha anlatmıyorum((((
ay burayı geç okudum ama yani şimdi budurumda kız evide bayabi masrafta canımya bune ya ay iyiki erzurumlu diilmişiz dedim şimdi yoksa babamlar yanmıştı 5 kız kardeşiz biz ay ay düşünemiyorum ayilem sürekli bizlere çalışacaklardı ay yok aman bence bu adetlerini biraz olsun degiştirmeliler ya yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?