Merhaba mesajini gec gordum. Bunyamin hocada iki kez asilama oldum fakat birinde sonuc pozitif olsa da sonra ki takip sürecinden hic memnun kalmadım.pozitif ciksa da cocugumu ihmaller yüzünden dusurdugumu düşünüyorum. Dogru düzgün gebe takibi yapilmadi.Ayrica asilama yapilan sıvı aşırı renkli ve azdi. Bildigin bozuk gibiydi.hatta hoca bile bu ne gibiisne gayribihtiyari tepki vermisti. Spermin hazirlandigi sivinin yanlis yapildigini ve spermleri deforme ettiğini dusunuyorum.yapisi bozulan spermlerin dolledigi yumurta oldugundan belki de o yuzden ilk dusugum oldu. Bizim asilama oldugu ve ilk denememiz oldugu icin erzurumda mecbur olarak bunyamin hocaya gttik.benden sana tavsiye vermemi istersen kesinlikle tup bebegi erzurumda yaptırma.imkanin varsa ıstanbula git.o kadar hormon alacaksın.yumurta toplama gibi asamalardan gececeksin.kaliteli ve guvenilir bir lab. Olan hastaneyi tercih edin.ben acibademde tup bebek yaptirdim ama inan verdigim her kurus helal olsun diyorum.helal olsun.hala dua ediyorum arkalarindan bu kadar ilgi alaka inanamiyorum yani.adamlar takip surecinde o kadar ilgililerki beni arayip hergun bilgi aldilar.bilgi verdiler.erzurum bu konularda cok geride maalesef.resmen sansa yasiyoruz hissi veriyor.insana kendisini damizlik hayvan gibi hissettirmislerdi.igrenc sueeclerdi.keske asilamayida burada yaptırmasaydim diyorum.hala zihnimde travma.neyse ki cok sukur geride kaldi hepsi.Allah yardimcimiz olsun canim.arastirmanin tup bebek ve asilamadaki hemsireleri berbat gorgu yok ve mahremiyet sifir.adamlar kapinin dibinde dururken hemşire asilama kim olacaksa gelsin diye seni iceri cagriyordu.yani anlatsam roman olur. Bilmiyorum. Belki buhara daha iyidir bu konuda. Ama dedigim gibi tup bebekte cok ilac aliyosun.yumurta olusuyor.toplaniyor.toplanan yumurtalar lab ortaminda dolleniyor.bu surecler bir kadinin surekli kolay kolay kaldırabileceği bisey degil.toplanan yumurtalarini heba etmeyecek,kaliteli embriyoyu secebilecek embriyologu olan bir yere git.imkanın varsa. Ayrica burdaki doktorlarin ilac ve bazi konularda da bilgi eksikligi pldugunu düşünüyorum.ilac formlarindan ve yeni yontemlerden hiçbirinin haberi yok. Doktorun biri isim vermicem erzurumda bu ilac varmıymış dedi bana.eger acibadem ekibinin kaliteli takibi,yonlendirmesi olmasa belki su anda cok farkli durumda olabilirdim. Benim erzurumdaki kimseye zerre guvenim yok.sana diyebileceğim bunlar. Birde cok dogru dusunuyorsun kesinlikle asilamada vakit kaybetme. Rabbim yol gostersin insallah canim.cektigin seyi ve ikilemi o kadar iyi anlıyorum ki. Dualarim seninle.