eş ailesiyle görüşme sıklığı

bence taviz verme kimseye..
daha yolun başındasın..
nasıl başlarsa öyle gider...
alışsınlar sizin gelip gitme düzeninize...

Haftada 1 defa bilemedin arada 2 olur. Iyiyiz biz yaaaa :) işten çıkışta giderim yemek hazır olur bi bulaşık yıkarım :)

2 buçuk aylık evliyim.evimz kayınvalidemlerle 15 dk mesafede.eşimle ikimizde çalşıyoruz.eşimin ailesi sürekli beklenti içindeler istiyorlar ki hep onlara gidelim onlar bize gelsin sürekli görüşüleim istiyorlar hissettiriyorlar.bende onların laflarından konuşma tarzlarından çok rahatsızım onların yanında mutlu değilim.onun dışında çok fazla sıkı fıkı olmayı sevmiyorum.görümcem benden 10 yaş büyük tam bir kaynana zaten kayınvalidemden çekmedim ondan çektiğim kadar.çok iyi gibi görünüyor ama çok tehlikeli bir kadın.ben haftada bir gün yemek yemeye gidiyoruz.geçen akşam gittiğimizde kayınvalidem birsürü yemek yapmış afiyetşe yedim annecim eline sağlık çok yedim falan diye söledim.görümcem ordan lafa girdi manidar şekilde herzaman gelmediğiniz için yaptık yani dedi.laf soktu bana.saygımdan susutum.saat 10 oldu eşim kalkalım biz dedi.ordan görümcem zaten gelmiyorsunuz oturun biz size gelince 11 e kadar oturuyoruz dedi.eşim abla çalşıyoruz yorgunuz maksat sizi görmek dedi.görümcem devam etti.cumartesi gelin oturalım hatta bizde yatın dedi.ben ever yakınken gerek görmüyoruz dedim.kayınvalidemde yüz buldu atladı ozaman biz gelelim yatmaya bu arada gülüşüyorlar bende artık çok sinirlendim.haftasonlarını kendimize ayırıyoruz dedim.sustular böyle emirvaki saygısız insanlardan nefret ediyorum.böyle yapınca artık haftada bir de gitmeyecem soğuttular artık.eşime söyledim birdaha ablan bana laf sokoup işime gücüme planıma karışmasın yeter artık dedim.oda konuşacağını söyledi.bilmiyorum çok üzülüyorum kızlar.ben birde çok hassas bir insanım

en nefret ettigim seylerden biri bu yatiya kalmak ya sen yeni evlisin buna anlayis göstermeleri lazim... bide o kadar yakin oturmalarina ragmen biz gelelim diye demis ya orda cok güldüm :)... cok ayip saygisizca gercekten... ama bence esine demeseydin bunlari kendin halletseydin... yanlis anlayabilecek kisiler var karsinda cünki... esine dedin ve o simdi gidip onlarla konusursa sen onlari esine sikayet etmis gibi olacaksin.. yani gelinsin ya o gözle bakilir... bu tür politakalari esine yansitma derim ben.. ama moralin bozuldugunu hissettirebilirsin ama detayli bir sekilde anlatma.... cok takinti yaptin der ailemi sevmiyorsuna kadar gider bu konu.. sonra o senin kendi ailenin yaptiklarina daha cok bakar... birsey buldugunda sanada söyleyebiliir bu yüzden dikkat et. hissettir ama detayli anlatma mesela bu olay oldu siz eve geldiginizde moralin bozuk oldugunu anlamistir dogal olarak... sorarsa sana israrla diyebilirsin ablanin lafi moralimi bozdu diye... ama sorarsa ne dedi diye sakin deme... demessen birdahakine esiniz ablasiyla ayni ortamda sizinle olunca ablasinin laflarina daha cok dikkat edecektir.. emin olun....

Görümceniz de maşallah hiç içinde bir laf bırakmıyor.Ne bu böyle konuşmalar bu kadar imalı kırıcı olmaya ne gerek var?İkiniz de çalışan insanlarsınız haftada 1 gün bile ayırmak ne kadar zordur sizin için,eve gidip dinlenmektense bir de böyle muhabbetler çekmeye mi gidiyorsunuz siz, ne ayıp şey.Sizin konuşmanızdansa eşimiz konuşsun bence de siz hiç muhattap olmayın.Allah onlara akıl fikir versin özellikle görümcenize.

evliliğin ilk zamanlarında böyle oluyo maalesef.ama sakın taviz verme.
benimde öyle oluyodu ilk 6 ay kayınvalidenin gelirken yanında getirdiği,kardeşi,kızı,torunları ve damadına sofra hazırlayıp kaldırmakla geçti.
şmdi ne gelen var ne giden.başlarda oğulları kıymete biniyo.pek bi meraklı oluyolar gelin evinde oturmaya ya da çağırmaya.

Ay lütfen kimse kusura bakmasın ama ben bu gelinleri anlamıyorum daha iki aylık evlisiniz gitseniz gönüllerini alsanız ne olur..zarar mı edersiniz..? ben de bir yıllık evliyim kayınvalidemle dairelerimiz karşılıklı biz de hep içe içeyiz benimde görümcem sorunludur her gelmesi bir olaydır..ama nihayetinde eşimin ailesidir..siz bu insanlarla evlenirken ailesini de kabul ederek evlenmiyor musunuz ?? neden hep evlendikten sonra sorun oluyor gelip gitmeleri tavırları..?? sadece sizn için demiyorum..bir sürü insan burda kaynanadan gröümceden eltiden yakınıyor..çoğunun çok haklı sebepleri var..siz de o zaman haftanın belli günlerini belirleyin her hafta o gün gidin..inanın kendinizi ve eşinizi yormaktan başka bir şeye yaramaz şikayet etmeniz iki aylık evlisiniz..en güzel zamanlarınız..mutluluklar..

Biz başka şehirde yaşıyoruz. Annem ve kv aynı şehirdeler. Yalnız Geldiğimde illa onlarada gitmem gerekiyor yoksa küsüyorlar. Darılıyorlar. Ya bi başıma beni ne yapcaklar diye düşünüyorum çocuk yok bişey yok. İlla gel.
kv kp iyi de kaynım ve görümcem mahkeme duvarı gibiler. Aynı evin içinde konuşmuyo gibi bişeyiz. Asık suratlar. Yıldızımız hiç uyuşmadı. O yüzden oraya hiç gitmek istemiyorum. Ruhum daralıyor resmen.

Ama mecbur kalıyor insann :43:

mesafeli durmanız en iyisi...benım eşimin aileside sürekli geldiğinizde ''kalın bu gece''diye diretenlerden,ama ben onaylamıyorum,yarım saatlık mesafede yatılı kalmak mantıklı değil bana göre
2yılık evlıyım bende,ılk bes ayımız sureklı gıdelım gece kalalımlarla ,ıknayla gectı ama ben hayır dedım eşime
bı akşam kv.kp bıze çaya gelmıstı,kv.mutfağa gecıp sıgara yakmak ıstedı,oğluşunuda peşinden bahaneyle çağırdı(ben anlamyırum sankı,kendılerını cın gıbı sanıyorlar)neyse gıttı benım esımde,hafıften eşimii doldurdugnu duydum,''bakk bu iş canımı çok sıkıyor,nıye kalınmıyooo dıye''benımkıde ana kuzusu olanlardan--DI--
Şimdi aylar oldu gıderız eşim kalkar ayağa hadı kalkalım dıye,kalmıyoruz artık...tavrınızı bastan koyun,artık bekar oğulları yokkk,evli oğulları var,bızım kendı ailemız ayrı evımız var,bende başta baya tartıştım eşimle(oda çok kalma taraftarıydı)

önemli olan ,konu sahıbı arkadaşımında dediği gibi,Mecbur hıssetmeden,mecbur bırakılmadan görüşmek...eşin ne guzel bu konuda fazla ısteklı değil,sende gun belırle ona göre davran canım,görümmcenıde tınlama,eşinın muhattap olması en güzeli....sevgıyle kalın,

en nefret ettigim seylerden biri bu yatiya kalmak ya sen yeni evlisin buna anlayis göstermeleri lazim... Bide o kadar yakin oturmalarina ragmen biz gelelim diye demis ya orda cok güldüm :)... Cok ayip saygisizca gercekten... Ama bence esine demeseydin bunlari kendin halletseydin... Yanlis anlayabilecek kisiler var karsinda cünki... Esine dedin ve o simdi gidip onlarla konusursa sen onlari esine sikayet etmis gibi olacaksin.. Yani gelinsin ya o gözle bakilir... Bu tür politakalari esine yansitma derim ben.. Ama moralin bozuldugunu hissettirebilirsin ama detayli bir sekilde anlatma.... Cok takinti yaptin der ailemi sevmiyorsuna kadar gider bu konu.. Sonra o senin kendi ailenin yaptiklarina daha cok bakar... Birsey buldugunda sanada söyleyebiliir bu yüzden dikkat et. Hissettir ama detayli anlatma mesela bu olay oldu siz eve geldiginizde moralin bozuk oldugunu anlamistir dogal olarak... Sorarsa sana israrla diyebilirsin ablanin lafi moralimi bozdu diye... Ama sorarsa ne dedi diye sakin deme... Demessen birdahakine esiniz ablasiyla ayni ortamda sizinle olunca ablasinin laflarina daha cok dikkat edecektir.. Emin olun....

canım biliyorum öyle düşünecekler.ama bu durumu anlamaları lazım ben konuşursam yüz göz oluruz istemiyorum oyüzden.

mesafeli durmanız en iyisi...benım eşimin aileside sürekli geldiğinizde ''kalın bu gece''diye diretenlerden,ama ben onaylamıyorum,yarım saatlık mesafede yatılı kalmak mantıklı değil bana göre
2yılık evlıyım bende,ılk bes ayımız sureklı gıdelım gece kalalımlarla ,ıknayla gectı ama ben hayır dedım eşime
bı akşam kv.kp bıze çaya gelmıstı,kv.mutfağa gecıp sıgara yakmak ıstedı,oğluşunuda peşinden bahaneyle çağırdı(ben anlamyırum sankı,kendılerını cın gıbı sanıyorlar)neyse gıttı benım esımde,hafıften eşimii doldurdugnu duydum,''bakk bu iş canımı çok sıkıyor,nıye kalınmıyooo dıye''benımkıde ana kuzusu olanlardan--DI--
Şimdi aylar oldu gıderız eşim kalkar ayağa hadı kalkalım dıye,kalmıyoruz artık...tavrınızı bastan koyun,artık bekar oğulları yokkk,evli oğulları var,bızım kendı ailemız ayrı evımız var,bende başta baya tartıştım eşimle(oda çok kalma taraftarıydı)

önemli olan ,konu sahıbı arkadaşımında dediği gibi,Mecbur hıssetmeden,mecbur bırakılmadan görüşmek...eşin ne guzel bu konuda fazla ısteklı değil,sende gun belırle ona göre davran canım,görümmcenıde tınlama,eşinın muhattap olması en güzeli....sevgıyle kalın,[

teşekkür ederim yorumunuz için.bende hiç taviz vermiyorum.vermeyeceğimde.

Ay lütfen kimse kusura bakmasın ama ben bu gelinleri anlamıyorum daha iki aylık evlisiniz gitseniz gönüllerini alsanız ne olur..zarar mı edersiniz..? ben de bir yıllık evliyim kayınvalidemle dairelerimiz karşılıklı biz de hep içe içeyiz benimde görümcem sorunludur her gelmesi bir olaydır..ama nihayetinde eşimin ailesidir..siz bu insanlarla evlenirken ailesini de kabul ederek evlenmiyor musunuz ?? neden hep evlendikten sonra sorun oluyor gelip gitmeleri tavırları..?? sadece sizn için demiyorum..bir sürü insan burda kaynanadan gröümceden eltiden yakınıyor..çoğunun çok haklı sebepleri var..siz de o zaman haftanın belli günlerini belirleyin her hafta o gün gidin..inanın kendinizi ve eşinizi yormaktan başka bir şeye yaramaz şikayet etmeniz iki aylık evlisiniz..en güzel zamanlarınız..mutluluklar..

yorumunuz için teşekkür ederim.evlenirken ailesini de kabul ederek severek evlendim.onları sevmem yada saygı duymam her söledikleri lafı yutmam anlamına gelmiyor.kaçıncı yüzyıldayız kimse kimseye saygısızlık yapamaz ister babam ister anam kim olursa olsun durup duruken kimse kaşınmasın.hakedene hakettiği değeri vericeksin.eşimin ailesi bana laf söylerken sonuçlarınada katlanıcak benim düşüncem budur.sizinkine saygı duyarım.

2 buçuk aylık evliyim.evimz kayınvalidemlerle 15 dk mesafede.eşimle ikimizde çalşıyoruz.eşimin ailesi sürekli beklenti içindeler istiyorlar ki hep onlara gidelim onlar bize gelsin sürekli görüşüleim istiyorlar hissettiriyorlar.bende onların laflarından konuşma tarzlarından çok rahatsızım onların yanında mutlu değilim.onun dışında çok fazla sıkı fıkı olmayı sevmiyorum.görümcem benden 10 yaş büyük tam bir kaynana zaten kayınvalidemden çekmedim ondan çektiğim kadar.çok iyi gibi görünüyor ama çok tehlikeli bir kadın.ben haftada bir gün yemek yemeye gidiyoruz.geçen akşam gittiğimizde kayınvalidem birsürü yemek yapmış afiyetşe yedim annecim eline sağlık çok yedim falan diye söledim.görümcem ordan lafa girdi manidar şekilde herzaman gelmediğiniz için yaptık yani dedi.laf soktu bana.saygımdan susutum.saat 10 oldu eşim kalkalım biz dedi.ordan görümcem zaten gelmiyorsunuz oturun biz size gelince 11 e kadar oturuyoruz dedi.eşim abla çalşıyoruz yorgunuz maksat sizi görmek dedi.görümcem devam etti.cumartesi gelin oturalım hatta bizde yatın dedi.ben ever yakınken gerek görmüyoruz dedim.kayınvalidemde yüz buldu atladı ozaman biz gelelim yatmaya bu arada gülüşüyorlar bende artık çok sinirlendim.haftasonlarını kendimize ayırıyoruz dedim.sustular böyle emirvaki saygısız insanlardan nefret ediyorum.böyle yapınca artık haftada bir de gitmeyecem soğuttular artık.eşime söyledim birdaha ablan bana laf sokoup işime gücüme planıma karışmasın yeter artık dedim.oda konuşacağını söyledi.bilmiyorum çok üzülüyorum kızlar.ben birde çok hassas bir insanım

cnm benden sana tavsiye daha yeni evlisin yol yakınken mesafeni koy. sonra çok pişmen olursun. ben mesafemi koydum yılllaedır. bir iki hafta sık gittim. gittiğimde köpekler gibi pişmanım şu an. her seferinde istediklerini söylemeyi kendilerinde hak bildiler sıkgörüünce. ayrıca bizim durum fena değil. işte paramız yok geçinemiyoruz fln duyurmalar bize. ben evlendim kuruş katkı yapmadılar eşya fln hep ailem ve biz eşimle aldık şimdide utanmadan para bekliyorlar hatta benden bile istediler düşün. ya

yaniii sıkı muhabbet tez ayrılık getirir unutma. ben şimdi bayramdan bayrama giderim oh miz. bi izzet bi ikram ki sorma. el üztünde tutuyolar. laf sokarlarsada şıp ağızlarının payını verir kendi işimi kendim hallederim. çünkü eşim bana destek verir gibi görünür ama ailesine de tıkını çıkaramaz. o yüzden kvalide görümce kim olursa bana bulaşmaz arada laf sokuşturur lar bir güzel paylarım. sonunada anneciğim derim güler geçerim bitti gitti :)

ben cvpların yerinde olmuş. ağızlarının payını vermişsin. eşinin konuşmasına bile gerek yok. bana göre. sen resmi ol sana laf söylemeye samimi olmaya çekineceklerdir emin ol. sır verme aşırı derin sohbetlere girme ben ne zaman samimi oldum işin cılkı çıkıyor. bende sana tavsiye 10 yıllık evliyim bana güven

şu taviz işini bide ben becerebilsem bizde çok yakınız ve hergün gelmemizi istiyolar 1 gün gitmesek surat ediyolar zaten kalın kalın demeleri ayrı dert.kendi özelim yok yani haftada 2 kere gitsem öpüp başıma koyacam yani.zorla gidiyorum istemiyorum özlemek falan nerde 1 ay görüşmesem özlemem

Arkadaşlar bendede aynı durum var kv ye yürüme mesafem 10 dk annemede 8 dk olsun tam arasında evimizi tuttuk. ben çalışıyorum. benim kv değilde kp laf sokuyor yüzünüzü gören cennetlik niye gelmiyorsunuz özletiyorsunuz kendinizi mesela cuma akşamı yada ctesi akşamı oradaysak burada kalın gitmeyin yarın tatil gibi laflar ediyor rahatsz oluyorum. Allah var yukarıda kv beni şimdiye kadar kırmış değil hatta görümcelerimden daha çok severim kendisini benle daha çok ilgili hele bekar görümcem hiç arayıp sormaz beni dayısının kızları bizim bir üst sokakta oturuyor ona sürekli gider gelir ki dayısınız kızı hiç onlara gitmez oradanda benim evime uğramaz.
.. Akşam yemeği yenir masa toplanmaya geçilir küçük görümce ama benden büyük hemen odaya geçer sigara içer eder hiç yardım etmez.. ama oda laf eder niye gelmiyorsun falan filan diye.. bu akşam kv ye gidiyoruz bu arada haftada bire düşürdük gitme olayını bence iyi gidiyoruz haftada bir ideal geliyo bana ..

merhaba malesef bizdede aynı sorun var kv ve kp vefat etmiş ama eşimin kendisinden büyük ve evli 4 kardeşi var biz başka şehirde yaşıyoruz ve ayda bir 2-3 günlüğüne aile ziyaretine gidiyoruz her gidişim burnumdan geliyor kendi aileme akşam 8 gibi gidiyoruz eşim suratını asıp oturuyor kimseyle muhabbet kurmuyor yada telefonunda oyun oynuyor gece yatıyoruz sabah kaktığımızdada ne zaman gidicez hadi gidelim diye tutturuyor kahvaltıyı nasıl hazırladığımızı nasıl yapıp çıktığımızı bilmiyorum sonra kendi abisinin ablasının evine gidiyoruz orda şen şakrak gayet doğal onlardan hiç çıkmak istemiyor bir kaç defa durumu anlattım kendisine biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz benimde ailemi görmeye onlarla vakit geçirmeye ihtiyacım var sadece uyumaya gitmek yeterli değil dedim senin ailemin yanındaki halin hareketin onların kafasında soru işaretlerine sebep oluyor dedim acaba kızımız mutlumu acaba araları nasıl kızımızın bir sıkıntısı var mı diye kuruyorlar ara ara bunu bana soruyorlar ne kadar olmadığını söylesemde eşimin onların yanındaki davranışlarından tam tersi sonucu çıkarıyorlar sanki ben saklıyormuşum gibi oluyor. onun kardeşleriyle ilgili bir sorunum yok görümcemle çok iyi anlaşıyoruz eltimle iyi anlaşıyoruz benim aileminde eşimle daha önceden yaşamış olduğu bir problem yok artık hiç aile ziyaretine gitmek içinden gelmez oldu

bi an konuyu benmi açtım dedim :27:
o kadar bunaltıcı bi durum ki yakın olmak...
aynı şeyleri yaşıyorum, 1 gün gitmesem öbür gün suratlar bi karış.
Bazen bunalıyorum bugunde ogünlerden biri.
Napalım kader işte, inşallah bi tayin fln bişi olur diye umutla bekliyorum :ssz:

Klasik yeni evli yollarından geçiosun zamanla zaman geçtikçe yani gitme sıklığınız azalacak rayına oturacak herşey bizde yeni evliyken sürekli hafta bir gidelim istiyorlardı ama şimdi hayat telaşı insan yorgun oluyo kafası kaldırmıyo eşime inanki ben gidelim diyorum o hiç demiyo:)Sen daha çok yenisin eşinle aranı hiç bi şekilde bozma zamana bırak bana hak vercen onlar şimdi gelin görgüsüzlüğü yapıolar.

merhaba malesef bizdede aynı sorun var kv ve kp vefat etmiş ama eşimin kendisinden büyük ve evli 4 kardeşi var biz başka şehirde yaşıyoruz ve ayda bir 2-3 günlüğüne aile ziyaretine gidiyoruz her gidişim burnumdan geliyor kendi aileme akşam 8 gibi gidiyoruz eşim suratını asıp oturuyor kimseyle muhabbet kurmuyor yada telefonunda oyun oynuyor gece yatıyoruz sabah kaktığımızdada ne zaman gidicez hadi gidelim diye tutturuyor kahvaltıyı nasıl hazırladığımızı nasıl yapıp çıktığımızı bilmiyorum sonra kendi abisinin ablasının evine gidiyoruz orda şen şakrak gayet doğal onlardan hiç çıkmak istemiyor bir kaç defa durumu anlattım kendisine biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz benimde ailemi görmeye onlarla vakit geçirmeye ihtiyacım var sadece uyumaya gitmek yeterli değil dedim senin ailemin yanındaki halin hareketin onların kafasında soru işaretlerine sebep oluyor dedim acaba kızımız mutlumu acaba araları nasıl kızımızın bir sıkıntısı var mı diye kuruyorlar ara ara bunu bana soruyorlar ne kadar olmadığını söylesemde eşimin onların yanındaki davranışlarından tam tersi sonucu çıkarıyorlar sanki ben saklıyormuşum gibi oluyor. onun kardeşleriyle ilgili bir sorunum yok görümcemle çok iyi anlaşıyoruz eltimle iyi anlaşıyoruz benim aileminde eşimle daha önceden yaşamış olduğu bir problem yok artık hiç aile ziyaretine gitmek içinden gelmez oldu

Ne bu çocuk gibi hareketler ya .İnsan biraz oldun olmalı neyin tribini atıyorki sana ya da sen aileni görünce eşini bi kenara itip onlarla fazla mı ilgileniosun ki?Ya da baban annen eşine laf sokuo olabilir mi?Ondan gitmek istemiyo olabilir mi?

bu konular bana cok tanıdık geldi... benim kaynanamda böyle en vahimi de evlenmeden önce oğlu eve gelmese umurunda olmayan insan şimdi çevresindeki insanlara evlendikten sonra oğluma daha düşkün oldum diyor sanki ben oğluna ne yapıyorsam... gerizekalı suratsız ukala...

Back
X