• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ailesi..

Ne kadar anlayışsız bir eşiniz var. Yılda ailemi zaten bir iki kere görüyorum onda da yalnız vakit geçirmek istiyorum demeniz lazımdı. Ne düşünürse düşünsün. Eşinize söyleyin ısrar etmesin bundan sonrası icin en azından . Tüm sene zaten ailenleyim biraz da kendi ailemle olayım biraz anlayışlı ol diyebilirsin eşine. Belki annenle özel bir şeyler konuşacaksın birlikte vakit geçireceksin. O şekilde kalabalıkla gidersen hiçbir şey anlamazsın ailenle geçirdiğin bayramdan.
haklısınız bıde çalışıyorum düşünün...
gelıp gelmıceklerı de bellı değil sorulmazda böyle bışey nasıl olacakkı öğrenmem

eşınız ne dedı pekı öyle deyınce ...
ayrıca bızle ilk defa gelıyorlar gelırlerse o da...

Hicbir sey demedi canım diyemezde zaten. Yılın zaten 350 günü onun ailesiyle ayni sehirdeyiz 15 günde kendi ailemle yanliz vakit gecirmek benimde hakkım. Hem belki benim annem ekstra misafir agırlamak istemiyor ,belki hasta , hem mecbur degilki. Benim ailemle ilgili kesin sınır cizgilerim vardir esim o sınırı asla gecmez. senin zaten ailen kocanin ailesini davet etmemişki , eşin emrivaki yapmis. Erkege misafir agirlamak kolay yayilip oturuyorlar.

Hicbir sey demedi canım diyemezde zaten. Yılın zaten 350 günü onun ailesiyle ayni sehirdeyiz 15 günde kendi ailemle yanliz vakit gecirmek benimde hakkım. Hem belki benim annem ekstra misafir agırlamak istemiyor ,belki hasta , hem mecbur degilki. Benim ailemle ilgili kesin sınır cizgilerim vardir esim o sınırı asla gecmez. senin zaten ailen kocanin ailesini davet etmemişki , eşin emrivaki yapmis.
aynen bıraz öyle oldu şimdı desem durduk yere fıkır nıe değiştirdin zaten geleceklerı bile bellı değil der eşım..
bıde her sene beraber gıdıyorduk ilk defa pandemıden dolayı sıkılmışlardır bahanesı altında gıdelım dedıler ...

haklısınız bıde çalışıyorum düşünün...
gelıp gelmıceklerı de bellı değil sorulmazda böyle bışey nasıl olacakkı öğrenmem
Kavga etmeden konu açılırsa eşine diyebilirsin. Beni yanlış anlarsın diye demedim ama aklıma da takıldı gibi. Aileme sürekli gitsek kv kp de gelsin isterim kalabalık bayram güzel de olur ama zaten az görüyorum başbaşa olmak isterdim de mesela. Bir kere laf ağızdan çıktı bir şey denmez ama sende ısrar etme diyebilirsin eşine. Bundan sonra en azından teklif etmez, pandemi var diye demiş ama siz de gezmeye değil ailenizle hasret gidermeye gidiyorsunuz. Kendi ailesi değişiklik istiyorsa kendi akrabalarına yada pikniğe falan gitsin. Bahane etmiş gibi eşiniz pandemiyi. Cogu erkek ailesini de katmaya bayılıyor çünkü.

Kavga etmeden konu açılırsa eşine diyebilirsin. Beni yanlış anlarsın diye demedim ama aklıma da takıldı gibi. Aileme sürekli gitsek kv kp de gelsin isterim kalabalık bayram güzel de olur ama zaten az görüyorum başbaşa olmak isterdim de mesela. Bir kere laf ağızdan çıktı bir şey denmez ama sende ısrar etme diyebilirsin eşine. Bundan sonra en azından teklif etmez, pandemi var diye demiş ama siz de gezmeye değil ailenizle hasret gidermeye gidiyorsunuz. Kendi ailesi değişiklik istiyorsa kendi akrabalarına yada pikniğe falan gitsin. Bahane etmiş gibi eşiniz pandemiyi. Cogu erkek ailesini de katmaya bayılıyor çünkü.
KESINLIKLE haklısınız...
dedığınız gıbı iş işten geçtı dendı bı kere ama öyle birinin peşine takılıp gıdecek ınsanlar da deıller ınş gelmezler diyorum ... aynen bu erkeklerın aılesıne düşkün olması benı delirtiyor..

Direkt söyleyin, "gelmelerini istemiyor değilim ama arabaya nasıl sığacağız?" deyin "annen sıkış tepiş arkada o kadar yolu nasıl gidecek yaşlı kadın?" deyin.

bu arada aıle terapistine gıdıyoruz eşımle bu konuyu da gündeme getireceğim doktora :D

Kayınvalidenlene nie kızıon kocana kızsana .. 😏 onları peşinize takar kişi Kocan...

aynen bıraz öyle oldu şimdı desem durduk yere fıkır nıe değiştirdin zaten geleceklerı bile bellı değil der eşım..
bıde her sene beraber gıdıyorduk ilk defa pandemıden dolayı sıkılmışlardır bahanesı altında gıdelım dedıler ...

Yinede esinin yaptigi saygisizlik. Ben olsam simdi icin degil ama yinede birdaha ayni durumu yapmamasi gerektigini tatli sert söylerdim. Bak sende soyluyorsun birde pandemi diye diye bir gercekte var.

kızlar merhaba ;
direk sıkmadan konuya geçeceğim belkı aşırı aşırı sorun olarak görülmese de ben kafamda büyütttüm ..
bayramda memleketıme gideceğiz eşimle nasip olursa 500 km uzak yaşadığım yere burda kurbanımızı kesip 2.veya 3.gün yolaa çıkacağız inş. eşim annemlerde gelse de beraber mı gıtsek dedı pandemıden dolayı hep evdelerdı dünürler birbirini özlemişlerdir de dedı falan şimdi tamam gelsınler de neden bizle babası emeklı sonra da gıdebılırler..
hayır desem zaten istemıyor modunda görunuyorum eşım tarafından aılesını buna burun kıvırsam iyice göze batacağım.. biz izinlerimizi falan ayarladık( 1 hafta falan)babasıgıle söyledı bakarız falan fılan dedıler bahsedınce.. daha net bişey yok gelıp gelmıceklerı hakkında ama buyuk ıhtımalle gelırler birincisi o kadar uzun yolu arkada kv görümce ben sıkış sıkış gıtmek zor olacaak.... bi yandan anneme götüreceklerım var turşu bıdonu vs onlarla eşyalarıyla arabaya nasıl sığcaz...iki araç gıtsek saçmalık olacak boşuna... ay gelıp gelmıceklerı dert oldu bana peşıme takılacaklar ılla....
sizce ne yapmalıyım kızlar ?..
Bu durumda paşa paşa gideceksiniz. Eşinize söyleseydiniz ailesine söylemeden önce belki sizi dinleyip böyle bir şeye kalkışmazdı. Şimdi dua edin gelmesinler, başka yapacak bir şey yok.

Önemli olan sizin ailenizi görmeniz,dunurlerin birbirini görmesi değil. Bizde 1000 km uzaktayiz ailelerden,memlekete gittiğimde az bi yüz versem anneme giderken kv de peşime takılır ama net bı şekilde bunu istemediğimi ailemle hasret gidereceğimi söyledim. Çok saçma geldi bana bu dunurler birbirini özlemiştir fikri. Ayrı ayrı görün işte aileleri ben yerinizde olsam kesin bi çizgiyle reddederim. O kalabalıkta zaten anne babanla görüştüğünden bişey anlamazsin hizmetti yemekti derken.

Bi art niyet göremeyen ben miyim? :KK31: başka problem var mi bilemiyorum. 500 km 3 saatlik falan yol galiba. Çekilmez değil hani. Ne bileyim bayram bu da. Sanki dünürler de iyi anlaşıyosa neden olmasın ki? Bazen ben kendi arabamla kendim götürüyorum eşim işte oluyor. Takılıyorlar dolaşıyorlar falan bağ bahçe.

İyi anlaşıyorlar mı?
Yani siz de aileniz de iyi anlaşıyorsanız ellemeyin gelsinler. Huzur kaçıracak tipler değilse en azından. Kalabalık bir bayram olur.
Ne bileyim benim ailem hep özenir iyi geçinen gidip gelen dünürlere ama ablamlar da ben de hep çok başka kültürlerden bulduk hayalleri kursaklarında kaldı da. Kafa dengiyseler gelsinler nolacak ki?

kızlar merhaba ;
direk sıkmadan konuya geçeceğim belkı aşırı aşırı sorun olarak görülmese de ben kafamda büyütttüm ..
bayramda memleketıme gideceğiz eşimle nasip olursa 500 km uzak yaşadığım yere burda kurbanımızı kesip 2.veya 3.gün yolaa çıkacağız inş. eşim annemlerde gelse de beraber mı gıtsek dedı pandemıden dolayı hep evdelerdı dünürler birbirini özlemişlerdir de dedı falan şimdi tamam gelsınler de neden bizle babası emeklı sonra da gıdebılırler..
hayır desem zaten istemıyor modunda görunuyorum eşım tarafından aılesını buna burun kıvırsam iyice göze batacağım.. biz izinlerimizi falan ayarladık( 1 hafta falan)babasıgıle söyledı bakarız falan fılan dedıler bahsedınce.. daha net bişey yok gelıp gelmıceklerı hakkında ama buyuk ıhtımalle gelırler birincisi o kadar uzun yolu arkada kv görümce ben sıkış sıkış gıtmek zor olacaak.... bi yandan anneme götüreceklerım var turşu bıdonu vs onlarla eşyalarıyla arabaya nasıl sığcaz...iki araç gıtsek saçmalık olacak boşuna... ay gelıp gelmıceklerı dert oldu bana peşıme takılacaklar ılla....
sizce ne yapmalıyım kızlar ?..
Eşinizin davranışı coook lüzumsuz siz kabul ediyorsunuz ama bakalım aileniz kabul edecek mi bayramda 2-3 günlük yatılı misafir . Hadi kabul edilir de bunlar dünür. Bizde kendine yer bulmuş kıçına teneke bağlamış derler. Anneme gotureceklerim var arabaya sigamayiz deseydiniz keşke.

Bi art niyet göremeyen ben miyim? :KK31: başka problem var mi bilemiyorum. 500 km 3 saatlik falan yol galiba. Çekilmez değil hani. Ne bileyim bayram bu da. Sanki dünürler de iyi anlaşıyosa neden olmasın ki? Bazen ben kendi arabamla kendim götürüyorum eşim işte oluyor. Takılıyorlar dolaşıyorlar falan bağ bahçe.
500km denilen yer 6-7 saat mesafe
Ankara / Antalya

Eşinizin davranışı coook lüzumsuz siz kabul ediyorsunuz ama bakalım aileniz kabul edecek mi bayramda 2-3 günlük yatılı misafir . Hadi kabul edilir de bunlar dünür. Bizde kendine yer bulmuş kıçına teneke bağlamış derler. Anneme gotureceklerim var arabaya sigamayiz deseydiniz keşke.
Ailesi gidecek olursa götüreceklerini spnra götür fe diyebilir belli olmaz yani düşüncesiz oluyor ailesi söz konusu olunca

Bizdede fare giremeyeceği delige birde kıçına kabak bağlarmis derler. 😆

Back
X