Eş ailesi

Sizi anlıyorum aynı şeyi eltim, kaynım ve eşimin annesi de yapıyordu. Bir yerdeyiz mesaj ya da arama geliyor onlardan. Onları gezmeye bırak gezmekten al her işimiz yarım yamalak kalıyordu. Kaynım ve elti mi de gidecekleri yere bırak sonra al, havaalanına götür havaalanından al. Özel şoför gibiydik. O kadar abarttılar ki beş dakikalık yürüme mesafesine bile arıyorlardı. Gerekçeleri bizde araba var. En son eltim eşime sen çok çalışıyorsun komşuda pişer bize de düşer (gelirinin bir kısmını istiyor yani) , bu araba bize küçük geliyor daha büyüğünü al demeye başladı. Hoşlanmadığımı çok belli ettim eşimle de çok tartıştım. Deyim yerinde ise tepem attı. En tuhafı da eşim bu durumu kanıksamış ve normal görüyordu. Sonuç olarak eltimler le görüşmüyoruz. Kayınvalide ile mesafeliyiz. Eşim de artık beni anladı ve uzak duruyor.
Tovbe yarabbim eltinin ne haddineymiş arabayı degiştir demesi salakmı ne

Bu onların aile dinamiği aslında pek karışamazsınız (yoksa siz kötü olursunuz) ama eşinizin kullanıldığını düşünüyorsanız ona kimseyi suçlamadan hayır diyebilmesi için manevi destek olabilirsiniz örneğin "Götürmek istiyorsan götür ama istemiyorsan kocası da götürebilir" falan deyin öyle durumlarda eşiniz belki de size "ama söz verdim" ya da kocasının falan mazereti var istese de götüremez" ya da "ben götürmek istiyorum" gibi cevaplar verebilir ama en azından bunu sorgulamasına vesile olmuş olursunuz.

İnsanların aşırı rahat bi şekilde utanmadan sürekli bi şeyler talep etmelerini aklım almıyor..kendi işleri görülsün karşı taraf rahatsız olmuş olmamış umurlarında değil.hak verdim size ama gene de kendinizi yipratmayin giderse gitsin daha ne beter sorunlu eş aileleri var insana dünyayı dar ediyorlar

Benimle yaptığı planları kardeşlerinin işine koşturmak için iptal etmese iyi olur. Kendi mutluluğu, evliliğin devamı için. Başkasına göre hayat yaşayacak değilim. Ne demek bizim işimiz bitti gel al diyerek eşimi arayacak, ben apar topar ziyaret ettiğim yerden kalkacağım. Pehh. Sen uyar, planınız ne zamanbozulacak gibiyse değiştir planı. Misal, anlattığın olay gibi bir durumda, arkadaşınıza oturmaya gitme, sen katılma eşine. Ablalarını getirsin götürsün, kendi ziyarete gitsin arkadaşını madem öyle.

İnsanların aşırı rahat bi şekilde utanmadan sürekli bi şeyler talep etmelerini aklım almıyor..kendi işleri görülsün karşı taraf rahatsız olmuş olmamış umurlarında değil.hak verdim size ama gene de kendinizi yipratmayin giderse gitsin daha ne beter sorunlu eş aileleri var insana dünyayı dar ediyorlar
Rahatsızlığını belli etsen de oralı olmuyorlar.

Merhabalar hanımlar.Benim sorunum ki sorun denilir mi pek emin değilim ama eşimin ailesi.2.5 yıllık evliyim.Eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz. Benim ailem başka şehirde. Kendileri 4 kardeş.Eşim evin en küçüğü ve tek erkek.Ablalarinin hepsi evli ve çocukları var.genel olarak kayinvalidem ve görümcelerim ıyi insanlardır. Bana herhangi bir zararları yok.Ancak okul hayatları vs olmadığı için pek sosyal değiller ve genel olarak işlerini yapmak için birilerine muhtaçlar.Işte benim rahatsiz oldugum konuda tam bu nokta .Mesela biryere mi gidecekler eşim götürür.çocuklarına birşeyler alırlar olmaz değişime eşim götürür. Ve bu durum beni sinir etmeye başladı.Hepsinin kendi kocası var ve bu işleri onlar da pekala yapabilirler.esime bunu söylediğimde ise beni ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyip konuyu kapatıyor. Durum böyle olunca

Haklısınız ama boşverin eşinize birsey demeyin o size şikayet etsin o zaman da senin ailen ben katılamam deyin geçin siz gezin tozun boşverin onları kocanız kendi istiyor bu durumu hak ediyor

Sizi anlıyorum aynı şeyi eltim, kaynım ve eşimin annesi de yapıyordu. Bir yerdeyiz mesaj ya da arama geliyor onlardan. Onları gezmeye bırak gezmekten al her işimiz yarım yamalak kalıyordu. Kaynım ve elti mi de gidecekleri yere bırak sonra al, havaalanına götür havaalanından al. Özel şoför gibiydik. O kadar abarttılar ki beş dakikalık yürüme mesafesine bile arıyorlardı. Gerekçeleri bizde araba var. En son eltim eşime sen çok çalışıyorsun komşuda pişer bize de düşer (gelirinin bir kısmını istiyor yani) , bu araba bize küçük geliyor daha büyüğünü al demeye başladı. Hoşlanmadığımı çok belli ettim eşimle de çok tartıştım. Deyim yerinde ise tepem attı. En tuhafı da eşim bu durumu kanıksamış ve normal görüyordu. Sonuç olarak eltimler le görüşmüyoruz. Kayınvalide ile mesafeliyiz. Eşim de artık beni anladı ve uzak duruyor.
Sizinkiler başka boyuttaymış 😊ama benim görümceler de arada derler üstü açık araba alın ben öyle seviyorum diye ..

Sizinkiler başka boyuttaymış 😊ama benim görümceler de arada derler üstü açık araba alın ben öyle seviyorum diye ..
o yine görümce, benimki elti. Kan bağı yok. Adam ses çıkarmıyor diye suyunu çıkarmış. Kaynım evlendi rahatsız olabilir eşi diye düşünmüyor. Ben rahatsız olduğumu çok belli ettim anlamazdan geldi. İstediğin kadar rahatsız ol bu durumu kabul edeceksine getirdi. Ki elti kendi eşini de yanından ayırmaz. Her yere beraber giderler. Adamı onsuz neredeyse bakkala göndermiyor ama benim eşimi yönlendiriyor herişini yaptırıyor.

Merhabalar hanımlar.Benim sorunum ki sorun denilir mi pek emin değilim ama eşimin ailesi.2.5 yıllık evliyim.Eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz. Benim ailem başka şehirde. Kendileri 4 kardeş.Eşim evin en küçüğü ve tek erkek.Ablalarinin hepsi evli ve çocukları var.genel olarak kayinvalidem ve görümcelerim ıyi insanlardır. Bana herhangi bir zararları yok.Ancak okul hayatları vs olmadığı için pek sosyal değiller ve genel olarak işlerini yapmak için birilerine muhtaçlar.Işte benim rahatsiz oldugum konuda tam bu nokta .Mesela biryere mi gidecekler eşim götürür.çocuklarına birşeyler alırlar olmaz değişime eşim götürür. Ve bu durum beni sinir etmeye başladı.Hepsinin kendi kocası var ve bu işleri onlar da pekala yapabilirler.esime bunu söylediğimde ise beni ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyip konuyu kapatıyor. Durum böyle olunca ben de o insanlara gıcık olmaya başlıyorum. Acaba abartıyormuyum..
Ne demek sizi ilgilendırmıyortavıkıde ılgılemdırıyor.Ama anlamaz kocan boşver

Bal gibi de sizi ilgilendiriyor.
Görümceleriniz o kocaları dekor olsun diye mi almış, çocuklarının eşya değişimlerini bile yapmaktan acizlermiş.

Çözüm fikrim yok ama.
Eşiniz kestirip atmış, laftan anlayan biri değilse getir götürcülüğe devam etsin.

Bu durum sizin konforunuzu etkiliyor mu ?
Mesela sizin de bir yere gitmeniz lazım eşiniz sizi mi götürür yegenlerini mi ?
Bu tarz sorulara cevabınız hayırsa siz haksizsiniz.
Eşiniz sizi ihmal ederek ailesiyle ilgileniyorsa da o haksız

Sürekli olmasa da çoğunlukla yaşanan bir durum diyebilirim.Mesela en son olaydan örnek vereyim.Biz arkadaşlarımıza gidecektik.Ablası aradı.Bir düğüne gitmeleri gerekiyormuş.Arkadaşlarımıza giderken onları bıraktık diğer ablasıyla birlikte.Ordan arkadaşlarımıza geçtik.Yaklaşık 1 saat sonra falan telefonu çaldı eşimin biz kalktık bekliyoruz diye.Apar topar kalkmak zorunda kaldık biz de.
Ve bu sizi ilgilendirmiyomus öyle mi?
Belliki yeterince arıza cıkaramamıssın bacım
En yakın taksinin numarasını tutustururım ellerine.
Yada bizde daha oturuyoduk derim.
Görümcelerine tepkini göster,belliki kocan gösteremiyor.

Bu durum sizin konforunuzu etkiliyor mu ?
Mesela sizin de bir yere gitmeniz lazım eşiniz sizi mi götürür yegenlerini mi ?
Bu tarz sorulara cevabınız hayırsa siz haksizsiniz.
Eşiniz sizi ihmal ederek ailesiyle ilgileniyorsa da o
Öyle bir durum olmadı ama olursa da ablalarını götüreceğini düşünüyorum açıkçası. Çünkü ben kendi işimi kendim halledebilecek biriyim ve bunu eşimde bilir. Ama ablaları biraz daha içe dönük. Önce baba baskısı sonra da eş baskısına uğramışlar bu yüzden de kendilerine güvenleri yok ki bunu bizzat kendileri söylüyorlar. Bu yüzden eşim de onlara çocuk gibi davranıyor

Bunu yapıyorlar benim de benzeri başıma gelmişti zamanla geçer inşaallah. Çünkü can sıkıcı herkee kendi eviyle ilgilense zaruri durumlarda zaten yapılır bu işler.

Sizi etkileyen noktaya geldiyse tabi ki rahatsız olursunuz ve durum sizi ilgilendirir.

Görümcelerinizi bir yere bırakıp alacak diye siz neden plan değiştirip onlara göre hareket edesiniz?

Evlenmeden önce böyle alışmış olabilirler ama eşiniz artık tek başına değil,ucu sizde değen herşeyde sizi de düşünerek hareket etmesi gerekiyor.

Merhabalar hanımlar.Benim sorunum ki sorun denilir mi pek emin değilim ama eşimin ailesi.2.5 yıllık evliyim.Eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz. Benim ailem başka şehirde. Kendileri 4 kardeş.Eşim evin en küçüğü ve tek erkek.Ablalarinin hepsi evli ve çocukları var.genel olarak kayinvalidem ve görümcelerim ıyi insanlardır. Bana herhangi bir zararları yok.Ancak okul hayatları vs olmadığı için pek sosyal değiller ve genel olarak işlerini yapmak için birilerine muhtaçlar.Işte benim rahatsiz oldugum konuda tam bu nokta .Mesela biryere mi gidecekler eşim götürür.çocuklarına birşeyler alırlar olmaz değişime eşim götürür. Ve bu durum beni sinir etmeye başladı.Hepsinin kendi kocası var ve bu işleri onlar da pekala yapabilirler.esime bunu söylediğimde ise beni ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyip konuyu kapatıyor. Durum böyle olunca ben de o insanlara gıcık olmaya başlıyorum. Acaba abartıyormuyum..
Bitanede benim başımda vardi o gorumceden bi gün esime dayanamayıp soyledim bu kadar gevşek olmasına gerek yok totosunu kaldırıp kendileri halletsnler işlerini kızmaya başlıyorum diye sbra esim isim var demeye basladi hastalık vs olmadgi surece isim var der gorumcemde anladi sanrm artk siksmadkca aramiyor sorun eşinizde birazda onun geri çekilmesi lazim ama dedgm gbi hastalık acil durum disinda

Bitanede benim başımda vardi o gorumceden bi gün esime dayanamayıp soyledim bu kadar gevşek olmasına gerek yok totosunu kaldırıp kendileri halletsnler işlerini kızmaya başlıyorum diye sbra esim isim var demeye basladi hastalık vs olmadgi surece isim var der gorumcemde anladi sanrm artk siksmadkca aramiyor sorun eşinizde birazda onun geri çekilmesi lazim ama dedgm gbi hastalık acil durum disinda
Hastalık vs durumları olsa zaten birşey söylemeye kimsenin hakkı olmaz.Ama sanki eşim onların kardeşi değil de kocası gibi.Mesela eşleri düğün akraba vs gibi yerlere gitmiyorlar karılarıyla birlikte .Eşim götürüyor. Yada en basiti hep beraber gündüz gezmesine gidiyorlar eee otobüsle gidin yok olmaz eşim götürüyor

Hastalık vs durumları olsa zaten birşey söylemeye kimsenin hakkı olmaz.Ama sanki eşim onların kardeşi değil de kocası gibi.Mesela eşleri düğün akraba vs gibi yerlere gitmiyorlar karılarıyla birlikte .Eşim götürüyor. Yada en basiti hep beraber gündüz gezmesine gidiyorlar eee otobüsle gidin yok olmaz eşim götürüyor
Ay cidden cok sabırlısınız
Bir aradayken özellkle esleri varken görümceme Essiz de düğün derneğin tadı olmuyo falan diye laf carparım valla.
Hani derler ya dul kadın gibi.Ben hic sevmem gerci o lafı.
Eslerinin yanında lafını söyle ki göndermesinler bence.

Back
X