- Konu Sahibi blackeyeayse
-
ah canım malesef çok yaşan maya başladı böyle şeyler hatta benim başıma asla gelmez derdim geldi. eşim tek maaşla çalışıyo. işsiz güçsüz bi kaynım var ikide çocuğu hapse düştü eşi ve çocuklara yardım etmeye karar verdik. ama ikramiye zamanlarında. ikramiye gnümz geldi pat görümceyle eltim arıyo ikramiyeyi aldıysanız yollayabilirmisiniz diye. yahu dedim ben kirayı 20 gün geciktirsem ev sahibi bikere demez hadi verirmisin kirayı bu ne böyle. ayrıca ikramiye bize kurtarıcı nekadar hayalimiz varsa o 4 ayda bir gelen ikramiyeye saklıyoruz üstüme başıma bişey almam evlendiğimden beri kuaför yüzü görmedim. bide bakımsız olduğum zaman bu insanlar benle kafa bulur. bigün buzdolabım bozuldu tamirci çağırdım kv gelmiiş diyo amaaan ne var gidin taksitle lın yenisini. anlatıyorum kadına şöle şöle ay sonunu zor görüyoruz ne taksiti bişey olmaz yahu abartmayın diyo. anneme anlattım ama para istemek için değil dolap bozuldu her ay bi masraf çıkıyo diye kadın para çıkarıp verdi sağolsun al yaptır diye. nezamandır kıyafet almıyorum para çıkarıp verdi bişeyler alayım diye. geçende mont beğendim pahalı diye geri bıraktım al diye ısrar etti ama kıyamadım anneme okadarda beğenmedim deyip bıraktım. tabi yardım etmek gerek diğerlerine..
bizse her elimize para geçtiğinde bu insana para yollamak zorundayız. bide eşim dalga geçer gibi parayı verdiğimiz gün eltim gitmiş kuaföre ordan bilmem nereye yemeğe gezmeye bana anlatıyo sinirden ölüyordum ben kuaföre gitmezgen giymezken çocuklarının geçimi için ona para yolluyorum o bunumu yapıyo diye.
en son eltim kaçtı kıznıda alıp erkek çocuğu kv dede bırakmış. yine ikramiye ayı vericez dedi parayı çocuğun okul masrafı var diye ve görümcem gidip o parayı kaynıma yatırmış içerde delirdim resmen. ne halt yerse yesin isterse aç kalsın içerde benim çocuğumun rıskını yediler karı koca aylarca haram zehir zıkkım olsun. onlarada eşimede helal etmiyorum o parada azıcık hakkım bile varsa hepsine haram ediyorum.
ben elimdeki parayı onlara transfer edeyim annemde bana destek çıksın. üstelik onların yaptığı hiç ayıplanmasın annemin yaptığıda kimsenin gözünde olmasın nankör bencil insanların içine girmek gerçekten zor. bunları dile getirsen senden kötü gelin eş olmaz. ben ahirete bıraktım cümlesiyle bu hesaplarımı.
Karşısındaki insana hayır diyememek karakter sorunudur bana göre. İnsanın öncelikleri olmalı ve ona göre hareket etmeli.
Taviz tavizi getirir...
eşim evlenmeden önce 6 sene boyu ailesine yardım etti, evlenmemize yakın hala ailesinin para istemeyi bırakmadığını söyledi ve ekledi: benden alıp ne kadarını abime veriyolar bilmiyorum,banada cin gelmişti ve asla kabul etmicemi söyledim, sağlık dışında kimseyi finanse edemem dedim, onlardaki mantık sanırım şuydu bunlar karı koca ikiside memur çift maaş var hemde şarka gidiyolar para harcıcak yer yok biz alıştığımız gibi payımızı alalım, ama planları tutmadı sen verirsen bende veririm dedim eşime, babam beni emekli ikramiyesini yemek pahasına özel okulda okutmuş asıl benim onlara borcum var bende veriyim o zaman dedim, konu kapandı,çift maaşsam o standarttada yaşamak isterim ben yiyemedim siz yiyin demem yani
bizim yaptığımız şu anda o ben enayiyim sabahın köründe akşamın karanlığına kadar çalışıyorum ben yemiyorum buyur sana afiyet olsun. nemesis benim bu sinirim geçecekmi? kafayı yemek üzereyim 14 ayın birikimi üstümde. patladım patlayacağım gerçekten gırtlağıma kadar doluyum. eşimi görünce boğazına sarılasım geliyor...
bizim yaptığımız şu anda o ben enayiyim sabahın köründe akşamın karanlığına kadar çalışıyorum ben yemiyorum buyur sana afiyet olsun. nemesis benim bu sinirim geçecekmi? kafayı yemek üzereyim 14 ayın birikimi üstümde. patladım patlayacağım gerçekten gırtlağıma kadar doluyum. eşimi görünce boğazına sarılasım geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?