Erzurumlu erkek olmaz diyen anne?

Merhaba. 10 yıllık evliyim eşim diyarbakır lı ben ıspartalıyım. Babam da astsubay emeklisi. 12 yıl önce öğretmen olarak diyarbakır ın bir köyüne atandım. Eşimle burada tanıştık. 1,5yıl sonra evlendik. Benim de babam değil ama annem hiç istemedi (şimdi çok seviyor:) ) el dost akraba 1 yıla boşanır baba evine dönerim diye bekliyorlardı sakın çocuk yapma falan dediler. Kimseye kulak asmadım. Eşimin tüm sülalesi tesettütlü mesela ben açığım, kayınvelidem hiç Türkçe bilmiyor mesela, o şafi ben hanefiyim, o daha muhafazakardır ben nispeten daha seküler bi aileden geliyorum. Çok şükür büyük problemlerimiz olmadı memleket farkından dolayı. Hiç olmadı desem de yalan olur. Ama aynı memleketten olan insanlar da da sıkıntı çıkabiliyor. Her ev farklı bir kültür sonuçta. Kalp diliyle konuşun annenizle, erkek arkadaşınızla tanıştırın inatçı olmasın. Herşey gönlünüzce olsun 🌸
Benzer bjr hikayeye sahibim. Eşimin memleketini söylesem asla evlenme derler. Ama ben şahsına güvendim evlendim. Ha haklı da çıkabilirlerdi olabilir yani. Yanlışsa benim yanlışım. Yapmayıp pişman olacağıma yapıp pişman olurum 😃

Benzer bjr hikayeye sahibim. Eşimin memleketini söylesem asla evlenme derler. Ama ben şahsına güvendim evlendim. Ha haklı da çıkabilirlerdi olabilir yani. Yanlışsa benim yanlışım. Yapmayıp pişman olacağıma yapıp pişman olurum 😃
Bizim akrabalarda çok ön yargılıydı. Benim gibi batıdan gelip diyarbakırlı hocalarla evlenen çok öğretmen arkadaşım var. Hepimiz ilk atandığımız köyde tanıştık baya bereketli bir köy 🤣🤣 şükür yıllar oldu hepimiz de mutluyuz. Eşinizin memleketi merak ettim valla 🤭

Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Annen haklı, antalya ve erzurum bambaşka. Senin şehrinde yaşamanız bi fark yaratmayacak. Kabile gibi yaşıyolar, tatil şehri diye evin boş kalmaz, tüm tatillerin erzurumda geçer. Aklını kullan, tüm erkekler evlenmeden böyle konuşur sonra aileci oluverirler. Erzurumlular köklerine adetlerine çok bağlı insanlardır, sen ayrı yaşarsın şak diye gelir 2 ay kalırlar, iznin olduğunda oraya gitmen beklenir nasılsa senin ailenle aynı şehirdeyiz derler. Bir sürü adet gelenek görenek en kötüsü kabile gibi yaşamaları.
Anneni dinle ayrıl, bin tane adam çıkar karşına.
Benim eşimde anadolulu 7 göbek hatta, ama kendiside babasıda büyükşehirde doğma büyüme, iyice asimile olmuş durumdalar, ben daha küçük şehirde büyüdüm. Ailesine bakınca sorun yok ama sülaleye bakınca anadolu buram buram yani. Mesela benim kayınvalidem ilkokul mezunu bir kadındır ama asla gelin bile demez kızım der, oğluna eşin süpürdüyse sende sileceksin der, hiç oğlumda yatsın gelin baksın çalışsın kafasında değildir (kendide yapmaz kp yapar) 😄😄
Gel gör ki kendi kaynanası öyle değilmiş kök söktürmüş, şimdi yaşlı ama dilinde hala var. Yani aile her şeydir. Ne olursa olsun anneni dinle

O sırada kocası Adanalı kendisi Erzurumlu olan ben
Ay kocan adanalı mı😅 hep daha Karadeniz, ic Anadolu havası seziyordum yazdigin şeylerden. Ailesi orada mı yaşıyor peki? Eger öyleyse sürekli oraya gitmek istemesini daha iyi anladım. Oralı arkadaslarim hep dönüp orada çalışmaya başladılar okuldan sonra. Ben de cok giderdim yanlarına cok seviyorum oralari.

Merhaba. Ben batıda büyümüş bir insanım. Üniversite okudum, çalışmaya başlayacağım. Erkek arkadaşım da üniversite döneminde tanıştık, kendisi Erzurumlu. O da atanmış, memur birisi. Ama annem izin vermiyor. Sebebi de kültür farklılığı. Tanışma bile olmadı. Erzurumlu olduğunu duyunca direkt hayır dedi. Bir insan kendi memleketini secemez ama erkek arkadaşım zaten bu tarz sorunların olabileceğini tahmin ettiğimiz için batıya atandı. Bunu da dedim anneme ve olmaz, sonuçta orada doğmuş diyor. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?
Anneni dinleme.kendini dinle

Eşimle doğma büyüme İstanbul
Aslen Erzurumluyuz🤍
Birkaç senedir de Antalya'da yaşıyoruz..

Her iki tarafı da gözlemlemiş biri olarak yorum yapabilirim. Erzurum'da hiç yaşamadım ama insanı Antalya insanından daha samimi geliyor, daha doğal daha içtenler.. Evet bazı farklılıklar mümkündür lakin anlayış ve sevgi herşeyi çözer..Ön yargılarımız o kadar çok ki millet olarak.. Farklı ırk farklı dile farklı dine mensup insanlar evlilik yapabiliyor.
Bir arkadaşımın yengesi Afrikalı😅 abisi Karadenizli 🤭 Melez iki çocukları var gayet mutlular.. Eşimin arkadaşı beyefendi Adanalı, ailece görüşüyoruz hanımı Çinli😊 Üniversite de tanışmışlar, evli mutlu yaşıyorlar..😂 Dediğim gibi sevgine güveniyorsan nereli olduğu çok da önemli değil.. Evlilik nasip işi biraz da..
Sadece nacizane çok fazla büyük konuşma derim. Çünkü insan büyük konuştuğunu yaşamadan ölmez..

Ay evet tanıdıklarımın hepsi öyle.. her şeyi en çok ama en çok onlar biliyor. Her şeyi onlara danışmanı bekliyorlar sebebi neyse 😬.
Ayrıca insan kullanmaya bayılıyorlar. Kullanamadıklarında ise çıldırıyorlar her türlü atraksiyonu çevirebiliyorlar bazen şaşkınlıkla izliyorum.
Uzun bir yolculukta arkamda oturan 3 kadın sayesinde hayatı sorguladım, Allahım bu kadar mı ince analizler yapılır, aylık toplantılarına 2 yılda 2 3 kez katılamayan bir gelin için "zaten ben anlamıştım o bizi hiç sevmedi benimsemedi, Allah gelinin hayırlısını versin, biz gibi temiz kalpli insanların kıymetini bilmiyor" diye konuşmadık şey bırakmadılar 🙄

Zannederim sizin durumunuzu en yakından ben anlayabilirim.Ben İzmir'de doğup büyüdüm,aslen Aydın'lıyız.Eşim Erzurum'lu ve orada doğup büyümüş.2020 yılında evlendik İzmir'de yaşamaya karar verdik ve halen İzmir'deyiz.İlk olarak kültür farkı mutlaka oluyor.İkincisi ve asıl önemlisi muhatap olacağınız kişiler.Katı ve sabit fikirliyse aynı memleketli karşı komşunuzla da evlenseniz yine de herşey çok zor olur.Rahmetli kayınpederim çok iyi ve içten bir insandı.Kayinvalidem ise maalesef aynı değil, asgarî müşterekte bile buluşmak çok mümkün olmadı.Allah şahit eşim annesinin etki etmesine müsaade etmedi.Ben de onun hatrına tolore ettim birçok şeyi.Ama anneme yansıyan kısımlara müdahale edemedim tabi bu da birçok noktada probleme neden oldu.Anneniz kişiyle ve ailesiyle tanıştı mı? Eğer tanışmadıysa bu şekilde peşin hükümlü davranmak karşı tarafın da hakkına girmek olur.İlk önce tanımak gerek.Sonrasinda tekrar değerlendirirsiniz.Bir de acı bir gerçek var ki anneler haklı çıkıyor bir noktada onu çok da eş geçmeyin.Uzun oldu biraz kusura bakmayın.Allah gönlünüzden geçeni size hayırlı etsin dilerim💖

Ay kocan adanalı mı😅 hep daha Karadeniz, ic Anadolu havası seziyordum yazdigin şeylerden. Ailesi orada mı yaşıyor peki? Eger öyleyse sürekli oraya gitmek istemesini daha iyi anladım. Oralı arkadaslarim hep dönüp orada çalışmaya başladılar okuldan sonra. Ben de cok giderdim yanlarına cok seviyorum oralari.
Evet ailesi de orda. Doğma büyüme oralı kocam. Ben şehir olarak çok sevemedim Adanayı, o yüzden de gidesim yok

Bende Güneydoğudanım ama Karadeniz'de yaşıyorum. Yarıya yarıya yaşadım her iki yerde. Yüzlerce insan gözlemledim, gerçekten Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu istisna hariç erkeklerin hepsi aynı kafaya sahip. Şahsen ben ne doğuluyla ne de Karadenizli biriyle evlenmek istemiyorum. Aileler ve akrabalar kalabalık oluyor, ne kadar mesafe koymak istesenizde bir yere kadar. Kalabalıktan nefret eden bir insanım, muhafazakar hiç değilim, zaten ailemde öyle değil. Bence kültür farkı çok önemli, aynı memleketten olup kültür farkı yüzünden sorun yaşayan çok insan gördüm. Erkeğin bence nasıl bir kültürden geldiği çok önemli, ailesini demiyorum bile. Maalesef Türkiye'de evlilik iki kişilik olmuyor... Yine de ailesini tanıyın, sorular sorun ailesi hakkında. Evlenmeyi düşünüyorsanız bile önceden dişinizi gösterin, sevgi bir yere kadar karın doyuruyor.

Eminim sabretmemekte çok haklısınızdır uyum sağlanacak gibi değildir..
İnanılmaz. Evliliğimin ikinci yazıydı, kv. kb. köye gitti tatile. Evimde bir pazar geçirebileceğim diye düşünürken, koşa koşa kv. evine gittik. Görümce ve çocukları da geldi. Önce kv. arandı dakikalarca hasret giderildi. Sonra kv. nin sevdiği yemegi hazırladı görümce. Gözleri dolu dolu o yemeği yediler. "Annem çok sever, annem çok güzel yapar bunu... " Sonra sigaralar yakıldı, her nefeste uzaklara bakmalar, iç çekmeler. En son kadinin deodorantini alıp öpüp koklamaya başladılar, ben koptum. Görümcenin çocukları da bunları görüyordu. Şimdi ise görümcenin kızı ayrılık aşamasında. Damat uyum sağlayamamış. Oğlu ise hiç evlenmedi. Yani çok sıradışı, evet ben bunları yaşadım, hala dehşetle hatırlarım.

amaan anneye biraz vizyon lazım. insanlar köylüsüyle, teyzesinin oğluyla filan evleniyor da gene de aldatılıyor veya evliliğinde cehennemi yaşıyor. eşi bambaşka kültürden, hatta ülkeden olan insanlar da çok mutlu olabiliyor. karakter önemli.

O sırada eşimi ankaralı diye istemeyen trakyalı ailem 🤣 yorumlara katılıyorum ailesini iyice tanıyın, annenizle inatlaşmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Trakyalılar "Sudan ötesi olmasın" derlermiş ya:) Sanırım o su balkanlarda nehir, Turkıyede bogaz:) Trakyalılar kendi milletinden başka istemez zaten, olduysa da "😏e olsun, o da insan hep gene" derler,fakat başkasına, kendilerinde ise sonuna kadar engellemeye çalışırlar, yanlışsam düzeltin:) Benim kv bana"oooonca dedim bizim milletimizden bul, vaaazgeçiremedim, geçiremedim" diye ağlamıştı :D

Trakyalılar "Sudan ötesi olmasın" derlermiş ya:) Sanırım o su balkanlarda nehir, Turkıyede bogaz:) Trakyalılar kendi milletinden başka istemez zaten, olduysa da "😏e olsun, o da insan hep gene" derler,fakat başkasına, kendilerinde ise sonuna kadar engellemeye çalışırlar, yanlışsam düzeltin:) Benim kv bana"oooonca dedim bizim milletimizden bul, vaaazgeçiremedim, geçiremedim" diye ağlamıştı :D
Çok iyi gözlemlemişsiniz kesinlikle öyle 😅

Ailesinden uzak yaşıyor zaten. Kendisi de diyor benim dönmeye niyetim yok diye.
O işler öyle olmuyor sizin biraz olgunlaşmanız lazım Erzulumlu enişteden hariç. Ve evet kültür çatışması olacak illa ki. Evlenince memur oğulları kıymete biner adam için de aynı şekilde olabilir. Annenizin endişesi yersiz değil. Şimdi uzak mısınız birbirinize? Uzaktan tanırımla da zor hele kültür bu kadar farklı iken...

Back
X