Eş ailesine yardım konusu çok yaygın bu aralar

blackeyeayse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
63
0
86
Ankara
Aslında bu konuyu kendi sorunum icin acmadım, oyle bir durumum yok Allaha şükür ama son zamanlarda hem cevremde hemde forumda okudugum yazılardan , genelde ya erkeklerin yada bayanları karşı tarafı kullandıgını görüyorum. Yani ya erkegin ailesinin durumu kötü kızın iyi, yada tam tersi bir taraf sürekli olarak karşı tarafı dogrudan
veya dolaylı olarak taciz ediyor. Ya kızından/oglundan para isteme, yada dükkan acıcam para ver diyenler (bugun sitede okudum sanırım bir bayanda), banka kredisi cekecem kefil ol diyenler. Tamam evlilik iki kişi arasında oldugu kadar ailelerinde evliliğidir ama , sonucta bu yeni aile kendi yuvasını kurmaya calısırken, anne ve babaların
cocukları uzerlerinden diğer aileyi sömürmeside cok ayıp oluyor. Ya damat yada gelin hayır diyemiyor ailesinin isteklerine, sonucta ulkemin ekonomik durumu belli, alınan maaşlar belli, e cocuk yapacak o yeni aile onun masrafları olacak, ama aile buyuklerinde hic bunu dusunen yok. Varsa yoksa kendileri sebeplensin. Bu durumda yıpranan daima arada kalan kız yada erkek oluyor. Daha yeni bir nişanlı çift mahallede bu yüzden ayrıldılar. Kızın ailesi surekli oglanın ailesinden birseyler istedi, oglanında maaşı belli. Cocuk ailesinden isteyemeyince kredi kartından nakit avans felan cekmeye basladı, sonunda borc gırtlaga dayanınca cocugun ailesi durumu farketti ve çıngar çıktı.
Böyle saygısız ailelere de onlara HAYIR diyemeyecen gelin/damatlara da yazıklar olsun diyorum.

ah canım malesef çok yaşan maya başladı böyle şeyler hatta benim başıma asla gelmez derdim geldi. eşim tek maaşla çalışıyo. işsiz güçsüz bi kaynım var ikide çocuğu hapse düştü eşi ve çocuklara yardım etmeye karar verdik. ama ikramiye zamanlarında. ikramiye gnümz geldi pat görümceyle eltim arıyo ikramiyeyi aldıysanız yollayabilirmisiniz diye. yahu dedim ben kirayı 20 gün geciktirsem ev sahibi bikere demez hadi verirmisin kirayı bu ne böyle. ayrıca ikramiye bize kurtarıcı nekadar hayalimiz varsa o 4 ayda bir gelen ikramiyeye saklıyoruz üstüme başıma bişey almam evlendiğimden beri kuaför yüzü görmedim. bide bakımsız olduğum zaman bu insanlar benle kafa bulur. bigün buzdolabım bozuldu tamirci çağırdım kv gelmiiş diyo amaaan ne var gidin taksitle lın yenisini. anlatıyorum kadına şöle şöle ay sonunu zor görüyoruz ne taksiti bişey olmaz yahu abartmayın diyo. anneme anlattım ama para istemek için değil dolap bozuldu her ay bi masraf çıkıyo diye kadın para çıkarıp verdi sağolsun al yaptır diye. nezamandır kıyafet almıyorum para çıkarıp verdi bişeyler alayım diye. geçende mont beğendim pahalı diye geri bıraktım al diye ısrar etti ama kıyamadım anneme okadarda beğenmedim deyip bıraktım. tabi yardım etmek gerek diğerlerine..

bizse her elimize para geçtiğinde bu insana para yollamak zorundayız. bide eşim dalga geçer gibi parayı verdiğimiz gün eltim gitmiş kuaföre ordan bilmem nereye yemeğe gezmeye bana anlatıyo sinirden ölüyordum ben kuaföre gitmezgen giymezken çocuklarının geçimi için ona para yolluyorum o bunumu yapıyo diye.

en son eltim kaçtı kıznıda alıp erkek çocuğu kv dede bırakmış. yine ikramiye ayı vericez dedi parayı çocuğun okul masrafı var diye ve görümcem gidip o parayı kaynıma yatırmış içerde delirdim resmen. ne halt yerse yesin isterse aç kalsın içerde benim çocuğumun rıskını yediler karı koca aylarca haram zehir zıkkım olsun. onlarada eşimede helal etmiyorum o parada azıcık hakkım bile varsa hepsine haram ediyorum.

ben elimdeki parayı onlara transfer edeyim annemde bana destek çıksın. üstelik onların yaptığı hiç ayıplanmasın annemin yaptığıda kimsenin gözünde olmasın nankör bencil insanların içine girmek gerçekten zor. bunları dile getirsen senden kötü gelin eş olmaz. ben ahirete bıraktım cümlesiyle bu hesaplarımı.

Son düzenleme:
ah canım malesef çok yaşan maya başladı böyle şeyler hatta benim başıma asla gelmez derdim geldi. eşim tek maaşla çalışıyo. işsiz güçsüz bi kaynım var ikide çocuğu hapse düştü eşi ve çocuklara yardım etmeye karar verdik. ama ikramiye zamanlarında. ikramiye gnümz geldi pat görümceyle eltim arıyo ikramiyeyi aldıysanız yollayabilirmisiniz diye. yahu dedim ben kirayı 20 gün geciktirsem ev sahibi bikere demez hadi verirmisin kirayı bu ne böyle. ayrıca ikramiye bize kurtarıcı nekadar hayalimiz varsa o 4 ayda bir gelen ikramiyeye saklıyoruz üstüme başıma bişey almam evlendiğimden beri kuaför yüzü görmedim. bide bakımsız olduğum zaman bu insanlar benle kafa bulur. bigün buzdolabım bozuldu tamirci çağırdım kv gelmiiş diyo amaaan ne var gidin taksitle lın yenisini. anlatıyorum kadına şöle şöle ay sonunu zor görüyoruz ne taksiti bişey olmaz yahu abartmayın diyo. anneme anlattım ama para istemek için değil dolap bozuldu her ay bi masraf çıkıyo diye kadın para çıkarıp verdi sağolsun al yaptır diye. nezamandır kıyafet almıyorum para çıkarıp verdi bişeyler alayım diye. geçende mont beğendim pahalı diye geri bıraktım al diye ısrar etti ama kıyamadım anneme okadarda beğenmedim deyip bıraktım. tabi yardım etmek gerek diğerlerine..

bizse her elimize para geçtiğinde bu insana para yollamak zorundayız. bide eşim dalga geçer gibi parayı verdiğimiz gün eltim gitmiş kuaföre ordan bilmem nereye yemeğe gezmeye bana anlatıyo sinirden ölüyordum ben kuaföre gitmezgen giymezken çocuklarının geçimi için ona para yolluyorum o bunumu yapıyo diye.

en son eltim kaçtı kıznıda alıp erkek çocuğu kv dede bırakmış. yine ikramiye ayı vericez dedi parayı çocuğun okul masrafı var diye ve görümcem gidip o parayı kaynıma yatırmış içerde delirdim resmen. ne halt yerse yesin isterse aç kalsın içerde benim çocuğumun rıskını yediler karı koca aylarca haram zehir zıkkım olsun. onlarada eşimede helal etmiyorum o parada azıcık hakkım bile varsa hepsine haram ediyorum.

ben elimdeki parayı onlara transfer edeyim annemde bana destek çıksın. üstelik onların yaptığı hiç ayıplanmasın annemin yaptığıda kimsenin gözünde olmasın nankör bencil insanların içine girmek gerçekten zor. bunları dile getirsen senden kötü gelin eş olmaz. ben ahirete bıraktım cümlesiyle bu hesaplarımı.

aynı şeyleri hissediyorum canım senle ben eşimle ve ailesiyle olan tüm haklarımı ahirete bıraktım ben 28 yaşıdayım ailemde para sıkıntısı nedir bilmezken evlendiğim gün çalıştığım halde kuruşum kalmadığı günleri gördüm. çünkü her zaman benden daha önemlidir ailesi. 32 yıl ailesi ona bakmışmış. Dedim bende aile bu bakmak zorunda bakamadığı çocuğu yapmayacaklardı. Yani sana bakmaları lütuf değil. Artı sokaktaki köpeğin bile eniği olduğunda o bile bakıyor yanına kimseyi yaklaştırmıyorki insan evladına bakmazmı? demekki diyorum senden çıkarları doğrultusunda bakmışlar. benim ailem bana bakmadımı ben ağaç kovuğundanmı çıktım. Allah iyilerle karşılaştırsın gerçekten. Çok zor durummuş.

ben bu ailelerin çocuklarının evliliklerine her türlü karışmasını yanlış buluyorum. biz eşimin abileriyle ortak iş yapıyoruz. kp calismiyor emekli maasi var ama biz her hafta ne kadar para alıyorsak aynı miktar kp ve kv ye de veriyoruz. bir keresinde eşimin abilerinden biri ayrılmak istedi kp ayrılırken ortadaki para ortaklar arasında bölünecekken atıyorum beş kişiysek kp kendini de kattı altı ya bolunecek dedi. neyseki ortaklık bozulmadı. birde kv ne zaman annemlerle konuşsa yok bizim orda kızın babası kizina almış yok bizim koylu kizina ev almış. ya alsınlar takdir ederim ama yok öyle birşey uyduruyor kadın. keşke alsa dediği kişiler ama dedikleri kişiler hayatta kizina birşey almaz.

benim annem birşey alacağı zaman kendine veya bekar kardeslerimden önce bana, oğluma alır.ihtiyacım olmadığı halde hemde... küçük kaynim birgün annemin yanında sana para veriyorlarmi dedi yadırgar gibi...ama ne oldu evlendi kendi eşine ailesi çeyiz bile yapmadı.herkes kendi eviyle uğrassa keşke başkasına karismasa ne iyi olur

Karşısındaki insana hayır diyememek karakter sorunudur bana göre. İnsanın öncelikleri olmalı ve ona göre hareket etmeli.

Taviz tavizi getirir...:34::34:

bende kaynımdan muzdaribim 8 senedir sırtımızda yük:23:bu süre içinde hep anlayışlı oldum sesimi çıkarmadım ama kocamın son verdiği paralarda artık delirdim:23:adam saçmasapan borçlara giriyor evine gerekli gereksiz eşya alıyor araba alıyor sonra abi zor durumdayım evime icra gelecek diye duygu sömürüsü yapıyor.en son bende kocama hakkımı helal etmiyorum dedim çok kötü kavga ettik.birde böyleleri yüzünden evinde huzursuz oluyorsun:19:Allahım böyle enayi erkeklere akıl fikir versin güya merhametli davranıyorlar ama boşuna dememişler merhametten maraz doğar diye:31:

türkiyede böyle şeyler çok oluyo yaa anlayamıyorum
ben yurtdışındaım hep yurtdışında yaşadım burda hic boyle sey olmaz baskasını sırtıyla
borca gırılmez yanı saçma sapan lüks şeyler için
başkası keyıf yapsın dıye ben başkası için borca gırmem kı zaten burdakı millet lüks için borc olmaz dıye dusunuyorum
ama türkıyede öyle degil
eşimden duyduğum vede burda okuduğum kadarıyla
inşaallah başıma gelmez büyük konusmak ıstemıyorum ama
ayagına yorganının uzunluğuna göre uzaktcaksın
ayrıca hep böyle başkaları yüzünden eşler arasında huzursuzluk çıkıyo
azla yetineceksin yoksa yoktur
rabbim kımseyi darda bırakmasın

Son düzenleme:
Karşısındaki insana hayır diyememek karakter sorunudur bana göre. İnsanın öncelikleri olmalı ve ona göre hareket etmeli.

Taviz tavizi getirir...:34::34:

sana %100 katılıyorum canım taviz tavizi getiriyor. ben baştan bir ses etmedim tabiri yerindeyse burnumdan fitil fitil geldi. benim açtığım konuda bir arkadaş yazmıştı. oğlunun parasına ihtiyacı olan aile evlendirmesin. kesinlikle doğruyu söylüyor.

eşim evlenmeden önce 6 sene boyu ailesine yardım etti, evlenmemize yakın hala ailesinin para istemeyi bırakmadığını söyledi ve ekledi: benden alıp ne kadarını abime veriyolar bilmiyorum,banada cin gelmişti ve asla kabul etmicemi söyledim, sağlık dışında kimseyi finanse edemem dedim, onlardaki mantık sanırım şuydu bunlar karı koca ikiside memur çift maaş var hemde şarka gidiyolar para harcıcak yer yok biz alıştığımız gibi payımızı alalım, ama planları tutmadı sen verirsen bende veririm dedim eşime, babam beni emekli ikramiyesini yemek pahasına özel okulda okutmuş asıl benim onlara borcum var bende veriyim o zaman dedim, konu kapandı,çift maaşsam o standarttada yaşamak isterim ben yiyemedim siz yiyin demem yani

eşim evlenmeden önce 6 sene boyu ailesine yardım etti, evlenmemize yakın hala ailesinin para istemeyi bırakmadığını söyledi ve ekledi: benden alıp ne kadarını abime veriyolar bilmiyorum,banada cin gelmişti ve asla kabul etmicemi söyledim, sağlık dışında kimseyi finanse edemem dedim, onlardaki mantık sanırım şuydu bunlar karı koca ikiside memur çift maaş var hemde şarka gidiyolar para harcıcak yer yok biz alıştığımız gibi payımızı alalım, ama planları tutmadı sen verirsen bende veririm dedim eşime, babam beni emekli ikramiyesini yemek pahasına özel okulda okutmuş asıl benim onlara borcum var bende veriyim o zaman dedim, konu kapandı,çift maaşsam o standarttada yaşamak isterim ben yiyemedim siz yiyin demem yani

bizim yaptığımız şu anda o ben enayiyim sabahın köründe akşamın karanlığına kadar çalışıyorum ben yemiyorum buyur sana afiyet olsun. nemesis benim bu sinirim geçecekmi? kafayı yemek üzereyim 14 ayın birikimi üstümde. patladım patlayacağım gerçekten gırtlağıma kadar doluyum. eşimi görünce boğazına sarılasım geliyor...

bizim yaptığımız şu anda o ben enayiyim sabahın köründe akşamın karanlığına kadar çalışıyorum ben yemiyorum buyur sana afiyet olsun. nemesis benim bu sinirim geçecekmi? kafayı yemek üzereyim 14 ayın birikimi üstümde. patladım patlayacağım gerçekten gırtlağıma kadar doluyum. eşimi görünce boğazına sarılasım geliyor...

valla canım bence içindekileri söylemeden sinirin geçmez, herkesin kartlarını açık oynayacağı bi ortam yarat ve düşüncelerini açıkla,seni gaza getirmiyorum yanlış anlama, empati yapıyorum ve yerinde olsam öyle yapardım, burda bize anlatmak seni rahatlatır ama geçici, gece olur başını yastığa koyarsın bi bakmışsın dişlerini sıkıyosun omuzların gerilmiş vs, sıkıntı yani

Konunuzuda okudum,anlamadığım bu konu için neden sürekli kavga ediyorsunuz.

Siz kavga ettikçe aynı şeyleri duymaya devam edeceksiniz.

Ya boşanın,veya aldığınız maaşın tamamını biryerlere bağlayın.

Kendinize ev alın,araba alın....

Ben sizin yerinizde olsam her ay eşimin gönderdiğinden daha fazlasını kendi aileme gönderirdim .

Sonra kendi düşünsün bu ev nasıl geçinecek diye.,

Ailemin ihtiyacı yok demişsiniz ama,var deyin.Babamın borcu varmış yardım etmem lazım deyin.

O parayı biriktirin,ama eşiniz babanıza gönderdiğinizi düşünüp delirsin.

Görsün bakalım nasıl oluyormuş.

cok haklısın bir yere baglayınki kusura kalmayın bizde olsa verirdik demek icin bahaneniz olur. mesela yine bir komşumun kocasının benzer konuda sorunları var
eşime kıraathanede anlatmış ,bizimkisi bazen OKEY'e 4cu olmak icin cagırırlarda normalde hic sevmez o havayı. Neyse Yaw abi cocuk yapacaz ama hanımın abisi, ablası
okul servis parası, cocuk bilmem ne parası yaw her ikisinde de asgari ucret var ama 2 ser cocuk. Neyinize 2 cocuk yapmak. Haaa ikiz olsa Allah takdiri diyecem.
Adam diyo abi cocuk yapcaz ama onun ailesine para yollamakdan para birikmiyor, sonrada hanım hesap soruyormuş bu paraları kimle yiyorsun diye. Sonunda patlayacam
ama o noktada boşanmaya giderim ne yapsam abi demiş. Ayrıca malum bayramlar dogum gunleri bitmez bizde, birde kardeşlerine kocalarına yegenlere hediye felan derken
cep delik cepken delik diyor. Benim ona önerim de şu oldu, git araba al, hatun kızdımı "kardeşlerine yardım konusunda bana danıştın mı ? bende o zaman araba almak icin
sana danışmadım " dersin dedim dedi kocam. Gitti araba aldı, karısı evi terkedip boşanma davası acmış, kocamda şimdi cok morali bozuldu benim yüzümden adamın
yuvası yıkılcak dedi. Ama biz adam lehine davada şahitlik yapcaz, o kendini bilmez bayana mahkemede haddini bildircez. Bir bayan olarak bu kadar sorumsuz bir
eş olmaz olsun diyorum.

mrb arkadaslar ya gercekten yazamadan gecemedim. ben evlendugimde. beri ne kimseye para verdim nede aldim. ben sasiyorum ya nasil oluyorda eslerinizin ailesine geliri oldugh halde yardim ediyosunuz. bu resmen kendinizi riske atmaktir. kenara koseye biriktirin arkadaslar. esleriniz kimseye para vermek zorunde deyil.bu iyi niyet degil iyilik degil yani cok ama cok sacma geliyor bana. herked ayagini yorganina gore uzatsin canim. evlenip yuva kurmussan artuk kocanin parasi senin himayendedir. hani cok muhtac olurda o ayri ama oyle heray parami aileme vericem. gatanyuniz mi var. basimiza bisey gelir allah korusun. kenarda paramiz olmasinmi. ben boyle birseye asla izin vermem. ne alirim ne de veririm. cok zor durumlar hastalik falan ozaman veririm tabiki
hele o ikramiyeyi bekliyen gornucemiydi ay vallahi ba
en cildirdrim burda. o kadin niye calisip bakmiyor cocuguna. allahim basa verme boyle kocayi. sabir tasi olsa catlar ya.

ennn nefret ettigim konu hadi yardima muhtac olur minumum ihtiyacini karsilarsin tabi kendini cok daraltmadan.bizden onemli kimse olamaz benim gozumde.ama biz emek harciycaz millet de ustune konacak yok ya.herkes bedelini odesin.duyunca bile sinirlendigim konu bu.

Back
X