- Konu Sahibi pembemaviii
-
Valla benimde ailem trakyalı annem anadoludan olan herkese kürt gözüyle bakıyor sevgilim ankaralı desem onada kürt diyecektir adım gibi biliyorumBence çok darılmamak lazım şahsen benimde kızım olsa doğulu birisi ile beraber olmasını istemem çocuktan değil sırf ailesinden çekinirim onların anlayışları bakış açıları herşeyleri farklı valla..
Kürt olsa ne olur ki temalı bir yazıya hiç giremeyeceğim şu saatte, ama Erzurumlular Kürt bile değil ki. İlla ön yargıyla yaklaşacaksak aşırı milliyetçi ve aşırı yobaz bir şehir olduğunu söyleyebiliriz belki ama Türklerin ve Türk milliyetçisi ideolojinin ağırlıklı olduğu bir şehir Erzurum, milliyetine göre damat seçecekse kızına içi rahat etsin amcanızın.
Neden bukadar on yargilisin anlayamadim....her milletin kendine gore orf ve adetleri vardir....bende kurdum ben soylemesem kimse anlamaz bile kurt oldugumu....yan komsum turk cankirili emin ol bizden cok faklilar nedeni su cok geri dusunuyorlar bizim yillar once olan adetlerimiz onlar simdiki hayatta yasiyorlar benim turkcemmi yoksa onlarinkimi inan onlarin ana dilleri olanturkceyi ben daha iyi konusuyorum....dogru bazi kurtler cok dar kzlipta yasiyorlar ama emin olki daha beter kalipta olan turku gordum....bence kurtu turku karistirmayin kizimi vermem diye buyukte konusmayin....
Kızlar mecbur bir konu daha açmak zorunda kaldım kusuruma bakmayın lütfen ama kuzenim biraz önce beni aradı ağlıyodu. Babası sevgilisi olduğunu öğrenmiş annesi sakinleştirmiş fakat bir de kuzenimin sevgilisi ERZURUMLU DIYE BABASI KABUL ETMIYORMUS! sacmaliga bakar misiniz Allah aşkına? Doğusu batısı mı olur bunun,insan ayrımı resmen. Tutturmuş Erzurumlu onlar olmaz diye. Kuzenim ne yapacağım ben simdi diye ağlıyor sevgilisinede söyleyemez.Erzurumlular kürttür anlayışı var babasında. Benimde nişanlım Erzurumlu bana da bir ton laf yapmıştı.
Sizden fikir almak istiyorum. Kızcağız ne yapmalı şimdi? 23 yaşında kendisi ve 4 senedir birlikteler sevgilisiyle bu yıl bitince aileler tanışacak diye planlıyorlardı ama kuzenimin babası böyle bir sorun çıkarıyor,çok sinir oldum!
Neden bukadar on yargilisin anlayamadim....her milletin kendine gore orf ve adetleri vardir....bende kurdum ben soylemesem kimse anlamaz bile kurt oldugumu....yan komsum turk cankirili emin ol bizden cok faklilar nedeni su cok geri dusunuyorlar bizim yillar once olan adetlerimiz onlar simdiki hayatta yasiyorlar benim turkcemmi yoksa onlarinkimi inan onlarin ana dilleri olanturkceyi ben daha iyi konusuyorum....dogru bazi kurtler cok dar kzlipta yasiyorlar ama emin olki daha beter kalipta olan turku gordum....bence kurtu turku karistirmayin kizimi vermem diye buyukte konusmayin....
Ayy ne alakası var ya ben Erzurumluyum ve Erzurum lular hicte bile kurt değil!! Gayet milliyetçi insanlar evet yobaz olabilirler ama İnanın cooook abartiliyo bu durum. Kayseri Konya ne kadar tutucuysa Erzurum da o kadar tutucu. Her istediğini yapabilirsin bi bayan olarak asla kisitlanmazsin.
Valla benimde ailem trakyalı annem anadoludan olan herkese kürt gözüyle bakıyor sevgilim ankaralı desem onada kürt diyecektir adım gibi biliyorumBence çok darılmamak lazım şahsen benimde kızım olsa doğulu birisi ile beraber olmasını istemem çocuktan değil sırf ailesinden çekinirim onların anlayışları bakış açıları herşeyleri farklı valla..
ya sanki türkiyenin her ili isveç norveç gibi de bi bu iller mi yobaz,
ben de en yobaz ili söyleyim size
istanbul
pekçok ili gezdim ama hiçbirinde başım açık diye otobüsten indirildiğimi hatırlamıyorum istanbuldan başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?