Eş ailesi geçmişe takılı kalmak

Başka hangi toplumda acaba kv ve kp bu kadar çocuklarının hayatlarını ele geçiriyor acaba. Bu toksiklik neden neden hala hükmetme egolarını test ediyorlar ayrı bir aile ve hayat kurmuş çocuklarına oldukça garip işler.
En bilinçsiz hayvan bile yavrusunu kendi yuvasını kurması için tamamen özgür bırakıyor. İnsan sosyal varlık olarak yaratıldı senaryo gereği de birbiriyle iç içe ama bu kadar sahiplenilmemeli ya..
Yuva kurmuş insanları bir salın artık ya... Bana göre güzel bir konuşma yap içimde biriktirdiklerim var size karşı diyebilirsin medeni şekilde anlat derdini tüm negatifliği atarsan rahatlarsın hamile olduğun için üstüne de gelemez. Buda aranızın soğumasını sağlar daha da karışmazlar ekşi elmalar. 🤣

Bir toplum ne kadar geriyse bireylerin yaşamlarında ailenin desteği/ takdiri o kadar önemli oluyor. Bizim gibi Orta Doğu toplumlarının en büyük problemi bireyselleşememek bireyselleşene düşman olmak hatta bunu bir türlü kabullenememek.
Bir de Nusret Kaya Hocanın alt beyin/ üst beyin üzerine söyleşilerinde rastlamıştım. Bizim gibi toplumlarda Semra Kaynana modelleri boş yere çıkmıyor kadınlar sözde sevmediklerini söyleseler bile alt beyinde onun dediklerini gayet onaylıyorlar :D ve bizim gibi toplumlara ‘rahim toplumu’ deniyor. Anne ile oğul arasında gelişen hastalıklı ilişki alt beyinden kaynaklı vs…
İşin sosyolojisinden ziyade bilimsel psikiyatrik yanı da yok değil

Bir toplum ne kadar geriyse bireylerin yaşamlarında ailenin desteği/ takdiri o kadar önemli oluyor. Bizim gibi Orta Doğu toplumlarının en büyük problemi bireyselleşememek bireyselleşene düşman olmak hatta bunu bir türlü kabullenememek.
Bir de Nusret Kaya Hocanın alt beyin/ üst beyin üzerine söyleşilerinde rastlamıştım. Bizim gibi toplumlarda Semra Kaynana modelleri boş yere çıkmıyor kadınlar sözde sevmediklerini söyleseler bile alt beyinde onun dediklerini gayet onaylıyorlar :D ve bizim gibi toplumlara ‘rahim toplumu’ deniyor. Anne ile oğul arasında gelişen hastalıklı ilişki alt beyinden kaynaklı vs…
İşin sosyolojisinden ziyade bilimsel psikiyatrik yanı da yok değil

Çok doğru yere değindiniz. 🙂 Zaten böyle evlatları hayırsız diye adlandırmıyorlar mı? Anne de hemen sütümü helal etmem tehtiti var. Ya bu sütü sağlayan bedenin. Çocuğu yapan sensin o mu ısrar etti? Saçmalık. Birde normal ölçüler de bağ kuran ailesi ile fazla yüz göz olmayanlara da zaten aile bağları kopuk deniliyor yani bunu sağlıksız ve tırnak içinde anormal bulan topluma ne anlatabilirsin ki?
Ailelerin hemen zırhları hazır seni bu yaşa getirdim. Bu yaşa getirmedin ölmeyen zaten büyüyor sen sadece sorumluluğunu yerine getirdin bu durumda seçtiği evlendiği kişiye karışamazsın yada hayat görüşüne müdahale edemezsin ki.
Demek istediğim insanlar aileleri ile hiç görüşmesin bağ kurmasın demiyorum. Kendi kurduğun ailene onların gölgelerini yansıtmamak gerekli.
Karışmak istedikleri anda müdahale etmeleri gerek.

Geçmişi degistiremeyecegine göre , eşin de seni savunuyorsa sürekli kavga neden? Kaos mu istiyorsunuz ? Bir yerden sonra patlaması büyük olur haberiniz olsun.
Ne gibi bir patlamayla karşı karşıya kalırım bilmiyorum açıkçası çünkü bugüne kadar yüz göz olmadım sınırları çok aşamazlar diye düşünüyorum

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar hepsini dikkate alıp ona göre davranmaya çalışacağım umarım içimdeki öfke diner karşıma alıp bi konuşma yapmayı planlıyorum sonucu yazarım :)

Ne gibi bir patlamayla karşı karşıya kalırım bilmiyorum açıkçası çünkü bugüne kadar yüz göz olmadım sınırları çok aşamazlar diye düşünüyorum
Valla neler olur aklın hayalin şaşar. Sürekli geçmişin kavgasını yaptığın kocan bir gün yeter baslarim gecmisine derse sonu mahkeme salonu olur diyeyim.

Back
X