• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesini mecburi davet

Yalnız eşe "iyi bir eş" diyenler bile olmuş. Gerçekten ne kadar iyi bir eşmiş. Ailesi, lohus ıadının ensesinde boz pişirirken armut gbi bakmış. Yetmemiş. Annesi doldurup dolrurup karısının üstüne salmış. Adam bir kez olsun "ne oluypr yahu?" dememiş.
Sizin sorununuz ile ile değil. Bi önce bunu idrak edin.

Maalesef şubat tatilinde gelecekler daha. Anlatmaya çalıştığım bu işte 3 ay önceden uyku tutmuyor aşamiyorum bu durumu maalesef
Canım sen bir terapi alsan. Bu durum sizi çok fazla kötü etkiliyor. Ben de geriliyorum kayınailem geleceği zaman çünkü bizde geldiklerinde ne zaman gidecekleri belli olmuyor. 2 haftalığına geliğp 5 hafta kalabiliyorlar. Sizde en azından ne zaman gidecekleri belli. Sizde travma yaratacak zor bir şey yaşamışsınız dolayısıyla böyle bir sınır koymuşsunuz ama aslında sınırlarınızı koruyamamaktan korkuyorsunuz. Bir daha gelmeye kalktıklarında istemediğinizde müsait değiliz diyememekten korkuyorsunuz. Ama gördüğünüz gibi aslında siz davet etmedikçe gelmiyorlar 10 sene gelmemişler. Yine de ölsem falan diyecek kadar 3 ay uykularınız kaçacak kadar strese giriyorsunuz. Bu sınırlarınızı koruyamama korkusu sizde neden bu kadar travmatik şekilde tetikleniyor? Bence bir terapi alsanız size iyi gelir diye düşünüyorum.

Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.
Saçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.

Nasıllar biliyor musunuz.Ilk evlendiğimde beni beğenmeyip surekli eleştirip,toplum icinde rencide eden ben sustukça bunun dozunu arttıran sorsan hiçbir şey yapmadığını iddia edip sürekli eşimi dolduran vs vs. Sonra ben çileden çıkıp cinnet geçirince biz ne yaptık ki deyip esimin yaninda o bizim kızımız deyip arkadan her şeyi yapan bir aile.Ben sınır çizip onlarda oğlunu ve torununu göremeyince mecbur suyuma gidiyorlar.Ama azıcık taviz versem yeniden başlıyorlar.Surekli mesafeli durmak zorundayım çünkü ne yaparsam yapayım alınmiyorlar küsmüyorlar.
Tepkiyi görüp mesafeyi yiyince geri basmışlar sadece. Güçleri yetse devam edeceklerdi muhtemelen.
Siz onların yaptıkları hataları anladıklarını, pişman olduklarını düşünmediğiniz için içinize sinmiyorlar, çok haklısınız.

Bunların hepsini biliyorum zaten gelmeleri gerektiğini de.Bu yüzden davet edelim dedim.Ama kendime söz geçiremiyorum şimdiden nefesim kesilmeye,uyku tutmamaya başladı. Mesele ağırlamak da değil.Onlarin evimde olmalari fikrini kabul edemiyorum.Zaten normal olmadığını biliyorum durumun ama çözemiyorum.
Madem kabul ettin. O zaman onlar gelene kadar bi süre daha destek alsan. Kendine eziyet bu şekilde yaşamak. Yine canını sıkarlarsa bi 10 yıl daha adım atamazlar evine.

Saçından sürükleyen yoksa evet isteyerek gidiyordur. Orda da muhtemelen sürat aşıp yemeklerden yiyip çocuk varsa çocuklarına baktirip donuyordur. Neye gidiyor istemiyorsa. Kocası içinde er eve de cagirsin kocası için madem. Hiç sevmiyorum böyle ikiyüzlü insanları.
Ben de 7 senedir kayınpederimle küsüm. Benim evime giremez ama ben mecbur gidiyorum. Çünkü çocuğum ufak, tek babasıyla göndereceğim yaşta değil. Ama babaannesiyle görüşmesini engellemek de vicdanıma ters.
Böyle tepeden tepeden yazıyorsunuz ama bu iki yüzlülül değil tam tersi çocuk için katlanmak oluyor.
Evime sokmayabilirim ama çocuğum kendi gidecek yaşına gelene kadar da aile büyüğünü görmesine engel olmam eşlik etmek zorundayım. Büyüdüğünde kendi ister gider ister gitmez ben ufakken ilişkilerine karışmamak, kendi ilişkilerini tesis etmeleri için gitmek zorundayım. Bunun eşle alakası yok. Çocuk için yapıyorsun

Bu mantıkla bakınca kapıyı da kilitlemedim onlar da gelebilirdi. Eşiniz bebeği görmelerini isteyince siz de küçücük çocuğu yalnız gonderemeyeceginize göre mecburen gidiyorsunuz. İstek ve mecburiyetler bazen çakişabiliyor.Mesela şimdide eşim saçımdan sürüklemedi ama gelmeleri gerektiğini düşündüğüm için mecbur davet ettim.Cocugumu 1 saniye bile yalnız bırakmadım onlarla merak etmeyim. Yemek konusunda da ne yapsaydım aç mı kalsaydım 🤣 Mahkumlarda hapishanede yemek yiyor sonucta🤷‍♀️

Sizinle benzer bir durumdayız. Ben de lohusalıkta yaptıklarından sonra soğumuştum, çocuğum ufakken yaptığı bir terbiyesizlikten sonra selamı sabahı kestim. Bayramda dahi aramam sormam. Ama bizde sadece kayınpederle bir sorun var. Annesine tek gelebilirsin evime diyorum kocasını bırakmadığından gelmiyor. Ben o adamı evime asla almam ama. Asla. Yılda iki kere beşer gün gider geliriz. O on gün bile ömrümden yer. Bir de evime alamam yani. Bu gelişlerinde bakın vaziyete. derslerini almadılarsa yine terbiyesizlik yaparlarsa bir daha almayın. Ölüm varsa herkese var. Eşinizin ailesi de ona göre davransın. Oğlunun evine gelmek isteyen gelinine düzgün davranacak

Back
X