• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi zsmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızım üçüncüye hamilesin hala kaynana kayınpeder sorgulayıp duruyorsun. Kendini ifade edemiyorsun bak insanlar sana burda doğruyu söyleyince de cemkiriyorsun.
Kocan artık tabii alttan almaz seni, sürekli bu konulardan darlandı adam da.
Çok rahatsızsan araya mesafe koyarsın olur biter. Aş artık bunları, cocuklarına odaklan.

sizin yonetim beceriniz cok onemli. evdekine cikisirsaniz her zaman ailesi yuzunden, agirliginiz kalmaz. sizin ailenize de bilenir. ben neden karsi tarafa saygi duyuyorum diye hesaplar yapmaya baslar. cekirdek ailedeki bu yonetim sekli pek saglikli degil.

bakis acinizi degistirin, aile yonetim seklinize sirayet etsin bu.

Son düzenleme:
Kızlar vallahi artık doldum taştım yeterrrr diye bağırasım var. Galiba gebelik hormonlarınında etkisi var neyse uzatmadan konuya geçeyim.
6 yıllık evliyim eşimin ailesi ile biz daha sevgili bile olmadan önce tanışıyorduk allahım nasıl iyi bir aile diyordum ve çok sık götüşüyorduk, hatta eşimle bizi bile onlar aklımıza soktu diyebilirim. Eşim desen o zamanlar tam bir prens beni göklere çikarıyor neyse gel zaman git zaman nişan süreci oldu derken düğüne geldik. Düğün günü biz daha fazla altın takamayız deyip nişanda taktıklsrını ele güne karşı tekrar taktılar. Ki ailem şu kadar altın takın dememişti zaten miktar falan söylemediler yani. Salonda ben eşimle tartışıyorum madem böyle bir durum vardı neden daha önce söylenmedi diye. Ha bide bunlar aşırı zengin yani parasızlıktan falan değil yani . Eşim işte sen sakin ol ben herşeyin farkındayım halledeceğim vs vs diyor. Kayınbaba sanki suçlu değilmiş gibi bide bize küstü salona girmedi.
Babama selam dahi vermedi babam kızım burda bitir bu işi çıkalım gidelim bu salondan dedi eşim ağlıyor zırlıyor beni bırakma ben herkese hak ettiğini söyleyeceğim diyor. Neyse ben bunun üzerine çok ciddi bir mesafe koydum ve bir seneye yakın görüşmedim onlarla. Sonra kızım oldu ve vefat etti baktım kp sanki ben suçluymuşum gibi laflar ediyor yani acaba sendemi bir hastalık vardıda çocuk öldü demeye getirdi. Bende çocuk tek başına yapılmıyor ayrıca ben kontrol oldum bir sorun yok bence sen oğlunu götür bir doktora dedim. Ve sildim eşim yine sen haklısın modunda ama onlara laf söylemiyor. Neyseee oğlum doğdu bunlar el gibi geldi bir çeyrek taktı gitti ama sözde aşırı düşkün torununa hergün görüntülü arar her yerde konuşmam çocuğu gösteririrm kapatırım. Bana o kadar çok şey yaşattılatki size anlatamam buraya yazsam roman olur.
Şimdide hamileyim kaynanam arayıp hayırlı olsun bile demedi ben bilmem telle konuşmayi görürsem derim diyor ki zaten çocuk gibi yani. Eşim desen önceden sen haklısın derdi şimdi onu bile demiyor hatta ben ailemle mutlu olsam onu bile kıskanıyor ne bileyim kızlar. Ha neden ikinci çocuk sorusu gelecek biliyorum ama benim çocuğum tedavisiz olmuyordu erken menopoz riskim var yılda üç kere falan adet oluyorum ona güvenerek önlem almıyordum hiç ama oldu işte :(
Aşşşırıııı mesafe koydum diyorsunuz sonra da kayınvalidem aramadı bile diyorsunuz, ayy evlerden ırak

Düğün zamanı altın beklemişsiniz baya işte madem şu kadar istiyoruz deseydiniz.
Altın meraklısı görünmek istememişsiniz ama öyle değilsiniz ailecek işte.
Keşke olmadığınız biri gibi davranmasaydınız orda haksızsınız.
Doğum konusunda haklısınız çok ayıp etmiş karşı taraf

Yani size takılacak altınların sorumluluğunu kayinpederiniz degil eşiniz almalıydı. Dugun gününe kadar babasinin takmayacagini bilmiyormuymuş? Boşuna eşinizin ailesine tavir almışsınız. Bana da nisandan sonra tekrar takmadilar hatta su kadar bilezik yapacağım demisti kayinbabam yapmadi. Sonrasinda ne biz lafını ettik ne de onlar. Eger birsey söyleyecek olsam bu esim olurdu. Çünkü eşimle evleniyorum. Ki 6 yıllık evlisiniz öncesinde iyi insanlardi diyorsunuz biraz sizde gardinizi almış olabilir misiniz? Belki sizin tepkinizden dolayı mesafeli davraniyorlardir? Hic bir ilişki tek taraflı olmaz.

Babanız ben altın pazarlığı yapmam ne isterseniz onu takın demiş kayınpeder de ne istiyorsa onu yapmış. Düğün salonunda çıngar çıkaracağınıza baştan gram gram belirtseydiniz. Sizin aileniz ne yaptı ne taktı? Doğan çocuklarınıza kendi aileniz neler yaptı neler taktı? Düğün organizasyonunu bile ailem yaptı yazdınız ama anneniz temizliğe gidermiş babanız iş bulursa çalışırmış. Nasıl kat ve kat eş ailesinden daha varlıklı oluyorsunuz? Yoksulluk asla ayıp değil ama onu takmadılar bunu almadılar şunu vermediler diye hesap sorana da siz ne yaptınız denir.

Annenizle olan sorunlarınızı çözebildiniz mi?

Kızlar vallahi artık doldum taştım yeterrrr diye bağırasım var. Galiba gebelik hormonlarınında etkisi var neyse uzatmadan konuya geçeyim.
6 yıllık evliyim eşimin ailesi ile biz daha sevgili bile olmadan önce tanışıyorduk allahım nasıl iyi bir aile diyordum ve çok sık götüşüyorduk, hatta eşimle bizi bile onlar aklımıza soktu diyebilirim. Eşim desen o zamanlar tam bir prens beni göklere çikarıyor neyse gel zaman git zaman nişan süreci oldu derken düğüne geldik. Düğün günü biz daha fazla altın takamayız deyip nişanda taktıklsrını ele güne karşı tekrar taktılar. Ki ailem şu kadar altın takın dememişti zaten miktar falan söylemediler yani. Salonda ben eşimle tartışıyorum madem böyle bir durum vardı neden daha önce söylenmedi diye. Ha bide bunlar aşırı zengin yani parasızlıktan falan değil yani . Eşim işte sen sakin ol ben herşeyin farkındayım halledeceğim vs vs diyor. Kayınbaba sanki suçlu değilmiş gibi bide bize küstü salona girmedi.
Babama selam dahi vermedi babam kızım burda bitir bu işi çıkalım gidelim bu salondan dedi eşim ağlıyor zırlıyor beni bırakma ben herkese hak ettiğini söyleyeceğim diyor. Neyse ben bunun üzerine çok ciddi bir mesafe koydum ve bir seneye yakın görüşmedim onlarla. Sonra kızım oldu ve vefat etti baktım kp sanki ben suçluymuşum gibi laflar ediyor yani acaba sendemi bir hastalık vardıda çocuk öldü demeye getirdi. Bende çocuk tek başına yapılmıyor ayrıca ben kontrol oldum bir sorun yok bence sen oğlunu götür bir doktora dedim. Ve sildim eşim yine sen haklısın modunda ama onlara laf söylemiyor. Neyseee oğlum doğdu bunlar el gibi geldi bir çeyrek taktı gitti ama sözde aşırı düşkün torununa hergün görüntülü arar her yerde konuşmam çocuğu gösteririrm kapatırım. Bana o kadar çok şey yaşattılatki size anlatamam buraya yazsam roman olur.
Şimdide hamileyim kaynanam arayıp hayırlı olsun bile demedi ben bilmem telle konuşmayi görürsem derim diyor ki zaten çocuk gibi yani. Eşim desen önceden sen haklısın derdi şimdi onu bile demiyor hatta ben ailemle mutlu olsam onu bile kıskanıyor ne bileyim kızlar. Ha neden ikinci çocuk sorusu gelecek biliyorum ama benim çocuğum tedavisiz olmuyordu erken menopoz riskim var yılda üç kere falan adet oluyorum ona güvenerek önlem almıyordum hiç ama oldu işte :(
Yaşınız 17 falan mı ? Ağzınızdan sadece para ve altın lafı çıkıyor. En güzel gününüz de adamı aglatmaniz sebebi ne ? Kayinbabanin düğünde yüzünüze bakmaması normal daha ilk günden belli etmişsiniz ne için evlendiğinizi. Ayrıca babanız da bitir gidelim bu işi diyerek ne diye sizi gazlamıs anlamadım. Benim de eşimin durumu gayet iyiydi Nisan da takılani taktılar değil sorun etmek o gün mutluluktan kendi babamın taktığını hatırlamıyorum. Kayinbabaniz ve kayınvalidenizin tavrı gayet yerinde.

tamam takacagini takmis ele güne cok görünsün diye nisandakileri de takmis.
ee? sonra ne oldu da babasi düğünden ayrildi? ne dediniz?
onceden rakam falan da konusulmamis yani yaptiklarinda kötü bir sey yok ki . ben de bana onceki etkinlikte takilanlari aldim, ustine para koyup iki ceyrek iki yarim bir tam yaptik nikahta takayim kalabalik görünür diye (hos unuttum ama) normaldir yani.
buncacik seyden evliliginizin icine dinamit atmissiniz.
ayrica esin simdi sana hak vermemekte ve ailenle olan durumunu kiskanmakta haksiz degil. adam seni hic ezdirmemis, ailesine gereken mesafeyi koymus buna ragmen eski meseleleri isitip isitip durmuşsun, sen onun ailesiyle konusmazken o "hadi kizim birak düğünü gel eve" diye sizi ayirmak isteyen babana saygida kusur etmemis, kendi ailesi eve gelmezken onlari hep agirlamis sorun etmemis ama yine de yaranamamis.
esinize de üzüldüm

Ha bide bunlar aşırı zengin yani parasızlıktan falan değil yani
Ailem onlardan kat ve kat varlıklı. Yani onların parası aklımı çelmez
aşiri zengin dediginiz kayin aileden kat ve kat zengin ailenizle sobali evde anne yasamis,7 yasinda anneniz temizlige gittiginde 2 küçük kardeslere bakarak büyümüş, ağda bezi paraniz için bile hakaret işitmiş dayak yemissiniz. anneniz bu yasinda hala calisiyor...ama siz aşiri zengin kayin ailleden kat ve kat daha mi varliklisiniz?
zenginlik kavraminizi cidden merak ettim. evlerinde bulasik makinasi mi vardi mesela size zengin geldiler?
sizin aileden kat ve kat daha fakirlerse adamlarin nişandan baska altin takmamasina neden sasirdiniz ki? ona şükretmeniz lazim.

Adamın oğluyla altın için kavga ederseniz adamın düğünü terk etmesi çok normal değil mi?
Varlıklı ailenin oğluyla evlenince zaten yaparlar diyerek altınlar yağacak sanıp bir şey istememişsiniz sanırım. İstemek zaten çok çirkin, o ayrı ama siz tam olarak isteyecek insanlarmışsınız aslında.
Rol yapmışsınız, düğünde patlamışsınız. İnsanlar hayatının şokunu yaşamıştır.

Bunlar yaşanalı da bin sene falan geçmiş. Hala düğündü altındı diyorsanız eşinizin çoktan eeh yeter be dememiş olması mucize.

Şok içinde okuduğunuz için anlayamamışsınız hemen açıklayayım hatta konumda da yazıyor yine bakabilirsiniz. Salondayız kp kusura bakmayın ben nişanda taktığım altından başka altın takamam dedi ve üstüne kendi salonu terketti küstü sırf kimse laf söylemesin diye. Hani hem suçlu hem güçlü kendine zaten birşey diyen yok
Okudum da bu çok sık yapılan bir şey zaten. Farklı bir beklentiniz varsa önceden konuşsaydınız keşke. Kimse size evleniyorsunuz diye altın takmak zorunda değil.

Babası kral adammış görgüsüzlüğe gelememiş ortamı terketmiş. Eşiniz safın teki aynı performansı beklerdim. Burda para para diye sindirilen bir kayınaile gördüm. Oğullarının hatırına çekingen duruyorlar işte. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Evlat bu.

Altın için salonda düğünü mü bozacaktınız?Pes doğrusu.Baban da senin kafadan anlaşılan.Ne bileyim ya ,benim mi çok tamahım ,ilgim yok bu altına anlamıyorum.Dünya malı bunlar ,bugün olmaz yarın olur.Çok istiyorsan eşin alsaydı ,ana babaya mecburi mi? O da ağlamış ,zırlamış .Ben böyle adamlara hiç acımıyorum.Onlar da hak ettiğini yaşıyor.

Bir de zaten uzun zaman görüşmediğiniz insanlar size ne kadar acı yaşatmış olabilir ki?

Yeteeer diye bağırmak daha çok eş ailesinin hakkı gibi geldi sanki ya, düğün salonunda altın diye kavga çıkaran insanlarla da geçim zor ne denir ki.
Ayrıca bu kadar kötü olsalardı bebek tedavisine maddi destek sağlamazlar ya da sağlarız demezlerdi. Siz haksız bulununca yalana başvurdunuz hemen, dönün kendinize bir bakın önce.

Back
X